Подробна оценка от Кандидат работник
Септември месец 2015г кандидатствах и бях одобрена за позиция служител в копирния център към рекламно студио "Апарт". Задължения - копиране, сканиране на стандартни машини + широкоформатно такова. Подвързване. Също така и извършване на други, които се предлагат като услуги от рекламното студио, когато колегите имат нужда от съдействие. Заплащането стартово около 600лв с тенденция при добри резултати да бъде увеличено, осигуровки на минималното за подобна позиция. Работната среда откъм помещение беше удовлетворяваща. Чиста тоалетна, обособена кухничка с кафе машина, хладилник, мивка, микровълнова, миялна. Помещенията като цяло са ОК. Работа има достатъчно много. Обедна почивка не може да се ползва, освен ако човек не си открадне някакви 5-10мин да се скрие в кухничката да хапне набързо. Имаше и моменти на затишие, когато можеш спокойно да се нахраниш. Като местоположение - близо е до метростанция Васил Левски. Работното време от 9 до 18ч от понеделник до петък. За мен недостатък беше, че може да се ползва годишна отпуска единствено през месец август, когато за целия месец студиото затваря. До тук всичко е повече от прекрасно, но студиото си има и тъмна страна. Приветливото отношение, усмивките и ухажването от страна на шефа остават единствено и само по време на интервюто и в първия работен ден. Колегите - офис асистентката и колегата от рекламното студио са много мили, усмихнати и отзивчиви. Но шефът е човек на настроенията, които се редуват и рязко се сменят, което негативно рефлектира върху служителите, а понякога и клиентите. Обучение нямаше. Набързо ми беше обяснено с коя машина как се работи, при това част от функциите в първия ден. Грешки не се толерираха и се очакваше, че новобранецът трябва да има опит и умения да познава, ползва и прилага всички опции и възможности на машините. Работата има своята специфика и някои възможности се научават чрез прилагане и практика. Колегите винаги са били отзивчиви с обяснения, но и прекалено натоварени, за да отделят време в обучение на новия кадър. Нещото, което обаче е смазващо е изключително грубото, просташко и безпардонно отношение на шефа. Индиректни и директни обиди, унижение, накърняване на личността. Викове, крясъци. Обиди от рода на малоумник, за нищо не ставаш, кой теб те е възпитавал (без основателна причина!), заплашване, че няма да внася осигуровки и други, които се случват в присъствието на клиенти и колеги. В 95% от случаите тези избухвания са били неоснователни и винаги на личностна основа. Един постоянен стрес. Работата и условията са хубави, но тежката критическа на шефа, която избива върху служителите си не си заслужава. Ако все пак се вписвате в неговия профил за жена служител, която почти да флиртува с него и си потъпчете предварителното егото, мястото е за вас.