Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Е - Мотив Онлайн България ООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=Варна,ул. Александър Дякович 45&markers=Варна,ул. Александър Дякович 45

Е - Мотив Онлайн България ООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 38 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 38


бивш служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
1
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-3
Потенциал
1
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
1

Отново аз съм тук - Анонимния жастлив.

Отговор на коментарите няма да пускам, тъй като вярвам в свободата на словото и няма какво повече да кажа освен бързи ъпдейти за бъдещи служители. Осъзнавам, че съм лесната жертва тук, но не аз съм "врагО" ;)
----------------------------------------------------
В процеса на обучение, на въпроса "защо наемаме хора от България", отговор от HR е "защото Българите сме висококвалифицирани с висшеобразование"- казването на половин истина също е истина.

Компанията е факт, че не се разраства. Броя на служителите си седи един и същ. Единственото "разрастване" е да намалят/заменят българският си персонал и да го прехвърлят в Индия колкото могат повече. Вярвам това ще се превърне в тенденция в близкото бъдеще при много чуждестранни компании в България.

Много служители биват молени за "услуга", която в бъдеще ако се справят, се включва в тяхното PDP като "развитие/обучение". Боренето за увеличение на заплатата е на принципа на това PDP (personal development plan) и според оценката дадена от "експерти" от 1 до 5 се получава повишение от 1% до 5% два пъти в годината.

Да не се чака само на PDP, е моя съвет защото макар работодателите да изискват лоялност - такава рядко се получава обратно и ние не сме доброволци и не работим за усмивка по радиото. Казвайки това, посочвам отново мой стар коментар където споменавам, че ако човек има реални очаквания и знае цената на работата си - няма да му е проблем да се бори за себе си. Жлъчното в случая е факта, че се налага да се случва тази борба защото изведнъж разко всички тези "експерти" забравят "каква работа вършиш" без значение, че съществува точно това PDP което някой "експерт" е решил да оцени с "експертизата си" :D

Забелязвам, че в Джобса в момента си търсят хора и затова ще кажа няколко думи от мой впечатление за тези роли.

• Outbound Sales Representative - Миналата година си замина по собствена воля мениджъра от 2+ години като веднага почна работа на друго място. В момента работи само 1 човек на тази роля (който 2024 ще прави 2 години) и той поема повече от едно нещо 100%. Позицията знам, че се работи не само за Е-Мотив, но и за дъщерната компания екоммоторс и в колаборавиця с ВОЛО (където се работи и с техни служители). "Able to work accurately under stress and pressure to meet competing deadlines" - това изречение трябва да е показателно за работата.

• Event Manager - абсолютно нова позиция издиктувана от факта, че Sales екипа посещават много евенти за да си намират лесно клиенти (позицията ще пътува най-вероятно заедно със Sales по различни събития у EN светО) и оставам с впечатлението, че позицията ще се падне под SALES екипа. "marketing" е добавено на няколко места като отговорност, както и че ще има отговорност за продажбите. "Can do attitude" - според мен идва от това, че няма вече старши там и трябва да се оправяш сам. В моментите в които някой пита " имаш ли нужда от помощ/ полчаваш ли нужната подкрепа" трябва да се знае, че въпроса е от рода на английското "how are you?" и отговора може да бъде използван срещу теб и записан в PDP.

• Office Admin Assistant - отново нова позиция която намирисва малко на HR. "Clean driving license " - е любопитно изискване за позицията. Позицията главно звучи като детегледачка. Забавното е как все се изисква time management skills от всички (и е нещо което се оценява в PDP и аваза) и в същото време се търси цял нов човек който да помага в time management-a на мениджърите и тея горе :D

• What we offer - пълен булшит. Не веднъж от служители са предлагани за годините различни бонуси и варианти - като карта за фитнес, ваучери и прочее но никога нищо не бива приемано от никой. Компанията има един UDEMY акаунт и това е. Ако се иска платен курс трябва да се пусне предложение, да се одобри, да се намери времето и чак тогава курса да се почне (ако се почне). Пращат се Коледни и Великденски малки пратки с почерпка.

Дано е било в помощ на някого написаното и желая късмет на всички!


