Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Дантек ЛТД /img/frontend/nomap.png"

Дантек ЛТД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 23 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 23


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Един разказ и от човек, който е работил във фирмата цял един(!) ден.

Отидох на интервю за маркетинг специалист(или нещо такова). Интервюто мина добре. HR-ката беше дружелюбна и усмихната, нищо интересно там. Единственото съществено беше натъртването, че във фирмата не оставят новите служители без конкретни задачи и без помощ при нужда. С други думи няма да седиш и да се чудиш, какво да правиш понеже никой не ти казва нищо.(ще разберете защо това е важно по-надолу)

Предложиха ми 1450лв заплата, като осигуровките са на минимална заплата. Реших да пробвам, нямаше какво да губя. Млад човек съм, имам нужда да трупам опит.

Следва интересната част. В уреченият ден пристигнах прилежно с 15 минути по-рано, прочетох и подписах всички документи и бях готова да започна работа. HR-ката ме хвана за ръчичка и ме разведе из 2-3 стаи, пълни с хора, като идеята беше да се представя и всички да видят, че имат нов колега(не беше много готино, но.. все тая). След това ме заведе в стаята, в която се намираше моето работно място, показа ми компютъра, на който ще работя, пожела ми приятна работа и излезе..

"Коя работа" помислих си аз. В стаята имаше около 7-8 човека, които бяха така седнали, че камерите да не виждат мониторите им, които сякаш нарочно се мъчеха да избягват объркания ми поглед. Така и не се нае някой да ми каже 2 думи.

Реших, че ще има информация на компютъра и старателно започнах да проверявам дали не са ми оставили email или нещо друго с първоначални инструкции. Такива нямаше.

След около 30 минути, в които гледах като "теле в железница" едно момиче се смили, обърна се и ме попита "Какво ти трябва?". Моят отговор беше "Всичко??". Обясних и ситуацията и тя писа на някой, който да ми помогне. След около 10 минути дойде едно момче, което се представи и ме заведе в друга стая, в която да ми обясни всичко.

Говорихме си около 30-40 минути и голяма част от нещата, които ми каза звучаха доста странно. Задавах му въпроси свързани с това дали това е логичният начин да вършат работа, на които той не искаше да отговаря или пък просто казваше "Ние така си работим, знаем, че не е оптимално, но нищо".

Накратко казано, фирмата продава различни продукти(кремове за отслабване, против акне и тн.)Единствената задача, която ми беше поставена беше "да си намеря маркетингови агенции, с които да работя". Нелогично беше, че ще им плащаме предварително, както и че ще работим с много от тях наведнъж(по този начин вдигаме цената на рекламите, сами се конкурираме със себе си)

Не разбрах, каква точно е идеята, но нищо. Междувременно стана време за обяд. Част от екипа ме взе с тях да хапнем.

По време на обяд момичето, което се смили над мен и ме попита "Какво ти трябва" ми обясни, че тя работи във фирмата от 9 месеца и през първите 3 не е имала никаква идея, какво трябва да се прави. Това леко ме озадачи.

През следващите няколко часа не се случи нищо интересно. Реално не се случи нищо изобщо. Просто седях пред компютъра и се чудих, какво се случва.

Стана време за кратка следобедна почивка. В нея друго момиче от моята стая видя, че съм изключително объркана и ме извика в края на дворчето, далеч от другите. Седнахме и тя започна да ми разказва:

"Виж сега, тук всичко е така. Аз работя във фирмата от 8 години. Работата се състои в това да намериш маркетингова агенция, която да пусне реклами с нашите продукти основно из Азия. Реално ние мамим хората, тази седмица им продаваме крем, който им казваме, че е против акне, другата седмица им го продаваме против бръчки(смее се). В момента в който гугъл разбере това блокират акаунта на агенцията и ние продължаваме да работим с друга. Заради това и им плащаме предварително(за да ги навием да работят с нас) и работим с много различни агенции. За да може постоянно да продаваме. Тук можеш да правиш много пари ако ти се работи(защото взимаш процент при добри резултати), но ако не, може да си цъкаш във фейсбук по цял ден. Важното е накрая на месеца онея цифри да са в зелено, а те винаги са. Само трябва да внимаваш, защото има фалшиви агенции, които знаят, какво правим, взимат парите и изчезват. И ти няма на кой да се оплачеш, защото и ти си измамник, както и те(смее се с глас)."

