Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

МАГНУМ 7 ООД /img/frontend/nomap.png"

МАГНУМ 7 ООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 12 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 12


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Какво е положението към момента - Севлиево, Габрово, В. Търново?


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ниска заплата, бонуси няма, а при набиране на персонал обещания много.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Колега, не се занимавай да съветваш никого... Текучеството на кадри винаги, ама винаги означава проблем със заплащането. Не може да очакваш, че като покажеш на някого няколко стотин лева, той ще  работи качествено 24/7 специализиран труд.
С риск  някой да се обиди,разходете се в произволен мол една продавачка там която цял ден потраква с токчетата и плещи глупости във фейсбука си, чуди се от коя страна да си снима краката и циците, 1000 лв накрая на месеца не ги харесва, с новите си дрешки. Моят хазаин го назначиха да продава телефони в един от мобилните оператори, чистата му заплата за първия месец без бонусите и без процента от продажбите е 1320 лв, въпреки че ме извика да му свържа ключа за осветлението, и не пипал защото там имало ток....
Каква профилактика 4 нощи подред, каква работа с измервателна техника, какви сертификати за парникови газове...
В крайна сметка - за каквото си платиш, това и получаваш. Един специалист може да работи по един начин за 600 лв, по друг начин за 1000 лв, и по съвсем друг начин за 1800 лв.
Единият за три години изгорил 3 мултицета, понеже не знае да мери с тях, ама понеже е близък на шефа ти го търпиш докато не реши сам да напусне... Другият ти иска справедлива цена за труда си, ти казваш - не може... като не може си намери.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Колега, не си губи времето да обясняваш тук едно или друго.
Според мен за каквото са си платили, това и са получили.  Мой познат ме препоръча в тази  фирма през пролетта, и впоследствие ме поканиха на интервю. Срещнах се с двама колеги от София, които бяха дошли  във Варна, единия доколкото си спомням беше шеф на сервиза, и като цяло останах с много добри впечатления и от двамата.
Онова, което ме разочарова беше, че жив - умрял трябвало да отида в София, за да се срещна с управителя, и да ми определи заплатата. Иначе не можело... Все пак кандидатствам за Варна, работно място е във Варна, и региона... Но не - отиди до София, управителя да те види... Отказах да отида, тъй като аз работя сам, имам постоянни клиенти,  и не мога да си позволя да загубя два дни и съответния приход,само защото някой искал да ме види, и какво правим ако чуя обидна за мен  сума? 
Оценките си ще формулирам по следния начин Заплащане -5, ако нямаха проблем с парите щяха да ги напишат в обявата. Уважение - 5, беше им обяснено колко е важно да се защити интереса на колегата който напуска, и реално този който напуска се оказа по - важен от този, който искаха да наемат. Това вече ме довърши... Привилегии - 0, от обявата не става ясно те какво предлагат, има написани само изисквания. Ангажираност  - работа не липсва, работното време е 24/7 дупе да ви е яко.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Поредната обява за Варна за сервизен техник! Кога беше последната, през пролетта беше май?
Разберете бе, хора: няма да намерите читав човек за толкова специализирана работа,  за малко пари, при положение, че работното време е 24/7, и искате в хипермаркетите да се ходи посреднощите.
Имайте смелост да напишете в обявата графика на работа, ако го криете, губите времето на кандидатите, и те се разочароват. Напишете , че профилактиката в метро е 4 нощи подред, два пъти в годината ли беше...?
Толкова ли е сложно  да го разберете това? Че не си цените собственото време е ясно, но кое ви дава право да смятате, че можете да губите времето на даден кандидат? Неслучайно хората са загубили 5-10-15 години да станат добри сервизни техници или сервизни инженери, за да могат да получават нормални пари за труда си.
Работя бързо, качествено, и ефтино! Изберете си две от трите опции!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Мой познат и бивш колега кандидатства в тази компания, и ми сподели следното: За Варна наистина няма офис и шеф, но това са хубавите неща. Негов познат му се е обадил, че търсят човек за Варна, и моя познат решил да се пробва...  По време на взаимодействието си с хора от компанията,  и евентуалния процес на наемане се оказва следното: позицията е била за Варна, имало е интервю с двама шефове от София, които са пристигнали във Варна,  но управителя държал човека да отиде в София, за да го види лично... Стана ми супер смешно как при положение, че позицията е за Варна някой , бил той и управител е решил някой да ходи в София, при това не ти плащат билета за автобуса, а ти казват: направи усилие да да дойдеш до София,за да се срещнеш с управителя, големи са шансовете ти да те вземем...След като са ти големи шансовете, изпращаш един договор и една длъжностна характеристика в един плик по куриер със съответното заплащане, или диапазон които предлагаш,  човека ги прочита, и казва: да струва си да дойда до София... или не си струва поради това, че сте се ориентирали към нископлатени кандидати...
Моят познат все пак си цени времето, и се опита да обясни , че няма как да отиде просто така до София заради едни приказки във въздуха, как някой искал да го наеме, и има големи шансове,или само защото някой си управител, искал да го види... Което от своя страна означава да загуби два дни, и да чуе обидно заплащане, тъй като ако нямаха проблем със заплащането биха го казали по време на интервюто, или поне биха казали - за времето на изпитателния срок ние ти предлагаме еди какво си като сума... Но през цялото време да имаш изисквания как се работи 24/7, как се работи вечер, след като хипермаркета  затвори, да обясняваш как профилактиката на  Метро е 4 нощи подред, и когато в един момент питаш изпратените юнаци от София - какво предлагате като заплащане, те да вдигнат рамене , и да ти кажат: - ами сега ние не сме упълномощени да говорим за пари, трябва в София да дойдеш... 
След като не си упълномощен да говориш за пари - ставаш и си заминаваш, и изпращаш някой, който може да говори за пари, а не само за изисквания и задължения, и да как трябвало да се ходи не знам къде си...
И да си мислиш, че можеш да размотаваш някого просто така от Варна до София, да му губиш времето защото някой си искал нещо, трябва много да си се заблудил, че разумен и нормален човек ще се навие на подобна схема...
От моя опит мога да кажа , че когато започвах в сегашната си компания ми изпратиха ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР, аз го  прочетох, и когато отидох на място вече беше за да подпиша истинския договор, със съответните задължения и заплащане... Но да си мълчиш относно заплащането, и да смяташ че някой ще скокне от Варна в София за да чуе обидна сума... трябва много да си се объркал.
Прав е колегата по - долу, че проблемите във всяка компания започват когато започнеш да си търсиш справедливото заплащане за труда си. Тогава ръководството започва да чупи пръсти и да обяснява колко голяма била безработицата...
На всички, които са се съгласили да работят на работно време 24/7 мога да им препоръчам статии до какви проблеми със здравето води безсънието. Ще мине време и ще паднете сами в собствения си капан ,ще се разболеете, а уморените и калпави коне никой не ги взема на работа. Тогава просто ще ви подменят с някой друг, който не е наясно с тези неща.
Приказката с безстрашния клисар много ми хареса - за извънредната работа ще си намериш извънредни работници...


