НИКО 2002 /img/frontend/nomap.png"

Надявам се някой да чете коментарът ми преди да е отишъл на интервю и преди да се е подлъгал! Направих грешката да не се поинтересувам от фирмата и условията на работа в сайтове като този, които са доста полезни. Господина, който хвалебстваше фирмата, явно е поставено лице, гарантирам! Всичко, което е написано от останалите бивши служители като мен, мога да го потвърдя на 100%!
1. Няма нищо общо с това, което пише в обявата - която пък си стои един Бог знае от колко време. Ако кандидатствате за 6 часа - ще работите 8, ако кандидатствате за 8 часа - ще работите 10-12.
2.Ще почивате само 1 ден в седмицата, а не както пише - два.
3.Ако видят, че сте мотивиран и имате нужда от работа ще се опитат да ви манипулират, убеждават и ще настояват, че тази работа е най-добрата възможност за Вас. "Обработването" на личността и мнението Ви, се извършва от двама приближени на шефовете, които са инструктирани именно за тази цел - трябват им хора, трябват им роби. Докато не захапете въдицата и не станете жертва на арогантно, невъзпитано и много обезпокоително отношение към Вас от страна на шефовете и управляващите.
4. Да не говорим за отношението на колегите. Покай Вас цари неприятна и напрегната атмосфера. Намусени, злобни и изтощени физиономии. Няма колегиалност, няма отборна игра, няма човешко, да не говорим за приятелско отношение.
5. Ще почивате - ама НЕ! Часовете, за които сте назначен, ги изкарвате НА КРАК! Ако сте гладни - да сте яли вкъщи! Щом решите да излезете на въздух, за цигара, кафе или някой залък храна - ще Ви смъмрят. Ако пък сте толкова смел, че отидете да почивате по своя воля, има камери, които следят и много бързо ще получите обаждане на служебния си телефон, от което ще последват крясъци.
6. Това, което сте си представяли като работа на длъжност Продавач - консултант в магазин за дрехи, изобщо няма общо с реалността. Постоянно ще правите нещо, дори и да няма клиенти и работа - ще чистите, ще редите стока, ще преобличате манекени, ще сортирате дрехите отново и отново, ще метете на улицата пред магазина, ще се разкарвате по задачи до другия магазин, ще вършите услуги на колегите Ви, които работят там повече време от Вас и Ви смятат за техни подчинени.
7. Ако говорим за работа с клиенти, тук нещата стават по особени. Мога да цитирам моя колежка, която много добре описа ситуацията - "От нас искат да ду*аме на клиентите и да им правим с*ирки". Вие трябва да висите на главата на клиента, по възможност да се задуши от присъствието и наставленията Ви. Трябва да направите всичко възможно и невъзможно, за да купи нещо от магазина. В това число се включва явно манипулиране, да го разпитате за цялата му фамилия и живота му, да му влезете под кожата, да му предложите брак, може би секс, нова поза, да му сготвите вечеря, да го убедите, че ужасната блуза, която не можете да продадете е точно за него - всичко това в името на дневния оборот.
Всеки е влизал в магазин и предполагам, че на никой не му е особено приятно, когато нагла продавачка само се влачи след Вас, задава Ви хиляди въпроси, предлага Ви стоки, които нямат общо с това, което търсите или не са по Ваш вкус, без да сте я молили за помощ. В крайна сметка се чудите само как да се разкарате от магазина от неудобство и досада.
Единственият плюс, които мога да кажа е за заплащането. Спрямо мен бяха коректни. Получих парите, които заработих навреме и точни до стотинка. Други колеги ми споделиха, че са били излъгани с пари, забавена заплата и т.н, но тук споделям моето мнение и моето впечатление.
С две думи - тази работа е за някой, който няма личен живот, няма странични занимания и други интереси, за човек, който би се отдал изцяло в името на коректното заплащане - нищо друго. За студенти - абсурд, за семейни - също, най-малкото защото не можеш да напишеш едно съобщение на мъжа си или детето си, още по-малко да се чуеш с тях.
Направи ми впечатление, че почти всеки ден идват нови и нови момичета, задържат се за няма и седмица и напускат. Убедих се, че има защо.
Допирна точка с тази фирма можете да имате като клиент, не друго. Съветвам Ви да не се залъгвате. Не смятам, че някой би бил щастлив и удовлетворен от тази работа. Ако вече сте служител там, обмислете го и напуснете преди да сте подписали нещо и сте ангажиран по някакъв начин към тях.
Това са моите наблюдения като служител. Не съм поставен човек от някъде, за да плюя конкурентите си. Реших да споделя мнението си тук, надявайки се някой да прочете написаното и това да му помогне в избора. Както виждате, повечето от коментарите са негативни. Можете сами да си извадите изводи.
Желая успех на всички! :)

