Осцеола ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Осцеола ЕООД

Някой би ли ми дал актуално мнение относно фирмата? До колкото разбрах заплатата и прилична, не са позволени обаждания по телефона и разговори между колегите?

Настоящ служител съм вече от точно 1 месец.
Знам, че е рано да се дава оценка, но на първо впечатление съм много доволен.

За хора свикнали да работят на компютър първо работата не товари. Аз лично от ученик още си вадя парите само на неща от монитора и след пълен работен ден самия лично рядко изпитвам кой знае каква умора.

За човек който обаче не е бил дълго на компютър и няма опита да изтърпи поне 5 часа, ама за работа, не за фейсбук и прочие, може би би му дошло тежко.

Фирмата е супер коректна. Заплащането не е такова, с което да си осигуриш лукс, но все пак се казва още на интервюто колко е и какво се очаква за него не само за начало, но и в перспектива след обучение за какво става въпрос. Реално сам си решаваш дали си съгласен на тая заплата или не.
Парите е крайно вероятно дори да бъдат изплатени по рано, но никога по-късно, говорих с десетки колеги нито един не е имал забавяне дори за ден. Парите и работното време се отчитат с автоматизирана система и се плаща всичко коректно до последната стотинка и до последната заработена секунда.

Очудих се, че изискванията за спазването на графика са железни - и за работа, и за почивки. Първия ми ден стигнах по-рано и седнах да работя 3 минути по-рано, щото принципно не цепя секундите да не да се мина с някоя друга минута работа - и ми бе направена забележка.

Колегите са масово под 25 с някое изключение.

За периода на обучение мога да кажа, че дори сам си готов да видиш резултата. Обучителите са търпеливи и добронамерени, не те гледат сякаш си дошъл да им откраднеш залъка. Единствения минус може би е, че информация по това как се справяш, покриваш ли даден норматив и т.н. не се дава никога сама и обикновено трябва да си попиташ сам директно.

Работната среда е много стриктна и както споменаха други списващи всеки шум различен от тракане на клавиатура и кихане 95% е придружен със забележка. В интерес на истината обаче, поне при мен, когато изпадна в концентрация нито ми се вдига шум, нито се кефя някой да вдигне, така че за мен лично това не е лошо.

За потенциал не мога да говоря, не съм от онези хора дето очакват на втората седмица във фирмата си да получат място на върха.

Привилегиите са доста, от стриктни почивки, до карти с огромни намаления за съседния бар, през НУЛЕВО правене на проблеми за неща като нужда от по-гъвкав график (от рода 30 минути по-рано или по-късно), фирмени тиймбилдинги (но без външни хора), приветливо отношение и т.н. от всичко по много. Коректни са и с отпуски и с болнични дори и да си нов не те гледат сякаш с отпуската си ще подкопаеш основите на компанията.

В интерес на истината извън Осцеола се развивам в сферата на програмирането и компютърния дизайн. Лично аз избрах работата за запълване на време и малко сигурен доход, тъй като който се занимава с freelance знае, че там дори да правиш много, никога не можеш да предвидиш за по-другия месец колко ще са точно - и когато имаш квартира, жена и прочие си е друго да знаеш, че една сума Х ти идва в банкомата на дата А.

В заключение бих казал, че със сигурност не мечтая да завърша кариерния си път в офиса на Осцеола, но с удоволствие изживявам прохождането му там. Единственото което не ми стига там е заплащането, но все пак съм го приел и съм бил наясно какво ми предлагат, и всичко говорено поне дотук е изплатено в изчислен до стотинка размер и в уговореното време.

Бих сложил оценка 4,8 на глобално ниво.

шубе го/я е и не казва!

