Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Берлиц /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 11 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 11


кандидат за работа

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
5
Колеги
0
Работна среда
-4

Кандидатствах за работа в Берлиц през август 2018. Имах няколко срещи с директора на центъра Вера Френгова и първоначално останах с много добри впечатления от нея. Изглежда млад и амбициозен човек. Въпреки отделеното от мен време за многобройните етапи на подбора, които налагаха ходене на място в офиса на Граф Игнатиев, провеждане на пробен урок и попълване на тест по английски, вече два месеца няма никаква обратна връзка от въпросната г-жа/г-ца. Надали щях да получа същото отношение, ако исках да запиша курс при тях. Съветът ми към всички кандидати за работа там е навреме да преценяват дали си струва да отделят от времето си за тази фирма.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Не знам какви тестове преминават кандидат-преподавателите, още повече ме озадачава факта, кой оценява, и подбира преподавателите.Като клиент аз никога повече не бих ползвал услугите на Berlitz България.По-долу в коментарите някой е написал, че да владееш език е едно, а да умееш да го преподаваш е друго и е прав.Ще споделя пример но не искам да споменавам Имена, защото не е моя работа да оценявам преподавателите.Започваме курса, аз съм 3-то ниво според теста.Да аз разбирам езика, когато някой ми говори проблема при мен е, че не мога да говоря.Отначало много ме тормозеше метода на обучение, и вътрешно се съпротивлявах, но реших да се доверя на метода.Следваща изненада започваме с Present Perfect Tense & Simple Past. Уроците включват четене от учебника.На въпроса към преподавателя какво What does mean acquaintance ? Не мога да пресъздам обяснението но беше объркващо.Не се обяснява на български.Ок това е фирмена политика Но ти не можеш на английски да обясниш, аз как да те разбера.Направих справка в интернет после и о чудо това ли било пример Yes i know Bob but hi isn't my friend.След няколко часа колега попита What does mean Cave? обяснение това го запомних The Cave is s hole wich can be a horizontal or vertical. АХАХАХХАХАХХА Oh Rat's Брилиантно обяснение, ако не знаех значението на думата, ами може да е дупка от бормашина, дупка от куршум или дупка от всякакво естество.Не знам ние ли попаднахме на куц преподавател или всички от Berlitz са такива, нямам и намерение да продължа за да разбера.Хубавото в случая е, че курса го поема фирмата.Няма да е добре че It will not be a good message to the menagement if i leave the program after several lessons , but i dont give a shit.Нямам време за губене, от интернет, и виртуални уроци пак на английски разбирам, и научавам много-повече от колкото от Berlitz.А ако трябва от джоба си да извадя толкова пари за курс, в който преподавателя е меко казано некадърен...няма как да стане.Щом има такова течение на кадри работата е ясна :)


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Според мен, тест проверяващ езиковите компетенции на кандидатите е задължителен. След като направих такъв в офиса на Берлиц, бях поканена на обучение - имаше кандидати, които въпреки че бяха минали успешно теста, правеха множество груби грешки при говорене! След въпросното обучение ще отпаднат и те. Как си представяте тези хора да бъдат наети да преподават и да са лицето на реномирана и световно известна фирма? Това, че си завършил езикова гимназия или филология, за съжаление, не означава че владееш езика на необходимото за преподаване ниво. 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Не зная вие как възприемате факта, че подлагат утвърдени преподаватели с опит на унизителния изпит по език, но аз не можах да повярвам на ушите си, когато бях поканена да се явя на "тест по езика", забележете, не кога да е, а в събота в 9 сутринта! Какво си въобразяват тези чужденци от Berlitz? Че тук университвтските преподаватели са неграмотни или какво? Аз първоначално дори не можах да разбера за какво точно става дума. Казах им, че могат да ми се обадят, само ако искат Аз да изпитвам някого . Пълно безобразие!


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Много лично го приемаш!
Както е популярно по прнцип и в Берлиц, от конструктивната критика човек/организациите могат да се учат и подобряват. Нали за това се иска и обратна връзка и от клиентите?
За да се случи това обаче, те трябва да са отворени и да слушат активно.
Ти само потвърждаваш мнението ми и това на „Левски” за развитието: „..се простира до това да взимаш най-добрите групи, да си запълниш целия работен ден с часове, клиентите да са доволни от теб и да искат ти да ги обучаваш и тнт. а именно - нищо свързано със супервайзването :)” .
Относно супервайзорството – не всеки иска и може (в това число и аз), въросът е в ясните критерии и в това, тези които искат и веротно могат, поне да получат възможност, когато този по висок пост е свободен.
„..поради някаква причина някои хора не могат да разберат че това да си вършат работата отговорно, качествено и ефективно е нещо нормално..” – аз съм на същото мнение, само ще допълня, че ролята на супервайзорите и на директорите е да контролират и коригират това, след като си изяснят причините. Ако не успеят, хора, които НЕ си вършат работата отговорно, качествено и ефективно, не би трябло да продължават да работят в Берлиц. (виж. мнение John Smith)