Под последните два коментара се подвизава Мартин Стоилов и някой от лакеите му.Написани са по един абсурден начин. Нали работното време е НОРМАЛНО ,пък в другия коментар се споменава че се остава до късно и се идва ПО РАНО все ,,нормални неща,,.Първо заплащането ви не е отлично, а по скоро прилично за да изкараш месеца.Относно работната дисциплина-как някой работи за вас година и няма работна дисциплина ,как за 1 година не сте го разбрали.А злобните служители които сте уволнили аз не си спомням да сте уволнили някоя по скоро сте ги принудили сами да напуснат с държанието си защото не можете да си позволите да им платите обезщетение.Оборете ме с факти.На колко злобни служители сте изплатили обезщетение.Знам отговора- 0 .И да когато уволняваш някой се изплаща обезщетение!!!!!Не обичате болнични,освобождавате хора затова ,че са си оперирали гърлото по спешност.Колко сте хуманни.Не обичате бременни и им вдигате бесни скандали и оспорвате представен от тях болничен.За развитието какво да кажа първо хвърляте прах в очите на хората правейки ги управителки,а после започвате да ги хулите и да ги заплашвате че ще ги изгоните.За осигуровките да ви кажа ,че осигурявате на малко над 500 лева ,а за да вземе някой 800 трябва трябва да го осигурявате на 1020.Случвало да осигурявате и на 4 часа ,а пред момичетата се правите на разсеяни.Съветвам всички които кандидатстват във вашата фирма да прочетат всички коментари от началото до края ,пък вие си пишете опровержения.Това не са безплатни клюки за вашата фирма а по скоро безплатни уроци какво да очакват хората от вас .Времето на нереализираните мутри отдавна отмина.Не мислете че хората са прости и недоучили като вас и постоянно ще ги лъжете.

Не мога да скрия има напрежение, но пък ако ти се работи има място за развитие. Заплатата се плаща винаги на време, има аванси. Не са ми отказали никога аванс в нужда по което и да е време. По някой път се закъснява и се ходи от рано,но не е нищо повече от нормалното.

За написаните по-горе коментари и от бивши и настоящи колеги мога да кажа само едно-щом не ви харесваше защо стояхте толкова време. Всеки пише че много дълго време е работел с нас,че дълго време е търпял.. А защо? За бъдещите ни колеги мога да кажа само да се замислят дали наистина е лошо при нас щом всички стоят толкова дълго време. Всичко написано по долу са лъжи. Заплащането е отлично,работното време е нормално като на всички останали места. Шефовете се съобразяват със всички,на кой кога му се пуши,яде,кога да му е отпуската,кога са му изпитите и всичко останало. Във тази фирма може да имаш само развитие. Ако имаш желание за работа и поне малко работна дисциплина те уважават и подкрепят,съобразяват се с теб и те повишават. Всички коментари по долу са написани от бивши злобни служителки,уволнени поради неспазване на служебните ангажименти. Замислете се дали искате добра работа и хубаво заплащане при нас или ниско платена работа и безплатни клюки за нашата фирма тук?

