Подробна оценка от ааааааа
колега личев,нещо си се объркал,не съм казал че сме разхищавали преди ,а че СА РАЗХИЩАВАЛИ,а сега за сметка на тях ще го ядем останалите
Подробна оценка от Марио Личев
Хубава мисъл, колега без име. Мисля, че е излишно да питам дали се стремите към порядък или владеете хаоса......
Подробна оценка от Няма име
Ще бъда кратък,с една мъдрост :
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса"
Накрая ще остане само един......
И това сте вие Господин Личев.!!!!!
Подробна оценка от Марио Личев
Уважаеми господине, явно не Ви е известно, че и в нашия район използваме листове втора употреба. Направете си труда и проверете колко пари сме давали за една година за ксероксна хартия и тонер и тогава говорете. Да, не съм анонимен, за разлика от Вас. И не чакам да ме потупа по рамото г-н Алимански. Чакам потупване по рамото от г-н Бойко Борисов.Разбира се това беше ирония, надявам се да сте го разбрали. Опитвам се да накарам такива като Вас, които се крият като мишоци по ъглите и чакат сиренцето наготово да проумеят, че не може да се кара по старому. Такива като Вас, които не са стояли /предполагам/ без работа и не са работили /предполагам/ в частни фирми, където работят не по 8 часа и не по 5 дни в седмицата и където си купуват с лични пари и химикалите и тефтерите и още много други неща. Честно да си призная ми омръзна от мрънкане и недоволство при положение, че нямаме причини до сега да се оплакваме от каквото и да било. Условията ни на труд са много добри, КТД-то ни също, и почивните ни бази, и допълнителното здравно осигуряване....... Оплаквате ли се от работните дрехи, които получаваме, от заплатите, от условията на труд? Защо не попитате персонала на подстанции Кърнаре, Сопот, Карлово 2, при какви условия са работили, какви заплати са взимали /когато са ги взимали изобщо/ , чували ли са що е колективен трудов договор и почивни бази ,когато са били заводски подстанции. На българина му дай да се оплаква и да "плюе", но анонимно..... Може би на някои от нас в скоро време ще им се наложи да сменят работата си, може би и Вие ще сте един от тях /не Ви го пожелавам/, но ако това се случи и на Вас, тогава ще ми бъде интересно да споделите впечатленията си от новото си работно място. Сигурен съм, че с носталгия ще си спомняте за времето, в което сте работили в ЕСО ЕАД , МЕР - .............
Подробна оценка от Белопараходски
Уважаеми г-н Марио Личев, 100% съм убеден че имате съвсем друго мнение по последната тема която се води, но от гледна точка че не сте анонимен ,браните позицията на предпритието и редите благи приказки за ушите на г-н Алимански,току виж той би потупа бащински по главата и ви даде бисквитка....
Кой нормален човек ще се съгласи с факта че колегите от Хасково печатат и принтират на вече ползвани листове ???? Ами не е далеч времето да се ползват и вече ползвани тоалетна хартия,носни кърпи и дамски превръзки...!!!!Ми па да не е милиони тая хартия в крайна сметка.За да не излезе че само критики давам ще кажа че съм съгласен с вас за пестенето на електричеството и водата .Има си автомивки със стотинки където колата се измива точно за 3 минути с 1 левче.
Подробна оценка от Марио Личев
Уважаеми колега от МЕР Хасково, мисля че си противоречиш. От една страна казваш, че преди сме разхищавали, къгласен си, че трябва да пестим и да правим икономии, а от друга страна не си съгласен с взетите мерки. Какво лошо има в това да се пести хартия? От една страна правиш икономии за фирмата и за самия себе си, от друга страна опазваш околната среда. Лимити трябва да има защото сме българи, а на българина не му ли сложиш лимит познай какво става. Нима всички ние в личен план вкъщи не си налагаме лимити? Нима не си правим сметка колко говорим по личните си телефони, колко бензин харчим с колата си, с две думи простираме се според чергата си. Ако всички имаме съзнание и сме добри стопани може би няма да имаме нужда от лимити. Но сега положението е такова.
Подробна оценка от aaaaaaa
ами какви,като начало ни ограничиха телефонните разговори-ПРЕПОРЪЧАНО ни е да говорим само с безплатните телефони,на факове се пращат и получават на изписани листове от другия край,един куп лимити и ограничения -абе смешна работа не искам да изпадам в подробности.
Уважаеми колега от МЕР Хасково,
и аз съм съгласен , че ще си сърбаме това, което сме си надробили, но бедата е там, че тази попара не е дробена само от нас.... Както казах и преди ще се радвам да споделиш какви мерки взехте вие във вашия район за намаляване на разходите. Приканвам повече колеги да вземат отношение по всички въпроси, свързани с нашата фирма. Уверявам ви, че няма нищо страшно и никак не боли.
Подробна оценка от aaaaaaa
да съгласен съм с вас,за мерките който трябва да вземаме от предишното ви мнение .но това беше ясно че ще стане (тази криза и това безпаричие)при положение че до сега имаше такова разхищение на материали и пари за щяло и нещяло,така че каквото сме си надробили това ще сърбаме
Подробна оценка от Марио Личев
Ето, че и колегите от другите райони се включват в дебатите тук, това е похвално.
В началото искам да честитя на всички колеги годишнината от падането на Берлинската стена и падането на първият сняг за тази година!
Уважаеми колега, да, положението не е никак розово. По простата причина , че няма пари. Какви са точните причини за това само можем да гадаем. Но едно е ясно, времената вече са други и няма връщане назад. Трябва да се приспособяваме към новите реалности. Необходимо е да положим усилия и да направим каквото зависи от нас, от всеки един от нас , фирмата ни да се стабилизира и да излезе от това трудно положение. Когато отиваме на работа трябва да сме добри стопани и да се държим по начин, по който се държим и вкъщи. Да сме пестеливи, да се простираме според бюджета, с който разполагаме. Относно подстанциите без персонал лично аз не съм оптимист за такава реалност. На първо място трябва да е безопасността на хората, целостта на съоръженията, сигурната работа на съоръженията. А и в българските реалности подстанция без персонал в условия на безработица и гладни хора е предпоставка за вандализъм. Някой ще каже, че хората ги е страх защото там има високо напрежение и няма опасност от кражби. Нееднократно има набези и кражби по електропроводи и опити за влизане в подстанции. Благодарение на това, че има персонал до сега поне в нашия район няма фатални последици от тези набези по подстанциите. Друга причина е тази, че съоръженията трябва да са достатъчно надеждни и сигурни за да бъдат командвани дистанционно , като това да не води до опасност от аварии или трудови злополуки. Може би в по-далечно бъдеще и това ще стане, но според мен за да има сигурни и надеждни подстанции, експлоатирани без дежурен персонал стандартът на живот в държавата ни трябва да го позволяава.
Уважаеми колега от МЕР Хасково, надявам се да споделиш какви мерки взимате във вашия район и как се борите с тази криза.
Безаварийна работа на всички колеги!