Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Дантек ЛТД /img/frontend/nomap.png"

Дантек ЛТД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 24 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 24


бивш служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
4
Потенциал
-3
Местоположение
2
Колеги
2
Работна среда
1

Ще опиша нещата такива каквито са, пък всеки да си преценява. Напуснах с голямото съкращение преди година и половина (както и 2/3 от фирмата).
- осигур. на 1000лв, oстатъка от заплатата по Payoneer, абсолютно нелегално или в брой: ако искате заем или майчинство това е сериозна пречка, няма да обсъждаме и когато НАП попитат откдъде са тези пари
- продават се само боклуци (хапчета и кремове) които лекуват сърце, белези, гъбички, абсолютен скам. до колкото знам всичко се прави в България за по 1-2 лв и се продава на 40 евро
- не се плащат ддста, ползват се офшорки, голяма част от нещата са нелегални, работят в цял свят
- кадърни и нормални хора мисля, че вече няма, последните такива напуснаха или бяха съкратени с идването на ковид миналата година.. всички други или нямат капацитет за повече или имат друга изгода да стоят
- ако нямаш амбиции можеш да се скатаваш цял живот там, от време на време се пускат някакви бонуси
- няма напрежение или някакъв зор
- можеш да си фрийлансваш разни проекчета през работно време
- шуробаджанащината определя кой как може да се развива във фирмата
- коректни са откъм заплатата която обещават

Мнение с което не искам да ангажирам никой-не се захващайте там освен ако нямате друг избор или нямате никакви амбиции.


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Един разказ и от човек, който е работил във фирмата цял един(!) ден.

Отидох на интервю за маркетинг специалист(или нещо такова). Интервюто мина добре. HR-ката беше дружелюбна и усмихната, нищо интересно там. Единственото съществено беше натъртването, че във фирмата не оставят новите служители без конкретни задачи и без помощ при нужда. С други думи няма да седиш и да се чудиш, какво да правиш понеже никой не ти казва нищо.(ще разберете защо това е важно по-надолу)

Предложиха ми 1450лв заплата, като осигуровките са на минимална заплата. Реших да пробвам, нямаше какво да губя. Млад човек съм, имам нужда да трупам опит.

Следва интересната част. В уреченият ден пристигнах прилежно с 15 минути по-рано, прочетох и подписах всички документи и бях готова да започна работа. HR-ката ме хвана за ръчичка и ме разведе из 2-3 стаи, пълни с хора, като идеята беше да се представя и всички да видят, че имат нов колега(не беше много готино, но.. все тая). След това ме заведе в стаята, в която се намираше моето работно място, показа ми компютъра, на който ще работя, пожела ми приятна работа и излезе..

"Коя работа" помислих си аз. В стаята имаше около 7-8 човека, които бяха така седнали, че камерите да не виждат мониторите им, които сякаш нарочно се мъчеха да избягват объркания ми поглед. Така и не се нае някой да ми каже 2 думи.

Реших, че ще има информация на компютъра и старателно започнах да проверявам дали не са ми оставили email или нещо друго с първоначални инструкции. Такива нямаше.

След около 30 минути, в които гледах като "теле в железница" едно момиче се смили, обърна се и ме попита "Какво ти трябва?". Моят отговор беше "Всичко??". Обясних и ситуацията и тя писа на някой, който да ми помогне. След около 10 минути дойде едно момче, което се представи и ме заведе в друга стая, в която да ми обясни всичко.

Говорихме си около 30-40 минути и голяма част от нещата, които ми каза звучаха доста странно. Задавах му въпроси свързани с това дали това е логичният начин да вършат работа, на които той не искаше да отговаря или пък просто казваше "Ние така си работим, знаем, че не е оптимално, но нищо".

Накратко казано, фирмата продава различни продукти(кремове за отслабване, против акне и тн.)Единствената задача, която ми беше поставена беше "да си намеря маркетингови агенции, с които да работя". Нелогично беше, че ще им плащаме предварително, както и че ще работим с много от тях наведнъж(по този начин вдигаме цената на рекламите, сами се конкурираме със себе си)

Не разбрах, каква точно е идеята, но нищо. Междувременно стана време за обяд. Част от екипа ме взе с тях да хапнем.

По време на обяд момичето, което се смили над мен и ме попита "Какво ти трябва" ми обясни, че тя работи във фирмата от 9 месеца и през първите 3 не е имала никаква идея, какво трябва да се прави. Това леко ме озадачи.

През следващите няколко часа не се случи нищо интересно. Реално не се случи нищо изобщо. Просто седях пред компютъра и се чудих, какво се случва.

