Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ЕСПА /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 63 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 63


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Аз имам опит в детаската градина на ЕСПА, но по описания на хора работили в училището, не е много по- различно.
ЕСПА е мястото в което независимо от времето и желанието което влагате получавате нищо, нито удовлетворение, нито заплащане. Заплатата е добра за учител, но работното време не е учителско, очакват се 9+ часа работа с децата, от които всеки миг над 8 не са по договор и разбира се не са платени. Няма адекватно време за подготовка или за почивка.
Директорката си позволява отвратително отношение, обиди и викане. Всяка критика се приема като нападение и всяко неподчинение се равнява на предателство. Вярвам, че всеки който кандидатства за работа може да чете хората до толкова че да види, че усмивката която не стига до очите е неискрена и всяко обещание за развитие е лъжа.
Често се назначават учители без квалификация или опит, симптом на факта, че през тази фирма работниците преминават като поток, без да се задържат за по- дълго от 6м - 1 год.
По отношение на самото обучение: игнорирайки факта, ме децата всяка година са с нови учители, все пак програмата не позволява никаква адекватна почивка или самостоятелност. Цялата стратегия изгражда деца които са или неспособни, или нежелаещи сами да се справят с дори минимални проблеми. Целият образователен процес води до хора абсолютно неспособни да измислят нещо сами, дали то занимание или рисунка.
Като цяло не е добро място нито за учители, нито за ученици.
Но винаги може да пробвате сами и да изживеете няколко месеца мъки и преумора. Успех


кандидат за работа

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-1
Местоположение
-5
Колеги
-1
Работна среда
1

Винаги съм се чудела за честите обяви на ЕСПА за различни позиции, но успях лично да се убедя защо е така.
Отидох на интервю. Откриването на сградата на училището не беше лесна задача - достъпно е с автобус 111, който .... спира от другата страна на Околовръсното шосе, т.е. пресичане там няма. Вървиш поне спирка пеш.
Интервюто беше около 2-3 часа, попълних въпросник с доста въпроси, какъв беше смисъла - не разбрах. През цялото време г-жа Данчева, която впоследствие се оказа единственият служител от основаването на училището, говореше суперлативи за училището и колегите.
Бях поканена да изнеса урок за деца в 1 клас. Около 50 мин., което ме изненада, защото времето за един урок е доста по-кратко. Както и да е, успях да удължа планираните дейности.
В края на урока ми беше обяснено, че там не рисуват и не пеят в час по български език и литература. Малко се изненадах, тъй като за мен това е част от различните дейности. Е, разбира се, не всеки час, но често.
Беше ми повторено няколко пъти, че в това училище децата работят с Chromebooks. Как е ставало това, при положение, че учителите не знаеха как да ги ползват, така и не разбрах!
След това бях поканена с обаждане в 21,45 ч. на среща с директорката в 15 ч. на следващия ден. Тъй като имах ангажимент, се опитах да променя часа на срещата ни, но беше намекнато, че не е възможно.
Срещата, разбира се, беше в детската градина на ЕСПА в кв.Симеоново. Пътуването ми дотам отне повече от час. Както и да е, пристигнах с 5 мин. закъснение, за което се извиних, но се наложи да чакам около 30 мин.
Въпреки, че кандидатства за начален учител един от въпросите беше дали бих работила с по-малки деца?! Обясних, че не.
Директорката изказа мнение, че няма да мога да се справя с дисциплината, защото "съм изглеждала много мила и добра и съм говорела с тих глас". Да, така е, но проблем с дисциплината не съм имала.
Както и да е. Обясни ми, че след няколко дни ще се свържат с мен за да направя още един урок.
Разбира се, не се случи. Защо? Защото се оказа, че моя приятелка, която вече работеше при тях от 10 дни, беше внезапно уволнена. После започна нейната сага с получаването на документи, трудова книжка и т.н., както и с мотаене със заплащането, което ЕСПА бяха "изчислили" с дни по-малко. Да не говорим за извънредния труд - от над 3 часа всеки ден.
Без да искам станах и свидетел как на друг колега му обясниха, че "нормативно признатите разходи от 25 %" са данък, който задължително се удържа от училището! Почти припаднах, като го чух.
Е, това е най-накратко.
НЕ ХОДЕТЕ НИКОГА ТАМ, АКО ИМАТЕ МАЛКО САМОУВАЖЕНИЕ!
А, и още нещо - не вярвам, че безпринципни и неморални хора мога да образоват и възпитават деца!


бивш служител

-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
4
Работна среда
-4

Най-гадното работно място, на което може да попадне човек. Отвратително отношение от ръководството. Преди да отида там, изчетох всички коментари, но ВЪПРЕКИ това си дадох шанс. Сега съжалявам за абсолютно изгубеното време.

