Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Рефан България ООД /img/frontend/nomap.png"

Рефан България ООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 41 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 41


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете лесно и си харчете паричките със здраве! Как ще се случи това, вижте тук :

WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

В тази фирма са най-големите мишоци. Не ми изплатиха нито отпуска, нито цяла заплата като напусках. Нямах подписи от управител в трудовата книжка, сама трябваше да си ги искам. Ако не бях, трудът ми нямаше да се зачита. Адски малоумни хора те ръководят. Такива болни амбиции за обороти имат, все едно продават световноизвестна марка козметика. Карат те да лъжеш клиентите, че продуктите са 100% процента натурални, без парабени. Да ама не.Постоянно биваш потиснат заради това че нямаш достатъчно оборот, а дори и да имаш винаги е можело и още. Всички главни хора там са ненормални. Говорят за тая фирма все едно е нещо велико, докато и с тях се подиграват шефовете. Те и те едни шефове, пълни идиоти.За стоенето на крак няма да коментирам. Направо си е незаконно! Пълна малоумнщина. Не започвайте работа при тях, няма смисъл. Дори не ти плащат толкова много особено затова което вършиш. Има нормални работи за повече пари. В тая фирма изобщо не се бутайте, най-долнопробните с най-бъканите с парабени продукти. Пълни палячовци.


бивш служител

-30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-2
Местоположение
-1
Колеги
-5
Работна среда
-5

много внимавайте ако ви предложат работа в някой магазин пловдив -тракия.Отначало ще ви представят нещата по възможно най прекрасният начин -как козметиката и фалшивите им парфюми са невероятни и много търсени и работата е много приятна и лека .След месец разбираш как си следен по 10 часа на ден от камерите и шефа което е прудружено от обаждания и крещене.Рздават се всякакви тестери навън минимум по 4 часа на ден независимо какво е времето.Правятсе всевъзможни удръжки за нещо счупено или повредено и то на продажни цени.Ако си потърсиш правата или изказваш мнение получаваш обиди и заплахи.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работих във тази ‘прекрасна фирма’ “РЕФАН” няколко месеца, и съвсем скоро напуснах.. четох мненията който со писали други бивши служители тук, който твърдяха че са доволни от работата, от отношението и от заплащането и доста се зачудих.. но след това видях че тези мнения бяха писани 2010 година... 8 години по късно (говорейки само за магазините в гр. София) ще кажа следното: Най- отвратителното място на което съм някога работила, най-големите мошенници който съм срещала, най-некоректните работодатели.. две управителки, едната дори е 21-22 годишна пикла която се държи с пълно неуважение.. но интервюто се прави на мила и добра и ти обещава едно, а след време започвайки работа при тях, разбираш че всичко е лъжа.. Парите който ми бяха обещани на интервюто за пълен работен месец все още не са ми дадени въпреки че имам повече от един работен месец, и съм напуснала вече повече от месец... за да си вземеш заплатата трябва да намесиш адвоката си и съда.. иначе сами няма да се сетят да ти ги дадът.. ха! колежките като цяло са мили и приятни както и самата работа.. но шефовете и управителите на фирмата, развалят тотално всичко.. заедно с мен ( кои по късно, кои по рано) напуснаха още 7 момичета... представете си... нямам думи просто! управителката по време на работното си време, ходи да пие кафе и оставя м магазина едно момиче което трябва да смогне със сто неща... а докато обслужва един клиент, ако влезе втори и трети и четвърти, и нещо бъде откраднато, виновен е служителя който е бил сам, а не управителката която е пила кафе.. нищо от тези неща не се казват от мен със злоба или нещо такова, това е моята истина и за бога хора променете се!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте! Интересувам се някой бил ли е франчайз партньор на Рефан ,какви са условията и дали е бил доволен от това сътрудничество?