Стана време за кратка следобедна почивка. В нея друго момиче от моята стая видя, че съм изключително объркана и ме извика в края на дворчето, далеч от другите. Седнахме и тя започна да ми разказва:

"Виж сега, тук всичко е така. Аз работя във фирмата от 8 години. Работата се състои в това да намериш маркетингова агенция, която да пусне реклами с нашите продукти основно из Азия. Реално ние мамим хората, тази седмица им продаваме крем, който им казваме, че е против акне, другата седмица им го продаваме против бръчки(смее се). В момента в който гугъл разбере това блокират акаунта на агенцията и ние продължаваме да работим с друга. Заради това и им плащаме предварително(за да ги навием да работят с нас) и работим с много различни агенции. За да може постоянно да продаваме. Тук можеш да правиш много пари ако ти се работи(защото взимаш процент при добри резултати), но ако не, може да си цъкаш във фейсбук по цял ден. Важното е накрая на месеца онея цифри да са в зелено, а те винаги са. Само трябва да внимаваш, защото има фалшиви агенции, които знаят, какво правим, взимат парите и изчезват. И ти няма на кой да се оплачеш, защото и ти си измамник, както и те(смее се с глас)."

3 изречения по-късно се оказа, че част от служителите правят точно това. Създават си фалшиви агенции, пращат си сами пари и после казват "Еми сори, откраднаха парите". И стига да не се случва твърде често няма проблеми(най-вероятно не се следи толкова)

Та, това е моята история. Мнение не давам и не знам дали този разказ е на 100% истина, но 1 ден беше повече от достатъчен за мен.

Кой знае, може просто да са ме пробвали и да не съм била достатъчно мотивирана. :)


настоящ служител

16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
5
Натоварване
1
Потенциал
1
Местоположение
-1
Колеги
2
Работна среда
2

Добре че беше онзи дълъг коментар, поне вдигнахте заплатите. Свидетел съм, че ако не беше коментара щяхме да гнием на минимални осигуровки. Хубаво е че стреснахте ръководството. Трябва, да има повече такива коментари за всички фирми. Да бъде ясно на всички с какво се захващат. Шефовете в нашата фирма могат, да имат много пари, но са бедни... Нямат никакво уважение към служителите. Мислят се, за нещо повече от нас. Когато някой напусне го считат за мъртъв. Използвачи са. Виждал съм как напускат хора със стаж от по 3-4-5 години и как ръководителите им които до вчера са им се мазнили им се подиграват зад гърба. При раздяла няма дори ръкостискане толкова са бедни управниците във фирмата. Такъв тип хора не заслужават нито парите си, нито уважение. Свидетел съм колко болни са на тема пари от както им блокираха половината сайтове из цял свят. Никога не бях виждал милионери/милиардери, да са толкова уплашени. Мизерия голяма. На някои хора и всичките пари на света, да им подариш ще си останат скръндзи.


настоящ служител

7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
1
Привилегии
4
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
2

Не искам да пиша дълги романи, само ще синтезирам фактите

1. Заплащане - зависи от длъжността, но за почти всички длъжности е прилично, особено за хора без опит.

2. Естество на работа - на ръба на легалността, веднъж започнете ли работа тук, ще ви е срам да казвате на хората какво и къде работите.

3. Бонуси - карта за здравно осигуряване, мултиспорт, отстъпки от оптики. Има и месечни парични бонуси + 13та заплата.

4. Осигуровки - в повечето случаи ще започнат да ви осигуряват на около 1000лв бруто. Всички останали пари получавате в американски сметки в долари. Ще имате 2 дебитни карти - българска и американска.

5. Дискриминация - не съм срещал човек във фирмата, който е по-възрастен от 35г. Разчитат на млади кадри, които да не си отварят устата за нередностите и мъгливия бизнес.

6. Ако това ви е първа работа в дадена сфера, това не е мястото за вас. Не разчитайте, че ще научите нещо полезно и градивно. По-скоро ще добиете съвсем грешна представа за това как трябва реално да си вършите работата.

7. Спокойствие има много, напрежение няма, никой не си дава зор за нищо.

Обобщение - ако сте човек с време за губене и нямате желание за работа. Ако не смятате да теглите заем или да раждате скоро и ако нямате никакви скруполи, това е работата за вас. Поне колегите са готини.


кандидат за работа

8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
-2
Колеги
3
Работна среда
4

Бях на интервю за работа. Дават ти да попълваш един формуляр - каква заплата очакваш, на колко си години (дискриминация), семейно положение (дискриминация). Има и IQ тест, пълна глупост, повечето въпроси са за хора, добри в математиката, за какво им е да можеш да смяташ много добре като кандидатстваш за копирайтър и е по-важно да си добре с писането и речта?!

Казват ти, че не можели да ти кажат каква е заплатата. Иначе HR-ката се държи добре, не е нагла като повечето си колжеки.

Мястото е неудобно ако нямаш кола.


-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-2
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
1
Работна среда
-5

В дългия коментар по-долу повечето неща са описани доста точно.

Работата на т.нар. „дивелъпъри“ (по договор и длъжностна характеристика всъщност „дизайнери“, за да се пести още повече от осигуровки) се състои в това да копират един и същ сайт по над 100 пъти на различни езици, да нанасят стотици дребни промени по тях (дадени им от мениджъри, супервайзъри, копирайтъри, медия байъри и чистачките в офиса), да изпълняват различни прищевки на споменатите, най-вече на главния мениджър, който също е копирайтър и разбира от програмиране и дизайн колкото пингвин от летене.

