Легато ООД /img/frontend/nomap.png"

Легато ООД

пламен пирински е голям мошенник

Позволявам си да се намеся, тъй като смятам, че всеки има право на мнение, каквото и да е то (както разбирам от прочетеното). На първо място искам да опровергая мненията, че мебелна фабрика "ЛЕГАТО" ООД е една хаотична и несериозна фирма. На първо място искам да кажа, че човек се научава на дисциплина и отговорност трудно, но на свободия изключително бързо и лесно. Много са малко фирмите, които могат да предложат на клиента такова разнообразие от възможности и такива изкючителни уникати (ако може нйкой нека да посочи и други), за тази пъстра гама имат поглед не само дизайнерите, но и самият управител на фирмата г-н Пламен Пирински, той има изкючителен поглед за естетика и най-вече за уникални клсически мебели.
   Относно работата, аз мисля, че вече си казах мнението по-горе. Когато на един работник му се даде пълно доверие и всякакви възможности, сериозността на подчинения си проличава след известно време. Това е фирма, която предлага много удобства за работниците си, а отностно работната обстановка, няма такова нещо за неприветлива работна среда, това според мен е на лична основа.
   С няколко думи изразих мнението си, такова каквото е, вероятно ще има хора, които не са съгласни с мен, но едва ли ще ми повияе.
 Успех колеги, бъдете упорити и верни на работата си.

Аз съм бивш служител на фирмата и искам да застъпя мнението на Quo Vadis. Относно управлението на фирмата: няма как да се постави положителна оценка. Да преди години фирмата е била в разцвета си, но днес положението е трагично. Пари за заплати няма, това е ясно понеже първо се покриват личните разходи на ръководството и тогава, ако остане нещо се раздава на наши хора, ама по малко.
Относно GSM - картите: дават ти една карта, ти си намираш апарат, и после си плащаш сметката.
За фирмата може да се съди по броя на служителите за последната година. Това че се краде на поразия е така и ще бъде така, при положение, че не се дават заплати. За съжаление аз не можах да свърша тая работа :) Относно колегите, качествената работна ръка напусна при първите сигнали, че кораба потъва. Останаха единици, които са там по една причина: че няма да ги вземат другаде. Разбира се има и няколко кадърни които все още вярват в една илюзия.
Пожелавам на управителя да излезе от тинята, само по една причина: да не страдат работещите за него!

Предишното е писано сигурно от поредния изхвърлен от фирмата поради некадърност :) Много хора наети за пробен срок очакват голяма заплата без да са се доказали и без да могат да извършват работа характерна за мястото което заемат. Въпреки усилията на екипът ни да ги обучим за да влязат в релси и да наваксат пропуснатото в обучението и досегашният им стаж (който липсва в повечето случаи).
За объркването на поръчките обикновено и в повечето случаи работниците не си носят отговорност и напускат без предизвестяване... Да не говорим че за качествена изработка нещата ще се правят и 10 пъти докато не станат такива каквито са проектирани...
Поради тази причнина и не получават паричните си възнаграждения, обикновено от които голямата част се дават след приключване на поръчката.
За толерирането по отношение пушене и закъсняване на работа поради лични прични смятам че не е уместно да се приказва след като е в полза на служителя.
За откраднатите служебни GSM-и, инструенти и ръчни машини от страна на некоректните "напуснали" служители, няма да говорим.

В България всеки иска пари, но на среща не иска да работи или да поема каквато и да е отговорност за постъпките си...

Така, тези които не са останали доволни са могли да напуснат работните си места доста по-достойно. Все пак живеем в демократична европейска страна... Въпреки че има единични случаи на такива напускания, ние винаги сме на среща и можем да им заверим трудовите книжки без проблем ;)

За отношението от страна на колегите няма да коментирам. Защото каквото повикало такова се обадило.

И честно казано, собственика може да си прави каквото иска ... не само да играе шах ;)
Ще стане зле ако работниците започнат да играят шах а собственика реже плоскости ;) Второто не е изключено...
Поредно доказателство, че хората искат да получават хубави пари но не и да работят, а пък за отговорност да не говорим.

Ако беше лошо каквото и да е нямаше да работя тук 3 години и половина ;)

Фирмата се занимава с мебелно производство. За голямо съжаление може да се каже, че само се е занимавала. Собственика - Пламен Пирински може би става да измисля глупости, но не и да ръководи фабриката (ако може да се нарече фабрика) разумно. Като начало: поема дадена поръчка (по-сложна) без да мисли, кой точно и как ще я произведе. После започва закупуването на материали. Купуват се да кажем 70% - 80% от материалите, сглобява се до някъде и после ....... започва да обяснава как няма пари защото нищо не е излезнало. В настоящия момент има 3 крупни поръчки на този хал. Съответно не може да се разчита на някакво заплащане (за редовно да не говорим). Не уважава мнението на хората, които ужким се опитват да му помогнат (докато му се казва какво е необходимо да се закупи за да се доварши поръчката той си играе на шах на компютъра).
Привилегии: дава ти една служебна SIM карта (без апарат). До тука с привилегиите.
Фирмена сигурност: ми то в цеха си се пуши на общо основание. И за това до тука.
Виж съотношение работа/свободно време, имаш си свободно време - достатъчно и в един момент в 4:30 след обяд се сеща, че от другия край на София трябва да се докара материал и да се направи дадено нещо. А прави го в 5:30 като си дремал цял ден.
Потенциал за развитие: Оценката е достатъчна.
Единствено местоположението е някаква компенсация, но тя е нищожна на фона всичко останало.
Колегите: може би са добри професионалисти, но отношението към новопостъпил е отвратително.
Съответно и работната среда като цяло е неприятна.