ЛН Сълюшънс е наименованието на юридическото лице на американската верига Domino's Pizza в България. Работих във фирмата повече от 2 години и не мога да кажа, че мнението ми е изцяло негативно, но е хубаво хора, които са се насочили натам да са наясно в какво се забъркват. Ще карам накратко: Заплащането на шофьорите е що-годе прилично, предвид факта, че се изкарват малко или много някакви бакшиши. И все пак, като ти се счупи колата ти излиза през носа (работи се с личен автомобил). Заплащането за служители ВЪВ пицарията е между 2.80 и 3лв на час в зависимост какъв договор са ти дали. Заплащането е смешно на фона на това, което те карат да правиш там и отношението, което ще получиш от Мениджъра. Разбира се в различните обекти мениджърите са различни и не мога да говоря за всичко, но този, с който работих аз - човек без висше образование, който не знае дори английски език (да не говорим за други чужди езици), който няма ни най-малка идея как се ръководи персонал. При него работата е такава - ако не е в настроение, по каквато и да е причина, то ти ще си виновен за всичко. Ако сбъркаш нещо, няма да ти каже как да го направиш, а ще ти се развика и ще ти каже колко си прост. Да не говорим за "глобите", които си измисля. От време на време кара хората да му дават пари, когато са объркали някаква пица или са доставили грешно поръчка. Подобни глоби са абсолютно нерегламентирани и тези пари отиват незнайно къде, като сумите са винаги според моментното хрумване на мениджъра. Освен това в някои пицарии (знам за тази в Борово) има практика обърканите пици, които не се дават на клиенти, да се ПРОДАВАТ на служителите, но нерегламентирано. Тези продажби не се отчитат никъде, парите отиват в джоба на мениджъра, цената се договаря според това колко време е стояла пицата на рафта и колко хора искат да я хапнат, а собственика на фирмата вероятно изобщо не знае за тази практика. Текучеството във фирмата е огромно, тъй като отношението към новите служители е ужасно и по никакъв начин не се показва стремеж към тяхното задържане в дългсорочен план. В обявата на фирмата за работа пише "Конкурентно възнаграждение, заплащане обвързано с резултатите и личните постижения". Такова нещо няма, заплащането си е едно и също, зависи единствено колко часа ще ти дадат да работиш, но в крайна сметка 600 лева е горе-долу максимума който може да изкараш, при 50 часа работа на седмица, търпиш непрекъснато викове и упреци, миеш и бършеш по цял ден някакви гнусотии и т.н. Очевидно и неприятно е и по-специалното отношение към отделни хора от персонала, като се получава така, че едни могат да правят какво си искат, а други да бъдат хокани за най-малкото нещо. На официалните празници НЕ СЕ ПЛАЩА ДВОЙНО, както е по закон (единствено на Бъдни вечер, Коледа, 31.12 и 01.01 - т.е. 4 дни в годината, независимо че националните празнични дни са МНОГО повече). Работи се без почивен ден в годината. Възможностите за развитие не се определят от знанията и уменията ти, а от отношението ти с ръководството, не се провеждат конкурси и не се обявяват свободни позиции по-нагоре в йерахията. Просто един ден ти казват, че "еди кой си" ти е новия шеф и никой не ти е казал, че изобщо е имало свободна позиция, за която да се бориш евентуално. Работата е подходяща за ученици и студенти, тъй като работното време е разчупено, но отношението на мениджърите е под всякаква критика и огромното текучество се дължи главно на това. Собственика на фирмата - Никола Николов показва доста по-голямо уважение или поне приятелско отношение към персонала, но за съжаление неговите взаимоотношения със служителите са сведени до минимум и той не е съвсем наясно какво се случва на най-ниско ниво. Бонуси за 2 години съм получил веднъж (скромните 30лв), а има хора които не са получавали никога. Работата е много, интензивна е и непрекъснато стават грешки. Проблемът е, че вместо да се търсят конкретните причини за грешките, да се подобряват процесите и да се предотвратяват подобни грешки за в бъдеще, то просто ти викат и те глобяват, докато ти писне и напуснеш. Въпреки значително повишилата се работа в последната една година, заплатите не са мръднали, а даже се говори за намаляването им.
Единственото положително нещо в тази фирма е разчупеното работно време и младите колеги. Ако решите да кандидатствате за работа там, просто си пуснете СV и бъдете сигурни, че ще ви наемат, тъй като текучеството е голямо и хора се търсят непрекъснато. Съвет: не отивайте с никакви очаквания, защото бързо ще се изплашите и разочаровате. Наясно съм, че условията за работа са горе долу същите във всички подобни фирми от типа Fast Food. Ако започнете като служител ВЪВ пицарията, гарантирано няма да издържите повече от 2-3 месеца. Като доставчик, ако мениджъра ви хареса и ви дава часове ще сте доволни, докато не почне да ви се чупи колата. Успех! Ако някой има въпроси да пита.
Работата е динамична , пари се изкарват , нормално.