Ако кандидатствате за копирайтър, това е идеалното място за вас – ще си бъркате в носа и ще висите във фейсбук и ютюб в поне 7 от 8 часа, ще работите с готови текстове, ще препратите някой и друг мейл, ще търсите някоя и друга снимка и профили на истински хора във фейсбук, които да използвате в страниците без тяхно знание. Хубаво е да не се замисляте над легалната страна на нещата, които правите. Ако сте робот и нямате амбиции, това е мечтаната работа.

Ако сте дивелъпъри, ще се научите на всички лоши практики в индустрията. Положението е наистина трагично. Ще трябва също да се научите да изпълнявате всяка възможна глупост, хрумнала на главния пингвин, да си мълчите и по възможност да се скатавате (някои от по-дълго задържалите се колеги са царе в това), защото ако си вършите работата и негодувате срещу тези практики, ще ви принудят да напуснете.

До преди година работата беше по-малко и атмосферата по-приятна, но всеки по-кадърен напусна или се опитва да напусне. Ако си некадърник и дори CSS-а те затруднява, реално трудно би си намерил нещо по-добро.

Няма стая за отдих, няма социален пакет (дори мултиспорт картата се плаща), на всякакви забавления и приятни разговори се гледа с лошо око. Дори кафемашината колегите си я купиха със собствени пари. Има много групички и интереси, например хората които изплащат кредит за нещо, са готови да си продадат душата за жълти стотинки. Реално служителите избягват да казват на главния пингвин даже „Добро утро“, защото това го напрягало.

Ако нямате достатъчно пари, минали сте едномесечен курс по HTML/CSS (JS и PHP въобще не се изискват) и не ви пречи да копи-пействате по цял ден – това е работата за вас. Само не се стряскайте ако ви накарат да сложите фейк сертификат на над 200 сайта и след 2 месеца ви заповядат да ги махнете.

Никой не оценява свършенето от вас. Скръм и гит са неща напълно непознати. Тиймовете се сформират на случаен принцип, според който кадърните вършат 90% от работата, а останалите им я копират. Потенциал - нулев.

Стартовата заплата като за първа работа е ок, но за цяла година няма да се вдигне с повече от 100 лева, което е смехотворно. Бонуси: за Коледа в размер на една заплата, през останалото време ще е някакво чудо. Тъй като мениджърът е некомпетентен, трудно би оценил свършената от вас работа, така че дали ще си давате зор или не, е нерелевантно. Абсолютно нищо не се прави в опит да се задържат по-кадърните кадри.

Плюсове: 1. Голям паркинг. 2. Възможността да видите с очите си приложението на ефекта Дънинг-Крюгер и да достигнете до прозрението, че раболепните тъпаци се издигат най-бързо. 3. Щях да напиша „колегите“, но там текучеството в момента е доста голямо). Мениджърчето със сигурност си е същото и продължава да манипулира шефовете.

Мога да ви пожелая единствено успех и много здрави нерви!

ПП. Със сигурност ще последва коментар, че написаното от мен въобще не отговаря на истината или е силно преувеличено, защото съм бил недоволен бивш служител. Сами си преценете дали да повярвате на фирма, която се занимава да прави фейк страници с фейк текстове и фейк доктори, рекламиращи фейк лекарства.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ами аз днес бях на интервю за работа в един от офисите им в София и съм доволен как мина. Много лъчезарно момиче ме посрещна, отговорничката на въпросния отдел - също. Разказаха ми за фирмата, поинтересуваха се от моя стаж. Разиграхме казус, дадоха някакви тестове по Английски да се ориентират на какво ниво съм. Към този момент всичко е както трябва.

п.п: Понеже на някой му е важно, да допълня, че предложиха вода за пиене.


настоящ служител

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Добра и стабилна фирма, има хора които работят тук 7-8+ години. Има възможности за развитие в зависимост от способностите и позицията. Мениджмънта и отношението са на ниво - ако си вършиш работата качествено никой не ти се бърка и го оценяват подобаващо. Относно дългия коментар по-долу - явно е от бишв колега/колежка, който си мисли, че знае много, но реално доста от информацията е невярна или силно преувеличена. Локацията не е особено удобна ако се придвижвате с градски транспорт, но пък има голям служебен (охраняем паркинг).


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
имам интервю за офис асистент. Някакви мнения?


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

„Дантек“ ООД желае да вземе отношение, относно публикуваното мнение на „Анонимен бивш служител“:

В годините „Дантек“ ООД е демонстрирал толерантно отношение и уважение към всички свои служители, в това число и бивши. Считаме за белег на висока култура и отговорност публични изявления по дадена тема да се правят след детайлно запознаване с фактите по него.
В случая в някои от горепосочените твърдения прозира липса на информираност, поради което се обръщаме с молба да не въвличате името на „Дантек“ ООД в несъстоятелни и неприемливи спекулативни изказвания.

Екипът на „Дантек“ ООД ви пожелава успехи и до нови срещи :)

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?