Преди няколко години работих за въпросната фирма.По другите коментари разбирам че нищо не се е променило.Даже е станало по-лошо.Бях управител в магазин 7Б който вече го няма.Постоянно търпях крясъци и обиди от шефа и жена му.Работех по 6 дни по 10 часа с 15 минути почивка за обяд.Ако те заболят краката и подвиеш крак или се облегнеш на щендера ти звънят по телефона и започва едно конско.Когато стана време да изляза отпуск,ми казаха че в тяхната фирма отпуската е 10 дни повече не може.Това ме вбеси и си подадох молбата за напускане.За да ме накажат си измислиха,че една от блузите съм я обичала и е в нетърговски вид ,за да си я платя.Помня как една колежка която ме замествашe, беше приела да й платя с 50 евро само и само да има оборот за да не я навикат по телефона.Шефът каза че са фалшиви и ги удържа от заплатата.Но не и даде тези ,,УЖ ФАЛШИВИ,,евро ,а си ги сложи в джоба.Тогава ми паднаха много в очите.Показаха какви жалки хорица са наистина.Разбрах че са затворили някой от магазините си,но това е следствие как са се държали с работниците си през тези години.Имам абонамент за обявите на тяхната фирма сега рекламираща се като Стоилов 2009,и за 3-те месеца тази година имат 14 обяви подчертавам 14 за 3 месеца.Искам само да им кажа да се замислят,защо за толкова години не намериха точния човек за фирмата.Явно причината не е в работниците.А когато нямаш добър персонал конкуренцията те измества!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Бях на интервю във фирмата преди време.
Господинът, който проведе интервюто(оказа се и собственик) се държа все едно се познаваме от 20 години и сме се събрали на лафче на селският пазар.
Заплатата се получава на няколко пъти, а отпуската видиш ли 10 дни платени, 10 неплатени - "както е по закон". Явно различни закони познаваме... както и да е.
Сега като прочетох останалите коментари успях да си обясня всичко. Благодаря на тези, които са отделили време да го направят.

А всеки, който се чувства балък - от фирмата често пускат обяви за работа, кандидатствайте :)

Тази фирма и шефовете за самият ужас.Много викове и крясъци от семейство Стоилови,дълги 10-12 часови смени не можеш да отидеш до тоалетната,нямаш обедна почивка и имат наглостта да пускат 2-3 пъти месечно обяви,че предлагат високо заплащане.Информирайте се какви заплати предлагат конкуренцията ви-1000lv Danaya,Monni,Julidan i dr.Колкото и под различни имена да се рекламирате-Стоилов 2009,Нико 2002,е-дрехи,Ева-М 2004 всички ви знаят що за фирма сте.Колко много работници сте излъгали с пари.Но ще дойде ден когато някой ще ви прати и данъчни и инспекцията по труда,а защо не и медиите и тогава жална ви майка.......

И аз имах шанса да работя в тази ,, велика фирма ".Беше самият ужас,работиш като вол по 10 часа без да сядаш за секунда.Ядеш за 5 минути,постоянно те разкарват за разни неща,нищо че си продавач и трябва да си в магазина да продаваш.Защото после те питат,защо имаш толкова малко продажби.Работи се до 8 или 9,но си тръгваш поне с час по-късно.Защото или чакаме шефа да се обади,или идва стока и иска да се оправи.Ако не го направим сутринта започва със скандали и крещене.Идват намусени и кисели готови за скандал,крещят ни пред клиентите и последните се изнизват при това шоу.Карат те да миеш пода и да бършеш прах,нищо че си го правил преди 10 минути.Лично съм била свидетел как изгони едно момиче което се стаписа като се разкрещя.На обяд ядеш за 10 минути,защото има клиенти или идва стока и това е ежедневие.Графика е 3 към 1,но това не се спазва или работиш 6-7 дни без почивка или ако няма работа само 2 дни работиш и няколко почиваш.Графика се прави ден за ден в 8 часа разбираш дали си на работа или почивка.Не е за всички има си и любимци.Работила съм с няколко момичета,които бяха много добри продавачи като Ина и Ели, които не просто работеха,а направо хвърчаха и правеха почти целия оборот.А наскоро научих,че и двете вече не работят във магазините ви.Особено бях изумена за Ели, не съм виждала така някой да се раздава.А вие непрекъснато я плюехте и търсех те кусури.Лично съм била свидетел как се нахвърлят върху някои момичета,обиждат ги ,после ги пускат да почиват повече дни или ги въртят по магазините.Аз затова не издържах много и вкъщи ми се караха че се прибирам късно.Не си струва да се унижаваш и да си хабиш нервите.Шефовете са доста истерични,постоянно се карат за щяло и нещяло.Те продавачи ли си търсят или някой с когото да се гаврят.А на Мартин искам да му кажа,че ви се носи името във вашите среди.И който е работил във вашата фирма конкурентите ви го вземат веднага на работа.Защото ако е работил при вас все едно е преминал през концлагер.Така че Мартине вместо да се пъчиш със снимки от коледното парти,и да карате момчетата да пишат от измислени имена,вземи фирмата в свои ръце ,прати баба Ева да гледа внучето,а баща ти да се вихри на морето.И поеми управлението на фирмата за да не ви се носи име не само сред работниците,но и сред конкуренцията!!!!!

