Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Ментормейт България https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. „проф. Цветан Лазаров“ 67&markers=София,бул. „проф. Цветан Лазаров“ 67

Ментормейт България

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 86 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 51-60 от общо 86


36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
3

Аз съм във фирамата вече 5 години, стартирах като ръчен QA и сега съм вече Automation QA. Фирмата ми предостави безплатен Automation QA training и много други обучения. Въпреки, че е Service компания моя Manager ми намери проект в, които да се развивам кариерно както искам като Auto QA. Преките ръководители третират хората с разбиране, а не като ресурси.
Относно заплащането хората, които се стараят и разбират и могат взимат високи заплати, тези, които мързелуват и се скътават не. Аз седя 5 години във фирмата не за чест и слава и имам много приятели в комнапията даже и с повече опит във фирмата, които като мен седят заради отношението, заплащането и атмосферата.


бивш служител

6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
2
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
3
Потенциал
-3
Местоположение
-3
Колеги
5
Работна среда
5

Прекарах шепа години в ММ и сметнах за редно да дам свето мнение, тъй като може и да помогне на други да преценят как да процедират.

Започнах като Specialist и стигнах до Analyst, като през това време научих много неща - включително технически и "soft" умения. Може би най-доброто в рамките на това време бяха страхотните колеги, от които към много имам голям респект и смятам, че са колеги за предпочитане. За жалост, не смятам че ММ е фирма, в която човек наистина може да се чувства оценен, или мотивиран да даде всичко от себе си. Управлението на фирмата се влоши през последната година, като това се усеща най-лесно когато един ден отидеш на работа и половината ти приятели ги няма, защото са вече напуснали.

Ще се опитам да разделя мненията си на позитивни и негативни.

ПОЗИТИВИ:

- Обстановката - чудесна е, новият офис през последните 2-3 години е приятно място, където човек наистина може да се почувства спокойно и добре. Не офиса прави всичко, ами по-скоро хората в него. В тази фирма има много добри хора, които носят това приятно усещане. Самият офис също е много по-добър от повечето, но разбира се има и своите проблеми.
- Колегите - вече споменах това, но в тази фирма има добър шанс да срещнете минимално количество комплексирани, или неприятни хора. Повечето са готини и отворени за комуникация.
- Възможностите - фирмата е перфектното място за едно изключително средно ниво. Ако сте нов в бранша - ще ви хареса да съберете опит точно там и този опит ще ви отведе на къде-къде по-добри позици с много по-добри възможности и възнаграждения. Просто не правете грешката да останете в ММ след като надминете средното ниво. Ще ощетите единствено себе си.
- Ежедневието и работното време - за един плюс, за друг минус, но на мен работното време от 12-20 ми харесваше. Колкото до самото ежедневие, има добър шанс да имате огромно свобода относно кога си почивате и кога работите. За добро или лошо може да процедирате както сметнете за добре, но разбира се ако не вършите работата си това ще ви изиграе лоша шега и рано или късно ще ви настигне. Въпреки това, натоварването варира и ако понякога е много високо, то често е и много ниско.
- Офиса - може да имате удобно място на бюро с добро пространство, 2 монитора (може и стойки за тях), избор на стол (ако се помолите за това и не ви е удобно), но вероятно остаряла работна машина. В днешно време повечето работни лаптопи са по-бързи и адекватни от машините в ММ, но пак стават за тестване. Ако сте дев сигурно ще ви дадат нещо много по-добро, но за тестерите... не особено.

