Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Nemetschek Bulgaria / Немечек България / Немечек ООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,ул. Индустриална 11&markers=София,ул. Индустриална 11

Nemetschek Bulgaria / Немечек България / Немечек ООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 42 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 42


настоящ служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте! Казвам се Силвия, работя в Немечек от 3 години и половина, по настоящем на позиция координатор Маркетинг. Искам и аз да споделя своето мнение за атмосферата във фирмата, за нейния мениджмънт и социалната й политика. Без излишен патос и PR трикове мога отговорно да заявя, че Немечек не е просто фирма, а Работодател, който отрано е осъзнал, че служителите й са нейният най-ценен ресурс и  съответно полага достатъчно грижи за него. Социалната политика на фирмата не се изчерпва само с традиционното коледно парти, което доста фирми съкратиха в последните години на криза, но също така организира редица фирмени събития и активности (и лежерни и по-екстремни), спонсорира участия на служителите си в различни състезания, съфинансира редица спортове, според различните предпочитания, грижи се за доброто ни физическо здраве чрез допълнително здравно осигуряване и масажи в офиса и предоставя редица други социални придобивки. Мениджърите на тази фирма са истински професионалисти и освен това - хора, на които винаги може да се разчита, както в професионален, така и в личен план.
Няма фирма, която да може да задоволи на 100 % желанията на служители от всякакъв тип. Но ние нямаме нужда от всякакъв тип служители. Именно затова тук работят хора, които знаят какво могат и какво искат, знаят как да го поискат и как да го заслужат, хора, които не просто идват всеки ден на работа, а идват с желание и ако се наложи да остант в извън работно време, го правят отново с желание и вътрешна мотивация. И не само това - тук ценим про-активните и инициативни хора, креативните идеи и желанието за колективност. Ако ние - служителите на една компания сами не можем да изградим приятна работна атмосфера, позитивни колегиални отношения и не обичаме работата си - никой мениджмънт няма да може да го направи.
За мен е истинско удоволствие да бъда част от екипа на Немечек България и благодаря на всичките си колеги и мениджърски състав за това, което са.
Надявам се, че бъдещите попълнения на нашия колектив ще споделят това усещане за съпричастност към нещо позитивно и най-важното - развиващо се с помощта на нашите собствени идеи.
 
 


1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
0
Натоварване
2
Потенциал
-5
Местоположение
-4
Колеги
1
Работна среда
2

Софтуерна фирма на средно ниво. Стартово заплащне според опита но не повече от 2300-2500.Ако искате 3к и нагоре пробвайте другаде. Няма нужда да се плашите от интервюто поради липсата на реална техническа проверка на знанията ви. Ще ви задават въпроси от HR естество, какъв опит имате, правили сте това или онова и тн. така че развихрете фантазията си. Не вярвайте на обещания за carrier path  в тази фирма реално не може да се израсне при плоска структура, търси се само рая. Отношенията с ръководството изглеждат коректни на повърхността  но не разчитайте на честност докрай:-). Ако станете неудобен за ръководството могат да намерят начин да ви махнат без обяснения и да се погрижат да не си намерите лесно работа. Не е тайна топлата връзка на ръководствто с някои агенции за подбор на персонал които наред с останалата си работа играят ролята на жълт вестник в IТ бранша. Успокоението е че такива крайности тук се случват рядко, но прецеденти има.Работната среда е нормална без особено напрежение. Толкова!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Перничанинът е прав.Но няма добра гледна точка към дивелъпърският отдел. Първо за мизерните заплати в селса е вярно. Знам за поне 3ма души които напуснаха заради това.
  Във фирмата има цигании на дребно. Примерно разбирате се за една заплата накрая получаваш 100 лева по малко или вместо да ти я дигнат от другият месец както сте се разбрали ти я дигат след 2 месеца.
Отделно нивото във фирмата е изключително ниско, няма технически интервюта. Практически абсолютно всеки може да стане дивелъпър стига да каже че е програмист дори до вчера да е държал мотиката. Нивото на мениджмънта също е слабо.
Посредствена фирма в лъскава опаковка с претенции. Подбора на кадри е куцо кьораво сакато, чичово, лелино на стринка ми и т.н.


22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
-3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Една от най-тсабилните фирми на пазара. Перфектно онтошение, работна среда и вътрешно фирмени отношения. Идеалната фирма за старт в професията. Много слаби възможности за кариерно развитие. Не става въпрос да станеш от секретарка шеф, но все пак е важно. Добро заплащане в девелопърскоте отдели. В търговския отдел обаче заплащането е ниско, за същите пари в момента се работи като продавач в магазин, без изисквания.


настоящ служител

43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Отношенията между колегите са много добронамерени и приятелски. Шегите са постоянни. Няма напрежение и нерви. В такава обстановка работата наистина е песен.
Няма фирми без забележки, но на фона на всичко останало, те се губят.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

заплащане- средно?? може ли да дадеш определена сума? един нов човек с колко би започнал и някой който е бачкал от 1-2 год колко зима?