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

В стремежа си да напиша всичко, съм забравила точно най-важното, а именно работното време.
В един от предишните коментари беше написано, че графикът се изработва седмица за седмица. Не знам за кой град се отнася, но конкретно за Варна графиците наистина се изработват така. ☺ За да бъдат готови, от служителите се очаква да си кажа кога искат да почиват. Не винаги ще ви бъдат осигурени въпросните дни, ако се случва така, че за тези дни остават без персонал. Тогава се правят на "ни чул, ни видял"; продавач-консултантките са им виновни, че не са ги предупредили, че конкретните дни са им важни за почивка, въпреки думите "желателно е да почивам ... и ...".
Както бях споменала, на интервюто не всичко казано (ако е казано изобщо) е вярно. На мен лично ми беше казано, че работното време (изобщо) е 8 часа. Това не е така. През лятото смените са по 9 и 10 часа, съответно за моловете и единичните обекти.
В същия коментар, в който се говори за въпросните лентички - налага се да ги раздавате, ако нямате работа, за да отчитате извършване на дейност.


бивш служител

33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
3
Привилегии
4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
4

Здравейте!
Поради факта, че във Варна отново търсят момичета, реших да споделя моя опит, за да помогна на тези, които се чудят дали да започнат работа или не.
Започнах работа в края на май месец, 2017 год., когато спешно търсеха кадри. Няма да пиша какво бе обсъждано на интервюто, защото в интерес на истината винаги има нещо, което се премълчава тогава и в последствие се научава от другите колежки, които пък те не знаят нещо друго. Затова не се чудете, ако чуете нещо по-нататък (когато вече сте започнали работа), което не е било споменато на интервюто. ☺
Заплащане: Изплащането на заплатите става винаги на посочените дати, а ако има закъснение, то е с 1-2 дни и е поради факта, че посочените дати са почивни дни. Заплатата се изплаща по банков път (главната сума), а остатъка - на ръка. Лично аз винаги имах заплата по близо 750 лв. Ако се чудите на какъв принцип се формира изцяло заплатата, няма да намерите отговор... Никой не знае, дори и в склада.
Уважение: Като цяло, отношението е толерантно, което си го обяснявам най-вече със стремежа им да запазят колкото се може повече работна ръка. Оттам насетне си правете изводите как освобождават на воля (не "уволняват", за да не звучи грозно), когато видят, че момичетата им са в излишък. Разбира се, ако си изградите някакво добро име, това също е във ваша полза, но пак не ви спасява много, ако шефовете са бесни за нещо. Уважават най-много, ако можете да продадете колкото се може повече стока, без значение дали знаете 2 (или повече) чужди езици или знаете само български. Ако си покажете малко рогата и им намекнете, че няма да става само по тяхната, тогава пак има някаква доза уважение, но разбира се стига да сте им един от по-ценните кадри. В противен случай ще има "напускане по взаимно съгласие".
Натоварване:
- Ако говорим за физическо натоварване, следва да се каже, че от работа на обект до работа на обект има разлика. Не очаквайте да има същата работа на Колхозен пазар като срещу New Yorker (примерно). Първите 2-3 седмици ще се прибирате вкъщи доста уморени, ако не сте свикнали да седите по цял ден на крака, оттам насетне няма да ви прави впечатление.
- Доколкото за психическото, имайте в предвид, че това не е работа за всеки. От вас се очаква да комуникирате безпроблемно с клиентите, което понякога е изтощаващо.
Отделно допълнително психическо натоварване е постоянната смяна от обект на обект. Имайте в предвид, че всеки един ден от работната седмица може да го прекарвате в различни части на Варна. Разбира се, не всяко момиче го въртят, но веднъж започнат ли да ви въртят, няма да ви спрат на едно място и за 2 дена, от личен опит го казвам. Тук също никой не знае на какъв принцип биват избирани момичетата къде да работят. И не, потенциалните момичета дори също не се задържат по големите обекти. ☺ Свидетел съм как колежки, които отказват дори да се пробват да разберат руски или английски се задържат по моловете със седмици и имат само 3-4 дена по други магазини, докато такива, които с лекота говорят по 2-3 чужди езика, ги завират по магазини с по 150 лв. дневен оборот. Шефовете си измиват ръцете с: "Правим го, за да свикнете да работите на всеки един обект."