НЕГАТИВИ:

- Мениджмънт - за огромна жалост, ММ и хората, които водят Сф. офис, не умеят да ценят хората си по адекватен и усетим начин. Очаквайте огромни хвалби ако се справите добре, идващи с едно стандартно и жалко повишение на всяка година. Ако пък имате "пропуски", които могат да се измсучат винаги от всякакви неочаквани посоки, дори това вече жалко повишение ще ви бъде намалено със 100-200лв. За мен лично, цялото нещо стана малко обидно и в един момент си дадох сметка колко не си струва времето ми там и как лека полека желанието ми да се раздавам е изчезнало почти напълно. В комуникацията с хората над мен усещах много лицемерие, което е добре скрито, но за мен лично - напълно доказано пред мен и пред мои приятели и познати там. Най-големите успехи се награждават основно с най-големите хвалби. Тук-таме има хора, които са страшни специалисти и се катерят по позициите и парите, но дори те на моменти биват тренирани като идиоти. Знам за архитект, на който му дадоха 100лв под обещаното, а е много добър професионалист и напълно доказан. На други места ще се борят за него, а тук дори такъв човек бива "спестен".
- Заплащане - това е голямото "BUT" в тази фирма, както сте чели/чули до сега. Много бързо ще усетите, че в ММ вие не струват повече от някой друг стотак нагоре. Ако се чувствате много зле може да повдигнете въпроса и да си уредите едно от тези "извънредни ревюта", които са пълен цирк, тъй като се предлагат само на който се бори за тях активно, докато други дори не са чували за тях. Знам го като човек, който е получавал такива извънредни повишения, споделял за тях на други колеги, а те са били изумени как за година и повече не са чували за такова нещо. При първото ми повишение аз не бях доволен и скоро след това изразих това и поисках подобрение. Не много дълго след това го получих, като мениджърката ми обясни, че IT хората в България са нагли. Интересно, обаче, как половината напуснаха и взеха поне по 1 хилядарка над заплатите си ММ без дори се опитват. На други места казваш сумата и ти я дават директно, но тук за по-ниски суми си нагъл. ;) Лицемерието е много силно и тук, защото в крайна сметка когато исках нещо повече - на съвсем нормално, даже ниско ниво за опита ми - ми беше казано, че това няма да е честно спрямо другите. Вътрешно, човек не може да не се засмее на такова нещо. То е жалко. Най-вече защото съм напълно наясно с това, че ми плащаха няколко стотин лева под високата граница на позицията ми, а може би още повече под абсолютния й лимит. С какви очи ми е говорено така не знам, но е обидно и е много смешно как те си мислят, че не им личи това лицемерие. Даже се чувстват на по-висока морална позиция от вас докато ви говорят тези глупости. Истината е такава, че страхотни специалисти и добри, готини хора, не струват няколко стотака отгоре за тази фирма и тя ведро ще ги изпрати по пътя им без да се опита да ги запази, освен ако наистина няма моментна нужда от тях. Друго интересно нещо е мениджърско мнение, че повишенията трабва да започват ниско и да се увеличават с времето. Отново е смешно, защото повишенията са еднакви всеки път, поне в моя опит и на доста други хора.
- Хранилката - без коментар, освен че осъзнатите хора си поръчват храна за доставка в този офис, или си носят от вкъщи.

Заключение:

Ако търсите място за първоначално развитие като тестер и живеете при родителите си - мястото е супер. След средата си търсете място, където ще ви ценят не само на думи! :)


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Каква е заплатата за QA Specialist във фирмата?


бивш служител

1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
-5
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
3

Изкарах 1 година в компанията, като Специалист Тестване.Първоначалната ми идея беше, че това е моята фирма и ще се развивам и ще изкарам дълги години, но не се случи точно така.

Минуси:

1.При кандидатстване за позицията - Analyst бях извикана и ми бе направено 1 интервю - стандартни въпроси , да разкажа за себе си , какви познания и т.н. Зададен ми бе въпрос дали съм тествала с SOAP UI и какво по-точно.СЛед като обясних, че до този момент съм тествала само SOAP services на самото интервю ми бе казано ами няма как да очакваш заплата , която искаш тъй като не си се занимавала със REST services , а пък ние предимно само с това се занимаваме.
Голям минус от започване до напускането ми 1 ден не съм използвала SOAP UI. (неоснователна причина, за да не ми дадат поисканата сума)

