Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ПИК БГ ООД /img/frontend/nomap.png"

ПИК БГ ООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 7 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-7 от общо 7


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Дълго време се чудех дали си заслужава да пиша за тази фирма но гледам че отново търсят човек за Пловдив и неискам някой да се прекара. БЯГАЙТЕ не си губете времето!!! Обещания много изпълнения малко. Както те пишат фирма на 14 години но за тези 14 години не са се развили в мисленето нито ден. Заплата от 900 до 1300 като всичко над 900 е трудно достижимо да не кажа невъзможно. Имат каталог от около 30 страници със скъпи продукти в него които по обектите се продават мното бавно. Продават и Кроко но е на много висока цена за да могат да го дистрибутират на търговци на едро на печалба, а на вас ви казват че не е приоритет, въпреки че почти няма кой да ви го купи. От целия каталог имат 3-4 продукта които се продават по лесно но пък на тях има и други вносители които ви подбиват цените. Казват на клиентите че сменят брак но в някои случаи отказват и затова губят доста клиенти. Осигуровки МИНИМАЛНИ, основна заплата МИНИМАЛНА, и ви дават някакъв процент ако направите 18000 без ддс, НО ако НЕ ГИ направите ви вземат процент от заработеното. Тези 18000 са за цялата страна и за всички райони без значение дали сте в район който реалният му оборот е 14-15000 да кажем. За тях всеки район и всеки работник трябва да вади едни и същи пари в различни райони, а някои от най-благодатните райони са дадени на колежки с привилегии а другите ако успеят, а ако не успеят за тях има предостатъчно хора които си търсят работа и могат да сменят през няколко месеца търговеца. Искат от вас да минавате около 60 клиента на ден което е невъзможно до да стане до 17:00 часа.
Офиса е в индустриалната зона в Тракия. Дават по 50лв за пътни за да не се пребирате със служебния автомобил и ако трябва от кючюка или смирненски да ходите с автобус сменяте 2 автобуса в посока, или ако ходите с автомобил с тия 50лв неможете да си покриете разходите.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Не ме взеха на работа защото съм майка и не могли да разчитат на мен за работния процес! Щяло да излизам много болнични и не ги устройвало! Направиаха си преценка по семейното ми положение,вместо да са ми дали шанс! Жалко е,че в държавата има много фирми,които разсъждават като тях!


бивш служител

-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
1
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
5
Работна среда
-5

Здравейте , даси дам и аз моето мнение Заплата 315 чисто отам трябва да направиш таргета което е 18000 лв бе ДДС До 50% имам глоба 100 лв зада земеш добър бонус трябва да стигнеш повече от 80% .Болничния първите три дни несе изплаща от работодателя зада взвмеш отпуска се намлява от заплата като се изчислява по брой дни примерно 314 се разделя на работните дни и се отдържа пари обаче ако си стигнал целите примерно 100% и си починеш два работни дни се одържа от паритети въпреки че си стигнал таргитети колита ползваш само през работат неможеш да напускаш района сутрин ако закаснееш след 8:00 20 лв глоба клиентити по 50 80 на ден  два дни в провинцията сещатесе няма командировачни има и други глупости но май това е достачно Абе ужас.Успех на всички   


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

От доста време се каня да добавя нещо, което няма да е от положителната страна за фирмата. Бях останала много доволна от всичко и от всички, че дори реших да пренебрегна факта, че ми загубиха трудовата книжка и сега съм с 2 години трудов стаж назад, но си казах: не е било нарочно. Когато дойде време за последната заплата получих бонусите, но ме орязаха със 100лв бонус, който трябваше да взема. Питам се: ако не напусках дали щяха да постъпят така?! Когато се опитах да разбера защо така се е получило никой не ми обясни къде е грешката, а просто ми казаха: "нямаш бонус".
Сега се опитвам да преценя дали плюсовете или минусите бяха повече за мен да работя 4 месеца в тази фирма. Две години трудов стаж на вятъра; без трудова книжка, т.е. без право на детски помощи до края на годината (8 месеца х 35лв=280лв.) + 100лв неизплатени домомента пари и много много нерви покрай постоянното закъсване с колата, за което дори се опитаха да обвинят мен - това е което ПИК БГ ми дължи!. Питам се заслужаваше ли си и за какво - за опит?!
Бях решила да спестя негативите, защото привидно накрая се разделяхме с добри отношения. После мислех да пращам инспекция по труда и да ги съдя, защото се почувствах ощетена. Не - не искам да се примиря с факта, че все още хората се експлоатират от "някакви" трима живеещи един етаж над нас "обикновените" хора, но и не искам да се принизявам до тяхното ниво. В този живот всеки си намира своето. АЗ - намерих спокойствие като БИВШ служител на ПИК БГ, ТЕ- ще се мъчат там цял живот.  
Докато работите в ПИК БГ и гоните своето си и когато имате проблем казвате на 10 човека за него, защото никога не е ясно кой отговаря затова, ще сте горе долу добре.
Желая Ви успех и дано се отнесат с Вас по-добре.