3 изречения по-късно се оказа, че част от служителите правят точно това. Създават си фалшиви агенции, пращат си сами пари и после казват "Еми сори, откраднаха парите". И стига да не се случва твърде често няма проблеми(най-вероятно не се следи толкова)

Та, това е моята история. Мнение не давам и не знам дали този разказ е на 100% истина, но 1 ден беше повече от достатъчен за мен.

Кой знае, може просто да са ме пробвали и да не съм била достатъчно мотивирана. :)


настоящ служител

16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
5
Натоварване
1
Потенциал
1
Местоположение
-1
Колеги
2
Работна среда
2

Добре че беше онзи дълъг коментар, поне вдигнахте заплатите. Свидетел съм, че ако не беше коментара щяхме да гнием на минимални осигуровки. Хубаво е че стреснахте ръководството. Трябва, да има повече такива коментари за всички фирми. Да бъде ясно на всички с какво се захващат. Шефовете в нашата фирма могат, да имат много пари, но са бедни... Нямат никакво уважение към служителите. Мислят се, за нещо повече от нас. Когато някой напусне го считат за мъртъв. Използвачи са. Виждал съм как напускат хора със стаж от по 3-4-5 години и как ръководителите им които до вчера са им се мазнили им се подиграват зад гърба. При раздяла няма дори ръкостискане толкова са бедни управниците във фирмата. Такъв тип хора не заслужават нито парите си, нито уважение. Свидетел съм колко болни са на тема пари от както им блокираха половината сайтове из цял свят. Никога не бях виждал милионери/милиардери, да са толкова уплашени. Мизерия голяма. На някои хора и всичките пари на света, да им подариш ще си останат скръндзи.


настоящ служител

7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
1
Привилегии
4
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
2

Не искам да пиша дълги романи, само ще синтезирам фактите

1. Заплащане - зависи от длъжността, но за почти всички длъжности е прилично, особено за хора без опит.

2. Естество на работа - на ръба на легалността, веднъж започнете ли работа тук, ще ви е срам да казвате на хората какво и къде работите.

3. Бонуси - карта за здравно осигуряване, мултиспорт, отстъпки от оптики. Има и месечни парични бонуси + 13та заплата.

4. Осигуровки - в повечето случаи ще започнат да ви осигуряват на около 1000лв бруто. Всички останали пари получавате в американски сметки в долари. Ще имате 2 дебитни карти - българска и американска.

5. Дискриминация - не съм срещал човек във фирмата, който е по-възрастен от 35г. Разчитат на млади кадри, които да не си отварят устата за нередностите и мъгливия бизнес.

6. Ако това ви е първа работа в дадена сфера, това не е мястото за вас. Не разчитайте, че ще научите нещо полезно и градивно. По-скоро ще добиете съвсем грешна представа за това как трябва реално да си вършите работата.

7. Спокойствие има много, напрежение няма, никой не си дава зор за нищо.

Обобщение - ако сте човек с време за губене и нямате желание за работа. Ако не смятате да теглите заем или да раждате скоро и ако нямате никакви скруполи, това е работата за вас. Поне колегите са готини.


кандидат за работа

8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
-2
Колеги
3
Работна среда
4

Бях на интервю за работа. Дават ти да попълваш един формуляр - каква заплата очакваш, на колко си години (дискриминация), семейно положение (дискриминация). Има и IQ тест, пълна глупост, повечето въпроси са за хора, добри в математиката, за какво им е да можеш да смяташ много добре като кандидатстваш за копирайтър и е по-важно да си добре с писането и речта?!