2.Започнаха да ми дават малки проекти , които във повечето случаи бяха много спешни и за много важни клиенти за компанията.Клиентите не бяха одобрили високите оферти и за да не изпуснат клиентите мениджмнта слагаше по 1 QA и 2 програмиста.Кратките срокове на проектите за мен бяха недопустими и голямо напрежение.За единия проект се наложи да се прави овъртайм, като аз имах 8 часа, но програмистите бяха с по няколко седмици овъртайм.(плаща се овъртайма) , но на ревюто ми за 6 месеца ми казаха : "Ние имаме чуството, че нарочно искаше овъртайм за да вземеш пари" - аз бях втрещена от тези думи и не можех да повярвам с каква наглост го казват и как може да има толко слаб мениджмънт.Отговора ми беше : "За тези 100 лв ли мислиш, че съм.Бъркате се."
Това бе така да се каже второто ми разочорование от страна на мениджмънта.

3.Продължиха да ми дават малки проекти, които са предимно Front End тестване, което не ме удволетворяваше тъй като исках да тествам сложен софтуер с интеграция, сървиси, база данни.Такъв проект не ми се предостави.

4.На ревюто ми бяха изтъкнати причини, че съм дала заявка за automation и за това очаквали повече от мен и за това ми увеличават заплатата само с 200 лв. Заявката на интервюто ми беше , че нямам никакъв опит и се надявам да ме включат в проект като junior automation за да мога да се уча от някой senior и да навлизам в тази материя.Такъв проект не ми бе предоставен.

5.След много други разочарования , които чух и за други мои колеги техните заплати и очаквания ми се потвърди мнението , че фирмата не е за хора с опит , които искат да се развиват както професионално така и финансово.

6.При напускане на въпроса защо искам да си тръгна разказах всичко това което описах по нагоре и реакцията беше : уау много учудена и бясна.Били дали всичко за мен инвестирали толкова в мен, а аз съм била неблагодарна, че искам да се развивам , което не виждах в компанията, както и че искам да взимам заплата , която заслужавам.Бе ми казано , че няма смисъл да ме държат 1 месец и ме усвободиха на следващия ден и ми бе казано с злоба и непрофесионализъм как съм си тръгвала всеки ден в 7.30 в последния месец, което не е истина тъй като ми се наложи 2 пъти и мениджъра беше уведомен и попитан дали е възможно.

Общо взето изводите са:
1.Ако искате да научите някакви базови неща и сте джуниъри - ок , но не се заседявайте повече от 1 година.
2.Ако нещо ви е било позволено но след това не им изнася ще го кажат, че едва ли не сам сте взели решението и сте го направили.Ще си измият ръцете.
3.В обявите, които пускат в Джобс и т.н пишат гъвкаво работно време - няма нищо такова , понякога ако се наложи може да си тръгнете 1-2 часа по рано, но не и постоянно.Ако имате деца не препоръчвам да работите там, защото няма да гледат с добро око ако се налага постоянно да си тръгвате или идвате по късно.
4.Заплатите за всички нива дори и за джуниър са по ниски спрямо пазара и другите фирми.
5.Придобивки - ваучери за транспорт, доп.здравно (ако очаквате ваучери за храна, 25 дни отпуска, плодов ден или пък някакви снаксове, хубаво кафе, мултиспорт,която е подсигурена от тях - ТОВА НЕ Е ВАШАТА ФИРМА)
6.Мениджмънт - много ниско ниво , не се разпределят правилно ресурсите, проектите спрямо нивото на хората.Понякога някои си клатят краката и са на бенч, а други ги скъсват от работа, но защото клиент не плаща няма да вкарат и други хора по проекта , за да се намали натоварването.
7.Обученията , които правят винаги са извън работно време и смятат , че вие сте длъжни да ги изкарвате и даже ви изпитват като в училище с тестове и се раздават оценки, критики.Обучаващите - от всички обучения нито един не ставаше според мен и не можа да преподаде материята както трябва, да не кажа че повечето са просто като презентации или пък сам си гледаш видеата и после си правиш домашните.
8.Работно време - тук зависи дали ви допада сутрин да спите или обичате да тренирате и да ходите по късно на работа.За някои е плюс за други не.
9.Единственото заведение в сградата , в което можеш да ядеш е под всякаква критика.Мазно,пържено,високи цени и качество на продукти най-ниско.Има опция да си носиш храна от вкъщи и да хапваш (което е плюс).Обедната е 30 мин и нямаш възможност да хапваш извън офиса.