26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
4
Привилегии
2
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
3

Като цяло фирмата е много стабилна, атмосферата е добра, работата спокойна, но се очаква да работиш !!!!, условията прилични, работното време гъвкаво, заплащане изоставащо, но много стабилно и като цяло фирмата е просперираща, НО : Първо - Фирмата не е немска от много време. Отделиха се от фирмата майка преди доста години, но си дръпнаха важните клиенти. Работи се по немски, но по доста побългарен модел, което е и хубаво и лошо. Лошото е че нивото на HR остана много ниско, т.е. много общо. Поради разрастването на фирмата мениджмънта не смогва да поддържа реална връзка с работещите и това води до ненужни усложнения. За съжаление собственика не иска да промени плоската структура на фирмата и все още не е достатъчно уверен в ръководните способности на тийм лидерите си, което го възпира да им даде достатъчни правомощия. Липсва реален диалог със служителите. Човекът натоварен с HR дейността нито има представа от нея, нито я изпълнява, а и е принуден и да изпълнява обратното на нейните цели и е финансов мениджър на компанията, т.е. се бори да намали разходите, което генерално си противоречи като характеристка с целите на HR-a.
1. Заплащане - средно, еволвиращо според полаганите усилия и постигнатите резултати, но с ниски и незадоволителни темпове на растеж. Липсва каквато и да е изградена система за поощряване, било то финансово или с други допълнителни придобивки за добри постижения, което пък води до един вид комунизъм .... всеки работи според съвестта си ... които я имат дават много и се дразнят на останалите които не им се работи, но ефект няма.
2. Уважение - на професионално ниво - според това, което си и което показваш и доказваш, не и това за което се мислиш !!!. На лично ново - отношенията са много земни, човешки и някак български. Потупване по рамото само в краен случай !!!!
3. Привилегии - практически няма, като изключим паркинг за по-старите, който се разширява непрекъснато с възможностите на сградата.
4. Сигурност - много висока. Хора почти не се уволняват.
5. Работа и свободно време: Работно време от 9.00(10.00) до 18.00, 19.00 плаващо практически. Не се следи много изкъсо дали се спазва - важното е да работиш в срок и най-важното качествено !!!!, обедни почивки, почивки за кафе, цигари, тенис на маса, масажи и прочее са неограничени и се приемат за напълно нормални. Важното е да си качествен и производителен.
6. Потенциал за развитие: професионално - задоволителен, т.е. изключително опитен и мотивиран да помага колектив. Висока степен на групово осмисляне и обсъждане на професионалните задачи и подходи. Възможности за обучение - спорадични. Кариерно развитие = 0, поради плоската структура на фирмата, а именно Х екипа, със Х лидера и един шеф/собственик отгоре., т.е. ако искаш да ставаш шеф не си за тук, тук се работи и се твори и не е за кариеристи.
7. Местоположение: добра комуникация, лош въздух (Сточна гара), липса на места за хранене достъпни пеша.
8. Колеги - прекрасни 95%. Непринудени отношения, направо близки на всички нива, дори и със собственика.
9. Работна среда - нови офисни помещения, някой от които доста зле изпълнени от наемодателя, пространство голямо, спокойствие голямо, маса за тенис, конферентни зали, добро техническо осигуряване, кухня със всички екстри, дори и душ кабина.
Крайно заключение: Добра социална политика, но и липса на стимули и контрол. С две думи мениджмънта има много да наваксва но полага усилия. Стискаме палци .....


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Без да меня оценките, ще потвърдя казаното от Немечекофил и с външна информация, че висшето ръководство на Немечек се стреми към добри постижения и организация в работата. А това не може да стане с лошо отношение към екипа и се прави с добро. Имал съм лична среща и с един от шефовете. Впечатлен съм. Така че, пожелавам на екипа успех и подобрение, а на кандидатстващите - да успеят да се докажат. Все пак, не може държавата да е в едно положение и да искате от българска фирма да е рая. Щото ако е рая, той няма да е устойчив. А тази фирма е минала не е една криза.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Чета тук като цяло позитивни оценки за фирмата. Нека някои да цитира с конкретни цифри какво означава "добра заплата". Да каже в какви граници варира заплатата за младши и съответно старши програмист. Защото за едни 500лв може да са "добра заплата" а за други 4К да е ниска.


настоящ служител

40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Работя в Немечек от няколко години. Във фирмата цари перфектна атмосфера на работа и човешки взаимоотношения.

Вече има нови офисни помещения, които предлагат чудесни условия за работа и достатъчно пространство, така че да остане място за масата за тенис и столовете за масажи. Сутрин можеш да си направиш кафенце на някоя от двете машини за еспресо и да си го пийнеш на слънчевата тераса на офиса. Ако не ти се пие кафе можеш да избереш някоя от 3-те вида машинки за изстискване на плодове и да си направиш фреш. Ако се почувстваш уморен можеш да се възползваш от субсидираните от фирмата масажи в офиса предлагани от специална фирма и подготвени хора.

Ски, сноуборд, картинг, спускане в Харамийската пещера, катерене на скали, гребане с канута, бънджи, рафтинг и пейнтбол са само някои от заниманията, които практикуваме по време на къмпани уикендите докато почиваме на места като спа хотел Девин, спа комплекс Катарино, спа хотел Темплиер и др.

Заплатите във фирмата може би не са от най-високите, но само който е работил в Немечек може да разбере, какво предимство е спокойствието, сигурността и приятелската атмосфера.

Четейки написаното по-горе не се заблуждавайте, че тук не се работи. Не е лесно да започнеш работа в Немечек. За да си част от екипа трябва да работиш здраво и да заслужиш мястото си.

Като гледам предимно отрицателните мнения за останалите фирми, предполагам, че моето мнение ще ви се стори нереално. Недейте да ми вярвате. При нас работят много хора и със сигурност познавате лично или чрез ваш приятел някой от тях. Попитайте него за мнението му за Немечек. Уверявам ви няма да чуете нещо различно.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?