От изключително значение е в кой екип ще попаднете (както във всяка друга фирма). Проблемът в Пипиди е че арогантното и грубо отношение на висшия мениджмънт се толерира особено в Ops Finance и една от директорките там. Клюките и спазване на корпоративните стандарти на поведение се поставят пред свършената работа. Интересувайте в кой екип отивате,има екипи без излишно натоварване и човешко отношение.като цяло съм доволна, но съм виждала да третират ужасно други колеги
Това е компания в която, Мениджмънта предпочита да наема хора със средно ниво на уменията им, основно такива, които са от малки провинциални места,за да може да си ги "обработи" с очакване да им бъдат едва ли не Длъжни и благодарни за малкото което всъщност получават и им се вижда много! Започнах в отдел в който бях единствения човек от София и длъжността ми беше свързана с "екипна" работа с девойка, с която се налагаше да правим всичко заедно.. Супервайзърката видно имаше големи симпатии към въпросното момиче, което беше очевидно. В последствие усвоявайки всички знания започнах да действам, по част от задачите които делахме помежду си, и фактът че съм се справя видно по-бързо, поемах инициатива да питам колегите с какво мога да помогна допълнително и тн. се оказа, че съм създавала "състезание" и съм пречела на работния процес. Останах изненадана и нищо не казах, с времето всичко се измени и супервайзърката започна на всяка среща да ме упреква за неща които не бях прякак участник и да твърди, че съм създавала проблеми :D. Ок приех го стиснах зъби, нищо не казах. Продължи започвайки да правя това което ми е казано от нейна страна, но на следващата среща думите с упреки към мен продължаваха и почнах да искам разяснява е на ситуациите, защото очевидно не можех да я разбера--отговорът е не мога да кажа имена на хораТА, но примерно за въпроса който си задла еди кога си. Относно този въпрос той беше свързан с неяснота по нов процес! Както и да е пак оставих нещата, без да навлизам в излишно напрежение. Във връзка с неясния процес се проведе разговор между мен, колежката и жената която го е вкарал за да ни изясни. В началото на разговора се представих и поех инициативата и обясних къде е неяснотата с този процес, след което по време на разговора остана време за дискусия в което попитах дали този процес има как да бъде улеснен, защото ще забави част от нашия процес на работа - Отговора беше Не и до там. В края на деня Супервайзърката казва, че имало оплакване от мен, че съм държала сметка на по висшестоящи от мен без да имам право и бях силно изненадана. Въпросия разговор жената от АПи казала като feedback, че едва ли не съм водила аз Целия разговор прекъсвала съм я и съм я учила как да си води работния процес. ТУК вече ми писна и обясних цялата ситуация и всичко на супервайзърката и тя каза: Еми познавам другата жена и теб и мисля че за напред по-добре да ме включвате и мен. Като и да е седнах си и почнах да обмислям къде греша толкова много. Две седмици по късно имах среща с ейчарите да прекратят договора, защото behavioura ми не съответства на corporate principles. Не получих друго обяснение и каквото и да казах пред тях бе прието, като оправдания и нямало нужда да се правят сцени! След което те придружават до бюрото ти на което цялата техника и всичко освен твоите лични неща седят и чакат да ги събереш. Колегите бяха по изненадани и от мен, никой не разбираше какво се случва, цял ден получавах обаждания и съобщения какво се случва и защо. Каза, цялата ситуация и в последствие разбирам, че двете супервайзърки и колегиТЕ, които се оплаквали от мен били приятелки, и седмица преди ситуацията излизали заедно. Супер сте и благодаря ви много за всичко. Успех на всеки нов кандидат в тази компания.
Здравейте!
А случайно да знаете каква е заплатата за специалист в отдел Регулаторни дейности?
Кой каквото ще да пише, това е една от най-нормалните фирми в които съм работил. И с най-свестните колеги.
Виктория Варсанова е чудесен специалист и колега.
Още ли работи там?
А ти какво каза за самолета? Аз бих отговорил - хващам си самолета. Това е нормалното. Аз като клиент ако отида в Кауфланд в 12ч. вечерта дали ще мога да си напазарувам. Бих си тръгнал дори ако самолета ми е преди края на раб.ден и съм се разбрал с ръководителя си.
Бях поканен на интервю в PPD с препоръка от мой познат, който работи там. Насрочиха ми дата за интервю с 3-ма мениджъри и представител на ЧР. Буквално третият въпрос, зададен от момичето от ЧР към мен беше какви финансови очаквания имам. Отговорих, че първо бих искала да науча повече за позицията, и след това да коментираме парите. След това интервюто премина на английски ?! при все, че бяхме само българи в стаята. Ето и някои от въпросите, които ми зададоха: Ако американски клиент ви възложи спешна задача в петък в края на рсботния ден, която изисква 4 часа овъртайм, а вие имате резервирани самолетни билети за почивка, самолета ли ще хванете, или ще изпълните задачата на клиента? Ако дадете грешно предложение на среща с тийма, как ще реагирате? Почете от месец след интервюто никой не ми е дал обрсрна връзка за него.
Имах изградено високо мнение за компанията , докато и аз не минах през процеса на “интервютата”. Мнението ми често казано за тази и явно доста други компании е, че ако не си така нареченета “препоръка” просто забрави да те наемат.
В същото време като видиш човека, който ще ти е бъдещ шеф и познанията му по английски език за начало и може да припаднеш. Аз имах телефонно интервю, интервю на място с тест по английски език и общо взето това е.
В прочем смятам, че всичко беше минало супер , докато не пратих имейл за обратна връзка след като вече бях чакала чакала три седмици.
Истината е, че ако кандидатствате за по базова позиция с две години опит да речем, просто без връзки няма стане ... може да наемат в последствие най -големия тъпак, но това е положението... От компанията , която се махнах беше същото в един момент се назначаваха братя и сестри и за капак се повишаваха хора, които предимно се подмазват.
Ами това е на всякъде, не е нещо ново. За пари не сме говорили разбора се , но знам че заплатите започват със сигурност от 1600 нагоре.
Колкото до коментара по долу за някаква лелка дето “омирасала стаята” , ами те миришещите лелки с диалект май са много и май не само в ППД ;)
Това е положението - подигравка с кандидатите.
Подробна оценка от Георги
Най-хубавото нещо на фирмата е че в някои отдели можеш да си тръгваш в 16:30, но има и много с овъртайм, който не се плаща. Назначенията на по-добрите позиции както и повишенията са само с връзки или много чупки в кръста. Никой не се интересува от качеството. Все повече хора се възползват от хоризонталното преместване от отдел в отдел, за да намерят малко по-добри условия. За съжаление след една-две премествания виждат, че просто трябва да напуснат. Някои шефове се държат ужасно, но никой не им прави забележка, а ако се оплачеш става по-зле. Фирмата е перфектна за хора с връзки, студенти или мазохист и.
Здравейте!
Аз съм с медицинско образование и мисля да кандидатствам в компанията.Имам само един въпрос.Има ли възможност за дистанционна работа?
Здравейте, интересувам се от биостатистиците - какви са условията на работа, колегите/мениджърите и заплащането?
Благодаря!