Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Дорма България /img/frontend/nomap.png"

Дорма България

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 19 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 19


41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Реших да напиша някой ред тук, защото обикновенно в този сайт се пишат само лошите неща, но аз лично ще хубавите.

Работих в Дорма около 1 година. За мое съжаление попаднах в лош период със съкращения и заедно с още колеги бяхме съкратени.
Това, което един кандидат за работа в Дорма трябва да знае е следното:
1. Дорма спазва трудовото законодателство и е на светло/ за разлика от други смешни фирмички, които се подиграват със служителите си/.
2. Дорма плаща навреме и каквото трябва. За търговците заплати+бонус, за сервизните и производтсвото/заплати и overtime/.
3. Офиса е хубав, производството е хубаво, ново и потдържано.
4. Като работеща фирма- натоварването е доста сериозно - но все пак това е целта на занятието. Ако търсите работа да си седите на бюрото и нищо да не се случва - това не е вашата фирма.
5. Взискателността и контрола от менджмънта са високи.
6. Допълнителните Бенефити за различните служители в отделите са добри. Тиимбилдинги, партитата са на ниво.
7. Възможностите за развитие са възможни, но при съответните условия и при нужда.
8. След мен има промени в организацията на работата
Това е от моята гледна точка...
И все пак, не всичко е цветя и рози...
Успех.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Петре, мен не ме мисли, казвам ти моя опит какъв беше с тях, и че аз не бих се навил на малка сума. Защото после винаги ще ме товарят с още и още работа, а парите същите...
Ако за теб 800 лв са върха на сладоледа си е твоя работа и твой избор
Известно време бях инженер-електрончик по корабите, и ще ти разкажа една случка от там.
Отива един юнак като тебе, в една корабна агенция и казва: аз искам да се кача на кораб, защото там вземат много пари.И от агенцията му казали: господине, ние качваме само капитани, и главни механици, вие като какъв смятате да си подадете документите? И нашия човек казал: е като сте казали капитан, капитан да бъде, нямам нищо против.. :)))))))))))))
Ако ти наричаш хейтър онзи, който иска достойно заплащане за труда си, аз нямам какво повече да ти кажа. Ако искаш работи някъде и за 300 лв, работник, инженер , или шеф. Само да ти кажа, че преди да бъдеш шеф пак е хубаво да си инженер, иначе такива като мен могат да те заблуждават както си искат, че еди кое си не работи, а ти като си пълен трап и си нямах хабер от схемотехника, ще се съгласяваш с всичко което ти кажат.


шубе го/я е и не казва!

7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
0
Потенциал
1
Местоположение
1
Колеги
0
Работна среда
1

Е морски вълк това което си го писал важи за всяка фирма във България.Аз просто питам за мнение за Дорма някой да сподели.Ти явно не си работил в Дорма.А просто споделяш опит или си просто Хейтър на който всеки му пречи и все са му малки парите за които работи.
Ако някой има информация за Дорма ще се радвам ако сподели.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Петре, ти какъв искаш да станеш - работник,инженер, или шеф?
Мен лично не ме interesuwa шефа колко взема стига да не ме прецаква мен. Е, не е приятно ако е п о- неграмотен от теб да взема повече, защото в България и това се случва често. Не е приятно също ако неграмотни момиченца  са с по - висока заплата от инженера...
Във Варна бях ходил на интервю за сервизен инженер в тази фирма, и още се чудя на т.нар мениджър сервиз, който се беше домъкнал от София за т.нар "интервю": очевидно нямаш сериозни намерения към този, който си повикал, защо поне му губиш времето, това така и не ми стана ясно. Доста народ бяхме, и беше като блиц партия. Бяхме повикани пред някакъв магазин, и стояхме на тротоара а вътре влизаше по един. По семки да ни бяха раздали... Иначе ако го питат колегите му - ооо аз съм зает, във Варна ще ходя да правим интервюта, ще наемаме персонал
Стана ми ясно едно: тези хора не си ценят собственото време, защото бяха извикали и такива, към които нямаха никакъв интерес, колкото да има суматоха и да се уплътни работния ден на човешките ресурси.
Отделно си позволяват да губят времето и на кандидатите, които смятат, че това е сериозна фирма. Отидох с една нагласа, а останах доста разочарован. Само като чух някакви 700-800  лв за инженер за Варна и РЕГИОНА просто ми стана лошо... Изчезнах с 200км/ч от офиса им.
Лично аз останах доста разочарован, тъй като благия им образ се измени и не им стана особено приятно след като започнах да питам дали се заплаща извънреден труд, който в сервизната дейност често се случва се полага, плащат ли се командировъчни ако работиш извън града, в който са те наели, защото имат претенции за Варна и околните градове като Шумен Добрич Силистра... Това за тях е все Варна... голям смях, Лично за мен мина времето, когато работех за единия престиж. Когато имаш претенции към кандидата да бъде със стаж, би следвало да си наясно, че хората със стаж са запознати с тези неща. Иначе си наемаш студент, който не прави проблем за парите, и това което си предвидил ще му стигне за бира, дискотечка, и очила полароид от пазара.
Съветът ми е: ако нямаш нищо друго, вземай парите и се скатавай. Смятай, че човек в София няма да си вдигне краката от масата за тези пари, обаче другаря началник сервиз идва и ми обяснява как във Варна било едно,а в София друго...
От цялата работа ми стана ясно, че имат време за губене, и като цяло са се ориентирали към ниско-платени кандидати. Имат претенции към кандидатите за опит и квалификация, и технически английски/немски, но не са готови да платят за тях. Мен ако питаш вземай парите, и си търси друга работа.
Ако си инженер съвета ми е да пробваш направо в Германия, мой съсед работи в тази фирма,  и започна като инженер на 3100 евро без стаж, скоро завърши техническия университет, и го наеха. Тук другарите ми разправят как във Варна било едно в София друго... така че избора е твой.