Огромно текучество - всяка година учителите и администрацията се сменят почти "до дъно". И то до такава степен, че хората,които са там над година, ти казват, че няма смисъл да дори да ти запомнят името, защото така или иначе няма да се задържиш.

Докато бях там - само за няколко месеца напуснаха много хора - различни възрасти, социален статус, стаж и прочие. Причината е една - директорката, която през ден ти оказва директен психически тормоз, а тя самата - за жалост, не е добре психически. И не - това не е тежък характер, а диагноза...

Бях свидете как хората си тръгваха пред нервен срив и с цел да запазят личното си достойнство.

Отношението е "подритване", а когато възразиш демонстративно напомняне, "на теб кой ти плаща заплата?", "искаш ли да не ти платя" "като говоря ще слушаш" и други подобни още по-груби.

Не смятам, че това е достойно поведение на директор.

Мога да говоря за админстрацията. Като за начало - тотална липса на лидерство и мениджърски умения от хората, които са над теб. Тези хора искат да са големите "шефове", но задачите към теб се измислят "в движение". Искаш, не искаш, в един момент започваш да правиш неща, за които изобщо не си предполагал. Всеки един ден не знаеш "откъде ще ти дойде" Ако стоиш след работа се счита за нещо нормално, не за извънредно. Ако искаш да си използваш отпуска - буквално ти се държи конско и си обвиняван, че едва ли не си егоист и ТРЯБВА да се чувстваш виновен. (цитирам - "тук има разписан график за година напред, тогава ще си правите и сватбите". Има и хора, на които и за такъв повод им е правен проблем). Заплатата - на повечето хора се дава в плик (сива икономика?) лично от директорката, за което се редиш на безумна опашка като за социални помощи. Излишно ли е да споменавам, че това е СЛЕД рабоно време? Имаше и още нешшо БЕЗУМНО - когато преценят те пращат в "платен отпуск", защото "няма работа" (не говоря за извънредното положение, а по принцип - била съм свидетел как това се прави и хората си замълчават, защото нямат избор, което за мен е безумно).

ЕСПА много често е обект на проверки от страна на Инспекцията по труда, което не приляга на уж елитно училище.

Съпругът на една от заместник-директорите е адвокат - т.е - пазете се, защото могат да ви атакуват отвсякъде. Но е факт, че често се завеждат дела за безумията там, които се печелят, докато междувременно директорката се скатава.

Дори нямат HR и се налага хора, които са на съвсем друга длъжност да ви интервюират. Ако случайно сте одобрен - ще чакате часове наред директорката (пригответе се). Още в самото начало си личи колко се цени личното време на всеки...А когато тръгнете да напускате - в повечето случаи Кодексът на труда се прескача. Внимавайте, защото за тях това не е фактор, а просто формалност и ако не се усетите и не си гоните правата - на никой няма да му мигне окото. Това в заявявано в прав текст.

По повод мнението на родители по-надолу - най-веоятно родителите са помолени да пишат или са фалшиви, а и какво правят родителите в такъв сайт? Аз ако бях родител, щях да се учудя, ако детето ми всяка година си смяня учителите? Не е ли странно?? Бях свидетел как хора от администрацията са "подканяни" да пишат хбави коментари във Фейсбук.

Относно местоположението - адски неудобно - минава САМО 111 и то само в една посока ( няма пешеходна пътека за обратната посока и трябва човек да се прекачва за една спирка, което може и да е до 10 - 15 минути). Ако нямате кола - 45 не ви мърдат, независимо от коя час на София идвате.

Единственото хубаво са колегите, но...може би вече те не са същите. Най-вероятно са нашуснали или са пред напускане.

Имам и още много неща да кажа, но няма смисъл. С една дума - пазете се от това място!

Ако харесвате децата и работата с тях или искате да сте в този сектор - има страшно много дриги възможности.

Успех на всички!-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Бях на интервю за работа за шофьор.
Посрещна ме едно пориветливо момче, което, в интерес на истината, беше много възпитано и остави по-скоро положително мнение. За жалост, момчето идея си няма от транспортен бизнес, може би не му е и работа, знам ли...както и да е.
Проблем 1 : 12 + часа в транспорта , освен невъзможна е и незаконна. Всеки може да погледне регламентите в ЕС , както и да отвори учебник "Професионална компетентност за превоз на пътници" и да провери колко часа може каране и колко часа може работен ден.
Честно, много е аматьорско това. Това, че не караш, не означава, че не извършваш "друга работаѝ или "чукчета" на тахографа :) , респективно си в нарушение. Въпреки, че разстоянието е по-малко от 50 км и по закон не се изисква дигитал.

