Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Индитекс Груп /img/frontend/nomap.png"

Индитекс Груп

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 78 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 78


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ако искате да НЕ бъдете уважавани като хора, личности, а като някакво име/дупка попълваща графика, да ви стои до името смяна А,М,B? (първа, междинна, втора смяна) докато на мениджърчето му хрумне да ти каже в 22:30 каква смяна ще си утре... Тоо заповядайте в Зара... Където ако не си човек на някой (Силвия, деница, богдан) няма развитие и промотиране.
Когато има работа те карат да стоиш overtime, като няма ти режат часовете днес на 4 часа, утре на 6,после 3 почивни... Не ги ебе какви пари ще вземеш.
Трябва да се вкара практиката от Германия 1 година да си мениджър и след това минаваш интервю да си защитиш позицията... А не тук да ми стоят по 4-5-6 години едни и същи връзкари и си мислят че фирмата е тяхна.


представител на управлението

-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
2
Работна среда
-5

ЗАЩО ДА ПОДМИНЕМ ОБЯВИТЕ ЗА РАБОТА НА ИНДИТЕКС БЪЛГАРИЯ (Zara, Bershka, Pull&Bear, Massimo Dutti, Stradivarius, OYSHO)

Като дългогодишен и за съжаление вече бивш служител на Индитекс България бих искал да споделя опита си, в случай, че някой тук има колебания дали да избере въпросната фирма за свое бъдещо работно място. Няма да конкретизирам град или бранд.

След близо 7 години във “високите” нива на фирмата и работа в почти всички обекти и локации в страната, както и в други европейски държави бих казал: Ако имате избор различен от Индитекс България, направете него.

Фирмата, като част от интернационалния Inditex Group е изключително изрядна към служителите си. Всички правила и закони се следват/спазват и шансовете за развитите, при желание за такова са големи.

За съжаление гореспоменатото, в съчетание с български мениджърски манталитет (и ако някой иска да ме обори в това ми твърдение - да заповяда) се оказва изключително НЕдобра комбинация.

Към момента ръководните кадри на ниво “Държава” са хора, които не просто не се интересуват от това персоналът им да бъде добре, те НЕ ПОЗНАВАТ СЛУЖИТЕЛИТЕ и нямат интерес да разберат какви са способностите и постиженията им. Това директно води до факта, че преразглеждане и повишение на заплатите във въпросната фирма не се случва.

Отношението към служителите е непрофесионално.
За пример ще дам следните ситуации:
1. Служител достигнал ръководна позиция за по-малко от година и представящ се изключително добре, се среща за първи път с най-високото ръководно ниво в държавата, подава ръка за поздрав и "най-високото ръководно ниво" в държавата обръща гръб и подминава без да покаже каквото и да е внимание или уважение към служителя.
2. Служител от високо ниво, чиято работа се изразява в това да бъде в подкрепа на ресусра - ХОРА, който се изживява като “ШЕФ”, прави непрофесионален (ЕВТИН) коментар НЕкасаещ работната етика или представяне на подчинения. Въпросният коментар е обвързан единствено с личния живот на служителя и е направен пред целия ръководен екип. След като коментарът става достояние на всички, въпросният “ШЕФ” организира “разследване”, за да разбере кой го е издал.
3. Служител от ръководния български екип, чиято работа се изразява в това да бъде в подкрепа на ресурса - ХОРА, заявява следното “Няма да ти говоря мило или възпитано, защото не сме приятели” и това, в отговор на молба - “Ще те помоля да не ми крещиш, а да говориш мило и възпитано!” (въпросният диалог съществува и под формата на аудио файл).
Това са само част от примерите.

Имайки предвид, че говоря от гледната точка на човек, който е бил в ръководните нива, може да си представите що за отношение би получил един млад и неопитен служител, който тепърва започва своята кариера.

Отделно от лошото отношение е фактът, че въпросното ръководство на ниво държава експлоатира служителите си, поставяйки ограничения в това кога служител може да вземе изработения си годишен отпуск. Коледа, лятна почивка и т.н. и т.н. са ограничени дори и когато това не е необходимо.

Интересен факт е и че въпреки новите отговорности и задължения, които екипите поеха покрай ситуацията с COVID-19 и новите процедури по обслужване на онлайн системите на фирмата, всяко споменаване на повишение на заплатите в последните година и половина или дори временна компенсация под формата на бонус бяха срещнати с повече от лошо отношение.

Текучеството на персонал през последните година-две-три също е красноречиво. Работата в посока социални придобивки и ползи за служителите е минимална. Практики като ваучери за храна и карти за фитнес до съвсем скоро липсваха. Допълнително здравно осигуряване все още е МИРАЖ.