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ако сте задлъжнели с кредит, не задавате въпроси, и сте съгласни да работите 24/7 - това е вашето работно място.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Имало някога си един свещеник, голям скъперник. От дълго време той търсел да си намери клисар да му бие камбаната нощем, през велики пости, когато има вечерна служба. Но все не можел да намери. Причините за това били много.
Преди всичко попът бил скъперник, та не му се давали много пари. Никой не се съгласявал да стане клисар на свещеника. Имало и друго. Попът бил много придирлив и искал от клисаря да работи по цял ден, не му давал да си почине, нито да се нахрани както трябва. Свещеникът се принудил да удвои заплатата на оногова, който би се съгласил да му стане клисар, и да му обещае изобилна и добра храна. След всяка църковна служба той съобщавал от амвона за това и подканвал момците, ала никой не обаждал.
Наближили велики пости. Попът трябвало без друго да си намери клисар. Иначе кой ще бие камбаната?
Почнал пак обещанията. И добавял, че не ще иска много работа от клисаря през деня. Един ден при попа отишъл един момък, който се казвал Ханс. Той бил хитър, способен и работлив. Дотогава служил при един скъперник чифликчия. Като чул за двойната заплата и за добрата храна, решил да постъпи клисар и започнал да бие камбаната.
Свещеникът също чул. Веднага му дошло наум, че е обещал да му плаща два пъти повече, отколкото на другите, и го хванало яд. Като слязъл от звънарницата, Ханс отишъл в плевнята да спи. Свещеникът имал обичай да става много рано и да обхожда къщата, двора и църквата, за да види почнали ли са всички слуги работа. И тая заран той станал рано и почнал обиколката си. Всички слуги се били вече заловили за работа, само новият клисар се не виждал никъде. Запитал попът за него, но се оказало, че никой го не знае къде е. Дошло време за обед. Всички слуги се събрали. И Ханс се явил.
— Къде беше цялата сутрин? — го запитал попът.
— Спах — отвърнал клисарят и се прозял.
— Та да не мислиш всяка заран да спиш чак до обед?
— Разбира се — отговорил Ханс и се засмял. — Има ли нещо чудно в това? Ясно е като бял ден, че който работи нощем, ще трябва да си отспива денем, както ония, които работят денем, спят цяла нощ. Ако назначиш някого другиго да звъни през нощта вместо мене, още преди зори ще ставам. Инак ще трябва да ме оставяш да спя поне до обед.
Тъй вървяла работата до Великден. Ханс се излежавал до пладне, нахранвал се добре, па се залавял за работа. А посред нощ биел камбаната. Никой не идвал да му пречи.
Като минали празниците, попът му казал:
— Сега вече няма нужда да се бие камбаната през нощта. Но затова пък ти ще работиш от изгрев слънце до залез слънце.
— Бива — рекъл Ханс, — но ще трябва да ми позволиш да бъда свободен поне половин час следобед, а в неделя — целия ден. Тъй правят слугите навсякъде, тъй ще правя и аз.
Свещеникът бил принуден да се съгласи.
— Само едно ще имаш пред вид — рекъл той на Ханс. — Може понякога да се случи извънредна работа: тогава ще работиш и след залез слънце.
— Съгласен съм — отвърнал клисарят, - aла за извънредната работа ще трябва извънредно да ми платиш. Ако ли не — няма да я върша. Никаква извънредна работа не съм съгласен да ти върша. За нея ще намериш извънредни работници.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Мой познат ми се обади за тази фирма, че търсят човек за Варна. Всичко беше наред, до момента, до който не стана дума за парите, и не стана ясно, че трябва да се ходи в София, за среща с управителя. При положение, че позицията е за Варна, за мен беше необяснимо защо трябва да ходя в София, само защото управителя искал да ме види.  Явно управителя не беше чувал за възможности за комуникация като телефон или скайп. Аз съм човек, който си цени времето, и не бих загубил ден или два да ходя някъде, защото някой искал да ме види, без да имам ясни гаранции, че е в състояние да заплати труда ми по достоен начин. В началото бях доста заинтересован, но впоследствие разбрах, че изискванията им са повече от онова, което компанията може да предложи.  Хората с опит са наясно с начините на отчитане и заплащане на извънреден труд, както и това, че е различен от нощния труд... В крайна сметка до последно държаха да отида в София, защото управителя определял заплатата.
Няколко пъти се опитах ясно да обясня, че управителя може да предложи заплащане, но не и да го определи... Определя го онзи, който продава труда си, и върши съответната дейност.Това не беше разбрано, и прекратих взаймодействие с хората от тази компания. Все едно да отидеш на зъболекар и да му кажеш - ще ми направиш това, и това и това... ама за толкова пари, интересно ми е как ще стане.
Ще дам за пример  сегашната ми компания: изпратиха ми договора две седмици преди да започна, уточнихме заплатата , и ми казаха следното: седни във вас, прочети си спокойно договора, прочети нашите изисквания, и ако имаш въпроси сме готови да ги дискутираме. Помисли си спокойно, и  не си напускай сегашната работа, ако нашето предложение не те устройва. По това според мен може да различите коректните компании от останалите - когато всичко което изискват от вас е обосновано с финансови гаранции за заплащане в писмен вид.
Искаш да се ходи посреднощ  след като магазина затвори - пишеш насреща цената, която предлагаш. Дали ми е изгодно, аз ще преценя. Искаш профилактика на метро 4 нощи подред - пишеш цената. Който смята, че може да издържи и приеме този начин на работа би следвало да знае как оценяваш това, все пак хората работят за пари. Искаш да се реагира 24 часа/7 дни в седмицата: трябва да можеш да си платиш за това. Офертата е оферта, само когато е в писмен вид, а не в безкрайни приказки и обещания по телефона.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

