Здравейте, може ли някой да сподели как се работи в сладкарниците "на колела" тип бусче. Два месеца забелязвам, че търсят активно консултант за София. От разговора ми с тях по телефона знам, че нетното заплащане е 1650 лв. Премълчаха на колко осигуряват :) Само повтаряха, че заплатата си струва и "сам си си шеф". Имаш безплатни напитки, но храна не се полага. Работиш от 10 до 20 часа, но на какъв график не споменаха. Имах още въпроси към тях, но жената ме прекъсна с "ако решите се обадете за пробен ден от няколко часа". Пробните не се заплащат, целта е те да преценят дали ставате за тази работа. Ако някой има повече информация по въпроса, моля да сподели, защото е леко съмнително с тази заплата да няма желаещи за позицията.
Тъй като търсих коментари, относно какво ви обещават на интервюто, и след като не намерих, реших да напиша мнение по въпроса и ако има някой на когото му предстои интервю, нека си помисли заслужава ли си разкарването. Кандидатствах в сладкарница Неделя за позиция сервитьорка. Обявата е примамлива предвид Ковид ситуацията, видиш ли, ти обещават 1500-1700 нето заплата. Няма да коментирам колко нелепо премина интервюто, аз знаех повече неща свързани с условията на позицията, отколкото жената пред мен. Тотално различно работно време Ви казват. Първоначално бяха две смени на 7 часов работен ден + две по 15 мин почивки (от 7-14ч, и 14-21ч), но след като я поправих че сладкарницата стартира от 09:00-21:00 и някак е нелогично 2 часа да стоиш преди работа, жената звънна и провери дали аз съм права и работното време се промени на 9 часови смени. Така, най-основното и фрапиращо нещо за мен е самата заплата. Чисто вие ще получавате 550 лв!!! СМЯХ Само ще ви кажа за тези които не знаят, че МИНИМАЛНАТА работна заплата в БГ е 650лв. И ви гарантират, че вие преспокойно ще надвишавате 1200 лв от бакшиши и процент. Може да са прави, но аз не вярвам на такива идиотщини. Поредната смешна фирма с нелепи условия. Но нали знаете, докато има балъци, ще има тарикати. Ако желаете да сте роби и да работите за жълти стотинки, това е вашето място. Аз съжалих само за загубеното време.
Ето начин как може да си изкарате странични доходи от интернет:
Аз лично си докарвам до 200$ на месец.
Подробна оценка от Има ли значение?
Страхотни простотии написани от хора, които не са си мръднали пръста и после негодуват. Нека напиша едно обективно мнение. Имайте предвид, че почти всяка сладкарница "Неделя" е с различен собственик и има известни разминавания в работната етика. Прекарах във фирмата година и половина. Бях барман - заплатата е 1200лв, след като минеш един месец обучение. Първия месец е 800лв. Работиш 6 на 1. Смените са удобни - започваш рано, приключваш рано и са с продължителност от 7 часа и половина, като тази половина са двете полагащи се почивки по 15 минути. Имаш и междинни смени - те са по 8 часа. Колегите са свестни, понякога има интриги, ама то къде няма интриги? Развитие, както се досещате няма, но е удобна работа за студенти и хора, които търсят поприще, към което да се насочат. За сервитьорите е малко по-различно, но бакшишите са на ниво като за сладкарница. Колеги са правили по 2000лв и отгоре месечено от заплата + бакшиш. Та, ако мога да заключа - препоръчвам като за временно работно място, но не си мислете, че ще се подпирате и ще работите през пръсти и ще ви търпят.
Искам да изкажа разочарованието си от тази фирма и от управителите . Махат служители без да дават ясна причина защо , работиш уж по 7 часа на ден , а реално стоиш по 10 часа без почивка на крак , всяк грешка торта заплащаш . Няма уважение един върши цялата работа , непрекъснато се сменя персонала .
Пичове от 3 години не работя никъде тъй като си докарвам по 1BTC на всеки шест месеца от този сайт https://freebitco.in/?r=15568018
Здравейте.В тази фирма нещо не е както трябва,и първо трябва да се сменят управителите,от там идва цялата работа.Случката е в сладкарници Неделя град Плевен във мола.Отивам на интервю за длъжността шофьор.И на интервюто ми съобщават че 4 часа е само карането,а в останалото време си барман.А в самата обява не е описано това.И казвам на госпожата,че съм дошъл за шофьор,не за барман и защо не е описано в обявата,въобще нямаше да кандидатствам.Тя ме гледа и нищо не може да каже.
Здравейте,
Искам да изкажа и аз собственото си мнение като бивш служител на позиция барман от 2015г.
Работех в Ринг Мол.Управителите са коректни хора,отнасяха се с уважение и разбиране.Имаха и по-специално отношение към студенти.Работата беше адски много и заплащането не беше много добро.Фирмената политика в тази верига е безумна.Имам впредивид списъците със задължения всеки ден.