Независим си и имаш свобода в голяма степен. Трябва да умееш да си пазиш автомобила и той да е в добро състояние. Трябва да имаш добро отношение към всички клиенти и заслужаващите и незаслужаващите такова. Що се отнася до рутинните задължения в пицарията -никой ,,морен не е пил вода '',сгъване на кутии или менюта и т'ва ли е тежка работа?? Или че ще те накарат да чистиш , е нали трябва да е чисто там където се прави храна. Аз работя вече почти година на 4 часов договор и съм доволен.
Здравейте и от мен. Аз съм бивш служител на фирмата. Искам и аз да изразя своето мнение. Работих една седмица,нямам много наблюдение върху обстановката и хората,които работят в пицариите. Напуснах не защото работата не ми хареса,а защото първоначално(на интервюто) ми беше обяснено,че само ще карам поръчки. Нека да започна оттам.
Поканиха ме интервю чак три седмици след като кандидатстах,защото първият път,когато се свързаха с мен нямах възможност да говоря. Разбрахме се,че пак ще ми се обадят но не го направиха. След многократни опити да се свържа най—накрая успях. Когато отидох на интервю „невзрачното„ момиче се държа много арогантно(както на интервюто,така и по телефона).През повечето време нищо не й разбира. Лошо впечатление ми направи незаинтересоваността от нейна страна,защото не ме попита дори с какво съм се занимавал или дали още го правя.Гледаше ме през очила и ми говореше така,сякаш съм там за някаква супер престижна работа. Обясни ми,че работата ми е да карам поръчки до адрес,но проспусна да каже всички малки подробности(като рязане на пици,чистене и др.). 2 дни след интервюто ми се обади,за да ми каже че съм удобрен(аз все още не бях сигурен,че искам да започна),казах й,а тя ми говореше лошо отново,все едно съм длъжен.Повиши ми тон и ми каза,че ако искам да работя за тях задължително трябва да и се обадя до края на работния ден(явно иначе отпадам). В крайна сметка реших да пробвам.
Отидох на обучение и разбрах,че не съм само доставчик,а и санитар.Поработих една седмица и си дадох сметка,че за толкова много задължения не ме устройват парите.
Хората по пицариите и мениджърите са готини от това,което видях за една седмица.
Съветът ми към фирмата е да се наеме или разговаря с така наречените HR-и за по—нормално отношение и да им се обясни,че никой не им е длъжен. Защото нека не забравяме,че първото впечатление е много важно.
За няколко месеца става
Много работа , малко пари , нула уважение....всичко друго е лош мениджмънт и личностни нападки.
Служители като Братанов и малкия гном Кузман съсипват фирмата.Докато има шуробаджанащина ще има и текучество.Искам да попитам,ако се пусне тест за наркотици, кой от Борово ще остане мениджър? И нормално ли е Братанов да ни посреща на вратата търкаш талони от лотарията и по цял ден Еврофутбол да дебне, а познайте какво се случва като загуби, да жална им майка на доставчиците.
Докато там работят хора като Радослав Братанов, Михаил Ризов , Веселин Рангелов , Светослав нз си къв си....абе всички от една компания - просто няма смисъл да се пробвате. Шуробаджанащина на ТОП НИВО!! Работещите и свестни УМИШЛЕНО СЕ товарят с още и още работа и ПОСТОЯННО се ЛЪЖАТ(такива са преките нареждания от горе) че видиш ли ИДВАТ ПОВИШЕНИЯ. Идват ама таратанци - лъжат те до последния ден и ХОП - следващия мениджър-супервайзер-нз си кво си е просто поредния от чалгарската компания на михаил ризов и сие.....крайно некомпетентни и мързеливи хора. Михаил се е доказал в кражбите от фирмата,тормоза над инсайдери , гаврата с определени шофьори...а ако сте момиче и не отвърнете на чалгарския му "чар" ще ви се стъжни още повече....сега не знам в кой магазин работи същия но определено не завиждам на колегите му. Освен кражбите от фирмата(1000% ) взимаше пари назаем от служители и после не ги връщаше - даже ти режеше от часовете. Това че се забиваше навремето с Емануела (може би и сега), не остави никакъв избор на голяма част от персонала просто да напусне. Веселин Рангелов - пародия , Павел - пародия , Фанасков - пародия....не си губете времето!! Лъжци и лицемери
Потвърждавам всичко,което колегата изреди отдолу с изключение на коментара за шофьорите - най-вече в Павлово са селяндурите.
Бачкал съм в 4 ресторанта на Доминос и се нагледах на сеир.
Аз също напуснах преди няколко дни заради мениджмънта.
Почнаха да ни използват като мулета след като 7 човека напуснаха по едно и също време в Южен Парк.
Гърчат всички инсайдери за да покрият дупките в графиците и заплатите си седят съшите.
Ако искате да се гаврят с времето ви - заповядайте в Доминос!
Борово и Павлово са най-собре като работна среда и хигиена. Не стъпвайте в Южен парк - заведение от коридори; изключително тясно е и ще развиете клаустрофобия!