Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Онтотекст АД /img/frontend/nomap.png"

Онтотекст АД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 7 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-7 от общо 7


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Реших, че е време и аз да дам моите пет копейки тук. Тази фирма е място, където времето е спряло преди 30г. Все още има "ТНТМ-та" и всякакви порядки от времето на развития социализъм. Ако считате, че нямате достатъчно технически умения и/или сте мързелив/а това е идеалното място за вас. Това е и идеално място за вас ако например се интересувате от история на близкото минало - как се е работило в Народна Република България. Като цяло препоръчвам. Социализмът предлага спокойствие и сигурност.


бивш служител

3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-3
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
0
Натоварване
3
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
1
Работна среда
1

Добра фирма ама за собствениците. На 3 място по евро субсидии в БГ за наУка. Иначе простотия. Искам да изкажа благодарност на 2 човека, които се мислят за експерти но са прости кат' гьон.
- Трътката Весела, която се беше взела насериозно, макар че немаше и капка идея ка се комуникира с ит хора. готина мадама ако си падате по ориенталските неща, която се и шитна от фирмата.
- г-н Димитър Манов - пич атлет от 150 кг, пиандурник и мислещ се ще може да направи нещо (освен това в 00) който сега е у 5 та глуха и си заслужава мястото.
Не може да се прави бизнес с аматьори.


11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-2
Привилегии
0
Фирмена сигурност
3
Натоварване
4
Потенциал
-3
Местоположение
-1
Колеги
4
Работна среда
3

Семантичните технологии са интересни на първо време, после стават нещо нормално.
Съгласен съм с другите мнения по-долу. Уважението е привидно. "Приятелският кръг" се състои от хора нарциси. тези хора вероятно имат акции от фирмата, нямат махане и скараш ли се с някой от тях - край с израстването ти. в един момент разбираш, че шефа ти наистина се взема много на сериозно и те смята за нещо много по-долу от него. А иначе се държат "приятелски". Заплатите са средни. Привилегии като допълнително здравно осигоряване няма и телфон няма. Няма team-bulding-и. Фирмата е стабилна. Натоварването е средно.


бивш служител

6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-2
Местоположение
-2
Колеги
2
Работна среда
2

На пръв поглед фирмата изглежда добре:
1) Има интересно поле на работа - семантичби технологии
2) Приемливо заплащане - особенно за започващи
3) Неформални взаимоотношения
4) Периодични атестации с преоценка на заплатата
 
Проблемите, които се проявяват по късно произтичат от начина на организация. Фирмата е организирана на семейно-приятелски принцип:
- Има тесен кръг от обвързани хора, които имат пълните права върху управлението и технологиите на фирмата.
- Техните позиции, функции и експертни качества са абсолютни и не подлежат на преоценка, контрол или промяна
В същото време основните приходи на фирмата идват от "лесни" непазарни източници. Това и позволява стабилно съществуване независимо от проблемната и вътрешна организация.
В резултат от първоначалните предимства се получава:
1) Има интересно поле на работа - семантични технологии ==> оказва се повърхностно генериране на презентации без сериозна изследователска дейност
2) Приемливо заплащане - особенно за започващи ==> стига се до негласен таван след което не зависи от положените усилия
3) Неформални взаимоотношения ==> изолация за всички които не са част от приятелския кръг
4) Периодични атестации с преоценка на заплатата ==> силно субективен процес без ясни правила зависещ от приятелския кръг
 
Накратко:
- Фирмата е добра за начинаещи хора, които да научат Джава и после да продължат пътя си другаде
- Фирмата не е за хора, които искат да правят кариера
- Фирната не е за хора, които искат да трупат сериозна квалификация или да се занимават с научна дейност
 


3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
3

Усещането за работата във фирмата, по скоро за екипа, е като че си се върнал във втори или трети курс в университета, в началото си мислиш че нещата не е възможно да са толкова зле и прояввааш силна толернатност и добронамереност, но като цяло се работи с ужасно много порпуски и липса на каквато и да е коцептуална, дезайнерска мисъл и за такъв подход въобще не може и да се говори, ако има някви опитни специялисти те са хора обучени в други фрми , нивото на обучение на местните кадри е много лошо проект който при добра подготвка на хората би трябвало да се прави от един девелопър ,се прави от 5 и то при невероятен хаос, често това ми напомняше на детските години в които с необуздан ентусиазъм чупехме клоните на дървета, за да съберем материял да построим къща след упоритата работа изоствахме опустошеното дърво , осъзнали, че подхода ни не е бил подходящ.
 
