Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Клиент Х ООД /img/frontend/nomap.png"

Клиент Х ООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 35 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 35


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

По отношение на CXG, но вярвам, че във всички фирми на въпросните шефчета е така - едвам се сдържам да запазя добрия тон - пълна подигравка със служителите. Ужасна материална база, работиш с компютри от преди век, монитори от преди два века, очите да ти изтекат, навсякъде е прахоляк и мръсотия, хлебарки, мръсна кухнендка част, тоалетните няма какво да ги коментирам. Имам ужасно много снимки, жалко, че няма как да ги прикача. Много хора отключиха здравословни проблеми, заради условията - проблеми с очите, постоянна кашлица и кихане и т.н.

Когато заявиш себе си, искат да те смачкат. Уволняват се хора на поразия, само защото са изказали мнение.

Увеличението на заплатата е мираж.

Шефовете са най-противните хора, които може да съществуват - двулични, мазни, мислят се за големите тарикатчета. Гледат само как да спестят пари и да откраднат от фирмата-партньор (Tungsten Network).

Инвестицията в персонала е нулева.

Повечето хора там поемат от енергията и се превръщат в едни нещастни и недоволни хора.

Стресът е огромен. Ужким има правила, но никой не ги спазва, не се спазват процесите, иска се невъзможното от служителя - за изключително кратък период от време да се свърши огромно количество работа.

Договорът не е постоянен, а временен и от днес за утре могат да тинкажат чао, но това не го казват на нито едно от интервютата. Разбираш чак, когато трябва да подпишеш договора.

Успех на всеки, който е решил да загуби време от живота си при тези сладури!


бивш служител

-1 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
2
Колеги
-2
Работна среда
1

Тук съм, за да изразя своето мнение на база опита си в CXG. Заемах позиция в администрацията, за която имам много какво да кажа, но не знам дали дори има смисъл. Някои хора просто са си на почит, защото тренират с шефката и правят комплименти тук и там, а други са си второстепенни.
Та,в администрацията цари пълен хаос, защото няма кой да контролира служителите.Едната си слуша чалгите на лаптопа, другата си снима цял ден дупето в бански, третата се вживява на бос...Дамите имат привидно нормален вид, но в голяма част от времето не вършат нищо повече от злорадстване по чужд адрес.Може би една от тях е качествен служител, но дано не я съсипят.
Заплатите са ниски, увеличението е рядкост, да ви повишат едва ли. Повечето служители имат допълнително здравно осигуряване, но това не важи за администрацията. От друга страна получавате едни 50 лв в карта, с които всички много се гордеят.
Шефовете уж са печени, докато не дойдат да ти искат нещо и да те притискат с определена цел. Ако знаеш как да се мазниш, нямаш грижи! Ако не знаеш, хвърчиш.
В Тънстън в момента също има големи трусове и бъдещето е неясно, доста хора напускат или биват съкратени от днес за утре.
В крайна сметка в офиса остават някакви легенди и подмазвачи, които освен да тровят новите служители, няма с какво друго да допринесат за средата.
Ако искате да водите лицемерен начин на живот, да взимате 1500 лв и да пиете кафе с клюкари, заповядайте.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Доста негативно преживяване с тази малка смешна фирма. Както обикновено, никой не те търси след интервю, обещават обратна връзка, обаче явно не знаят какво е това?!Тези рекрутъри не знам откъде са ги вадили, то не беше “тъъъ”, “аааа”, счупен английски, счупен български. Ама то така, като се дава поле за изявя на инфлуенЦъри. Така й не получих обяснение от мениджъра им на въпроса защо едната дама качва лични данни на кандидати и пие бира докато си чете пощата ??? Професионализма пръска.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До Анонимен
кандидат за работа 29.09.2019

Не знам HR ли е бил посочения от теб коментиращ, но не си съвсем прав в крайния си изказ.

Можеш да погледнеш чл. 176 ал.1 във връзка с чл. 173 ал.5.

Не го казвам във връзка с компанията, просто ми се е налагало да се интересувам по-задълбочено.