Плюсове:
Само за един плюс се сещами той е страхотните колеги, с които ще се срещнеш и ще работиш.Запознаваш се с много хора и черпиш знания от тях.Срещнах изключителни хора, които ги наричам приятели вече.

Пожелавам на всички колеги успехи а на мениджмънта дано някой ден се чатнат , че не могат да експлоатират хората си и да очакват да не им заплащат.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, можете ли да ми кажете как протича интервю за програмист за гр.Варна?Какви въпроси?Дават ли задачки?


бивш служител

16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-2
Потенциал
4
Местоположение
-1
Колеги
3
Работна среда
3

Изкарах добри 2 години и 3 месеца в компанията. Развих изключително много всеки аспект от моите качества - technical/soft skills. Ако имаш желание за растеж, да преодоляваш бариери, ще ти се предостави възможност, но разбира се - трябва да го пожелаеш. Това, което искам да кажа е че вярват на хората си. Потенциалът за добра кариера е ГОЛЯМ.

1) Заплащането е с една идея по-ниско от останалите фирми в сектора, което разбира се като се сметне на годишна база се получава голяма разлика.

2) Колегите са млади и готини хора с различни интереси.
Има различни социални дейности, които помагат да се интегрираш по-лесно и съответно да ти е приятно да ходиш на работа след това.

3) Работна среда - в open space сме, което за мен е минус. Вкъщи успявах да свърша доста повече работа.

4) Работно време (12:00 - 20:00) - според мен е супер. Избягваш задръстванията, имаш време сутрин за лични неща, тренировка и т.н.

5) Обучения - за жалост са в извънработно време, но има доста добри и полезни обучения - presentation skills, client satisfaction, scrum training etc. Като включиш пътя до работа, то половината от денонощието ти отива в работа :) Фирмата не е подходяща за хора с малки деца.

6) Бонуси няма, както е споменал колегата по-долу. Причините за това са нелепи, типични за outsourcing компания - не е ок за клиента.

Извод: Фирмата е супер за млади хора, за които заплата не е всичко, които искат да се развиват и да израстват не само в технически аспект.


бивш служител

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-2
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
1
Потенциал
-2
Местоположение
-3
Колеги
1
Работна среда
-1

