Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Сименс ЕООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Район р-н Илинден, ул. КУКУШ, 2&markers=София,Район р-н Илинден, ул. КУКУШ, 2

Сименс ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 52 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 52


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Пълни мизерници, моля не им се връзвайте!
Големия бранд, естествено побългарен сериозно.
Заплатата се договаря една стойност, пращат ти оферта на по-ниска, а в договора е още по-ниска, около 1400.
Но това го разбираш чак когато започнеш, а и договора го подписваш 20 дни след като започнеш - плачат си за проверка.
Купуват ти лаптоп за 2000 лв., а не се сещат да вземат чанта за него, дори и за 20 лв.
Управителя на най-оборотния отдел последните години GECC - бай Румен говори бързо, а мисли бавно. Гледа как да те прецака дори и с 1 лев.
Текучеството е голямо, излъгани бол.

Не им се връзвайте!


бивш служител

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-2
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
3
Потенциал
-2
Местоположение
-2
Колеги
-3
Работна среда
-3

Сигурно някой пак ще каже за "киселото грозде", но аз съм работил в няколко "истински" компании и мога да кажа, че Сименс не е между тях! Само погледнете кой я управлява, ако това може да се каже управление, но единственото което вълнува "другарката" БМ е личното й представяне пред себеподобни,медии и пр.!
Колкото и да се разпада фирмата това не е важно, освен личните облаги на "докторката" ха-ха...
"Великата" компания остана само с един отдел, но това не пречи да се правим на "Големи", както в голямото Русе!
Типично по български, избиването на комплекси се компенсира с огромно самочувствие без покритие!
Успех на пчеличките, които са попаднали в "отровния" кошер!


бивш служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
5
Потенциал
-1
Местоположение
-1
Колеги
-3
Работна среда
-3

Когато постъпваш на нова работа се надяваш да е по-добра от предходните, но уви случва се да се разочароваш, и случая със Сименс е точно такъв! 1. Пълно със селяндури, начело от СИО-то, нямам предвид рожденното място, тъй като много "големи имена са родени в провинцията!!!
2. Голяма фирма бедно положение, освен за Топ-мениджмънта!
3. Абсолютна шпиономания, не можеш да кихнеш без да разберат всички, и то в най-черни краски, еле ако си позволиш да изкажеш мнение, което не съвпада с това на БМ или е срещу нея или близките й, независимо, че на 5-я етаж викаха на дъщеря й "ТЪПОТО", измислено от стринка Тонка.
4. Компанията се разпада, но за вождовете й това е без значение, те са си оплели кошниците, да му мислят "индианците".
5. Типично социалистическа фирма, която по същия начин както през 1989 г. се разпада, но финансите са "заделени"!!!
Good luck friends!


бивш служител

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
3
Потенциал
1
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Сименс ЕООД се разпада напълно заслужено и шефовете й са се хванали като удавници за сламка, окупирайки всички останали ръководни позиции за да грабят все повече и повече докато фирмата оцелее!
Който познава персонала е наясно кои са останали, само некадърниците, но рибата се вмирисва от главата!
За съжаление всички миризливи риби се подкрепят, че как иначе, нали нямат мозък и не знаят как се работи, поне да се бяха научили да говорят!
Чао, чао на потъващия кораб и мишоците в него!


шубе го/я е и не казва!

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
1
Потенциал
-3
Местоположение
-3
Колеги
-3
Работна среда
-3