Общо взето измисляха всевъзможни,абсурдни задачи за да си максимално ангажиран.Цените на предлаганите стоки са безумни.
Е как е възможно!
Моя близка роднина почна там работа преди два месеца. Стараеше се много детето. Не можех да й се обаждам през деня. Било забранено на сервитьорите да говорят по мобилен. Хубаво, разбирам, но ако нещо спешно имам да кажа, как да се свържа? Майка й отишла там да изпие едно кафе, след това, представете си, управителката й заявила, че тук роднини не се допускат. Като научих за това, аз зададох въпрос на сайта им - това нормално ли е? След два дни близката ми беше освободена от работа. Честно казано, мислех, че ще направят преоценка на ситуацията и няма да се държат толкова грубо със служителите. Лъгала съм се. И без това не обичам торти. Не знам дали собствениците на веригата знаят какво вършат управителите на отделните обекти.
Подробна оценка от обратна връзка
Здравейте надявам се да се прочете от хората който трябва(управителите,собствениците)
Ще опиша оценките който съм поставил.
Заплащане:то не е много добро.Заплащането е твърдо почасово и е една от причините да няма работници в фирмата.На повечето места е твърдо + % или бонусна схема,която вие обещавате но я няма.Като стар служител от вече дълги години това разбирам от новите хора който ми задават въпроса ти как стоиш тук има много по добри места и аз това се чудя вече.
Уважение:уважението го няма в тази фирма освен от колегите с който работиш в сладкарницата.Дано да не ти се налага да звъниш в цеха.Там са вечно ядосани нервни и аз не разбирам защо си го изкарват на нас.Хора и на нас не ни е лесно все пак ние имаме пряка връзка с клиентите ние също сме напрегнати но не си го изкарваме на вас.Изпращате ни на обучения това е чудесно но и хората от цеха имат нужда най вече на обратна връзка или поне се поставете на наше място.Жалко е това отношение което получаваме най - вече от Радослава или Кристина може би ако те се променят другите ще вземат пример от тях.(не искам да обиждам никого просто казвам самата истина дори и под тази писменна форма)Бъдете като Георги Минчев винига подхожда с разбиране независимо каква е ситуацията.Уважението и като служители в тази фирма ни го отнемате всеки ден например с цените за тази консумация която имаме вместо да гледате на нас като на служители вие гледате като на клиенти не трябва да е така.
Привилегии:Никой няма привилегии освен управителите.Дори пом.управители нямат привилегии да не говорим пък за барманите или сервитьорите.Нямаме право на нищо нито почивката по време на работа която е за 12часов ден нито ядене да си вземеш по време на работа на консумация не може да се яде а то с тези цени няма и да можем.Парчета персонал имаме на по ниски цени това е добре но дори и от тях вместо да са на доставна цена която би трябвало да е (никой не губи нищо от нея)вие сте им сложили надценка за да печелите и от тях това никаде го няма.СРАМ е това СРАМ.Задължавате ни да си взимаме отпуски когато на управителите им е изгодно а някой път и даже не можем да си я вземем и дори не се и изпраща отговорът е вземете си отпуска(как като нямаме право освен ако не е когато вие ни казвате)Помислете и върху това все някой ще потърси определените институции.
фирмена сигурност:никоя няма сигурност в тази фирма освен старите служители.Новите го забелязват това.
Натоварването:то е слабо защото не предлагаме никакви неща и вече няма и на кой.Има работа само в обектите в моловете и това е.
Потенциал:През тези години видях хора с Огромен потенциал дори по голям и от моя,но вместо да позволите на хората да разгърнат потенциала си вие направо ги смазвате като ги демотивирате направо грандиозно били то чрез заплащането,правата който имат а те са малко и много други неща като консумацията която променихте и постоянните промени на правила и др.
Местоположение:то е добро имате навсякаде обекти но проблема който знам от новите ни кадри е че като кандидатстват при вас на работа примерно за обекта на НДК интервюто им се провежда в обекта в Младост и г-жа Мая им казва че в Младост ще им е по добре от НДК защото явно там управителя е с повече привилегии от този в другия обект не се прави така, да не говорим за интервютата по телефона.Все пак това е човек с висше(срамота)
Колеги:те са единствената причина да стоя в фирмата добре че са те.
Работната среда:ами тя е отвратителна.Нямаш право на нищо.Имаме постоянни проверки няма лошо при всяка голяма компания ги има но тези вътрешните проверки от ИВАН и КРИСТИЯН(нищо против хората всеки разбира че това им е работата)но и всеки се пита нас ни проверяват те но дали някой проверява тях.Това е наистина добър въпрос.
Инвестирайте в персонала си от това само ще спечелите но го направете преди да си тръгнат старите служители че с този намален персонал сте зависими от него а сами виждате новите.Може би новите постоянно си тръгват заради по горе описаните неща Помислете си.
Промяната е не винаги е лошо нещо стига да е насочена към добро за всички.