Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Лакорда АД /img/frontend/nomap.png"

Лакорда АД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 10 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 10


бивш служител

-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
-5
Работна среда
-5

Съжелявам, че не прочетох мненията тук за фирмата преди да реша да започна работа в Лакорда АД и да напусна досегашната си работа.
Не съм попадала в по-лоша фирма от тази. Наистина всички по-долу написани мнения съвпадат на 100%. Аз лично просъществувах във фирмата точно 23 календарни дни. Още първия ден бях изумена от това как не може да се говори с колеги, не трябва да се създават приятелства и въобще има 2-3 човека, които по цял ден лафят в стаята, а другите са като роботи, на които им е казано да си гледат компютъра и да не вдигат глава по никакъв повод.
На мен лично ми направиха две забележки от лицето пазач за дисциплината в офиса, а именно:
1) Нямахме сървър и в такъв случай нашата работае абсолютно спряна, докато не го оправят. Използвах момента да поискам от колежката до мен телефон за връзка, тъй като се усетих, че ако нещо ми се случи по път за работа (не дай си боже) нямам телефон на кого да се обадя. След като извадих телефона си, за да запиша номерът й лицето"пазач" ме повика в заседателната зала, за да ме предопреди, че е забранено да използвам телефона си на работното място. Това ми се стори супер нелепо, след като дори не бях изоставила работата си (при липса на сървър), а използвах този удобен момент.
2) след 1 седмица уточнявахме графика за отпуски. Не можете да си представите как в тази фирма те преценят кога ще ползвате своят платен отпуск. Вие нямате глас за това. Не можете да използвате по 1 или 2 дни, дори да имате спешна нужда. Трябва да използвате отпуската си на цяла седмица. Независимо дали сте на сватва в Събота, която се пада ден за отработване или просто имате нещо спешно да свършите. 
В моя случай аз исках да планирам 5 работни дни през определения летен период за отпуски от фирма Лакорда, но те искаха да използвам всичките 8, които за техния период ми се полагаха. Аз обясних, на ПАЗАЧА, че точно след тяхната определена за краен срок дата, ще ми се налага да използвам 3 дни, тъй като всяка година поради семейни ангажименти ползвам в този период отпуск. НО НЕ...не може аз да планирам своята отпуска, а фирмата решава кога и как да се направи това. 
На следващия ден без никакво обяснение ме освободиха, унижавайки ме, сякаш съм човек без никакви права. Не ми дължат обяснение, разбира се не ми дължат и бонуса, които подписахме към приложение към договора.
БЯГАЙТЕ ОТ ТАЗИ ФИРМА. В НЕЯ ПО ЦЯЛ ДЕН СЕ ПИШАТ ЗАКОНИТЕ НА РБЪЛГАРИЯ, А САМИТЕ ТЕ НЕ ГИ СПАЗВАТ.
РАБОТИ СЕ ПОСТОЯННО И ЕДИНСТВЕНО НА КОМПЮТЪР - НО НЯМА ЗАКОНОВО-ПРЕДВИДЕНИТЕ 15 МИН ПОЧИВКА НА ВСЕКИ 2 ЧАС.
НАЕМАТ СЕ НАИСТИНА ТОКУ ЩО ЗАВЪРШИЛИ МЛАДЕЖИ, КОИТО НЕ ЗНАЯТ ЗАКОНИТЕ, ИСКАТ ДА ТРУПАТ СТАЖ И ВСЕ ОЩЕ СА ГОТОВИ ДА ТЪРПЯТ ВСИЧКО ЗАРЕДИ СТАЖА. 
НЯМА СЛУЖИТЕЛИ, НА ПОВЕЧЕ ОТ 6 МЕСЕЦА. ХОРАТА НЕ ИЗДЪРЖАТ НА ТАЗИ АТМОСФЕРА, ДА НЕ СМЕЯТ ДА СТАНАТ ДА СИ НАЛЕЯТ ВОДА, ДА ОТИДАТ ДО ТОАЛЕТНА ИЛИ ДА СЕ ЗАГОВОРЯТ. ТОВА Е ДОСТАТЪЧЕН ПОВОД ДА ВИ ИЗГОНЯТ ОТ РАБОТА БЕЗ ОБЯСНЕНИЕ И БЕЗ ДА ВИ ПЛАТЯТ ДОГОВОРЕНОТО.
 