Е, има право да ограничини ползването до максимум половината от полагаемия годишен отпуск, но само при неотложни производствени нужди.

Доколкото разбирам текста не би следвало да се отнася за подобни компании. Не знам дали имат как обосновано да се възползват от тези текстове.

Поздрави


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, можете ли да споделите повече информация за позиция: Project Coordinator - Maternity cover?


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Без да съм служител на компанията ми направи впечатление едно от изказванията на...очевично представител на Човешките Ресурси във фирмата.
Анонимен, изказал се на 22.11.2018

Бих искал да попитам този HR къде точно в КТ е прочел за правото на работодателя да забрани на служителя да ползва годишен платен отпуск?!

Дори напротив! Законът задължава работодателят да осигурява на служителите си ползването на годишния платен отпуск.

Май HR-ите в тази фирма ще трябва да си поприпомнят КТ и да не се заблуждават, че след като шефчето им е разпоредило нещо то е законно и ще мине безнакзано!
(Не казвам, че тази фирма е така, но честно казано аман от капиталисти, дето си мислят, че може да си разиграват коня както им харесва, без да си търпят последиците от това)


бивш служител

29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
1
Местоположение
1
Колеги
5
Работна среда
4

Имам впечатление по проекта Tungsten, което обхваща може би повечето служители на фирмата. Става дума за компания за електронно фактуриране. Има различни екипи, но навсякъде без изключения организационно е пълен хаос. Плаща се ОК за аутсорсинг компания, като най-добре платените екипи са Application Support и SDM . Има допълнителни придобивки - Мултиспорт картата е безплатна, ваучери за 50лв. и допълнително здравно осигуряване. Като цяло има огромна търпимост към некадърни хора и рядко се стига да уволнения, освен ако не станеш неудобен и не те шитнат по лични причини. Най-голямо текучество има в съпорта, което е нормално щото мениджмънта е под всякаква критика....Петков само се вее из етажите, усмихва се и разказва вицове. Отделно разни протежета като Велизара се ползват с протекцията на голямото негрО и там можеш да си клатиш дедовия по цял ден и никой няма да те пипне, даже ще те пратят на обучение и курсове така да се знае, че лапаш на голямото негрО. От друга страна ако си вършиш добре и съвестно работата, ще ти дадат още и по-гадна за същите пари, така за поощрение.

За отделните екипи мога да кажа следното като инфо:

Съпорт: Тикети и колове на макс. Има бонуси, но общо взето всичко зависи от това дали си симпатичен и ще ти дадат нормални или ще ядеш дедовия. Има колеги, които редовно решават така да се разболеят за няколко дни като им дойдат много кофти тикети и да се върнат на чисто прецаквайки другарчетата си без да им дреме. Ако си Велизара може нищо да не правиш по цял ден и голямото негрО ще те богопомаже за здраве.

Маппинг: Това е бекофис екипа, занимава се с технически сетъп на акаунти на доставчици. Спокойна работа е като цяло, не особено добре платена. Научаваш вътрешния интерфейс как работи и си готов. Правят готини стихотворения като си тръгва някой. Мениджърът им е като дънер на дърво. Не говори и не се усмихва, все едно няма душа.

Имплементейшън: Занимават се със технически сетъп на нови доставчици и говорят с клиентите. Те са по-скоро фронт офис и по-малко правят технически неща. Сравнително спокойно им е спрямо съпорта.

СДМ: Тия никой не ги знае какво правят и какво работят. Само ескалират хората дето се мъчат по цял ден да свършат нещо. За тях знам само, че некадърната им тийм лидерка са я повишили само щото ходи да се напива с шефката и и намерила гадже. Естествено взимат повече пари от тия дето вършат цялата работа на 6тия етаж.

