Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Клиент Х ООД /img/frontend/nomap.png"

Клиент Х ООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 36 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 36


38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Въпреки очакването, че служителите в отдел Човешки ресурси не могат да бъдат обективни, не вършат кой знае каква работа и като цяло никога не би трябвало да имат от какво да се оплачат... ще ви разочаровам.
Всъщност този екип е точно онзи, при който понякога не влизат кандидатури и бива притиснат от мениджмънта, а когато влязат едва едва, същия този мениджмънт не ги одобрява. Така че вярвайте ми - обективни сме, вършим много и стресираща работа и се намират причини да се оплакваме.
Истината е, че за пръв път точно в СиЕксДжи попадам на работодател, който ме кара да се чувствам спокойна (в допустимите за работната среда норми), времето ми се уважава и цени, получавам възможност на платен отпуск за изпити (в случай, че съм студент), получавам възможност И на неплатен отпуск, който не във всяка българска фирма е позволен - той дори и платения не навсякъде е позволен, защото просто не те пускат да почиваш. Срещам разбиране, страхотен екип и съответно отивам с желание на работа, макар че заплащането не е съвсем близо до заплащането на кандидатите, които наемаме и комплименти като безплатна Multisport card, Bonus card или допълнително здравно осигуряване да не са такава даденост, каквато са за останалите служители.
Смятам, че компанията е подходяща за хора, които биха искали да трупат опит или едно от основните им условия е приятна за работа среда + колеги.
Накрая ми се ще, всеки, който чете ревюто ми да се замисли като цяло за състоянието на работните оферти в България и пак да прецени, пишейки роман от негативни коментари.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, самият разговор на английски ли се води на интервюто или само тестът е на английски?


кандидат за работа

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Пълен хаос !


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
Бихте ли могли да ми дадете информация за позицията - Supplier Service Delivery Manager.

Благодаря Ви предварително.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Въпреки, че ми направиха добро впечатление на интервюто и получих оферта, заради която напуснах работа си, се оказа, че не могли да ме вземат, както ми обясниха една седмица преди стартовата ми дата. Заради тях попаднах в много неприятна ситуация - като цяло доста неориентрано и непрофесионално отношение, не си губете времето с аматьорски истории, в София има достстъчно много сериозни работодатели.


бивш служител

-28 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
-5

Уважаеми читателю,

Ако си попаднал тук, то най - вероятно обмисляш да работиш в тази фирма. Няма да давам съвети (повече бих ти се смял ако сам решиш да работиш там, като рекламата на Спрайт - чуждото нещастие те забавлява), ще напиша, какво видях през моите очи.

1. Имах оферта, на база на която, подписахме договор. Да ти кажа част от нещата си останаха само в офертата (разбирай работно време, заплащане, и други маловажни неща.) Ааа и спазването на Кодекса на труда не им е силната страна.
2. Началото беше готино - дават не лоши пари (в последствие разбрах, че заплащането в сферата е 30% по - високо и се почуствах малко прецакан), но пък имах 20 дни отпуск, в сравнение с 25 в останалата част на София (а.к.а. други фирми).
3. Имах колеги, които както си работеха и хоп - 2 седмици болничен... не знам защо, ама докторите казваха, че е от много добрите работни условия (така съм чувал).
4. Офиса е на доста добра локация и имат не лош паркинг.
5. Заплатите не закъсняват (аванс ти казват, че има, ама на мен са ми отказвали аванс 30% от заплатата след 25то число на месеца - заработени), на други им даваха.. явно съм грозен ;(.
6. Има доста добри почивки - 9ч. работен ден, 1ч и 40м почивки.
7. Ако си простичък човек - ще си като богопомазан - толкова си можеш, няма да те занимават.
8.Ако имаш желание за развитие - ще се развиваш... в друга фирма естествено. Към това ще вметна, че мои колеги кандидатстваха за други позиции (опитваха се да се издигнат) и покриваха изискванията и беше много забавно, когато вземеха човек, които и 1 от 10 изисквания не покрива, и даже нямаше адекватен отговор на въпроса "защо", а обратната връзка, явно се обръща още веднъж по пътя, защото така и не стига до кандидата (както споменах за рекламата на Спрайт..).
9. Колкото по - кадърен си, толкова по - гърбен си. Замисли се - има да се свърши работа X. Можем да я дадем на Иванчо, щото той може, или можем да я дадем на Марийка, която не може и ще трябва да и висим на главата да я правим заедно... аз бих дал работата на Иванчо и бих си пуснал Justin Bieber (примерно).
10. Има бонуси. Има и трейнинги. Има и хора които са отворили Ексел и умножават A1 по B1 в калкулатор, вместо в Ексел и въпреки това вземат повече пари от теб (твой проблем пич, никой не те е карал на сила да почваш да работиш там).
11. Лятото там е много готино - 35 градуса навън, 37-8 вътре. Ако от това ти става кофти - вътре и лято и зиме си мирише на пот и крака (дано си се успокоил малко).
12. Има готини колеги... макар, че повечето вече напуснаха.
13. Ааа и да знаеш, безсрочен трудов договор няма, има срочен (типа дето лятото отиваш на нивата и копаеш компир, а като свърши компира, свършва и договора) (ама това не съм ти го казал аз).
14. Ааа и евентуално ако започнеш там, така ще ти украсят трудовата книжка, че въпреки, че си в ИТ сферата и 5 години си циклил на file processing scripts и т.н. други технични неща, признат стаж ще имаш евентуално ако станеш продавач във Фантастико.