Работих в МенторМейт 2 години и 2 месеца като FE Dev. Това ми беше първата работа като програмист и бях доста доволен от стартовата си заплата (1400лв. нето) за джуниър ниво. Стандартно, заплатата се преразглежда всяка година, но в случай на особени заслуги, и ако няма недоволство спрямо теб от страна на колегите, има вариант това да се случи и на 6 месеца. Трябва да отбележа, обаче, че този вариант въобще не е гарантиран... кажи-речи всичко е идивидуално и по-скоро това по-често преразглеждане е изключението, а не правилото. Размерът на подобни увеличения (независимо дали са годиши, или mid-year) е между 200 - 500лв, от това което съм чувал, но стандартно е 200 - 300лв. Кариерно развитие е възможно и се стимулира, но говорим за предимно смяна на титлата и отговорностите, не задължително на заплатата. При мен нещата се случваха доста бързо... имах ревюта за заплатата на 6 месеца, а след първата година и повишение на титлата към mid-dev. Заплатата, с която започнах втората година вече беше малко над 2к, което, мисля, беше напълно задоволително за човек с моя опит. След втората година, обаче, поисканата от мен заплата (3к) ми беше отказана, под предтекст, че там вече е диапазонът на синиърските заплата, а на мен ми трябват още 6 месеца, за да имам подобна титла. Отворих един от сайтовете за намиране на работа и след една седмица имах 4 оферти за по 4к, все за синиър позиции. От това директно последва и подаване на моето предизвестие. Преди тази развръзка, подозирах, че заплатите са по-ниски спрямо стандартото сектора, но не подозирах колко точно. Затова, ако мислите да започнете там, гледайте заплатата да ви харесва от началото, защото големи скокове са невъзможни. Относно самата работа... През годините смених доста проекти, някои бяха интересни, други не толкова, но се радвах на разнообразието. Някои колеги, обаче, нямат този лукс. Забиват ги по някой проект и седят с години. И едното и другото може да се счита за плюс, зависи от гледната точка. Натоварването също варира. За човек, който по принцип има желание да работи и енергия, доста вероятно е да му се стори ниско. Така беше и за мен. Разбира се, има моменти и проекти, когато се изисква повече работа, но поне ръководството е разбрано... комуникира се опция за овъртайм, или за добавяне на хора в проекта. В случай, че усетиш, че няма да се справиш, има винаги хора на бенч, които фирмата държи за резерва. Основната технология е Angular. Дори да ви кажат, че за вас ще намират други проекти, все в някакъв момент ще се иска и това от вас. Относно мениджмънта... Мога много да напиша, за конкретни ситуации, в които не са постъпили правилно, но основното е, че хората са разбрани, ако ги слушате. Няма да ви седят на главата и да ви налагат твърде стриктен контрол. Не очавайте да са на ваша страна, ако за фирмата това е дори минимално неизгодно. Не са от мениджърите, които първо да искат хората им да са доволни, с идеята, че така и фирмата ще върви напред. По-скоро слушат какво им се казва от по-горе и предават надолу. Бонуси няма. Предтесктът е, буквално това бяха думите на CEO-то (американец) при поредния такъв въпрос: "Най-лесното е да влезем в системата и да ви дадем бонуси на всички, но това няма да ви зарадва за дълго, затова предпочитаме да ивестираме в сградата, за да ви е по-приятен престоят на работа." Еми, надали е нужно да казвам, но никой не сметна това изказване за адекватно. Цялото усещане за фирмата, това съм го обсъждал и с много колеги, е че с трици искат маймуни да ловят. Скръндзи са. Не е ясно на колко високо ниво почват нарежданията за спестяване от всичко. Компютрите, с които се работи, са с предимно стари компоненти. Само някои превилигировани колеги имат SSD-та, или над 8GB RAM. Втори монитор може да си искаш след изпитателния срок. Тиймбилдингите са един за цялата фирма и коледо парти за конкретния град. В редки случаи, ако приключи проект, се организира някоя вечеря за участниците, но почти винаги само с тези в София. Опцията да се работи в друг град я има, но трябва да мине предварително одобрение. Също не може за повече от 5 дни наведнъж. Ако това ви е основната причина да искате да започнете работа там, задължително уговорете условията предварително. Работи се от 12 - 20ч. и това не допада на всеки. Правят се изключения инцидентно и с основателна причина. От тази година са измислили някаква нова схема за работа от вкъщи, май бяха 8 дни годишно, с предварителна уговорка. Като залючение - ако искате сравнително спокойно мястото, където заплатата ви е сигурна на (около) 1-во число, и самата заплата ви устройва, фирмата е супер. Ако нещо от нещата, които споделих не ви допада - сигурен съм, че има по-добри варианти.