Като човек работил с международни екипи и ръководни кадри от НЕбългарски произход бих казал - ако изберете фирмата с "ШЕФОВЕ" различни от тези - Супер!
Ако все пак решите да работите с това ръководство - Успех и моите съболезнования!


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте

Бих искала да попитам за мнение и/или информация за магазина на Massimo Dutti в Пловдив.
Работа, работно време, отношение, заплащан?

Благодаря.


настоящ служител

33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
5
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
5

Като настоящ служител ,мога да кажа ,че в момента Pull and Bear е с нов мениджър и обстановката в магазина е съвсем различна от тази,която беше при Ангел. Няма следене и отчитане на време, за колко минути си разнесъл дрехи от пробната ,няма излишни забележки и мрънкане ,че трябва да си по-добър ,по-бърз и т.н .Заедно с шефа (новия) и останалите колеги също са много отзивчиви,винаги са готови да помогнат ,няма скандали и излишно напрежение.От към заплата ,,Индитекс" предлага най-доброто заплащане за позицията ,,Продавач -консултант",както и е много коректна фирма от към начин на заплащане,осигуровки и всичко свързано с правните изисквания. Затова мога да кажа ,да не четете по-долните коментари ,защото представят мястото в лоша светлина , а нещата сега са съвсем различни!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, предстои ми да започна работа в Бершка Мол Пловдив,кажете мнение..


