Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Енергоспестяващи системи АД /img/frontend/nomap.png"

Енергоспестяващи системи АД

Напишете мнение
5 1 0
1 точка от 1 мнение
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-1 от общо 1


бивш служител

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
-5

Това е един от поредните изключително и крайно некоректни български работодатели. Още при постъпването никой не обяснява (а трябва), че първата заплата (или част от нея) ако я вземеш -  ще стане след около 60 дни! Не дай боже да сключиш договор с тях като ввъншна монтажна организация или друго подобно - тогава изобщо забравяш че ще ти се плати в обозримо бъдеще договорената сума. Освен това разходите ти за телефон и напразни посещения при "шефа" са доста стабилно перо от дължимите ти суми.
Ако все пак някой се излъже да постъпи там на работа един съвет: НИКОГА НЕ ПРИЕМАЙ УГОВОРКИ ОТ СОРТА "А БЕ НИЕ ЩЕ СКЛЮЧИМ ДОГОВОР ЗА ЕДНИ ПАРИ, А АЗ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЩЕ ТИ ДАВАМ ОЩЕ". Просто няма нищо повече да получиш!
Трябва да се има впредвид и обстоятелството, че "шефа" на фирмата е с икономическо образование а предмета й на дейност е инженерингов и "той" няма ясна представа с какво се занимава. Лута се между абсурдни и неосъществими идеи и всеки в офиса е длъжен да му търпи настроенията и капризите. Тази обстановка обаче повярвайте ми изнервя служителите и нормален работен процес не може да има.
Няколко думи ще спомена и за работата там. Същата основно се състои в изготвяне на голямо количество "непечеливши" оферти и много рядко да се наложи да се прави енергиен одит на сграда. Тук е момента да кажа, че във фирмата работят само двама инженера, които са добри специалисти в областите си, а в момента, в който "изникне" работа, се търси помощта на външни специалисти (които да забравят, че ще си получат всичките уговорени пари).
 Да спомена и все пак добри думи. Те са основно, само и изключително за офиса и местоположението му. Хубав спретнат чист офис в новопостроена сграда (съсобственост на "шефа"). Работното оборудване (компътри, принтери и др.) също са на ниво.
Постоянно ще чувате оплакванията на "шефа", че няма пари, и че се чуди откъде да вземе средства за заплати. Това, че няма пари НЕ Е ВЯРНО! Както се казва "недей да жалиш чорбаджийте" - "шефа" е съсобственик на двете сгради на офиса, притежава и фабрика за производство на пластмасови тръби, вози го шофьор в луксозен нов автомобил и т.н. Е при тези обстоятелства "нямам пари" звучи нереално, смешно и жалко. 
Няколко съвета като заключение:
->ако все пак Ви се наложи да работите с "Енергоспестяващи системи" АД като външен изпълнител, сключете договор, в който аванса за работата да бъде поне 60% от сумата по договора. НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ РАБОТА ПРЕДИ АВАНСОВИЯ ПРЕВОД ДА Е В БАНКОВИТЕ ВИ СМЕТКИ. Почти сигурно е, че след приключването на работата ще забравите за останалите 40% по договора.Това не отменя задължението Ви да завършите поетата работа качествено и в срок - както се казва "прави каквото трябва, а да става каквото ще".
->ако все пак решите да постъпите на трудов договор, искайте си реалната заплата да фигурира в договора. НЕ ПРИЕМАЙТЕ УГОВОРКИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПАРИ (няма да ги получите).
Да се има впредвид, че дори да сключите трудов договор на реални пари, дори след завършена качествена работа и в срок като външен изпълнител (с подписан приемо - предавателен протокол) ВЕРОЯТНОСТТА ДА СИ ПОЛУЧИТЕ ПАРИТЕ Е МНОГО МАЛКА.
Взимайки под внимание горепосочените обстоятелства и съдебната система в България моят съвет е : ИЗБЯГВАЙТЕ ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩИ СИСТЕМИ АД КАТО РАБОТОДАТЕЛ под каквато и да е форма.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?