Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ХИПОЛЕНД /img/frontend/nomap.png"
5 2 0
2 точки от 40 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 40


бивш служител

-39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
-5
Работна среда
-5

Крайно разочарована от работната обстановка в Хиполенд, след като бях привлечена от рекламите, които представяха мястото като позитивно, с дружелюбни колеги и приятна работна обстановка, доста често имах привилегията да чистя с парцала, по едно време даже започнах да си мисля, че длъжността ми не е продавач-консултант, а чистачка.

При наемане на нов човек се гледа главно външния вид, може би миските имат най-голям шанс.
Има привилегировани и непривилегировани служители, като новопостъпил служител попадаш във втория тип. Служителите от повече време, се възползват от новите, давайки им повечето работа с цел “да се учат”. Оставят те на секторите да се оправяш сам с клиентите, въпреки че си нов, и ти гледат сеира. Първите дни те оставят да си изучаваш магазина сам и персоналът изведниж изчезва, всички клиенти започват да се обръщат с въпроси само към теб, тъй като не могат да намерят никой друг и ти трябва да обиколиш целия магазин, за да намериш някой по някаква случайност нескатал се колега. Също нямаш право да сядаш или да се подпираш докато няма хора, седи се прав цял ден, като тези които са близки с управителите ходят да си говорят с тях, докато се скатават и могат да поседнат, но някои служители, най-вече новите нямат такова право.

Когато управителите решат, че не те харесват по някаква причина, започват да те коментират зад гърба ти, най-вече с близките си хора в магазина, бонус към това те слагат на каса всеки ден, въпреки че длъжността ти е консултант-продавач, защото трябва да седиш там и не можеш да напускаш касата(не можеш да се скатаваш, както някои други...). Разбира се работата на каса, не включва само да работиш като касиер, също подреждаш стоката, консултираш клиентите, които се обърнат към теб и чистиш с парцала зоната около касата. Следят колко добре си почистил и ако не си изчистил добре, те връщат да повториш. Ако сметките не излязат, служителят си заплаща разликата от неговия джоб, с цел да си научи урока, и заплатата от 700лв става 650лв, тъй като бедното българско население не си купува играчки под 50лв.

Служителите са злобни лелки, видимо недоволни от живота си, заяждащи се, когато служителят в обучение ги попита нещо и подмазващи се на управителите, разбира се може и да са лицемерни, зависи как са станали сутринта. Клиентите са меко казано отвратителни, бременни жени с бушуващи хормони, но които целият им свят е крив и си изкарват всичката помия върху теб. И като прибавим токсичната работна обстановка заслужава ли си наистина да търпите всичко това?


бивш служител

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
2
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
-5
Работна среда
-5

Останах, безумно разочарован от работата си там. За да имаш уважението на някой, единствено се иска да се търкаш в шефовете. Няма значение дали знаеш, дали можеш, на старанието се гледа с насмешка и подигравка. Ставаш прител(или нещо повече) с управителя на магазина или с регионалните и в следващия момент си повишен, то и за това се назначават там хубави млади момчета и момичета. Не еднократно съм ставал свидетел как се коментра външния вид на кандидатите за работа и се размахват СВ-та, но никой не гледа опита на кандидата в тях.
Служителите в магазина са разделени на "прости работници" и такива с привилегии. "Управителите" дават чистенето на едни, а други, никога не пипат парцала, едни могат да правят всичко, а други нищо. Графика също се прави на база кои са с привилегии и на тях им се угажда, за сметка на други служители, които никога не почиват събота и неделя и карат само втори смени.
Общо взето рибата се вмирисва откъм главата, разбирайте ръководство, некомпетентно да ръководи.

В допълнение на горното, обучението е НУЛА. Пускат се нови служители да обикалят и разглеждат магазина, дават им бадж и зелена тениска и ги забравят. Съответно тези нови служители подвеждат и объркват клиенти за неща като "сигурността на бебе в колата", което си е направо застрашаващо живота.