Здравейте,

Ето и оето мнение за голямото име Сименс.
Когато поразбъркаш международна компания с едни от най-старите традиции в света, но някои остарели корпоративни приоми, филтрираш я през австрийски офис от застраяващи мениджъри, интересуващи се само от годишният си бонус и я изстискаш чрез български мениджмънт със съмнителна история и ... ще си спестя епитетите за манталитет и ниво на образование получаваш Сименс България!
Тази "компания" може да даде старт само на хора без опит в центъра за иновации на сградни технологии и млади търговци по различните дивизии. За всички, които някъде дори и за малко са виждали какво трябва да представлява една добре работеща корпорация или обикновенна компания, вкусвали са поне малко от желанието на един сплотен екип да постигне обща цел, стартирали са компания с малък екип или въобще имат някакъв истински трудов опит а не изтъркан стол зад себе си, моля Ви приятели, не правете моята грешка.
Сименс е вероятно най-доброто място за хора, които са имзорени или обезнадеждени и такива, които ги мързи, но са предпочели малко по-висока заплата пред някоя държавна службичка. Това място не е за прогресивни и желаещи да постигнат успехи с уменията си хора.


настоящ служител

21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
1
Потенциал
5
Местоположение
-1
Колеги
5
Работна среда
5

До последния "неоценен" коментиращ - гроздето е кисело, защото е високо...
"Първо разбираш, че обещаното допълнително здравно осигуряване всъщност важи едва след шестия месец. Т. е. дотогава се спасяваш сам." Първите 6 месеца си на изпитателен срок и си получаваш здравните осигуровки, валидни за страната. След като преминеш този срок се получават и допълнителните. Пише го в самия договор, който се подписва и от двете страни.
"После се оказва, че работиш без допълнителен бонус или 13-заплата (която е практика в България от над 20 години)" Допълнителн бонус има. Може да се види в извлечението от банковите сметки - не се дава на ръка...
"А впоследствие се оказва, че всъщност бонусите са само за богоизбрани - шефове на отдели и дечица на определени хорица, наети за много пари във фирмата, за които ще работиш ежедневно, въпреки по-високите си опит и квалификация..." Поредната лъжа...Бонуси получават всички - отново банковите извлечения го показват.
"Но пък вече си се вързал на хорото и поне 6 месеца не можеш да мърдаш." По закон може да се напусне, във всеки един момент от тези 6 месеца, без предизвестие, когато прецениш, че нещо не ти допада или не е в твой интерес...След тези 6 месеца пак може да се напусне без особени усложнения за напускащия.
"Но предоговаряне на заплата, бонус и привилегии за тебе няма. Те са пак за богоизбрани." Няма, ако не си вършиш работата и поради което в крайна сметка си уволнен...
Няма смисъл да се коментират и останалите словоизлияние от типа, колко съм неоправдан и недооценен, показващи само реакцията на един вбесен, огорчен човечец, неуспял да се справи с възложените му задачи и нямащ смелостта и доблестта да напише името си дори след като е "напуснал", а в същото време критикуващ "отровната" среда, в която е бил принуден да работи едва ли не насила и претендиращ за висок морал на европейско ниво...


шубе го/я е и не казва!