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

"На кривата ракета и космоса и е крив" малко думи но описват ситуацията ти много добре :)
Иначе ще бъде много интересно ако всички станат супервайзъри, така ще могат сами да се супервайзват, и реално няма да имат нужда от супервайзър - което мисля че е едно и също с това всески да си върши качествено и отговорно работата :) поради някаква причина някои хора не могат да разберат че това да си вършат работата отговорно, качествено и ефективно е нещо нормално, и че работата на супервайзърите е да контролират точно това :) а иначе "изключване на телефона за да не те намерят" определено не е част от необходимите качества, които трябва да притежаваш за да бъдеш супервайзър ;)
Относно притесненията ти за развитие - когато ти си кандидатствал/а за работа мястото е било за учител а не за супервайзър, съответно развитието ти се простира до това да взимаш най-добрите групи, да си запълниш целия работен ден с часове, клиентите да са доволни от теб и да искат ти да ги обучаваш и тнт. а именно - нищо свързано със супервайзването :)
По принцип когато се освободи място за по висок пост в каквато и да е организация - вариантите са 2 - пуска се обява за съответният пост или се избира най-подходящия от сегашните служители. Вариант при който ти си вършиш работата добре и поради това сегашния служител на по висок пост, който също си върши работата добре, да бъде отстранен и ти да заемеш мястото му, е нелогичен и нереалистичен :) 
Опитай се в следващата си работа да работиш заради самата работа а не заради заплащането или работното време и ще видиш колко лесно ще станеш "супервайзър" или супер нещо друго ;)


шубе го/я е и не казва!

4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
4
Работна среда
0

Истината е някъде по-средата.
И всеки има право да си каже мнението, било то и анонимно (което ще направя и аз).
Шансове за развитие има, ама не много големи. Независимо колко си добър, можеш да станеш супервайзор, ако предния е напуснал. Не ми казвай, че ти си била наясно от самото начало, че като се докажеш, ще можеш да станеш мениджър по обучението. Критериите наистина са неясни, поне за повечето преподаватели. А колкото до одиторите от Германия, те могат да оценят качествата ти, когато вече СИ супервайзор, т.е някак си „следварително”.
За мнозинството от учителите развитието спира като станат много добри, т.е след около 1,5 -2 години (ако разбира се са имали достатъчно часове за да натрупат опит). И колкото и да ги кефят работата и колегите, и гъвкавото работно време (което започва да става толкова гъвкаво, че чак си изключваш мобилния телефон за да не те открият), започват да се замислят за нещо различно, като нямам предвид само друга работа..
Е, нормално е, след като човек се „докаже”, да започне да иска развитие или по-платена работа, що-годе нормално работно време, по-постоянен доход (особено ако работиш на хонорар) и т.н. И е доста странно да обучиш и развиеш някого, да стане добър и клиентите ти да го харесват и точно тогава да го изгубиш, защото не си съумял да разбереш, какъв е проблема. И това не се отнася само за преподавателите...
Та да си обобщя мнението: Берлиц е чудесно място за работа за около 2-3 години, след това хората са изморени и недоволни, и започват да пишат по разни блогове и форуми.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Да продължа за супервайзорите. Аз съм единия. Освен условията за супервайзори, искаш ли да обявим и условията за подбор на директор и франчайзър? Относно доносите, ела и лично обсъди този въпрос с мен, не се крий зад мъжки псевдоним, още повече пък Левски! А качествата ми са били оценяни многократно и то преди още да ме изберат за позицията и не само от директорката, но и от одиторите ни в Германия! Именно на това се дължи израстването ми от учител до мениджър по обучението за България и Румъния. Така че и възможности за растеж има. И като стана въпрос за това – злобният ти тон изобщо не отива на явно изразения ти стремеж за растеж, професионален или духовен.
Горко му на слеващият ти работодател, който ще се сблъска с нелоялността ти.


настоящ служител

43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Колежке, за мен този коментар е много едностранчив и ограничен. Само черните и само белите герои са останали далеч в средновековната литература! Да започнем с графика. Повечето колеги работят в Берлиц на хонорар и имат възможността да заявяват в кои дни и часове могат да поемат занятия. Така че ако това, че ПОНЯКОГА се случва да имаш часове до 9 вечерта и после от 8 сутринта ти тежи, си свободен да го кажеш. Аз доста често имам часове до късно, но това по никакъв начин не е попречило на личния ми живот – все още имам гадже, срещам се с приятели, ходя на кино, концерти, барове, купони. Всичко зависи само от теб самата. Ако пък ти имаш 2 часа, а колегата ти 10 – това най-вероятно е защото той е достатъчно добър, за да накара курсистите да настояват да имат часове предимно с него! За уважението. Директорката ни винаги е приемала всички и е била достатъчно толерантна да изслушва личните ни терзания. На мен лично ми е помагала в ситуации, които изобщо не е била длъжна да взема присърце! Никога не ми се е налагало да я чакам да пуши първо и после да ми дава заплатата. Дори и да се е случвало, това не е обичайна практика. Много пъти самата тя е идвала в учителската стая, за да извика който е наред за заплата. Прояви малко повече емоционална интелигентност! Влез “в обувките” на другия и се опитай да разбереш какво е неговото положение преди да започнеш да критикуваш, виждайки нещата само от собствената си гледна точка!


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

А при това взимат високи такси за курсове, защо, като очевидно не плащат добре на преподавателите си? Явна пярите отиват за друго, за какво- на клиентите не става ясно. Не е и за качество - личи си че има текучество, преподавателите се сменят и не винаги са подготвени.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?