шубе го/я е и не казва!

1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
1

А заплатите как са?На работниците,на инженерите ?А на шефовете кои знае какви са.Редовно ли се плащат.Каква е обстановката на работа?
Благодаря предварително


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Мерси за отделеното време,колега!
Дори да ме извикат на интервю ще пропусна, тъй като ако се преместя от сегашната си позиция, заплатата ми ще падне най- малко с 300-400 лв, а можеби и  повече. След като има проблем с уважението към труда на човека, мерси, ама няма нужда. Предпочитам да работя във фирма "Чук и Гек", и да ми заплатят нормално, отколкото да не ми плащат , и да ме товарят с работа, без значение колко е голямо името на фирмата.
Мой приятел преди време кандидатства за сервизен инженер, но беше във Варна, предложиха му 800-900 лв, пълен смях, момчето изчезна с 200 от офиса им, защото тогава работихме заедно, и вземахме над 1300 лв пак като сервизни инженери. Оттогава още останах с впечатлението, че има подценяване на труда.
Ако бяха склонни да заплатят труда на човек спрямо изискванията, които са обявили биха написали в обявата  и заплащенто, очевдино че ще трябва да потърся компания с по - добре структуриран бюджет!
И в сегашната ми компания заплатите се плащат редовно, и това е задължение на работодателя.
Сами са си виновни онези, които въпреки че не им плащат навреме си стоят по местата. Не говоря за тази фирма, а изобщо. Всички своеволия на работодателите се допускат от служителите, но са малко хората , които го разбират.


настоящ служител

8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
4
Натоварване
0
Потенциал
2
Местоположение
1
Колеги
0
Работна среда
0

Специално за тази обява, можеш да очакваш МНОГО работа, пари не съвсем, гледай да се спазариш за повече в началота.
Това за което мога да гарантирам, редовно получаване на заплатата.
 


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой може ли да сподели мнение за състоянието на компанията в момента, поне що се отнася до нейното българско изражение.
Ето една тяхна обява, в която никъде нищо не се казва за заплащането, изискванията иначе наредени, но мина времето когато хората работят само за слава, или престиж... Има едно нещо, което се казва възнаграждение, и явно целта е да счупят кандидатата да им работи за без пари, с въпроси от типа : каква заплата очаквате...
Във връзка с разширяване на производствената си дейност в България ние търсим да назначим
Инженер Техническо Обслужване на Клиентите
 Какво да очаквате:
 - Осигурявате техническа консултация на клиентите при дефиниране на клиентските поръчки за Кръгли врати;
- Анализирате проблеми и помагате на клиента до цялостното им разрешаване;
- Комуникирате с чуждестранните клиенти на компанията по имейл и телефон;
- Изготвяте пълната проектна документация и 2D-чертежи нужни за потвърждение на клиентските поръчките;
- Работите с ЕRP системата за дефиниране на производствените поръчки и рецептите с материали;
- Изготвяте пълната проектна и техническа документация, и чертежи нужни на производството за изпълнение на клиентската поръчка;
- Съгласувате възможности за изпълнение и срокове с производството;
- Организирате поръчките на нестандартни материали и оборудване; комуникирате с доставчиците на нестандартно оборудване;
- Осъществявате комуникация с отделите за разработки позиционирани в Германия свързана със запитвания от клиенти за нестандартни изработки;
- Спазвате утвърдените процедури и процеси при изготвяне на техническата документация и комуникацията с клиентите на компанията;
 Какво ние очакваме:
- Висше техническо образование;
- Отлична компютърна грамотност - AutoCad, Solidworks, MS Office;
- Опит в работа с ЕRP система;
- Професионален стаж по специалността;
- Умение за работа в екип;
- Отлично владеене на Английски език - писмено и говоримо, владеене и на Немски език ще се счита за предимство;
- Организираност, точност и инициативност;
За вВсяка една сериозна компания  не е проблем да напише заплащането, а кой ще се пребори за тази позиция е отделен въпрос. Какъв е смисъла да кандидатствам, да си губя времето за интервю, и за тези изисквания да чуя 1000  лв... Съседката ми със средно образование като касиерка на бензиностанция получава повече.
 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Дайте инфо за фирмата условия на работа заплащане т.н...


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

На всеки, който е в  София му е ясно, че няма уважаващ себе си инженер който да работи за под 1500 лв.ЧИСТО! Освен за престиж, хората работят и за пари. Разбира се, знаят го и собствениците на фирмите. Имам познати, които работят в тази фирма, там заплатите им като сервизни специалисти не са никак лоши. Но това е нормално, ако искат да задържат хората си. Сега гледам, че пак търсят сервизен за Варна, през април също търсеха... Явно за Варна има текучество на хората. Но както и колегата е казал преди мен не върви в една и съща фирма, за една и съща длъжност на едното място такива пари, на другото други. То може за шефовете и ТРЗ-тата да е нормално, но  мен ако ме питаш - вратата си е врата, където и да е изисква една и съща грижа и внимание, и най - вече качествена профилактика, за да не стават проблеми. А всеки сам си преценява вече, но ако са дали 900 лв. за сервизен за Варна , който да отговаря и за севроизточна България, наистина ми се вижда малко... Но всеки знае себе си най- добре.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?