-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
1
Работна среда
-3

Да споделя и аз моето мнение за Сименс. На първо място прави впечатление, че имат неистова нужда от служители. До степен, поради която изпращат оферти за работа почти веднага, след като преминеш интервюто и допълнително звънят 3 пъти през кратки времеви интервали, за да ти кажат, че си одобрен, да те питат дали си получил офертата и дали имаш някакви въпроси...
Лъжата започва още от интервюто за работа. Първо разбираш, че обещаното допълнително здравно осигуряване всъщност важи едва след шестия месец. Т. е. дотогава се спасяваш сам. Въпреки че по време на интервюто за работа дамата от HR-отдела го каза като включено от самото начало.
Вторият лъжлив момент е т. нар. карта Multisport, отново щедро обещана на интервюто с репликата - "И ние я даваме". Да, ама си плащаш половината цена. И го разбираш малко късно, тъй като за Сименс нещата, които не са в техен ущърб, удобно се пропускат...
После се оказва, че работиш без допълнителен бонус или 13-заплата (която е практика в България от над 20 години). Но пак никой не ти го е казал. А впоследствие се оказва, че всъщност бонусите са само за богоизбрани - шефове на отдели и дечица на определени хорица, наети за много пари във фирмата, за които ще работиш ежедневно, въпреки по-високите си опит и квалификация... Но пък вече си се вързал на хорото и поне 6 месеца не можеш да мърдаш.
Още по-късно, с времето, разбираш, че всъщност, ако ти дават под 3 хил. чисто, за Сименс си само един долен черноработник, който бачка за постигане на целите на екипа, докато някой друг обира бонусите за твоята ежедневна работа. Но предоговаряне на заплата, бонус и привилегии за тебе няма. Те са пак за богоизбрани.
Пак по-късно разбираш, че са те прецакали и с допълнителното здравно осигуряване, което, оказва се, не за всички важи едва след шестия месец в Сименс... Някои го получават от първия ден във фирмата. Пак не си от "важните" за фирмата.
Двойните стандарти тук са на почит.Във всеки аспект на ежедневната дейност.
Колкото до немското участие във фирмата, повярвайте, няма и следа от немска култура или начин на работа. Тук се намира само един смешен център за аутсорсинг на бизнес услуги за определена част от Европа, при което компанията плаща смешни заплати до към 2 хил. лева в най-добрия случай, а спестява тройно и четворно повече от закритите по съответните държави работни места.
Хората са демотивирани от отношението и заплащането и не им пука за случващото се във фирмата. Масовото облекло е в стил "отивам да тичам на стадиона". При голяма част от хората - и заради заплащането.
Пуш-паузи, лични разговори на главата ви, подмолни дейности са само част от нещата, с които ще се сблъскате ежедневно. Шефовете удобно си затварят очите и им пука само за тяхното спокойствие и дебелия им бонус. Едни работят, други, които могат да си го позволят, си почиват. Във всеки екип има поне по един нагаждач, който е гъст с шефа и снася охотно вярна и невярна информация за неудобните.
Дали си струва да работиш за Сименс? За българския офис - със сигурност не.
Но пък ще научиш, че HR-отделът е изключително ценен, поради което му се позволява нагло и брутално поведение към служителите, че шефовете са свещени крави с минимален или липсващ опит, поставени там, за да си почиват и да наблюдават дали определени хора работят, ще се насладиш на разликата в отношението между обикновените и "необикновените" хора във фирмата и то до степен, в която ще ти писне и ще си тръгнеш. Дали ще получиш поне препоръка за упоритата си работа? Шегувате ли се? Нали някой трябва да я напише. А нито шефът, нито HR-ите могат да отделят от ценното си време за нещо, което е важно само за тебе.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Това последното не е просто съобщение на неграмотен човек, а на ненормален или мъртво пиян и дрогиран!


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

преди 10дни от ралон центара на сточна гара бях одобрен за работа госпожица големият пардялник тюфлек прекрива фашиви докменти по ноп и така още куп др. взима ли още по 300 лв.от одобрен за работа първо казва че съм удобре за така нареченият завода осрам след 2дни звъни по тел и ми каза че затова търсят постоянно работнци като се вътът изска си парите а тя ми заяви че не можи да въстоновя.ай от мен чал че имам още за казване.


бивш служител

-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
4
Потенциал
-4
Местоположение
-4
Колеги
-3
Работна среда
-4

Не знам да има служителка Нелито, но явно това е партизанското й име. Както изглежда и тя е от някое село за да смята,че няма значение от къде си, има и то голямо, СОФИЯНЦИ са с едни гърди напред още с раждането си, но провинциалистите са нахални и мачкат всичко по пътя си към жадуваната софийска кариера. Колкото до това,че некадърниците са уволнявани, това е пълна лъжа, в Сименс не уволняват, ако някой не им е угоден, т.е. много талантлив и квалифициран, заплаха за шефовете, му предлагат високо възнаграждение!!! Естествено,че способните хора си намират лесно нова работа и не е необходимо да "ближат" разни части от тялото на ръководството за да достигнат до пенсия! Само се огледайте кои са дългогодишни служители!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?