Второ, функция на проблем 1: Чисто човешката страна на нещата ....не е нормално към този век, работодател да има изисквания за 12 + часа работен ден от тъмно до тъмно, при условие, че зимата да зъзнеш с замръзнал бус по 5 часа е меко казано неразумно.

Общо взето, търси се профила на типичния бг. шофер: Алкохолизиран пенсионер , който е готов да бачка навсякъде по какъвто и начин да му наредят, просто защото в читава фирма няма да го вземат.
С две думи аматьорска история ми се видя на мен (лично мнение)


шубе го/я е и не казва!

-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-3
Потенциал
-3
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
0

Четох коментарите, преди да отида на интервю. Бяха ми доста полезни и съжалявам, че въпреки това си загубих времето да отида на интервюто.

При 1-вата среща не ми казаха заплащане, а ми дадоха един въпросник, който да попълвам.

На 2-та среща, на която се състоя и срещата ми с директорката, тя закъсня с 40 минути, което само по себе си показва колко "цени" времето на другите.

Интервюто бе пълна пародия, мина за под 10 мин. Като цяло нещата написани тук смятам за верни, след контакта с тази жена. Доста надменна ми се видя, и бързо установих, че това не е място на което някой човек желаещ да се развива, би могъл да го направи.

Текучеството на кадри е невероятно голямо. А относно заплащането, не е никак адекватно за предлаганата работа.

Ако някой се колебае дали да отиде на интервю, по-добре да не си губи времето. А ако реши като мен да добие свои впечатления, се надявам също да остави отзив тук, след това. Нека по-малко хора се лъжат и ходят на това място.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Долни лъжци!Има една анорексичка,която прави интервютата-отвратителна лъжкиня и подмазвачка.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работих в Еспа като преподавател. Нечовешко натоварване. Без нормални почивки за работния ден. Лошо отношение от мениджмънта. Прекрасни колеги. Огромно текучество. Това можете да го проверите и сами, като отворите джобс.бг и видите, че вдеки месец има обявени нови работни позиции. Това е така, заради отношението към персонала. Не си губете времето, не си заслужава.

Относно прекалено позитивните коментари - вероятно са платени. Малко е странно тук да пишат толкова родители, нали? Какво правят в работодател? Търсят ди работа в ЕСПА ли? :)


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ако имате поне малко самоуважение,не започвайте работа в Еспа.За всички останали това е мястото!


бивш служител

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-3
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-5
Потенциал
2
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
-5

Здравейте,
Пише човек, който доскоро работеше в "училище на радоста ЕСПА"
Моля прочетете моето мнение, което ще се опитам да бъде максимално обективно.
- Заплащането в училището е странно нещо, някой получават малко, а други на същата позиция, но дошли малко по-късно или пък оговори ли си различни условия по тази точка, получават с по 200-300 лвл повече.
Относно уважението, такова може да очаквате от колегите, но не и от ръководството на училището.
- Натовареността действително не е малка. Нормалният работен ден е от 10-12 часа (не по-малко от 10 часа), като когато има по-големи събития, като лагери и тем подобни, се е случвало да се стой до късните нощи за да се случи пълната организация за събитието - до около 12 или 1 часа. И това е нищо сравнение със скритото работно време, което далеч не е подготовка за часовете за следващият работен ден. Предполагам заради голямото текучество на хора, вечно няма администраниця и ако ви забележат, че сте малко по-можещ с компютрите, независимо, че сте учител ще ви накарат да помагате в административната работа, дори извън работно време, това прави работата непосилна.
- Потенциал училището има, но единствено когато говорим за обучението и възпитанито на децата, не и за работно място.
- Местоположението е удобно ако живеете в ужната част на софия - младост, ст. град, манастирски ливади, овча купел.
- Готини колеги се намират, но не очаквайте добро отношение от ръководството.
- Като крайна оценка бих заключил:
За съжаление не си заслужава да се мъчите. Натоварването е голямо, а пък отгоре на всичко и ти навикват от време на време и ако това не ви е достатъчно може да се наложи (най-вероятно) да изпълнявате куп неща извън длъжностната ви характеристика, които разбира се не се заплащат, точно както и извънредното работно време.
И все пак изборът си остава ваш :)


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Попълваш някакъв въпросник, където те питат подробно за семейния ти статус, какви деца имаш и на колко са години?! Викат те на пробен урок и очакват да се правиш на шут и да забавляваш децата, вместо да ги учиш. Въобще и не си дават труда после да те свържат с теб и да те уведомят за резултата. Коко Спасов доста си е повярвал, но уви- липсват му основни професионални качества, за да бъде достоен за уважение.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?