Фирмата е супер коректна, парите може да се преведат по-рано, но по-късно не се е случвало. Хигиената на работното място е добра (почистват се работните места всеки ден). Отношението е добро, никой не те закача ако си вършиш добре работата, може все пак малко повече информация да се дава относно това дали се справяш добре. Обучението е много добро, а хората които обучават са добри и търпеливи. Парите са на ниво, отпуските се ползват, всичко си е както трябва да бъде. Осигуровките са както трябва да си бъде. Подходяща е за студенти, може и на 4 часа да бачкаш. Минус е липсата на комуникация между работници и работодател - работодателя не пита, работника не казва и е шантаво. Вътре е компютърна зала, монитор до монитор. Минус е, че е забранено е да се отварят прозорците, дори и частично. Прозорците са винаги с щори, тоест цял ден си на изкуствена светлина която на мен лично ми дразни на очите. Работата е много монотонна. И цял ден пред монитора... .Почивките са регламентирани и се спазват. Колегите са предимно млади, почти всички са много скромни, културни и тихи. Климатици си има и ако решиш да работиш, моли се да не те сложат под климатика лятото хаха. Успех на всички!

Компанията е изрядна откъм заплащане - всички заплати и аванси се изплащат в определения от трудовия договор срок. Заплащането след периода на обучение е базово + заработки, позицията е подходяща за студенти.

От друга страна, ако книгата на Джордж Оруел "1984" представляваше модерна "корпорация", то това би била "Осцеола". Когато започвате работа, трябва да свикнете с мисълта, че всяко ваше действие ще се наблюдава, обсъжда и ако има дори и наченка на свободна воля в него - ще ви бъде направена забележка. През работно време се гледат с навъсен поглед всякакви опити за междуличностна комуникация. Работата е монотонна, еднотипна и позволява на човек да рефлектира върху живота си и да се замисли за това кои божества е обидил, че да се озове там.

В крайна сметка - става за изкарване на някой допълнителен лев.

Някаква по-нова информация, заплащане, условия, работно време, подходяща ли е за студенти?

Гридинес оувър 9000!

Заплащането е що годе добро, работното време съобразено със служителите, което е чудесно, може да работищ сутрин или вечер както ти е удобно. привилегии мога да изтъкна постоянно се правят различни образователни курсове и т, но това е! В тази фирма потенциала за развитие е 0, т.е колкото и да се развиваш получаваш 5оо лева и ни-повече нито по-малко..нищо че от обикновен оператор ставаш, я управител я нещо подобно. поне така беше по мое време, а то не беше отдавна, шефа има пристрастия към определни хора, което е дразнещо, в крайна сметка трябва да се оценява не размера на бюста  за жените ( примерно) а интелектуалния багаж, който при доста от служителите не е кой знае колко. направо да получиш усещане че си в някаква комуна, пулно е с всякави отрепки и наркомани ( я бивши я настоящи) които са наблъскани в залички за 200 човека гъз до гъз,, върви дишай ( за хигиената на някои от тях изобщо не искам да отварям въпрос) като цяло фирмата не ме грабва, и не бих се върнал за нищо на света. ако искаш да си запълниш времето с някакъв допълнителен доход или да закърпиш временно положението -става. иначе  не е сериозна работа. изобщо поставям оценка 3/ 5 .. и то 3 доста измъчено. това е Осцеола не е нищо предизвикващо амбиции, средна работа

шубе го/я е и не казва!

вярно е мти, няма как да несе съглася
а най-важното е че плащат навреме и не ми се е случвало да ми се забавят парите. Като знам на мои приятели как им бавят заплатите по цели месеци не са получавали. Пък нали затова бачкаш кат луд цял месец да си изкараш кинти. В това отношение нямат грешка

Освен всичко останало има и бачкане :)
Но сравнение с коя да е друга фирма, тук усилията и личната инициатива се награждават подобаващо.
Ако бачкате много и съвестно можете да си изкарате прилична заплата.
Ако сте амбиционзи, отговорни и фирмените ценности ви паснат, не е трудно да направите кариера.Звучи логично нали ? (може би не за българския манталитет ...)Но за щастие тази фирма не е покварена от него  :)

и между другото по предишния въпрос нямам никаква нова информация

ако някой разбере нещо да пише тук моля