В заключение бих казал, че ако нямаш трудов стаж е перфектната фирма за начало и горещо я препоръчвам на всички без стаж, защото ще научиш нещо (минимум как да използваш Outlook и Skype - имаше трейнинги за тях) иии после ще знаеш в каква фирма да НЕ работиш, ще си разшириш мирогледа доста.

Ще издам една тайна - причините аз да напусна, реших да ги спестя и ги няма горе, това са само нещата, които всеки вижда след 6тия месец, но не е най - лошото.

Това е от мен и моите съболезнования ако започваш да работиш там... грешка... поздравления!

Поздрави,


бивш служител

-2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-3
Потенциал
-3
Местоположение
2
Колеги
4
Работна среда
-2

За длъжност Supplier Support Representative в СИ ЕКС ДЖИ:

Здравейте, искрено се надявам мнението ми да може да се прочете от всички интересуващи се от фирмата, макар че в момента се нарича Си Екс Джи и това би повлияло малко на търсенето.

Няма как да няма субективност в оценката ми, но все пак ви казвам всичко от опит като бивш служител, подробно е, но казва много. Аз работих в Съпорт отдела, където, очаквано, текучеството е най-голямо, а също и натоварването, в сравнение с други отдели. И все пак, нещата могат да бъдат далеч по-добри от разочароващата реалност.

Много слаб, тотално безотговорен мениджмънт, на когото според мен просто не му пука - вие сте лесно заменим инструмент и нищо повече, никой не се интересува как се чувствате на работа, тъй като утре като си тръгнете разсъждават, че лесно ще намерят друг на ваше място. Затова и очеизвадния стрес, псувни, недоволни коментари и т.н., които често се чуват в този край на етажа не правят много впечатление. Мениджърът никога няма да ви попита дали нещо не ви харесва, защо, къде виждате проблем, как може да се реши, няма такава открита комуникация, целяща оптимизиране на процеса, а САМО изиквания и сухи критерии и статистики, които трябва безмозъчно да спазвате, независимо какво ви коства. Дали сте 5 или 15 човека тийм, мениджърът очаква едни и същи проценти, без значение дали това значи да се пръснете от работа, да работите извънредно (което няма да ви се плати) и т.н., просто ако не спазвате дребнавите им изисквания, ще ви се изнесе лекция колко е важно телефона да се вдигне в първите 15 сек, на 17тата вече е проблем, и как изпуснатият SLA на тикета си е ваш проблем, нищо че системата е забила и ви е прецакала. Откъдето може да се изкопае минус в performance-а ви, ще го изкопаят - все пак това значи бонусът да остане само на теория, а не на практика. Пък дори и да вземете бонус, той едва ли ще надвиши 50лв/месец, освен ако не си жертвате здравето, за да работите като за двама. За една година също смених мястото си 4 пъти, БЕЗ да са ме питали или да се е интересувал някой какво мисля за новото си място.

Откъм присъствие дребнавостта е също налице - брои се буквално всяка минута, и да закъснеете за работа с 1 минута, това е закъснение, както и надвишаването на 40-те минути почивка извън обедната. Едва ли без хронометър човек може точно да изчисли дали е почивал 39 или 43 мин, но системата брои всичко! В края на месеца, ако имате 20 мин по-малко отработено време от изисканото, ще трябва да компенсирате. Сами разбирате, че едни примерни 20 мин за месеца се равняват на под минута средно на ден, дори и 1 час да е, се равнява на не повече от 3 минути средно на ден, но това трябва да се компенсира! Ако работите 3 мин по-малко е голям кахър, но ако overtime-нете с 2 часа, все тая...

