Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Инфраджистикс България ЕООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Симеоновско Шосе 110Б&markers=София,бул. Симеоновско Шосе 110Б

Инфраджистикс България ЕООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 35 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 35


бивш служител

29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
0
Натоварване
4
Потенциал
2
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
5

Работих в Инфрата 2 години. Много приятно място с приветливи колеги. Работата е интересна, има какво да се научи, колегите са кадърни. Разбира се, всяко стадо си има и черни овце - навсякъде е така. Като цяло - добра среда за работа.
Техническият мениджър е голяма работа - човек на място!
С главният мениджър не съм има много вземане-даване.
HR отдела: за каквото съм помолил, всичко са ми уважили.
Не е вярно, че няма процеси. Има, но всичко опира и до собствена дисциплина, нагласа за работа, работен опит и т.н. Разни хора, разни идеали.
Добро място и за стартиращи професионалния си път, и за стартирали, че и за хора с опит.
Заплатата беше на ниво и не е вярно, че не я вдигат. Напротив! Но няма как за 2 години да искаш да имаш 7-8 повишения на заплатата... Несериозно е.
Според мен заради агресивната политика на набиране на кадри и хвърляне на баснословни суми за заплати от някои фирми у нас, много хора си повярваха, че са едва ли не богове и на всяка що-годе нормална фирма, предлагаща добро заплащане и работа, вече се гледа с лошо око. Това е заради разглезените работници, просто времената са такива.
Преди 10 години, по време на кризата, щяха да се молят да работят в подобна фирма, сега вече работодателите не са заслужили подобни работници!
С две думи - добро място за работа!


бивш служител

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-2
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
-4

Свиването и съкращенията продължават с пълна сила. След като през януари от Infragistics бяха освободени над 15 души, сега (в рамките на последния месец) си тръгват дори повече - някои от тях дългогодишни служители. Вакантните позиции не се запълват, задачите си се трупат, качеството пада, но видимо на никого не му пука. Управителката се мярка по 2-3 часа на ден в офиса, всеки гледа да отбие номера и да прехвърли отговорностите си другиму, не се спазват каквито и да е процеси. С една дума, нещата са оставени на автопилот. Senior хора не са назначавани от години, поне в София. Отдалече се вижда, че фирмата не върви на добре.

P.S. Ясно е, че заплати няма да се вдигат и през 2018 година. Не че е изненада на фона на всичко останало.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Понеже редовно ходя на интервюта в ИТ сектора и ми направи впечатление долния коментар:"как увеличаването на заплащането всъщност действало демотивиращо на висококвалифицираните професионалисти." Хахаха, това ако някой стиснат шушляк ми го каже, ще му дам същия пример с фирма, печелеща все по-добре. Би ли могло да е демотивиращо някоя фирма да изкарва все повече пари?!? Ами явно не, тогава как ще е кофти служители да вземат повече пари?
Но в БълХария и българските и вносните работодатели са стиснати, граничещи със сивия сектор и всъщност те за това имат бизнеси на тази територия. Защото в Цивилизацията ще са АУТ.
Тук ползват евтина работна ръка, ниски данъци, корекционни схеми и съпоставят другите работодатели в БГ какви заплати дават.


настоящ служител

-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
-2

Малко е тъжно човек да чете неаргументирани и пълни с клишета мнения като последните две, очевидно написани от представители на софийската администрация на Инфраджистикс в отчаян опит да подлъжат някой заблуден кандидат за работа. За да не съм голословен, когато им опонирам, ето малко факти:

През последните три години почти всички качествени кадри на Инфраджистикс бяха откраднати от други големи IT фирми на българския пазар: VMware, Telerik и пр. Броят на служителите се сви от над 100 души до под 80, но работата не намаля - правете си изводите за натоварването върху програмистите и качеството на продукта. Дори има екипи, в които отворените позиции не могат да бъдат запълнени по една година, просто защото изискванията и отговорностите се разминават брутално с предлаганото възнаграждение.

Инфраджистикс има удивително некомпетентен отдел "Човешки ресурси" - както в София, така и в американската централа. Представителите му не са наясно с актуалните нива на заплащане и чак когато някой отиде при тях с оферта от друг работодател, започват да се чудят как да го разубедят да си тръгне. Вместо да разработват реално приложими процеси за запазване и развиване на персонала, те организират безсмислени презентации, в които се разказват приказки от 1001 нощ от рода на това как увеличаването на заплащането всъщност действало демотивиращо на висококвалифицираните професионалисти.

Някой по-долу беше споменал некадърния мениджмънт. Абсолютно вярно, при това от най-ниско (team lead) до най-високо ниво (изпълнителен директор). Инвестират се огромни средства и усилия в разработването на безперспективни продукти, в които никой на практика не вярва (така наречената Enterprise Mobility линия), вместо в тези, които са традиционно силни за Infragistics и продават. В резултат на това компанията затъва все повече всяка година. Вече полуофициално беше обявено, че през 2017-а увеличения на заплатите реално няма да има заради слабите приходи. Честито на печелившите, както се казва.