бивш служител

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-2
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
-5

Лично, строго субективно и силно емоционално мнение: Не избирайте Лакорда!
Когато фактите говорят...и Горан мълчи:
-изисквания като за нобелова награда;
-заплащане като за просешка тояга - варира от 500 до 1000 и малко отгоре, разбира се бруто и мин/макс вкл всички позиции;
-закъсненията с повече от 10 мин., пушенето, както и излизането по лична работа, се отработват по нарочен график;
-звън на телефони, както и разговори през работно време, са забранени; при нарушение - устна забележка от специално назначен отговорник по дисциплината;
-разговорите между колеги са забранени, освен ако са по работа и ако не отнемат много време; при нарушение - мъмрене от отговорника, но може и дисциплинарно наказание "предупреждение за уволнение";
-организирането и провеждането на партита е забранено; при нарушение - кръстосан разпит, проведен от шефа, който може да бъде последван от дисциплинарно накзание за неуплатняване на рзботното време;
-бонусната ситема принципно се спазва, но е имало и изключения, като обяснения за орязан бонус не се дават;
-отпуска от време на време по предварително зададен график, който не подлежи на промяна; почти задължително се отлагат до 10 дни за следващата година, без обянения и без важни производствени причини да налагат това;
-видеонаблюдение и още няколко "къртици", които да лседят кой с кого, какво и кога...и един друг да се следят, дали добре следят;
-кухненската ниша се ползва само от един служител в едно и също време;
-никкава самостоятелност, строг контрол на всяка дума, среща или разговор с клиент;
-никакви социални придобивки;
-няма забавяне на заплати или друг вид плащания;
Връщам се пак на чисто личното ми мнение....на мен работата в Лакорда ми докара нервен срив, постоянно напрежение, сърецебиене и силно, ненапускащо желания за предумишлено убийство....Жизнерадостната и плодотворна работна атмосфера е съпроводена с изключително пренебрежително и обидно отношение отстрана на работодателите, чудесно семейство между другото. Целенасочено, често се подбират прясно завършили хора без стаж, защото гледат на подобен вид работа като начин да придобият опит. Оставането във фирмата зависи от прага на чувствителност и амбиция.
Скъпи хора, моля преди да се насочите, по каквато и да била причина, към Лакорда, обстойно прегледайте сайтове като този или ползвайте опция "обади се на приятел". Обърнете внимание, че ако за повечето фирми има и доволни, и недоволни, от Лакорда са само недоволни. Със сигурност целите, които сте си поставили - наем, опит и т.н., можете да постигнете на друго място са същите пари, но да си спестите всичко останало.
 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

 
 Е няма толкова измамна фирма, с толкова непрофесионално отношение и такива подвеждащи обяви............
 
P.S. Моля да ме извинят светстните хора във фирмата


кандидат за работа

-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-3
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
0

На кратко бих желал да изложа следните факти:
1. Мениджър клиенти = ТЪРГОВЕЦ (със собствен автомобил; консумативи и поддръжка фирмата НЕ осигурява, както и НЕ осигурява техника за презентиране, а служебния телефон е ограничен само до безплатни минути с офиса, общо взето всички разходи се поемат от СЛУЖИТЕЛЯ);
2. Предлага се Граждански договор!
3. Интервюто се състои от разговор по скайп с шефа на фирмата, който вероятно е в съседната стая и няма дори желание да се срещне с бъдещия служител на фирмата - БЕЗОЧЛИВО и АРОГАНТНО поведение! Кандидатът бива подожен на КРЪСТОСАН разпит в продължение на час, БЕЗ да е наясно какво се изисква от него, какво ще е работното му време, кой ще покрива разходите му, на какъв договор ще бъде назначен и какво ще бъде заплащането.
4. НЯМА ОСНОВНА ЗАПЛАТА! Заплащането Е ОБВЪРЗАНО САМО И ЕДИНСТВЕНО С ПРОДАЖБИТЕ! Предлагат се ок.120 лв. средно за продажба, т.е ако продадеш продукт за около 1500 лв., взимаш ок.120 лв.
5. Офисът се намира в Манастирски ливади - южна дъга и бул. България в една забутана малка сграда без означения и табели, което не говори добре за АД-то, все пак са вложени 250 000 лв. начален капитал.
Решението взимате вие. Успех!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
5
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

 Здравейте, 
Скоро кандидатствах за работа в Лакорда. Направиха ми две интервюта. Второто беше специално за да се срещна лично с управителя и накрая се срещнах лично в skype ... 
На всички интервюта, на които съм ходил досега, в началото ми правят кратка презентация на компанията, а тук до края не разбрах за какво се боря. Имах чувството, че търсят нобелов лауреат, а в обявата им пишеше, че е подходяща и за студенти. Имам стаж повече от 7 години. и това беше първото интервю, на което не са ме одобрявали и не сме стигали до преговори за финансови отношения, може би защото си казах очакванията за стартова заплата.
Накрая ме питаха дали имам някакви въпроси, зададох си ги и ми отговориха, че всичко е стандартно и че повече на този етап не могат да ми кажат.
Дори не ми се обадиха да ми кажат, че не съм одобрен.


