Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

КЦМ АД(Комбинатът за цветни метали) /img/frontend/nomap.png"

КЦМ АД(Комбинатът за цветни метали)

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 39 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 39


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, търсите ли за производството?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете лесно и си харчете парите със здраве! Как ще се случи това, вижте тук :

WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Моля някой да сподели мнение


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой може ли да даде ъкъл и съвет как и къде се обявяват места за работа и как може да се кандидатства


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Актуално мнение за фирмата?


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

За бай Юсуф от колежката в Технолоджи
не искам да се обиждаме лично - и моята и твоята работа са нужни и следователно и аз и ти сме необходими, иначе никой няма да ни държи и ден. За мен мога да кажа със сигурност (без излишна скромност),  а и за колегите, с които имам преки контакти, че сме професионалисти с опит, което не се намира лесно на "пазара на труда". И аз и те носим лична отговорност за това, което правим - което е много стресиращо. Що се отнася до заплатата - това е нещо, което зависи от много фактори, обстоятелства и т.н., но съм сигурна, че аз и даже цялото Технолоджи да изчезнем, твоята заплата няма да порасне и с 1лев. Искрено ти съчуствам и за тежкия труд (на твоята работа сигурно ще ми се "обърне хастара и за ден"), и за отровите, и за неадекватното заплащане! Надявам се , след реализцията на новите проекти в цинково и в оловно производство, много от нещата за работниците в завода да се подобрят! 


настоящ служител

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
4

Колеги, не мога да проумея как може да плюете така по завода. Положението наистина не е идеално, но определено не е и това, което доста от вас описват.
Относно написаното от последния коментирал:
1. Съгласен съм, че служебните автобуси са стари и имат нужда от подмяна, но пък не може да не се оцени факта, че организираният служебен транспорт е голям плюс - пести време и пари на работниците. А не знам колегата на кой автобус се вози, но аз съм ползвал доста от линиите и не бих казал, че "се моля да стигна до работа". Да, некомфортно е в повечето автобуси, но толкова!
2. Относно времето за хапване сутрин - работния ден реално започва не по-рано от 7:45; служебните рейсове пристигат между 7:05 и 7:20. Аз лично успявам да хапна спокойно, да се придвижа до работното си място и да се преоблека навреме. Ако колегата обича да се мотае в стола и да си лафи с другите колеги - няма как да стане.
3. За отношението на началниците - кой каквото си постеле, на такова ще легне. Ако ти се отнасяш с пренебрежение към работата и началниците и те ще се отнасят така с теб. Тук обаче не мога да не призная, че наистина има и изключения от правилото. Но смятам, че не само в КЦМ има по някой "крив" началник.
4. Администрацията наистина е раздута. Не мога да кажа дали знаят с какво се занимават или доколко са компетентни, но мисля, че са повече отколкото ни трябват.
5. Ръководните лица са достатъчни - ни повече, ни по-малко.
6. Работникът има право на мнение стига да знае как да се аргументира. Нещо от сорта "Дай тука да махнеме тоя филтър, щото много се задръства" едва ли е мнение, на което би се гледало сериозно.
7. Съоръженията наистина са стари, но са добре поддържани, а и в последните няколко години тече процес на модернизация на производството, който доведе до обновяване на доста неща... а и още доста ще бъдат обновени.
8. "Шуро-баджинащината" - и да, и не. Наистина за някой по апетитни работни места може и да има оказване на натиск, но останалото е по-скоро традиции и приемственост. Не смятам това, че например синът на бай Юсуф, с металургично средно образование, е назначен на най-нисшата възможна длъжност и му е даден шанс да се докаже. е шуро-баджанащина. Ако не успее да се докаже, ще бъде освободен по-същия начин, по който е бил назначен.
9. За оценяването на труда не знам... или си спуквам задника от работа, или съм от "наш'те момчета", но мога отговорно да заявя, че трудът ми се оценява. Но все пак има доста спекулации относно т. нар. "месечни оценки". Не мога да преценя дали са истина или плод на завист и неоснователно недоволство.
10. Кой и дали ще бъде наказан много зависи от звеното, в което сте и от прекия ви началник. Има много началник смени и ръководители, които се застъпват за хората си.
11. Заплатите наистина не са увеличавани скоро и не достигат. Но "на фона на цялата криза" е хубаво, че са редовни, сигурни и не са намалявани. Все пак и аз се надявам скоро да започне някакъв растеж, защото ситуацията е тежка, а парите, които получаваме започват да "струват" все по-малко.
12. Синдикати наистина няма. А когато решат да се преструват, че ги има, създават проблеми, вместо да спомагат за разрешаването им. Пълна скръб. Напълно съм съгласен, че синдиката трябва да е външен и на самостоятелна издръжка.
В заключение, смятам, че колегите трябва да се замислят какво имат тук и какво евентуално биха получили другаде, вземайки предвид собствения си опит и квалификация. Да помислят и за отношението на по-малките работодатели към осигуровките, социалните придобивки, бонусите и т.н. И чак след като са помислили да започнат да бълват празни приказки, само колкото да изпуснат парата.