По повод на последната обява за сервизен техник за Варна и региона от мой познат, който беше в тази фирма близо 3 години, и  скоро напусна знам следното: във Варна няма шеф, няма и офис. До тук се изчерпват хубавите неща.
От него също така знам, че трябва да имаш готовност да реагираш 24 часа/7 дни в седмицата. Също така ходеше в Добрич и Нови Пазар. А когато става дума за големите хипермаркети в тях се работи предимно вечер, след като  затворят. Говорим за кауфланд, метро, и други...
Също знам от него, че има профилактики по график, например на метро е 4 нощи подред, и не знам защо ги няма написани в обявата. В компанията, в която работя извънредния труд се заплаща по 1.5/през работен ден, и по 1.75 /събота и неделя. И лично аз бих се съгласил да го полагам, само ако бъде заплатен по регламентирания в КТ начин, и ако фигурира във фиша за работната заплата. Лично за мен мина времето когато работех само за единия престиж. 
Прочетох обявата, но не ми стана ясно какво те предлагат от своя страна, а след като имат претенции персонала им да е линия 24/7 трябва да са готови и да платят за това. Моето мнение е, че  имат право да изискват едно или друго, когато докажат в писмен вид, че са коректни и са в състояние компенсират служителя си по съответния начин.  И е редно да се знае какво е работното време за тази позиция, за да може хората, които кандидатстват да са наясно къде и най-вече за какво отиват, все пак всички работят за пари.
От сегашната ми компания ми дадоха договора и длъжностната характеристика 2 седмици преди да започна. Знаех също така длъжността, и кода на професията по които ще бъда назначен, и можех да сметна данъците и удръжките, както и чистата сума, която ще получавам. Имах време да  прочета всичко спокойно. Също така ме посъветваха:"... седни във вас, прочети нашите условия спокойно, ако не са ти изгодни не си напускай сегашната работа..." По това според мен може да различите коректните компании от останалите. 

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?