бивш служител

-39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
-5
Работна среда
-5

Относно постинга от 17.03:
Здравей "Анонимен настоящ служител", за по-кратко ще те наричам Senior Account Manager.

Радвам се, че поне на теб ти е забавно. Щото нa хората около теб не им беше забвано и една от причините беше ти.
Да, действително някои от нас имаме нужда да си подобрим уменията. За разлика от теб, не всички имаме умението да изглеждаме заети, без реално да вършим почти нищо. Не всички имаме умението да лазим по нервите на колегите си, да ги топим пред мениджмънта (сещаш се), да искаме от тях да вършат нашата работа и накрая да си препишем заслугите за техните успехи, съответно и възнаграждението.
А относно въпросите ти от Януари:
"Не се ли казва още в началото в самата обява за работа, че няма карти за спорт и останалите неща? И реално не е ли абсолютно нормално да го има желанието за спестяване на пари? Не разбирам защо "бившите служители" се държат като ощипани - като сте имали толкова жлъч по отношение на фирмата защо кандидатствахте и приехте работата?"
Отговорите са както следва:
Да, така е
Да, но не и за сметка на служителите, които си вършат съвестно работата
При кандидатстването не ни бяха казани доста неща, едно от които е, че трябва да работим с хора като теб
Относно "плюенето на жлъч" - както се досещаш, основната цел на този сайт е хората да споделят своето мнение за дадена фирма, за да може кандидатстващите за работа да знаят какво да очакват. Ето затова са подобни постинги - за да може хората да знаят за нещата, които ги няма в обявата и не са им обяснени на интервюто.

И накрая нека и аз ти пожелая all the best and a lot of success in all future endeavors. And ... take it easy.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Съгласявам се с предишното мнение с 1 забележка. Доста оскъдно от имена сещам за поне още 3 които могат да се включат към споменатите. „Жлъчните коментари изчетох и аз за тази "фирмичка" преди интервю. НО Е-Мотив на мен лично ми направи добро впечатление“, „Смятам, че държанието на колегите с които общувам е приятно и вдъхновяващо.“ – това за някое друго място ли става дума?


клиент

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Привет г-це Анонимен настоящ служител (Алис / Иво) – ако е Иво обръщението за г-ца важи, може и госпожа вие ще кажете, но все пак по написаното по долу си личи че е някой, който майчиния му език не му е сила така че ще те наричам Алис. Ако питаш нас бившите анонимни служители ни е писнало да гледаме боклуци като теб, съответно като видим такива мисля че е напълно нормално да напускаме кораба. Относно отличната свършена работа: Мисля че като за начало трябва ТИ и твоите подчинени да започнете да вършите такава, че да я наречете успешна. Обръщение към всички бъдещи служители, които са решили да се запознаят малко с фирмата: Ако знаете малко английски, нямате адекватна представа как се работи изцяло, можете да лъжете, за да си спасявате кожата без да ви пука сте добре дошли в е мотив. Хора като Алис ще ви посрещнат с отворени обятия.


настоящ служител

9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
1
Потенциал
1
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
1

Здравейте Анонимни бивши служители, отново от мен- настоящият щастлив такъв (недай Боже такъв човек да пише тук - еднорог сред гладни хиени).

Коментарите ви ме забавляват, когато реално поглеждам тук. Надявам се със същия хъс, с който плюете жлъч, да подобрявате себе си, за да имате уменията за получаване на възнаграждение от 5к във Варна. Току виж всички задружно сме променили нещо в този прекрасен град за добро. ;)

В този коментар ще похваля сега АМ за отлично свършената работа, прекрасната работа в екип, активността и идейте с които доказват че team work makes the dream work!
Според логиката на Анонимните Бивши Служители, сега съм хем HR хем АМ :D Нищо не пречи - лимита е небето!!!

И в този ред на мисли, както споменах - добре всеки да си прецени за себе си. Ама след това си поемете отговорност за решенията - да не заревете в интернет анонимно и да раздавате страшни червени палчета надолу :D

Но ми е интересно, как вие уважаеми Анонимни Бивши СЛужители, имахте време отново да сипете идиотизми тук ама не отговорихте на въпросите ми от Януари :) Дали това не е част от причината "вината да е в работодателите"?

