ИПО ООД /img/frontend/nomap.png"

От наблюденията ми на Асарал и Елаците ,мога да кажа че работницити в "ИПО" са ангажирани с доста работа и взимат едни от най ниските заплати там!

Работих 7 години в фирмата и мога да кажа че фирмата наистина има опит и е коректна с клиентите лошото е че те оценяват много късно а някой дори не ги оценяват като добри механици защото несе интересуват достатъчно от дейноста на механика какво може като например колко е подготвен да се справи с всякакви аварий или дали е само за присъсътвие.  Добрите механици които са наистина рядкост винаги им завиждат колеги и това е най лошото в тази фирма както и в другите фирми . Не мисля че смяната на работници е винаги решение но вече не съжалявам защото истината винаги излиза на яве убеден съм че истината ще се разбере и дано започнат да оценяват МЕХАНИКА като най важния човек във фирмата защотот от всяко дърво свирка не става .

клиент

Нещата във фирмата са добре само и единствено за собственика. Истината е че ако някой влезне да работи във фирмата после си кълне дните.А що се отнася по въпроса че работниците му не работят вече със хъс само той може да каже защо е така.Просто не ходете да търсите работа във тази фирма.Това е истината за прословутото ИПО.

клиент

Като клиент имах взаимоотношения с тази фирма и мога да кажа,че два пъти пращах част за отремонтирване и ми я връщаха все така развалена въпреки,че и двата пъти си плащах за "ремонта".Не стига,че срещу парите си не получаваш, това за което си платил,а и се отнасят с клиентите си невъзмутимо некоректно, та дори и вулгарно-нагло.Разочарованието ми като клиент не се описва с думи и не бих препоръчал на други хора тази фирма.Преди всичко мисля,че след като работиш с клиенти и тои остава неудовлетворен от услугата ти си ЗАДЪЛЖЕН да намерите заедно проблема за неговото отстраняване.Така аз виждам бизнеса коректен: РЕМОНТИРВАШ-ПЛАШАТ ТИ

Зад голямата реклама на тази фирма се крие нарастващата с годините алчност на собственника. Обсебен от мисълта за постоянен растеж на печалбата си той се промени като човек и вече буди отвращение с начина на работа с подчинените си. От няколко години фирмата е в непрестанен разтеж въпреки кризата , производството се удвои и утрои ,но това не пречи на собственника постоянно да повтаря че е на загуба и фирмата постоянно губи. С тези изказвания на собственника естественно не е съгласен счетоводния персонал защото той пряко вижда какво минава през сметките на фирмата и неизменно забелязва разтежа на приходите , но собственника упорито се опитва да ги заблуждава. За съжаление това е българската действителност почити във всички фирми. Както така наслагва мнение че фирмата е на загуба , така и едновременно строи в София нов Къминс сервиз а в основното час на фирмата в Карлово нова модерна леярна. И всичко това на фона на кризата. И пак заблуждава работниците си че фирмата е на голяма загуба и ще намалява заплатите. Как да уважаваш подобно отношение на шеф към работниците си? Колкото и да пудрят фирмата по каталози брошури и реклами това е действителноста зад "Лъскава" фасада се крие некоректен работодател които същевременно се опитва да изглежда в очите на бизнеса на много почетен. Пежелавам успех на бившия си работодател но също му пожелавам да превъзмогне гордоста си и да обърне внимание и на работната заплата , защото повечето му работници пазаруват на вересия по кварталните магазинчета а той гордо заявява че за района дава добри заплати. Добри са били преди години , сега добри заплати получават малка част хора в фирмата на които подлизурството , слухтенето , интриганството и лъжата са качества уважавани от шефа им. Успех пожелавам на бившите си колеги и дано се управят нещата защото знам с колко пот и труд изкарват "големите"си заплати.

клиент

Скоро имах взаимоотношение с тази фирма и от кратките ми контакти с персонала разбрах че всичко е малко като балон под налягане. Наистина десетина човека вземат добри пари , но за сметка на това изпълнителния състав не е добре заплатен на база на работата която върши. Работата в тази фирма е доста , производството е скъпо , но до работника достигат трохичките както е писал по-горе един потребител. Менаджерския състав не е важно да са професионалисти а добре да слугуват и угаждат на шефа им кото е доста безскруполен .Важно е да убеждават персонала който отдавна не им вярва че са на големи загуби и няма печалба. Това е нещо старо и изтъркано по българските фирми и фирмички . Естествено бях и свидетел при преминаването ми през един от цеховете на раздаването на така наречените скрити от държавата "пари на ръка". Всички чинно чакаха някаква счетоводителка която им раздаваше пликчета срещу подпис. Същевременно шефчетата им типично по български показват разточителство с хотели по морета и балкани и незменния за българския "бизнесмен" внушителен авто парк. И всичко това на гърбъ на изтрадалите работници. Време е България да започне да се отръсква от подобни фирмички с лъскави фасади и гнило данъчно отнушение. При инпровизираната беседа с един от работниците разбрах и за раздаване на парични премии , което според него е временно потушаване на недоволството на работника. Доброто е че такива балони вече започнаха да се пукат от НАП.

От позицията на бивш служител на фирма " ИПО " ООД с над 10 г. стаж във въпросната фирма бих могъл да напиша много неща , както хубави , така и лоши . Ще се опитам да бъда максимално кратък . Не мисля , че да се уволняват хора е показател за стабилна фирма . Относно развитието на фирмата - ако за това се брои строежа на нови офиси и помещения ... Заплащане - въпрос на персонална уговорка с шефа , малка група хора вземат пари , за останалите - трохите , е , поне редовно ... Отношение към служителите - до преди 3 - 4 г. горе - долу беше добре , но от тогава до днешна дата нещата са коренно променени - преобладават злобата , интригите и всякакъв вид подобни гадости . Лошото е , че шефа се остави да го баламосват / а може би вече така му е  угодно / няколко мениджърчета - блюдолизци , които за съжаление едно че не са кой знае какви професиооналисти , а също и като хора са пълна отврат ... На тези въпросните постянно подчинените са им криви за нещо и са принудени да се съобразяват ежедневно с всевъзможни идиотщини . В резултат на това естествено качеството на извършваните дейности не е на необходимото ниво . Гафове колкото си искаш , но великите мениджърчета са си " богопомазани " , какъв  им е проблема ? - винаги ще си нарочат някой , който да го отнесе .... Знаещите и можещи хора са им неудобни . Най - добрите професионалисти на фирма " ИПО "   отдавна вече  работят за други фирми . Изобщо не ми е приятно да пиша това , но за съжаление това е действителноста .

Фирмата е стабилна и добре развиваща се!

Може ли някой да даде мнение по отношение на фирма ИПО :
- заплащане,
- потенциал за развитие,