41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

В "Инфраджистикс" съм вече от няколко години и за себе си откривам, че това е компания, която ми предлага много възможности за развитие, отлично отношение и разбиране от ръководството, както и перфектен баланс между работата и личния ми живот.

Атмосферата е изключително приятелска и спокойна, всеки от колегите, независимо от коя точка на света работи, е готов да помага при необходимост. Има нови и интересни неща за учене, а екипът, в който работя, ме мотивира да показвам най-доброто от себе си и подкрепя развитието и израстването ми в сферата.


26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
5
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Като настоящ служител, бих искала да споделя, че се гордея да бъда част от един невероятен екип под "шапката" на Инфраджистикс.

Както на всяко друго работно място, ежедневно се сблъскваме с проблеми и между колеги и с конкретни задачи. Но никога не ни е отказвана подкрепа/съдействие както от HR-ите така и от шефовете над нас.
Всички реагират абсолютно адекватно и бързо когато е необходимо и са информирани за проблема.
Възможности за развитие има предостатъчно стига човек да има желание.бивш служител

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-1
Потенциал
-4
Местоположение
5
Колеги
-1
Работна среда
-5

Едно мнение от поредния напуснал Infragistics в резултат от тоталното безхаберие и липсата на отговорно лидерско отношение сред американската управа.

В началото всичко изглежда прекрасно: HR-ите хвърлят големи приказки, обещават ти индивидуално развитие и бляскава кариера във фирмата. Интервюиращите се усмихват любезно и те уверяват, че точно ти си човекът, за когото са мечтали. Още на втората седмица обаче започва да ти става ясно какъв хаос цари на почти всички нива в организацията. Хаос, който дълго е култивиран от мениджмънта на средно и високо ниво. Всеки опит да промениш някакви очевадно счупени процеси, за да можеш да си вършиш работата по-ефективно, се посреща на нож от ръководството, просто защото му е по-лесно да остави нещата така, както винаги са били, с други думи - в батака.

Най-яркият представител на този тип култура е "мениджър" на име Sathya Sundaresan - каквото и да правите, не започвайте работа под това лице! Това е един агресивен, комплексиран до мозъка на костите си индиец, изживяващ се като един от стожерите на американския офис. Незнайно как и защо са му поверени два от най-ключовите отдели в Infragistics - Web и Internal Systems екипите. Въпросният не търпи критика от никого, бяга от елементарна отговорност и, най-важното, проявява тотално незачитане на мнението, качествата и труда на подчинените си. Той е един от хората, които видимо спъват развитието на фирмата със своята посредственост и просташко отношение и е трудно да се обясни защо отдавна не е премахнат от нея.

За финал, внимавайте за каква позиция кандидатствате, проучете какви са колегите ви и най-вече кой е прекият ви началник!


бивш служител

-16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-2
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
1

Поредна година, в която се дават откровено смешни увеличения (2%) и информацията за тях се крие от служителите до последния ден на януари, за да не би някой да си тръгне, преди да е отметнал максимално количество труд. Това закономерно доведе до напускането на малкото останали читави специалисти в София, като във фирмата остават предимно посредствени хорица, които са щастливи, че някой въобще се е излъгал да им даде каквато и да е работа. Същевременно във висшия мениджмънт гордо се потупват по гърбовете и щедро си раздават повишения, докато баламите под тях бъхтят овъртайм. Това е и другият голям недостатък на Infragistics - всячески се търсят начини дадена работа за петима души да бъде разпределена върху четирима или дори трима, като на никого не му пука за произтичащите от това натоварване, стрес и спад в качеството. Всичко се върти около принципа да се пестят пари, понякога от абсолютно неприемливи области. С такова мислене на управата не е чудно, че фирмата затъва все повече.


представител на управлението

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,

По отношение на изписаните коментари в клубс дир бг(http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=programers&Number=1953974425&page=0&view=collapsed&sb=5&part=), че нашата фирма ще се закрива, това е долна инсинуация и провокация на вече уволнени служители.

Да, наистина част от ръководния персонал на компанията има гастроли в Украйна, но те са свързани само и единствено с разширяване на дейността на фирмата. За момента фирмата има офиси в САЩ, Индия, България и Япония. Нов офис в Украйна би бил едно добро попълнение за фирмата.

Ние всички смятаме, че отварянето на един офис би освежил средата и това в никакъв случай не трябва да притеснява настоящите служители в България.

България е и остава желана дестинация за инвестиция във сферата на високите технологии. Уверявам всички, че Инфраджистикс България остава трайно на българския пазар и го доказва ме ежегодно като неоспорим лидер в класациите за най-високи заплати в бранша.

Приятен ден,
Зорница
ГМ Инфраджистикс България


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Константине, щом смяташ твъдението за посочените по-долу заплати за невярно, тогава защо всички, които разбират от работата си, напуснаха или бяха уволнени? Наемам само хора без опит.
Какво мислят за твоето име хората в организация ти?

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?