Най-тежкото натоварване е отчитането на оборотите... Може би само това отчитане на оборотите по 3-4 пъти дневно е причината на близо 10 момичета да напуснат. Изобщо не ги интересуват шефовете дали изобщо има жива душа в най-голямата жега, когато навън е 35С, ти задължително трябва да имаш краен оборот най-малко 700 лв. Никога няма да ви кажат, че сте се справили добре, но иначе няма да пропуснат и най-малката възможност да ви направят на 1 ст., въпреки че виждат на камерите как просто хората или ги няма, или не се интересуват да влизат в магазина.
Потенциал: Няма да говоря за потенциал за издигане във фирмата, защото много хора взимат работата в магазин (не говоря конкретно за Refan) преди всичко за сезонна такава.
Местоположение: Меко казано някои от обектите са на наистина абсурдни места, което води до липса на клиенти и оттам до липса на оборот... Отделно, струпването на 2-3 магазина по центъра води буквално до състезание между момичетата да се направи по-голям оборот.
Колеги: Като се изключи фактa, че винаги има 1-2 индивида, които правят мръсно на другите, за да могат пък те самите да излязат чисти пред шефовете, колегите са разбрани. Готови са да помагат на новите момичета, защото самите те знаят колко трудно им е било за тях, малко или много.
Работна среда: Тук главен минус е, че всеки магазин е със собствена подредба на стоката и отделно с различен асортимент, който е с различни количества. Това води до огромни обърквания за всяко едно момиче, което преди това е работило (дълго) на друг обект. Хигиената, която уж е много важна (като се има в предвид, че това е магазин за козметика) е отново от обект на обект. Много малко са хората, които си правят труда да чистят, като това са тези, които си имат "собствен" обект; но предполагам, че това е по-скоро за графа "колеги", защото поддържането на чистотата е изцяло до човек.
––––––––
По мое мнение работата е подходяща за хора, които нямат много странични занимания и задачи. Както по-рано казах, повечето я взимат за сезонна работа и наистина е подходяща като такава. Подходяща е също и ако става въпрос за човек, който току що е започнал да работи - нито много тежка, ама не е и от най-щадящите.
Привлекателна е от гледна точка на възможностите човек да се "поотрака" и да не бъде толкова свит, ако разбира се търси точно това. Друг изключителен плюс е срещите с хора от другите националности...
––––––––
Ще продължавам да следя темата и ако има нещо, което някой не може да разбере, ще обяснявам.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Една от най-скапаните фирми в България. И не знам как работят за тия мошеници хората ,които не спазват грам българското трудово законодателство.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работя в рефан вече близо година и мога да кажа че съм много доволна. Работата е страхотна получачавам заслужено уважение както от шефове управители така и от колеги и клиенти. Работата не е сложна разбира се няма как да получавате 1200 лв заплата това не става никъде тук. От половината коментари които четох излезе че явно са ви държали в клетки . Графика се пише седмица за седмица като остава време да се разбереш кога искаш да работиш кога не.. в началото кога започнах шефа дойде за да ми помогне и да ми обясни някой неща. Заплащането е точно както и получавам заслужените бонуси за които ми казаха и никой не кара да излизате да раздавате каквото и да е било ако не искате.


кандидат за работа

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
0
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-2
Потенциал
-2
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
1

Ако отидете на интервю не им се впечатлявайте особено, защото повечето от нещата не са така както ви ги обясняват.Отивате на интервю и работата ти я представят по най-добрия всевъзможен начин, тъй като те имат нужда от персонал разбира се, няма кой да им работи.Казват ви че се работи на смени от по 8 часа, като даже се свършвало и по-рано, графика се правел всяка седмица така че на персонала да му е удобно, ставало за студенти и заплата започвала от 600, когато искаш почивка през работно време си излизаш тъй като работят по две момичета.Първоначално и пътните ти ги поемали те.Даже шефа много обичал и бонуси да дава.Работата не била натоварваща нито физически, нито психически.Да ама не, разбираш че в повечето от случаите трябва да работиш по 12 часа сама, защото няма кой друг да работи, графика се пише така както на тях им е удобно, стол за сядане няма, ако няма клиенти трябва да раздаваш мострички и флаерчета.Особено в началото има някакви неуточнени неща, които никой не иска да ти ги изясни и да ти ги каже.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?