Казват ти, че не можели да ти кажат каква е заплатата. Иначе HR-ката се държи добре, не е нагла като повечето си колжеки.

Мястото е неудобно ако нямаш кола.


-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-2
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
1
Работна среда
-5

В дългия коментар по-долу повечето неща са описани доста точно.

Работата на т.нар. „дивелъпъри“ (по договор и длъжностна характеристика всъщност „дизайнери“, за да се пести още повече от осигуровки) се състои в това да копират един и същ сайт по над 100 пъти на различни езици, да нанасят стотици дребни промени по тях (дадени им от мениджъри, супервайзъри, копирайтъри, медия байъри и чистачките в офиса), да изпълняват различни прищевки на споменатите, най-вече на главния мениджър, който също е копирайтър и разбира от програмиране и дизайн колкото пингвин от летене.

Ако кандидатствате за копирайтър, това е идеалното място за вас – ще си бъркате в носа и ще висите във фейсбук и ютюб в поне 7 от 8 часа, ще работите с готови текстове, ще препратите някой и друг мейл, ще търсите някоя и друга снимка и профили на истински хора във фейсбук, които да използвате в страниците без тяхно знание. Хубаво е да не се замисляте над легалната страна на нещата, които правите. Ако сте робот и нямате амбиции, това е мечтаната работа.

Ако сте дивелъпъри, ще се научите на всички лоши практики в индустрията. Положението е наистина трагично. Ще трябва също да се научите да изпълнявате всяка възможна глупост, хрумнала на главния пингвин, да си мълчите и по възможност да се скатавате (някои от по-дълго задържалите се колеги са царе в това), защото ако си вършите работата и негодувате срещу тези практики, ще ви принудят да напуснете.

До преди година работата беше по-малко и атмосферата по-приятна, но всеки по-кадърен напусна или се опитва да напусне. Ако си некадърник и дори CSS-а те затруднява, реално трудно би си намерил нещо по-добро.

Няма стая за отдих, няма социален пакет (дори мултиспорт картата се плаща), на всякакви забавления и приятни разговори се гледа с лошо око. Дори кафемашината колегите си я купиха със собствени пари. Има много групички и интереси, например хората които изплащат кредит за нещо, са готови да си продадат душата за жълти стотинки. Реално служителите избягват да казват на главния пингвин даже „Добро утро“, защото това го напрягало.

Ако нямате достатъчно пари, минали сте едномесечен курс по HTML/CSS (JS и PHP въобще не се изискват) и не ви пречи да копи-пействате по цял ден – това е работата за вас. Само не се стряскайте ако ви накарат да сложите фейк сертификат на над 200 сайта и след 2 месеца ви заповядат да ги махнете.

Никой не оценява свършенето от вас. Скръм и гит са неща напълно непознати. Тиймовете се сформират на случаен принцип, според който кадърните вършат 90% от работата, а останалите им я копират. Потенциал - нулев.

Стартовата заплата като за първа работа е ок, но за цяла година няма да се вдигне с повече от 100 лева, което е смехотворно. Бонуси: за Коледа в размер на една заплата, през останалото време ще е някакво чудо. Тъй като мениджърът е некомпетентен, трудно би оценил свършената от вас работа, така че дали ще си давате зор или не, е нерелевантно. Абсолютно нищо не се прави в опит да се задържат по-кадърните кадри.

Плюсове: 1. Голям паркинг. 2. Възможността да видите с очите си приложението на ефекта Дънинг-Крюгер и да достигнете до прозрението, че раболепните тъпаци се издигат най-бързо. 3. Щях да напиша „колегите“, но там текучеството в момента е доста голямо). Мениджърчето със сигурност си е същото и продължава да манипулира шефовете.

Мога да ви пожелая единствено успех и много здрави нерви!