Пише ви една бивша дългогодишна служителка.И аз като всеки честен човек опитах да подходя нормално,но собственика не ме изслуша.Започна да ми обяснява колко голяма фирма сте и колко големи са амбициите ви.Браво,това е похвално,но така ли се отнасяте към хората,които са работили толкова години за вас,били са ви лоялни.И за каква честност говорите,когато все още държите на работа хора,които ви крадат най-безсрамно,а вие ги каните по дискотеки и личните си тържества.Доверявате се на други ,които ви се подмазват ,а зад гърба ви пращат по дяволите.А тези които се стараят и раздават вечно са ви черни,носят вина за всичко ,не ви харесват защото са намусени и без настроение.Защо поне веднъж не си зададохте въпроса-Бъркаме ли някъде?Благодаря ви за всичко през годините.Викове и крясъци нон стоп,работа на отворени врати дори и през зимата.Три часа оставане след работа ,неплатени разбира се,ходене за карго в 8 и 30 сутринта също free.Цинизми ,псувни и истерии от ,,очарователната" г-жа Стоилова.Каква жена,каква класа ,какъв финес.Успех на всички млади и неопитни девойчета,които трудно приемат успехите на другите и са готови на всичко за 10 лева повече заплата.На една две крадли,които умело боравят 2 етикета в касата,2 в джоба.Успех и на няколко свестни и работливи момичета,които поради безизходица и смачкано самочувствие ,търпят всичко и бършат сълзите си в тоалетната.И особено на г н Стоилов ,който ме накара да напусна предната си работа ,,защото съм му много ценна и важна".,,А сега му преча на оборотния магазин".Такава съм ,човек с мнение и желание за работа,с нетърпимост към простотията и лицемерието на хората и с достойнство най вече!Така са ме възпитали ,и това че не ме оценихте е ваш минус.Други са ме ценяли ,и други пак ще ме оценят.

Доста време ми отне да се реша да напиша моето мнение за тази изключителна фирма.

Изключително глупави шефове, особено малката "шефка", която мисли че знае как се управлява, но е толкова тъпа, че е чак вдлъбната. Изобщо не и се отдава да е началник и не знам мъжът и толкова ли е тъп, че не забелязва? А може и да е под мноооооооого голям ботуш и го е страх да и обясни, че не става за нищо друго, освен да му грее леглото! Отношението им към работниците е изключително лошо, сякаш те са виновни че хората не влизат в магазина и няма продажби. А просто трябва да разберат че в бизнеса е така, днес правиш много пари, утре по-малко и така се върти колелото! Дано прочетат написаното и променят отношението(което явно са видели от дъртите началници) и начина си на работа, тогава ще им намалеят и главоболията. Разбира се трябва да имат малко мозък да проумеят написаното от всички тук, но малката е толкова тъпа, че надали може да чете, а още по-малко да проумее какво и защо е написано! Мартин е чел нещо, но и на него не му се е отдало да го обмисли и възприеме, за промяна не мога и да мисля, което е жалко.
А относно коментарите на настоящите служители, мога само едно хахахаха да кажа на тези задниколизци ;) И да ги попитам дадоха ли им по 0,50 стинки да пишат тези лъжи?
Ако обичате да Ви навикват само защото бременната тъпанарка(и не само тя, но със своята тъпотия тя дразни най-много) не е на кеф, ако обичате да стоите по 10-11 часа прави и обещания час почивка да е след работно време, то това е Вашето работно място, УСПЕХ!

И последно, мили работодатели разберете че не вие изкарвате парите си, а хората, които работят за Вас, така че научете се да работите без заплахи и обиди, за да задържите качествените хора, а не тези с най-дълъг език, който да Ви почиства след ходене по голяма нужда! И ограничете бременната глупачка до това да купува стока, за друго не става!