Споменавайки системата, тя е просто абсурдна - абсолютно редовно пада и то или за дълъг период от време, понякога 2-3 часа, или е за кратко, но за сметка на това многократно, поради което си представете разлогване и логване обратно през 2 минути в продължение на половин ден. И този проблем е тенденциозен, защото до ден днешен няма перманентно решение. Аз лично не знам за някакъв ъпдейт на системата, за да работят служителите по-добре, има адски много неудобства, които налагат да се цъка 30 пъти едно и също, например, вместо да се направи някакъв bulk action. Друг личен пример - имаше проблем с формата за регистрация, поради който клиенти, нерегистрирани по ДДС не можеха да продължат - аз моментално ескалирах до когото трябва, за да се реши проблемът касаешвсе пак нови клиенти, нещо, от което фирмата уж има интерес! Мина месец преди напускането ми и проблемът все още седеше; според мен в една сериозна фирма такива неща се оправят на момента, не мислите ли? Как се очаква при нестабилна, неудобна за ползване система да се работи пълноценно? И на каква база мениджмънтът постоянно напира за резултати, след като не осигурява нормален ресурс за постигането им??

Хора напускат масово влседствие на изкуствено завишен стрес от работата, липса на уважение и перспектива и мениджмънтът се прави, че това не е проблем. Твърде вероятно е, особено ако работите с език различен от английски, да останете в някакъв момент и сами на линия и всичката работа на този език да падне върху вас. Накрая при малък пропуск, приемлив поради натоварването и обема, който поемате, ще ви се обърне много голямо внимание, но ако "изкъртите" с нещо, ще се спомене с 2-3 думи (ако се спомене).

Във финансово отношение, бихте могли да почнете на, да кажем, задоволителни пари, осигуровките са нормални, на реална заплата, като цяло се изплаща навреме, както е по договор. Само че както вече споменах бонусите не са направени, за да се вадят допълнително пари. Увеличението е много под въпрос кога ще се случи, знам за колеги, които бяха стимулирани след катаклизмите в отдела на 6-я месец, но аз например получих увеличение след 1 година в размер на Двуцифрено число! Дори когато видяхме голям зор в продължение на няколко месеца, с много работа и в намален състав, накрая мениджърът "награди" отдела с една вечеря - малко, но от сърце. Какво като работиш за нещо, което нарича себе си корпорация, премия или някой ден отпуск подарък сигурно е твърде нахално... Или пък коледен бонус какъвто горе-долу всяка фирма дава? Тук се дава една бутилка вино, което струва в магазина под 10лв и персонално адресиран плик с... неперсонално адресирана картичка с пожелания. Добре че са им топлите пожелания, за да стоплят празника на детето ви вместо готин коледен подарък, нали... А пък декемврийската заплата все до 10.01 ще си я получите.

На фона на горното, няма да говоря подробно за лошо проветривия офис, недосегаемия климатик или недостиг на основни неща в кухнята.

Все пак като нещо хубаво ще кажа контактите, които може да завържете, мениджмънтът е отвратителен, но за него работят и свестни хора. Организират се все пак и тиймбилдинги и коледно парти, има и допълнителна здравна осигуровка.

Сами преценете какво очаквате вие.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Май никой не спомена и временните трудови договори.


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

А някой от вас знае ли,че с тези импровизации на мнимия клиент ядете хляба на служителя,който сте проверили?Повечето от вас не познават естество на работа на фирмата,която проверява и пишат пълни глупости.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До Мими.

Радвам се,че се е харесало направеното от фирмата.Успех Ви желая.Мисля,че заключението Ви е малко прибързано,че са професионалистите.Все пак уважавам мнението Ви, но не мисля,че Ви сте критерий,който определя кой е професионалист(не твърдя,че аз съм,просто сам видял доста).

От написаното виждам следното(нищо лично,просто се опитвам да анализирам нещата от мнението):

1.Първа работа в BPO индустрията.Години под 25.
2.Английски на добро ниво , но не мисля,че е native.Ако пък е ,още по-добре за Вас.
3.Исканата заплата е била 900-1000, да ли са Ви към 1200?
4.Не мисля,че технически сте много добре.Как сте с Perl,AS2,логическото мислене,MDN?No hate meant.
5.Трябва да се радвате,че са Ви взели на работа,защото профили като Вашия бол.Нищо лично.

Успех и на тези,които кандидастват,да внимават и да си искат своето.

Ако някой иска информация,ще се радвам да се опитам да помогна.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?