настоящ служител

-2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-3
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
1
Потенциал
-3
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
-1

Фирмата е силно НЕподходяща за напреднали програмисти.
Заплатите са сравнително ниски и то в случай, че оказваш сериозен натиск, за да я докараш до ниво под средното. За колеги, които не са достатъчно оправни дори не ми се говори - те са на скандално ниски заплати. Никога не биха те оценили и да ти платят колкото заслужаваш (и за колкото те продават), даже се опитват да подбиват това, което си поискал.
Проекти се взимат на килограм - ниско качество, лош мениджмънт до никакъв. Проектните мениджъри от компанията (не всички) нямат никакво отношение към своите програмисти, а даже ги злепоставят.
Мениджмънта е изключително неумел и единствената му цел е да те продаде и да те държи максимално време в проекта, за да може да таксува клиента за присъствието ти. Социалните им умения са изключително ниски, крият се когато искаш да проведеш сериозен разговор по неизгодна за тях тема. Нямат с какво да те задържат и раздават титли наляво-надясно (senior, lead, architect, professor, doctor, vice president), а седиш със заплата за middle, а понякога и по-ниска. Факт е, че хора с ниско самоуважение и достойнство кълват на въдицата :)
Няма бонуси, като обяснението за това е (индиректно казано от шефовете): "че ние трябва да лапаме повече кеш, защо бихме го споделили с вас?" . Шуробаджанащина в управлението - роднини, любовници, близки приятели. Резултат - пропадаща фирма и недоволни служители. Напускат най-качествените.
Коледните подаръци в най-добрия случай са картичка и 1 бонбон (не се шегувам, нито преувеличавам)
Вентилацията в офиса е доста зле - на места или умираш от жега или ти духа студен въздух в главата/гърба. Столовете са на стойност 70 лв (най-евтиното на пазара) и след 1-2 дена седене на тях бързо ще усетите, че сте се прецакали сериозно. Не се осигурява нищо на служителите освен гадно кафе от машина с монети (за което не заплащате - невероятна оферта!) ПС: понякога, подчертавам понякога има 2 пъти в месеца плодове, като предполагам, че сумата дадена за 1 служител на месец за плодове е около или под 1 лв (щедрост!)
Правят се не много задълбочени обучения ИЗВЪН работно време! (със същия успех може да изгледате видео 1-2 часа в youtube и да спестите часове от личното си време).
В сградата има място за хранене, което е по баджанашки уредено и цените са като за програмисти (неадекватни), качеството е ниско, отношението е неприятно мазно.
От колегите си не мога да се оплача поне. Има приятни хора, които нямат смелост да поемат по по-добър път.
Има стандартни бенефити като здравно осигуряване и карта за градски транспорт.
За първа работа предполагам е добро, но много бързо трябва да се преориентираш.


настоящ служител

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-5
Потенциал
-1
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
3


кандидат за работа

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Ще разкажа за начина, по който подходи Ментормейт към моят кандидатура за работа, изводите ще си ги направите сами.

Живея в София и кандидатствах за позиция във Варна. Служител от Ментормейт ми се обади с покана за среща във Варна с част от екипа, с който ще се работи. Аз приех да пътувам от София до Варна, защото прецених, че срещата ще е важна. Срещата беше от 17.00 в ден сряда. Тръгвам от София в 11.00, стигам в 16.40 пред офиса им / на много приятно и красиво място в Морската градина/. Посреща ме една девойка в 17.00 и ми казва, че залата е заета. Изчаквам 10-на минути, след което тя идва да ме повика и ме вкарва в една празна зала с пуснат телевизор и ми казва, че всичко е готово и излиза от стаята. Поглеждам аз към телевизора и виждам 2-ма служители на компанията на него, които ме чакат за конферентен разговор. Вече доста учуден, ги питам вие къде се намирате. Те ми отговарят София. :D :D На въпроса ми защо не се видяхме в София, те не можаха да ми отговорят. Интервюта мина посредствено, подготовката на служителите за него бе слаба. Въпросите, които ми зададоха бяха тривиални и доста безсмислени. Служилите бяха незрели и определено самочувствието им беше в повече. След интервюто се обадих на жената, която ме потърси първоначално и я попитах, защо не ме информира за тези важни елементи от интервюто. Мълча малко и после започна да се оправдава като ученичка.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?