това са коментари за кода на най - гениялния и най - водещия програмист от всичките, на който програмирането му е най - силната страна и е с пъти по добър от остналите, понеже дизайна не е му е сила и  анализарнето на биизнес изискванията също, въпроса е че за общото ниво на осмисляне на нещата, човека беше обявен за гении на гениите.  Абсолютно убеден съм че той и остналите колеги биха правели чудеса при едно правилно ръкодводство .
"Не използваме static constructor-и . Грешка в такъв много трудно се
открива. В случая излгежда няма грешки, но практиката е опасна. Когато
имаме нужда от статична инициализация правим това:
class RegularClass
RegularClass() {
// слагаме иницализация в конструктора на класа
// по този начин кодът може да се тества в изолация
}
...
 
private static final RegularClass singleton = new RegularClass();
 
- e.getMessage(); не прави нищо, а връща резултат
 
Моля те обърни внимание на тези неща, за да са ти ясни в бъдеще.
 
Благодаря"
 
 
Малко преди напусна фирмата един от с синиорите реши че javata не работи на една windows машина понеже не беше настроен пътя и реши че не може да се пусне java -ta.
 
Имаше един човек с излъчвването на старши програмист и с мисленето на старши програмист , който направо ги отегчаваше, защото мисли , шефа приемаше мисленето като супер дразнещо натягане, но постояно се говори за мислене.
 
Още на първата седмица имаш усещането че си в някаква секта едва година по късно разбрах че найстина биват наричани сектата.
 
Има някъкъв странен емоционален баланс които ги крепи, много слаба комуникация , единия не знае какво прави другия неща които знае единия другите от екипа може да ги научат едва след година две и се дължи на много ниско ниво на комуникация, шефа горкия освен, че държи на доброто емоционално предствяне на хората си за другото си няма и понятие след месец и половина работа по проект в които средата беше аплет той пита искрено учудено аплет ли е , понякога липсата на системни знания е толкова фрапираща и липса на концептуално, дезайнерско или каквото и да е мислне на по високо ниво от кодиране, че просто се отчайваш, лошото е че тея хора се опитват да те оценяват.
 
Като хора са готини, освен шефа, който ако не плащаше несъразмерно големи заплати за да си гарнатира лична лоялност , щеше да е с много нисък имидж
 
Ако продуктите се разработваха опитно фирмата щеше да има огромен потециял и огромна печалба
 
Очевидно някой приятелски взаймоотношения разбрани по погрешен начин са довели до грешното разпределение на шефските позиции и това пък от своя страна не позволява нивото на хората да скочи много над това на тея хора заемащи позициите на ръководители на екип, по скоро се компенсира с емоции, емоционални заключения за няква гениялност. Ако обявиш някой който е близко до твойте способности за гениялен самия ти се чустваш гениялен, ако всичките с леко по малки способности са гениялни, ти самия си още по гениялен това е някъв атавистичен парадокс в IT индустрията модерни технологии, които изполват приоми характерени за отоманското общество, където единия храни другия с похвали.
 
ако бъдеш забелязан че знаеш повече или имаш опит  всичките усилия се концентрират да излезе, че не знаеш стига се до невероятен открит антагонизъм едва ли не се налита на бой , ако се осмелиш да го покажеш очевидно.Ззлата агресия се овладява лесно просто доказваш твърдението, че си тъп с намалена прозиводителност и шефа става благ и мил като анегел
 
 
добре е ако влезеш в някой от кръговете емоционалния , този на приятелите, които е близо до емоционалния или ако си ученик в теб виждат потенциял и ти се помага да се развива, според възможносите те им:))
 
На презентацията, която направиха за финасовите постъпления имаше два вида на които се набляга основните постъпления са по европейски програми, което е много добре,че ги има, и те се деляха на два вида с дата и без дата, според мен тея без дата са парите които са изхарчени, а тея които са с дата ще се усвояват за следващите 4 години, ако тая логика е вярна ще имат около 400 000 евро на година постапления, ако не се намерят допълнителни финаси по проекти или от другаде ще се сблъскат със сериозни проблеми със изплащането на заплатите, проблеми с лоялноста на много служители , проблми с качеството на софтуера което ме навжда на мисълта че щеима сериозни промени , ако съм прав в моите оценки и анализи ще има сериозни промени до септември поне това бяха оценките ми за сътоянието на компанията


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Тази фирма е публикувала обява в Джобс.бг вчера на 19-ти или малко преди това. Съвпада с времето когато е написан и първия коментар на фирмата. Фирмата не съм виждал да слага редовно обяви така че не е заварено положение. Очевидно, това НЕ Е непринуден коментар от служител, а реклама.
После видях, че това е Сирма :(
Стига вече простащина. Поне напишете нещо съществено.


настоящ служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
3

Като цяло съм много доволен.
Смятам, че заплащането е адекватно и зависи изцяло от възможностите и желанието на сллужителите (заплатата се пресмята/повишава на 3-6 месеца).
Отношението на шефовете е много добро, идеите и involvement-а се оценяват подобаващо.
Колегите са хубави хора, няма напрежение и конфликти.
Офиса е на 7ми километър.
Успешно се занимаваме с наука и се радвам, че наученото във ФМИ ми влиза в употреба.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?