ПП. Със сигурност ще последва коментар, че написаното от мен въобще не отговаря на истината или е силно преувеличено, защото съм бил недоволен бивш служител. Сами си преценете дали да повярвате на фирма, която се занимава да прави фейк страници с фейк текстове и фейк доктори, рекламиращи фейк лекарства.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ами аз днес бях на интервю за работа в един от офисите им в София и съм доволен как мина. Много лъчезарно момиче ме посрещна, отговорничката на въпросния отдел - също. Разказаха ми за фирмата, поинтересуваха се от моя стаж. Разиграхме казус, дадоха някакви тестове по Английски да се ориентират на какво ниво съм. Към този момент всичко е както трябва.

п.п: Понеже на някой му е важно, да допълня, че предложиха вода за пиене.


настоящ служител

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Добра и стабилна фирма, има хора които работят тук 7-8+ години. Има възможности за развитие в зависимост от способностите и позицията. Мениджмънта и отношението са на ниво - ако си вършиш работата качествено никой не ти се бърка и го оценяват подобаващо. Относно дългия коментар по-долу - явно е от бишв колега/колежка, който си мисли, че знае много, но реално доста от информацията е невярна или силно преувеличена. Локацията не е особено удобна ако се придвижвате с градски транспорт, но пък има голям служебен (охраняем паркинг).


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
имам интервю за офис асистент. Някакви мнения?


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

„Дантек“ ООД желае да вземе отношение, относно публикуваното мнение на „Анонимен бивш служител“:

В годините „Дантек“ ООД е демонстрирал толерантно отношение и уважение към всички свои служители, в това число и бивши. Считаме за белег на висока култура и отговорност публични изявления по дадена тема да се правят след детайлно запознаване с фактите по него.
В случая в някои от горепосочените твърдения прозира липса на информираност, поради което се обръщаме с молба да не въвличате името на „Дантек“ ООД в несъстоятелни и неприемливи спекулативни изказвания.

Екипът на „Дантек“ ООД ви пожелава успехи и до нови срещи :)


бивш служител

22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
2
Потенциал
2
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
2

Дълго време се колебаех дали да започна да ти пиша, а и толкова време мина откакто не съм сядала, тук горе на дървото, да ти драсна няколко реда.

Фирмата се занимава с онлайн маркетинг. Купуват се продукти от заводи в България и чужбина и се регистрират на имена на американски фирми с цел анонимност и укриване на данъци. За пред клиентите фирмите са американски. Повечето продукти са с различни фирми като целта е да не се прави връзка между тях. Това се прави защото качеството на продуктите е ниско тип произведено в Китай... Пускат се сайтове с много фалшиви съдържания - фалшиви доктори, фалшиви сертификади, фалшиви телефонни номера, фалшиви фирми, фалшиви интервюта на звезди тип Анджелина Джоли и кой ли още не.
Клиентите на фирмата са основно комплексари, които търсят лек срещу косопад,отслабване, пушачи търсещи спасение. Също и възрастни дами с проблеми в ставите търсещи методи за разкрасяване кремове, червила за устни, борба с торби под очите, мазоли, окосмяване и т.н.

Относно работата. Персонала са предимно младежи, които нямат опит, за да могат да си мълчат относно дейността. Осигуровките са на минимална заплата и се започва на заплата около 800-1000 в зависимост от длъжността. Работата се състои в 8-9 часа седене пред монитор от които 5-6 часа се прекарват във фейсбук и прочие.

Идеите за продуктите се крадат от вече готови компании така че няма кой знае какво поле за изява.

Копирайтърите копират сайтовете, девелопърите ги пускат, тези които се занимават с рекламата работят по вече установени канали и пускат реклама по цени зададени им от горе логистиката работи с вече установени складове.

Като цяло работата е много елементарна изисква се да можете да работите с google translate и 90% от дейността се извършва чрез писане.