ПС: Замислете се защо фирмата поддържа ПОСТОЯННО по около 20 обяви за работа в сайтовете за всякакви длъжности за всички магазини.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Само в допълнение искам да изразя възмущението си от Великденското изявление на Мариян Колев-собственик на Хиполенд,в него той каза ,че колкото и да му е трудно не само,ме не е уволнил хора ,а даже горкият работодател и бонуси бил раздал.Първо доста служители бяха съкратени без обяснение и огромните му бонуси са ваучери за храна ма стойност 60 лв.Смятам ,че да се лъже безочливо по време на най-светлите християнски празници е светотатство.Обръщам се към всички кандидати за работа в Хиполенд ,за нищо на света не си губете времето и нервите там.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте на всички бъдещи кандидати за работа в Хиполенд.Фирмата ще Ви третира като роби и след като се получат затруднения или преценят ,че вече не сте им нужни ще Ви изхвърлят на мига без предизвестие.Служителките са откачени лелки и деца ,които се мислят за пораснали.По цял ден ще работите прави.Мястото за почивка е гнусно без никаква хигиена.Графикът се сменя всеки ден.Работи се непрекъснато и събота и неделя ,като супервайзорите не почиват събота и неделя.Заплащането е нормално ,но ниско за положения гърч и работа по празници и почивни дни.
Ако сте в безисходица само тогава започнете там и се ослушвайте за друга работа.Интригите са жестоки ,а отношението пренебребрежително и отвратително и затова текучеството е голямо.Изгониха хората ,за да не плащат февруари и сега си търсят хора ,които пак ще изгонят като спрат да са им нужни ,ако и сами не напуснат.


бивш служител

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Както във всяка една фирма има доволни и недоволни служители.
Първо за фирмата:
Бях назначен след интервю проведено от г-жа Пепа Желязкова.Интервюто беше много честно и открито ,без заобиколки и подвеждане за бъдещата работа ,работно време,заплащане итн.
Заплащането е по трудов договор със спазване на Кодекса на труда .Моята заплата беше 1100 лв нето.което в тази ситуация не е най-лошата заплата.С тези няколко думи свърших с позитивните си отзиви.Позицията на която бях назначен беше заместник управител на магазин.Постъпвайки на работа ми беше даден каталог ,който да прочета и бях пуснат да консултирам клиентите на магазина.Естествено е че търсех по-опитен колега(това наистина не е добре за авторитета на компанията не обучен персонал да консултира) .Затруднен бях и с подреждането на огромното количесво стока с което се зареждаше магазина.Аз най-добросъвестно питах колежките ,една част от които освен ,че ме гледаха враждебно ,но и ми отговаряха с полвин уста.Сещаха се за мен,когато имаше нещо тежко за носене,никой не ми обръщаше внимание.На втория ден с другия заместник управител ни оставиха да ограничаваме влизащите хора ,буквално се стои 8 часа прав независимо има или няма работа.Когато няма работа и зареждане със стока се имитира дейност като уж подреждане на някой рафт.Липсват стандарти и правила за подреждане,всеки аранжира както му е удобно и след него друг пренарежда за да се намира на работа.Управителката прави графика през 2-3 дни и размесва хората от днес за утре.Може би бях съкратен ,защото не се съгласих да дойда на работа от днес за утре след като по предходния график си бях разпределил почивния ден.Работното време за тази позиция е 11-20 ч с почивни дни през седмицата и нито една събота и неделя почивни, просто информация,знаех го преди да започна.За личната хигиена на голяма част от хората ще спомена само ,че съм потресен .И накрая бях пренасочен към магазина, в който трябваше да работя постоянно.Днес отидох зареден позитивно за първи ден на ново място с очаквания за по-добра атмосфера далеч от интригите на колежки с претенции, но без никакво покритие и ми беше казано ,че съм съкратен ,защото се налага да бъде затворен един от магазините на веригата.Нямам никакви претенции,нов служител съм и това е логична стъпка.Чувството ми е на употребена гъба за чинии и тигани,работено с нея докато се разпадне и изхвърлена.Започвайки в тази фирма бъдете на ясно как са нещата.Така се постъпва и с дългогодишнишни служители също.Пак повтарям всичко е по правилата зададени от компанията ,на който му харесва.Аз съм работил във фирми.в които се работи професионално с наистина подобаващо обучение и ми се искаше да оставя някаква следа и да покажа това което съм научил,но не ми беше дадена възможност.
Успех на целия екип на Хиполенд


