Икстрийм технологични системи ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Икстрийм технологични системи ЕООД

2 точки от 1 мнение

шубе го/я е и не казва!

Бих искал да дам малко информация преди да се излъже някой да се занимава с тази фирма под каквато и да е форма - служител или контрагент.
Малко ориентировъчна информация за фирмата. Това е малка семейна фирма в която са съдружници двама братя - Димитър Кръстев, Никла Кръстев и баща им. Фирмата се занимава много неща - продажби на компютри, поддръжка на хардуер и софтуер във Френската гимназия в София и разработка на софтуер за английската фирма Енджика (www.engica.com). Като разработката на софтуер за Енджика е открадната като идея и контакти от фирма Overhaul.
Имат и още една фирма Икстрим Софт ООД, която също се ползва за разни неща. Тази информация беше към даден моменбт поради това, яе дейностите са динамични и доста често има движяниа между фирмите.
Новият офис на фирмата се намира в София, кв.Редута, ул Кадин Връх 1, ет. 6. Офисът е много добър, правен с много желание и вкус. Има прекрасно обзаведен кухненски кът, климатици, пвц дограми, хубави бюра и др.
Дотук обаче бяха хубавите неща.
На първо място е двуличието и алчността, които царят в тази фирма по отношение на Димитър Кръстев и другите. В името на чесността искам да отбележа, че Димитър принципно се старае да помага. Но това е само принципно - много пъти помага на хора от екипа и после зад гърба им ги плюе. Даже най-фрапиращия случай бе когато назначи кумицата си, която е без никакъв опит и системно хора от екипа поправяха нейните грешки включително и Димитър. Това се смяташе за нормално от негова страна, но разбира се това не зависеше за другите служители.
Друг проблем е че непрекъснато през деня се държи връзка с английския екип, който само управлявва и подава спецификациите за производство. Системно има напрежение с тези хора поради остарелия начин на мислене и замразената компетентност и това че нас българите ни смятата за трета ръка хора. Основният проблем тук при тази комунукация с англичаните е че те определят възнаграждението и отпуските с посредничеството на Димитър. Много често обаче той им предоставя невярна информация по такъв начин, че да се защити неговия интерес и не подкрепя хората си пред англичаните.
По отношение на заплата - там няма проблем, каквото е спазарено става.
Дмиитър проявява разбиране като се налага да се излезе по-рано или пък ако се закъснее.
Другото ново 20 вече е че отношенията с англичаните се представят на служителите по 1 начин а те всъщност са съвсем други. Манипулацията и лъжата са основно средство за управление на хората в фирмата.
Напоследък доста хора си тръгнаха от тази фирма, включително и неговата кумица, което е показателно за състоянието на фирмата.
Перспектива обаче има защото вече софтуера на Енджика се произвежда изцяло у нас и Димитър ползва готови компоненти на англичаните (без тяхно знание) и ноу-хау за създаването на негова собствена система, която даже вече е факт и е продадена на фирма за имоти а може би и на други места.
Така че ако се кандидатства там има работа по "авторски" проекти на фирмата и по проекти за Енджика. Но като цяло лошия опит с апартаментните фирми е налице у нас, така че не съветвам хора да ходят на работа там.