клиент

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ние сме бивши техни клиенти. Ползвахме Лакорда около 2 месеца и се отказахме, тъй като открихме различни пропуски в нормативните актове (т.е. некоректна база данни), както и неработещи добре функционалности. Преди това работихме с АПИС. А, забравих да кажа и най-важното - на първите срещи преди да купим софтуера ни уверяваха колко бързо ще работи и че е много по-бърз от АПИС, като ни демострираха на техен лаптоп и наистина на лаптопа им бързо работеше. След като обаче го инсталирахме на нашия сървър (който смея да твърдя е на добро ниво), скоростта която получихме беше повече от трагична и от Лакорда не поеха никакво отношение и си измиха ръцете с това, че види тели, да сме купили онлайн версията им, което ние не желаем да направим и е отклонение от първоначалната ни договорорка, при която ни уверяваха колко бързо ще работи софтуерът им.
 
Платихме на Горан недосегаемия авансово плащане и след 2 месеца поискахме да върнем продукта и да ни бъде възстановена част от сумата.
 
Е Горан наистина се оказа недосегаем, като нашите стремежи да влезем в комуникация с него се оказаха безрезултатни. Единствено търговецът му комуникираше с нас, вдигаше рамене и се оправдаваше със страшния си шеф Горан, който не желаел да ни върне част от парите.
 
Имаме неприятен опит с тази компания и не я препоръчвам на тези, които могат да й станат клиенти, защото са много некоректни.
 
ПП
като история, сигурно знаете, че се говори, че са присвоили от АПИС цялата база данни през ако не се лъжа 2007 г. и така са изградили Лакорда, като Горан е работел в АПИС по това време, а и доколкото знам сега се водят дела по тези случаи.


бивш служител

-18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
1
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
4
Работна среда
-4

Нека започна първо с положителните неща, понеже са по-лесни за изброяване: колегите са готини и заплащането не е лошо (осигуровките са върху пълната заплата, но това може да е и + и -). Понякога задачите са наистина интересни.
 
За лошите страни на Лакорда има доста да се каже.. ето списък с това, за което се сещам в момента:
- има камери зад гърба ви, чиято цел е да ви гледат в монитора и да се вижда какво правите
- забранени са всякакви комуникатори като Skype
- забранен е достъпа до всички интернет сайтове с изключение на тези, разрешени от шефа. Ако ви трябва някой сайт по работа, трябва да поискате от него да го разреши и евентуално на следващия ден (ако не е забравил) ще може да го достъпвате.
- всяка сутрин трябва да се разписвате в една тетрадка в колко сте дошли на работа и ако сте закъснели 10 минути, ще трябва да напишете график кога ще ги отработите. Като цяло има някаква параноя за следене на служителите.
- общо взето и за най-малкото нещо трябва да се пишат графици и бумащини колкото искате.. липсва човешкото отношение и разбиране.
- отпуски се взимат много трудно, не когато са ви необходими и само при изришното благоволение на шефа. Като пример ще дам, че беше забранил декември и януари месец каквито и да било отпуски. За лятото имате право на 2 седмици, които трябва да предвидите 4 месеца предварително и не трябва да се застъпват с двете седмици на примерно още 3ма души. На болничните също не се гледа с добро око.
- шефа твърди, че не желае да се остава след работно време, но реално ми се е налагало да стоя до 10 вечерта (на няколко пъти). Не само че няма компенсации, но и когато на следващия ден закъснея с 20 минути поради задръстване, ми се иска да дам график кога ще ги отработя.
- част от заплатата (около 20%) идва с бонуси, които се дават един път на тримесечие. Така де факто ви се задържат парите и при напускане губите бонусите си за започнатото тримесечие.
- обедната почивка е само 30 минути, които са крайно недостатъчни за нормално хранене. Трябва да ядете на крак в коридора, защото ще ви гледат на криво ако например закъснеете с 10 минути.
- забранено е излизането на терасата за глътка чист въздух, а ако сте пушач имате право на 2 пуш-паузи от по 15 минути на ден, за които разбира се трябва да има предварително одобрен график - кога ще ги ползвате и кога ще ги отработите
- от една страна ръководството не организира никакви team building-и, а от друга не гледа с добро око на събитията, които служителите сами си организират
- работата не се планира добре. Приоритетите на задачите постоянно се променят и всяко нещо се прави възможно най-лесно и бързо.. само за да заработи. В резултат на това после поддръжката му е кошмарна. Първоначалното задание на задачата също търпи промени.
- всеки ден ще трябва да отделяте по половин час за да напишете отчет на тема какво сте правили през деня (например ако сте чели някаква техническа литература 1 час, трябва да го има отбелязано)
 