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Нямам думи просто!Два пъти съм ходил на интервю.Вторият път отивам на интервю и ми казват,че са намерили човек без да ми се обадят.Толкова ли е трудно да се обадят на телефона да предупредят,че са си намерили човек.Сами си направете изводите,колко са коректни!!!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

В магазина им в themall относно зам.управителките е пълна трагедия са,никакво уважение нямат към персонала,крещят им като селянки озлобени а регионалната им мениджърка Валя им ходи по гайдата на зам.управителките и не им дреме за персонала кой ще се задържи и кой не,важното е за тях собствения гъз да си гледът,жалко че Пенчо /управителя/се махна от там,само с него работата вървеше,сега там е пълна поразия заради 2 квачки,мисля че само имат право такова отношение към тяхните деца а не да се възползват от поста си там и да се правят на Митко Пъчев


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

НЯМА ТАКАВА ФИРМА! (Това го казвам в добрия смисъл на израза.) Като бивш служител мога само суперлативи да кажа по отношение на фирма, филиал, колектив, заплата, работно време и т.н. Това ми беше първата работа и колкото и странно да звучи, то тя се оказа най-добрата до този момент.

Започнах от ПК и бях стигнала до ниво мениджмънт във въпросната фирма, без връзки, което само по себе си показва, че, освен всичко друго, фирмата позволява и растеж, стига да си се доказал и заслужил.

Не съм срещала друга такава фирма, която за всеки празник да прави комплимент към служителите си. За Коледа освен паричните бонуси, които са няколко (бонус за Луд петък + коледен паричен бонус + бонус под формата на ваучери за храна), има и предметен бонус като вино + бонбони (Линд) + календар. За Великден се дава паричен бонус или бонус под формата на ваучери, за 1 юни също сме получавали паричен бонус...

Работното време е 8 часа, като задължително имаш почивка от 1 час, която обикновено се разделя на една 30-ка и две 15-ки, в зависмост от натовареността в магазина. Понеже графикът се изготвя за тримесечие, накрая ако имат да ти връщат часове, то те си се връщат като почивни дни. Ползваш си отпуск, като ти сам преценяваш кога искаш да си я вземеш (има места, т.е фирми, където ръковдните екипи ти казват кога да си вземеш отпуската и кога не), осигуряват те, всичко си е точно.

За Регионалната, която отговаря за Пловдивска област, също не мога да кажа ложи неща. Просто е АВТОРИТЕТ, граден години наред. Съвсем за нормално намирам, когато не й хареса нещо, то да го каже "Право куме в очите", отколкото да ви сипе комплименти колко добре се справяте, ако това не е така. Приема се като градивна критика и се продължава напред. Когато има действие, няма как да няма положителен резултат. Аз също съм имала пререкания с нея, но в крайна сметка бих могла да кажа, че преди всичко е човек. Монетата има две страни и в този ред на мисли ще кажа, че има служители, които отиват там, мислейки всеки ден за денят, в който се взимат заплати. Така не става, не се работи, не може да правиш всичко през пръсти с внушението "Да минава този ден, да идва другия, по-другия, да дойде денят за заплата". За да получиш, трябва и да дадеш. Работете съвестно във фирмата и тогава ще видите, че всъщност не регионалната, управителите или който и да е, ви е виновен, а самите вие и вашето отношение към работата.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Въобще не съветвам никой да работи там. Наскоро бях в магазина им в Пловдив. Вътре някаква мениджърка/ управителка така им крещеше, че на мен и на съпруга ми ни стана неудобно и си излязохме навън. Не бих работила в такава среда дори и за много пари...!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бихте ли споделили информация за магазина в град Варна в Гранд мол. Интересувам се какво е отношението към служителите, какво е заплащането (бруто/нето), работното време и почивните дни.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?