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Пиша само защото видях мнението под мен за Pull&Bear Plovdiv (с което съм съгласна). Не си струва да се работи там. Всички служители напуснаха заради Ангел. Мениджърите ти дават невъзможни крайни срокове и те проверяват докъде си стигнал със задачата ти през 5 минути, като колкото и да се стараеш - няма да е достатъчно. Ако не са доволни от теб те карат да останеш допълнително (без заплащане естествено). Много токсична обстановка, помислете си добре преди да работите там.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Искам да споделя малка част от мъчението, което изживях в Пул енд Беър Пловдив. Ако имате и малко колебание дали да започвате работа там, по-добре пробвайте някъде другаде, по-голяма вероятност ще имате да намерите човешко отношение в друг обект, отколкото там. Опасно е за вас, защото работих не малко там и последиците са катастрофални...там е мъчение. Ангел и Екатерина, предимно те, плюс Теодора, непрекъснато насаждат напрежение. Ангел непрекъснато е не доволен, каквото и да правиш колкото и да работиш той все се заяжда, единствено с цел да напуснеш, разбира се . Тези хора са избрани с връзки там, те са не квалифицирана работна ръка, използват всякакви мръсни игрички, за да се задържат на позицията си на мениджър, оп меринджей! Нямат необходимата квалификация и се притесняват някой да не ги измести. Избират продавачи без опит, за да им промиват мозъците, да се държат ужасно с тях и да командорят, и да се правят на шефове. Ангел все е взел, все едно магазина е негов разпорежда се както си иска с хората като негови роби и лични асистенти. Те цял ден може да си говорят и да си цъкат на айпода, дори си държат личните подчертавам личните телефони в тях и са много ангажирани. А ти работиш и бъхтиш, заради тях, изкарваш техните заплати. Отношението е толкова нулево, че не знам някои институция как не е дошла на проверка, но и това ще стане .... Ангел и Екатерина имат сериозни психични и ментални проблеми и си избиват комплексите върху горките момичета. А тази Екатерина си е е продавачка, но разбира се и тя е шеф, магазина е нейн, ако може и на Ангел мястото да заеми, защото комплексите са и прекалено големи. А бе изобщо правят не луд, и все са недоволни. Държат се с теб като с изтривалка или боклук някакъв там, за да напуснеш и да дойде някой друг балам, с който да си правят каквото си поискат ама наистина каквото поискат. На Моника и Таня мога да кажа каква ви е целта от тези двамата след като напуска толкова персонал, какви контакти имат толкова в тая фирма, че са се взели за богове или кралски особи? Защо не се взимат никакви мерки, за толкова напуснал персонал, това са толкова разходи и прочие. Вие не разбирате ли, че новата работна ръка се наема само и единствено с цел, тези хора да си губят времето със седмици да избират персонал, с дни интервюта, следователно фирмата плаща за тези часове в който великият Ангел избира....после обучението, което е минимум месец те пак се занимават с тея хора, постоянно с часове идват и говорят/обучават уж новия човек, фирмата пак плаща те да се правят на шефчета, вместо да работят на равно с другата част от екипа! Отнема около месец и половина два, те да се правят на шефчета, на голямата работа и вие им плащате, безмислено, защото ако има здрав екип, който не напуска толкова често, няма да се губи времето, но те си играят игричките и фирмата си мисли, че хората ей така щото им е кеф напускат.... На тях това им е целта уж обучават новият персонал, а те стоят и се подпират...това е единствената им възможност да се държат като "мениджъри" иначе няма как трябва да работят. Умишлено си набелязват някой и го мъчат яко, докато не напусне! Хора там не е за хора, честно. Пиша това само и единствено хората да се замислят и да не стъпват в този магазин и клиенти и бъдещ персонал. Този човек не заслужава да е там той е издигнат с връзки на тази позиция, няма образование, няма опит като продавач добре, че са мама и тати, за да работи като управител. Моля ви във всеки друг магазин пробвайте да работите само не и тук!!!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Общо взето в Индидекс, всички мениджъри и вижъли се надуват страшно много. Уж имаш обучение някакво, а то всъщност е въведение за работния процес, казват ти някои неща, колкото да не е без хич и после се оправяй както можеш, тях нали никой не ги е научил,те са екстрасенси и ясновидци, ти също трябва да бъдеш...не, те не са били няколко месеца на обучение и т.н, те са Ванга направо... ти си без значение, поредният работник там. Мениджърите стоят като пънове и нареждат само, цъкат си на телефоните нищо, че това е изрично забранено във фирмата, кикотят се, забавляват се гот им е ... на другите нали им се плаща тройно по-малко, отколкото на тях, будали нека да работят, те затова са дошли. Ти си бачкаш на 4 часа без грам почивка те си почиват по час два, колкото искат, те са на осем часа, ти си на четири и работиш повече от тях...не е проблем оправяй се както можеш. Не знам, на какво се дължи това самочувствие и на много пъти подигравателно отношение към останалата част от персонала.Кои сте вие бе, знаете ли, мениджърът колко задължения има и отговорности, не знам как остава време за пресмиване и дрънкане на глупости, не знам рителите на Индидекс как ви търпят?! Явно се притесняват да не намерят още по-мързеливи от вас. Самочувствие без покритие са тези хиляда сто и един мениджъри, само ако някой ми обясни точно за какво са там...не знам явно и стените имат нужда от опора. Не се бъзикам наистина, трябва да се облисли за какво са там...ме може само да ти нареждат, мениджъра е най-важната фигура, ментор, човек с интелект, някой от който да се учиш и го ползваш за пример...в Индидекс можеш да се научиш, какъв да не бъдеш. Ако имате железни нерви и не ви пука, можете да започнете временно работа там, докато ви писне, не е нещо с което може да свикнете за постоянно. А и най-важното огромна липса на комуникация, изобщо нищо не се предава, нищо че всеки трябва да има станция в него на която да комуникира с останалите, не зависимо в коя част на магазина се намира, няма проблем бе, големите всевиждащи мениджъри нямат нужда от комуникация.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Мнението ми е напълно отрицателно и смятам да го опиша най-добре с помощта на лично творчество, взаимствано от една песен на Тутурутка - магазин.
Та ето това е да бачкаш в прехвалената Зара:

Нагъзин...претоварен магазин...пролет лято есен зима...в магазина дрешки има... претоварен магазииин
Опа мощен нагъзин!
Стрес,тъпня,купчини с дрехи, лудница на макс...
Спарен въздух, силни лампи, работа на крак
Потни мишки, кофти мирис,не ти се вярва чак
Глупав поглед, буйни вежди, грим и още как
Спи ти се и две не виждаш станал в 6 си пак
"Писна ми от всичко, Боже,само дай ми знак!"
Нагъзин...претоварен магазин...пролет лято есен зима...в магазина дрешки има... претоварен магазииин
Опа мощен нагъзин!
Джуки, муки, хора всякви
Идват на тълпи
Всеки важен, иска нещо,крив е и сумти
Мениджъри много, майна, всеки тон държи
Мислено им викаш, "бате, хОди се гръмни"
Блузки по земята лазят,
"Аре, Хой ги подреди!"
Нерви много, бол интриги, спорове,сплетни!
Нагъзииин.... претоварен магазин...пролет лято есен зима...в магазина дрешки има...претоварен магазииин... опа мощем нагъзин!

Като обобщение - не кой знае кво заплащане, отношение нулево, среда ужасна, бягайте далече не си заслужава!!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой може ли да сподели мнение относно Zara в Grand moll Varna ? Отношение към служителите , заплата , работно време ?

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?