Общо взето съм се опитал да опиша всичко обективно. Оставям преценката на вас. Моята я направих и вече не съм служител на Лакорда АД.


бивш служител

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-2
Привилегии
0
Фирмена сигурност
2
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-3
Колеги
4
Работна среда
-4

Какво да кажа за Лакорда АД - акционерно дружество софтуерна компания, която разработва правен и бизнес информационен софтуер, работих там като мениджър клиенти за има няма 1 седмица, кото видях за какво става въпрос и се махнах. Идеята там е че ти казват че взимаш 500 лв + процент, като тези 500 лв са бруто, нето остават чисто към 391 лв след данъци - иначе доколкото разбрах са коректни не закъсняват. Процента е 10% от продажбите. Има една там дето ме интервюира, тя в последствие е шефка на мениджър клиенти, там думата има шефа на фирмата никои нищо не може да направи без негово позволение. развитие никакво, пари никакви, разбрах че обикаляш като луд с автобуси, таксита и това за твоя сметка, кола нямат.
Като цяло бягайте та далече, парите които ви дават като заплата ще отиват по автобуси, таксита и срещи с клиенти, а забравих визитки нямате, или това се случва след няколко месеца, трябва да презентирате с лаптоп които е един на 5-6 човека, и така като другите го вземат вие овисвате и не може да си правите срешите и не може съответно да искарате пари. Срещите се организират само по телефонна и цял ден стоите в офиса и загрявате телефонна, като на gsm не може да званите, а за страната използвате някаква измислена програма от интернет за да пестят пари. Лишени сте от всякъкви придобивки ако може ще е хубаво вие да им давате пари че работиет за тях.
Зимата в студа сигорно си е много приятно да патуваш с две чанти - лаптоп, проектор, като сложиш и документите ти трябва мини ван.
Пак ще кажа бягайте на далече от лакорда ад, ако ви е първа работа може да започнете за няколко месеца да натрупате стаж.


бивш служител

-44 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-4
Работна среда
-5

Страшно некоректни в отношенията си. Имахме договор между моята фирма и Лакорда за представителство и дистрибуция на техния софтуер. Наистина продуктът им е много добър. Но се започна едно арогантно изнудване да стоя само в техния офис и да се занимавам само с техния бизнес, изобщо не ми оставяха време за другите неща. Телефонните разговори и транспортните разходи - за моя сметка. В последствие установих, че на мои клиенти, с които съм говорил, презентирал и инсталирал за пробен период софтуера, те ходят и предлагат да сключи договор с друг търговски представител. Разликата е, че към фирма дават повече проценти от сделката, а към служител от тези на заплата - почти нищо. Т.е. освен висенето в офиса им за "обучение", разходите и изгубеното време, те ми прибираха всичките хонорари. Задължението да попълвам справка за проведените разговори, презентации и уговорки за сделки през седмицата, с включени всички телефони и имена на хора, които участват в преговорите, през следващата седмица служеше, за да сключат сделката зад гърба ми и да ме лишат от заслужената заработка. По същия начин постъпват и с търговските представители на заплата - те говорят по телефона и ходят по студа (или жегата  през лятото) да презентират и инсталират, а споменатата дама и още една-две личности, отиват само да подпишат договора и да вземат парите, при вече договорена сделка. Така те също не получават обещаните проценти над заплатата си, защото "не работят". Текучеството е огромно, офисът им на неудобно място за повечето хора. Уважение никакво - само деспотично и заплашително размахване на пръст, колко трябва да се стараеш и колко си мързелив, и това е. Израстване няма накъде. Увеличение на доходите - невъзможно, те са намерили начин да те лишат от тази възможност, която обещават предварително. Разходите - изцяло за твоя сметка. Използвачи и манипулатори. Никаква коректност.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

моля за инфо относно фирмата

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?