Апликейшън съпорт: Занимават се с това да правят скриптове на SQL и да ги рънват. Тъпото е, че документацията им е скапана и обикновено омазват разни неща като им пуснеш тикет. Ако пък е за портала и доставчика ти звъни всеки ден да те пита, пращат на Девелопмънт и го брой за направено горе долу като пуснат Хемус...или след това. Ама тикетът ти стои де и човека от другата страна мрънка...хайде бе хора, не мога да пусна фактурата, ще ми фалира бизнесът...семейство храня. И аз трябва да им кажа, че сме го ескалирали до най-високо ниво при нашия Девелопмънт и чакаме там магия да стане....някога...евентуално....когато Дързост и Красота или Лили Иванова "приключат"!

Хубавото е, че в човешки ресурси и на рецепцията има хубави момичета. Снежито още я сънувам...тези очи на анаконда! Сега верно...правеше забележки за дрескода а нейните прелести дет се вика ей го на ей сега да изскочат. Ама да, тя е готина, бих я праснал.

Ами в общи линии това е. Моят съвет е ако сега започвате в аутсрорсинг индустрията може да пробвате тука. Финансово е ОК, има социални продобивки, а другите глупости дето си ги има така или иначе във всяка фирма просто са неизбежното зло. То навсякъде, където има технологии нищо не работи и всичко се чупи. И все пак да кажа, че колегите са много яки хора и има хубави тийм билдинги и коледно парти и от време на време голямото негрО ни носи пица и бира (само кебапчетата липсват), да сме щастливи.

P.S. Ако Снежи не иска и Диди няма да я върна :)


18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
1
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
5
Потенциал
1
Местоположение
1
Колеги
2
Работна среда
2

Здравейте!

Пиша, за да споделя моето първо впечатление от компанията на етап интервю.

Кандидатствах за позицията Supplier Services и след няколко часа с мен се свърза жена / момиче от отдел Човешки ресурси, която говореше със скоростта на светлината и почти се задъхваше. Кратко след това проведохме разговор на англисйки език със стандартните въпроси и тривиалните отговори. Не мога да коментирам нивото на владеене на езика, тъй като всеки има различно разбиране и критерии за това какъв е перфектния англисйки.

Разговорът приключи с уговорката за интервю по скайп, за което в рамките на деня трябваше да получа имейл с потвърждение. В крайна сметка, такъв не получих и започнах да се питам струва ли си изобщо да продължавам процеса по кандидатсване (в случай че все пак получа заветния имейл) или е по-добре да се откажа, имайки впредвид колко е несериозна компанията още от самото начало (от гл.т. спазване на срокове и обещания).


-28 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-1
Местоположение
3
Колеги
-5
Работна среда
-2


38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Въпреки очакването, че служителите в отдел Човешки ресурси не могат да бъдат обективни, не вършат кой знае каква работа и като цяло никога не би трябвало да имат от какво да се оплачат... ще ви разочаровам.
Всъщност този екип е точно онзи, при който понякога не влизат кандидатури и бива притиснат от мениджмънта, а когато влязат едва едва, същия този мениджмънт не ги одобрява. Така че вярвайте ми - обективни сме, вършим много и стресираща работа и се намират причини да се оплакваме.
Истината е, че за пръв път точно в СиЕксДжи попадам на работодател, който ме кара да се чувствам спокойна (в допустимите за работната среда норми), времето ми се уважава и цени, получавам възможност на платен отпуск за изпити (в случай, че съм студент), получавам възможност И на неплатен отпуск, който не във всяка българска фирма е позволен - той дори и платения не навсякъде е позволен, защото просто не те пускат да почиваш. Срещам разбиране, страхотен екип и съответно отивам с желание на работа, макар че заплащането не е съвсем близо до заплащането на кандидатите, които наемаме и комплименти като безплатна Multisport card, Bonus card или допълнително здравно осигуряване да не са такава даденост, каквато са за останалите служители.
Смятам, че компанията е подходяща за хора, които биха искали да трупат опит или едно от основните им условия е приятна за работа среда + колеги.
Накрая ми се ще, всеки, който чете ревюто ми да се замисли като цяло за състоянието на работните оферти в България и пак да прецени, пишейки роман от негативни коментари.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?