Реално това тук почна да заприличва на център професионална помощ за хора с нереални очаквания, малко умения и неправилна самооценка за себе си.

Анонимни Биши Служители, as we say - we wish you all the best and a lot of success in all future endeavors.

С най-добри пожелания,
Настоящ I guess HR now AM служител :D


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Включвам се само във връзка с коментара на по-предишния дали не било нормално да се спестяват колкото се може повече пари, в това число и от заплати?
Ами, да, нормално е - за мизерните фирмички, за които служителите не са капитал и ценен ресурс, а просто излишни, допълнителни разходи, които могат да се спестят - да, естествено, че е нормално.
Вие такава жалка, мизерна фирмичка ли сте?
Явно да.
Криете ли данъци, осигурявате ли служителите си на пълен доход?
Имате ли топла вода в офиса?
А каква марка е тоалетната ви хартия?
Имате ли всъщност такава?

Ако пък наистина написаното е от HR, то той/тя трябва да си скъса дипломата, ако изобщо има такава, и да я използва за тоалетна хартия при ГН.
Човек, който владее английски плюс още два екзотични езика като китайски или датски, не трябва дори да се снима с вас за по-малко от 5000 чисто.
Но докато има балъци, ще има и тарикати.
В дългосрочен план, обаче подобни помийни ями фалират грандиозно и ви го пожелавам от сърце.Включвам се само във връзка с коментара на по-предишния дали не било нормално да се спестяват колкото се може повече пари, в това число и от заплати?
Ами, да, нормално е - за мизерните фирмички, за които служителите не са капитал и ценен ресурс, а просто излишни, допълнителни разходи, които могат да се спестят - да, естествено, че е нормално.
Вие такава жалка, мизерна фирмичка ли сте?
Явно да.
Криете ли данъци, осигурявате ли служителите си на пълен доход?
Имате ли топла вода в офиса?
А каква марка е тоалетната ви хартия?
Имате ли всъщност такава?

Ако пък наистина написаното е от HR, то той/тя трябва да си скъса дипломата, ако изобщо има такава, и да я използва за тоалетна хартия при ГН.
Човек, който владее английски плюс още два екзотични езика като китайски или датски, не трябва дори да се снима с вас за по-малко от 5000 чисто.
Но докато има балъци, ще има и тарикати.
В дългосрочен план, обаче подобни помийни ями фалират грандиозно и ви го пожелавам от сърце.


настоящ служител

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
1
Работна среда
1

Хах, изглежда ми, че мнението от 11.01.2022г. е писано от HR...


настоящ служител

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
2
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
5

Здравейте на всички четящи,

Мога само да кажа - отидете и преценете сами.

Реално разликата между "настоящ служител" коментарите и "бивш служител" коментарите винаги ще е огромна и причините винаги ще са разнообразни.

И нека не забравяме, че я има и разликата в работните места.

И на мен ми се иска да се уеднаквят стандартите София - останалата България в заплатите ама в същото време в София (пример) за кол център само с бг и ен много рядко ще се намери позиция и то в големите компании (джбс за справка - масово искат чудати езици като Датски и Китайски в съчетание с Арабски и Френски и Английският е задължителен език, не допълнителен). Както и всичко друго и това опира до хората - ако във Варна се съгласяват на малки заплати масово - такъв ще е стандарта. И реално не очаквайте някъде да ви предложат -К заплата за мрънкане, оплакване и "не"-та.

Не се ли казва още в началото в самата обява за работа, че няма карти за спорт и останалите неща? И реално не е ли абсолютно нормално да го има желанието за спестяване на пари? Не разбирам защо "бившите служители" се държат като ощипани - като сте имали толкова жлъч по отношение на фирмата защо кандидатствахте и приехте работата?

Аз съм щастлив настоящ служител на Е-Мотив, но прецених за себе си и нуждите си.
Обсъдих ги с HR (Отличен HR имат впрочем) още в началото и дори в момента работим по развитието ми (стремя се към старши за новата си позиция там и реално "отчетите" ми вършат страхотна работа за да следя собственото си развитие).