Ако искате да сте телефонист и да си осъвършенствате езика писмено и устно работата е добра.
Ако сте слаб или посредствен програмист, който иска да си поиграе с кодове работата е добра.
Ако сте посредствен счетоводител и искате да поработите и да изучите изкуството на пари, работата е добра.
Ако сте с посредствени познания по html css java и искате да се усъвършенствате работата е добра.
Ако искате да седите в офис по 8 часа на ден с климатик и приятна компания работата е добра.
Всъшност като цяло няма да намерите от какво да се оплачете.
Има извън работни занимания за дамите има масажи, фитнеси, цветя за 8ми март, гимнастика и каквото друго си пожелаете.
За джентълмените има футбол с приятни колеги и непринудени шеги.
Има Коледни партита с пиячка на корем.
Има летни басейни, понякога има командировки по чужбина поне за отдела с логистика (от там нямам много информация тъй като се намират в отделна сграда, но изглежда че сменят складовете често, за да може складовете да имат информация относно ограничен брой продукти).
Като цяло работата е приятна и страхотна за хора около 20-25 годишни за да трупате опит и за хора 35-40 които искат да създадат семейства. Ако не сте особено напористи и ако нямате скрупули в продажбата на пластмасови шишенца на нищо подозиращи хорица работата е подходяща за Вас.


На всеки 3 месеца Ви се вдига заплатата символично с 50-150 лева колкото да Ви задържат във фирмата, за 2-3-4-5 години ще стигнете заплата около 1300-1800 лева в зависимост от курса на долара тъй като с цел избягване на данъци Ви се подсигурява сметка в банка в Белиз.
Ако има много напускащи в отдела в който работите Ви подаряват фиктивни повишения въпреки че в трудовите книжки продължават да Ви осигуряват на минимална заплата. Ако не друго е красиво за ухото и за психиката, нали все пак затова работим? :)
Като цяло обаче напускащи рядко има понеже условията са страхотни особено ако идвате от провинцията и искате да се установите в столицата. Заплатите са добри за наем и за закупуване на автомобил, ама толкова.
Фирмата е финансово стабилна работи из цял свят освен може би с Антарктика. Има стотици хиляди поръчки на месец и фирмата/корпорацията бълва милиони на месец и вероятно над 200-400 милиона на година, но не гледайте цифрите... ;) Вие сте на ниво 800-2000 свиквайте с мисълта.

По Коледа има бонуси. Януари има 13та заплата (парите които са укрити от данъци се връщат при Вас). Преди летните отпуски също се дават бонуси, да можете да си починете качествено.

Има над 200 служителя може би в 3 сгради намиращи се всички на едно и също място около зоопарка.

Както виждате не казвам нищо лошо, нито нищо добро... Е, вярно че с този пост убивам тръпката от безизвестното, но поне ще имате сигурен макар и скучен начин на препитание.

Сред колегите има уникални шемети и невероятни мацки.

Знам, че като бившите ми и настощи служители в компанията прочетат поста ще се посмеят на нас напусналите на себе си стоящите и на бъдещите кандидати за работа.

Този пост няма как да повлияе негативно нито на кандидатите нито на работещите там. Най-много да Ви осигуряват на реалната сума която взимате така че поздрави от мен за мен и от мен за Вас и от Вас за Вас и от Вас за нас!

Обичам Ви, обожавам Ви, ами ми доскучахте с тия офисни лампи :)!
Напред и нагоре, до нови висини мачкайте, а клиентите да му мислят.
И шефовете, дайте като закривате офиса да метнете по някое милионче на служителите има хора които работят при Вас от по 5-6-7 години ако не им метнете по някой милион Ви признавам за страшни скръндзи :P ;););)

Е сега работя по Западната Европа и да Ви кажа дали ние ще точим запада или те нас е без значение. Все пак двете страни на една монета са част от една и съща монета. :)

Това е драги ми Смехурко! :)

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?