1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
4
Потенциал
-4
Местоположение
4
Колеги
-2
Работна среда
-5

Ида пишем,и да говорим все тая!!!В завода положението е под всякаква критика!!!Да отбележим първо положителните неща!Първо-Осигурен транспорт;Второ-Осигурена храна(въпреки,че парите за храната не достигат!!!);Трето-Осигурено работно облекло;Четвърто-Осигоряват те на тази заплата която взимаш;Пето-Осигурени пари за някой празници(въпреки,че парите са точно колкото да ти замажат очите!!!);Шесто-Платени болнични и наличието на медицинска слижба;Седмо-Платен отпуск;Осмо-Осигурени пари за пуснати на веднъж 10 дни платен отпуск.... До тук с изброяването на положителните страни! А сега нека започнем с отрицателните(дано да ми стигнаъ симолите за да ги изброя!)Първо-Всеки ден когато се качиш на някой от старите служебни рейсове се молиш да стигнеш на работа(а уж за да може да е продуктивен работника трябва да е спокоен!);Второ-Когато идеш на работа е хубаво да хапнеш преди нея,но така закъсняваш с 5мин. тъй като тогава пристига рейса и тези 5мин. могат да ти ги изкара през г***;Трето-Отношението на някой(да не казвам на повечето)ръководни лица е като към роби а не като към слъжител който му изкарва и на него прехраната;Четвърто-Половината(да не казвам отново всички) от администрацията не е необходима,и дори не е на ясно с какво точно се занимава производството(да не говорим,че и половината са некомпетентни);Пето-Ръководните лица станаха повече от работниците;Шесто-Работника няма право на мнение(независимо,че точно той е този който следи и осигорява производствения процес);Седмо-Искат със технология и машини от допотопната ера да правят чудеса;Осмо-"Шуро-баджинащината"(даже не искам да коментирам,всеки е отишъл да си вади хляба,но едни са отишли за да ИМ го вадят);Девето-И да си спукаш з****** от бачкане,няма кой да те отрази,а разбира се месечната отценка,ще я получи "наш'то момче";Десето-Винаги когато стане някоя авария първо наказват работника,а после гледат какво е станало;Единайсет-Заплатите са наистина малка на фона на цялата криза,работа която вършим,нерви който хабим,и отрови който дишаме;Дванадесет-НЯМА СИНДИКАТИ,защото лидера на синдиката,заедно с цялото му семейство работят в завода,и не можеш да очакваш от този човек да ти защитава правата.Синдикатът трябва да е задължително външно формиран.Така да се каже,от всеки работник по 10лв. да се съберат за синдикална такса за да се наеме вещо лице извън завода,което да може да защитава интересите на работника.Което лице ще знае,че ако работника е доволен от него,и той ще има добри пари!;Тринадесет-Не могат да искат добра продуктивност от човека когато машината не ти го позволява;..... Честно казано,бих могъл да продължа в този дъх,но само ще си похабя клавиатурата.Шефовете имат голям късмет,че почти всички работници са вързани с някакви заеми,иначе до сега щеше да им се наложи да си търсят нов персонал който тепърва да обучава.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Как е положението в КЦМ Трейд, какви са отношението към персонала, как са заплатите?


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

стачката трябваше да е вчера,миналата година или даже преди 10 години.след още 15 годиниможе да си погася кредита ,да се пенсионирам и да помизерствам като пенсионер колкото господ ми е отредил.тъжно но факт.след 15 години в металургията(работя с разтопен метал)да имам кредит който съм взел да покрия нормални човешки нужди,защото заплатата не ми стига-коментара е излишен!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?