Ако не сте доволни от заплатата - преговаряите ако трябва още в началото. Ако ви е страх - значи това е оценката за собствените ви умения. Аз си харесвах заплатата в началото, но пак преговарях - повишена е няколко пъти вече и всичко съобразено с опита и това което показвам.

Поздрави и отново казвам - преценете си сами.


бивш служител

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
1

Ето нещо полезно и от мен.
Като цяло не е за препоръчване за работите в Е-Мотив, най-добре се огледайте за други алтернативи.
Но ако все пак решите да почнете работа там, нека ви дам няколко практически съвета, които ще са ви от полза.
Имайте предвид, че ги научих/изстрадах от личния си опит през времето, което прекарах в тази фирма.
1. Не допускайте да ви се карат и/или да ви внушават вина! Виновният човек е лесен за емоционална манипулация и натиск. Понякога това се прави и за да си измие накой шеф ръцете с вас, или пък да си изкара на някого лошото настроение. Не си струва да се унижавате заради "сърдития" тон.
2.Не са връзвайте и на лицемерните им приказки колко много ценят твоя принос за компанията - това е просто вид любезност, но в същност изобщо не мислят така. За тях си обект на експоатация, податлив на заблуди и натиск, и ако има начин да те накарат да бачкаш още повече, без да ти плащат допълнително - що пък да не опитат?
3.Винаги четете мнооого добре това, което ви дават за подпис и не им се доверявайте на обясненията. Имало е случаи , когато фирмата дава на съд бивши служители въз основа на подписани документи. Как са се развили делата не зная, но това ви показва с какви хора си имате работа. Също така е добре да сте запознати с Кодекса на Труда, за да не се натъкнете на волни интерпретации на трудовото законодателство.
4.Общо взето не вземайте за чиста монета това, което ви казват (дори ако е свързано с проектите, по които работите) - имате ли възможност, проверявайте информацията сами! Ще се удивите колко „странни”разлики ще откриете и колко лековато всъщност се опитват да заблуждават. Има една поговорка: Като ти казва „добър ден” – поглеждай къде е слънцето!
5. Ако все пак искате да научите нещо за живота – попитайте ги за заплата, прекалена натовареност по проектите, по които работите и евентуално подобрение на тези неща. Ще ви демонстрират някои от 99-те начина да кажеш „не”. Може и с обвинения че мрънкаш, може и с мъгляви обещания за далечното бъдеще (които естествено няма да спазят), може и с повтаряне на една и съща глупост няколко пъти – докато се откажеш , може и с общи приказки – и така то 99, че и повече! След като приключиш с това упражнение, ти ще изпиташ разочарование, гняв и срам, но за тях ще остане позитивната емоция : хаха , пак ги излъгахме, колко са жалки!
6.Няма нужда да се престаравате с работата! Наградата за добре свършена работа е още повече работа, нищо друго...
7.И най-важното - не забравяйте, че винаги можете да се откажете от тази фирма, просто трябва малко увереност и търсене на друг работодател. Кофти работа винаги може да се намери, не е необходимо да търпите и простотии в добавка.
Още един допълнителен съвет – този път за хора, които са решили да ходят на интервю. Най-добре не обяснявайте някои подробности за себе си – например под наем ли живеете, сами ли сте там, имате ли някакви дългове... Ако ви усетят, че не сте в цветущо финансово състояние, със сигурност ще ви предложат по-ниска заплата!
Ами това е, дано ви е от полза!


14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
2
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
1
Работна среда
1

Плюсът е, че фирмата е стабилна, плаща се навреме и в това отношение притеснения няма.
Работи се от вкъщи.
Минуси:
Ниски заплати.
Никакви социални придобивки: няма допълнително здравно осигуряване, няма Мултиспорт карти, няма животозастраховане, няма ваучери за храна, няма пари за интернет, няма бонуси.
Този пакет под някаква форма присъства при почти всички фирми, занимаващи се с аутсорсинг, но тук - не.

Фирмата е в бранш, който не пострада от пандемията, спечели помощи миналата година, мина в онлайн форма на работа и спести ток, вода, интернет, наем и въпреки това служителите не получиха минимално поощрение.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?