бивш служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
2
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
3

Напълно подкрепям думите на Игор и незнам дали ще има нещо конкретно, което да добавя.
Просто исках да кажа, че за мен беше истиско удоволствие да работя в тази фирма и ако не се бяха стекли така обстоятелствата може би още щях да съм част от екипа.
Общо взето нещата са структурирани така: Работният ден започва в 8 часа с оперативка (като имате осигурен превоз - 4 коли излизат от офиса за разкарване на служителите), която трае около 30 минути и после всеки търговски преставител тръгва по района. Има трима шефове, за които Игор вече се е изказал и аз нямам какво да добавя; Двама регионални мениджъри, които делят екипа на две и всеки отговаря за своята половина. Всеки месец има норми (така наречените таргети) за изпълнение, които изобщо не са недостижими. Когато някой от екипа има трудност за изпълнението получава нужната помощ от съответния регионален. Работният ден обикновено приключва към 18:00-18:30 с прибиране в офиса и отчет. Неудобното е, че няколко човека се прибират с една кола и трябва да се изчакат, но пък всеки си преценява дали да ползва служебен транспорт. Относно заплащането: Твърдото заплащане е 600лв., а при изпънение на таргетите е около 1200лв. и се получава винаги навреме (всяко 30то и 15то число от месеца). Общо взето това е всичко, което се сещам.
Както всяка работа има своите плюсове и минуси. Както навсякъде при по-голям екип, в който са събрани различни хора с различни интереси и различен начин на работа се получават интриги между колегите, но според мен това е неизбежно. Аз лично съм очарована от вниманието, което ми се обърна и помощта, която ми се оказа, въпреки че  бях подала молба за напускане.
Ако се колебаете дали да започвате работа в ПИК БГ, надявам се да съм била от помощ.


бивш служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
4

Поради липса на всякакви мнения за тази фирма, реших да дам първото. Смятам, че за всички които искат да се занимават с търговия Пик БГ е чудесно място, където можете да започнете своето развитие. Както във всички фирми големи или малки и тази си има своите проблеми и недостатъци. На фона на Финансовата криза обаче Пик БГ се справя повече от добре. Отношението към служителите от страна на шефовете, които са 3-ма е уникално. От доста години се занимавам с търговия, работил съм в големи и малки фирми, но отношението на шефовете към персонала си е най-доброто което съм виждал. Шефове които се държат приятелски с всеки члел от екипа на фирмата е нещо, което не се вижда често. Обсъждат се проблеми и се намира решение. Грешката обаче според мен е в честите оперативки, които се правят/ всеки ден/ на които вместо да се повдига духа на персонала има определено лице, което те демотивира, след което старта на деня става малко по- труден и не приятен. Като цяло това нещо е единственото за което успях да се сетя като отрицателна черта.
По отношение на заплащането в Пик БГ финансова криза няма. Заплатите са винаги на точно определено число, като никога не е имало ден забавяне/ нека да не се залъгавме, все пак за България това е нещо важно и малко фирми успяват да следват този модел на работа/ По преценка на шефовете можете да получите и бонуси, които не ви се полагат, но все пак те ви мотивират с тези пари. В общи линии заплатите в Пик БГ са на много високо ниво.
Относно превилегиите, използвате служебен телефон, и не се притеснявате от транспорт за работа, тъй като ви взимт и връщат след работа със служебна кола. На мен лично на няколко пъти ми се е налагало да заема служебна кола за лични цели с разрешение от ръководството.
Относно развитието при положение, че регионалния мениджър е бивш търговски представител във фирмата сами можете да си направите извода.
Колегите са много готини и лъчезарни хора, които са винаги насреща. Един от регионалните мениджъри също винаги е готов да ти помогне.
Като заключение мога да кажа, че да работя в ПИК БГ за мен беше голямо удоволствие, и всеки който започне работа там няма да направи грешка.
P.S Коледното парти на фирмата беше организирано в четиризвезден хотел в Боровец с нощувка и страхотен банкет+ половинката ти, което не се прави никъде.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой може ли да каже нещо за тази фирма? Занимава се с търговия на сокове, крекери, сладки работи и др.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?