И тука кухите яЙчарски лейки гледат не дали може да вършите дадената работа, а дали ще ви харесат физиономията на интервюто или с коя ръка си бършете задника.
Компанията не е лоша - голяма, международна. Повечето колеги са готини, но основно се наемат хора на които това им е първа работа. Не че е лошо, дава шанс, но нивото на услугата си е джуниор отвсякъде. Придобивките са като навсякъде - ваучери, здравно и мултиспорт. Мениджмънта е зле. БГ история отвсякъде. Последните години си тръгнаха част от хората на високи позиции и останаха онези, които си се знаят от 100 години и са си изградили комунизма. Та високият мениджмънт си върти схеми и чака да се пенсионира на спокойствие, а средния (тиймлидерите) нямат никаква власт. Читави са, но са повече приятелчета, отколкото лидери има ли стане напечено обичайно някой отгоре "оправя" нещата. Заплатата е средно ниво. Не достига ИТ нивата, ама то няма и причина да го прави - далеч е от ИТ компания. Има много свобода. Работиш си хоум офис и се налага да ходиш до офиса за някое парти евентуално. моя екип не стъпва в офиса, но има и такива дето ходят, ако искат. Никой не ти държи сметка къде си работил, дали си работил, колко си работил. С годините видях, че може и да се сжепуп, но може и да айлячиш и ако си изградил име никой не те заккапа. Техниката е слаба - лаптопи на Дел и Уиндоус 11 и стискаш палци да зареди. Ако търсиш развитие имаш няколко опции - да си скъсаш гъза от работа (и евентуално да стигнеш където искаш), да си намериш нещо странично което да те развива (работата е доста намаляла последната година и с хоумофиса спокойно си хващаш втора), да станеш протеже на ВПто или да спиш с баш шефчето. С първите две ще научиш нещо, но последните две ти гарантират висока позиция. Хората напускат основно заради повече пари или развитие в друг сектор. Тези които не напускат просто са си приятелчета вече.
В тази фирма се ценят само тези които умеят да се мазнят и са послушни като кученца! Шири се шуробажанащина и ближегъзство. Заплащането е като за стажант,а държанието към по нскостоящите е като към роби.сички мълчат за да не си загубят мизерната работа защото е криза,пандемия е.Тъпунгери са настанени на по високите длъжност и са като тарльо на одъра!Жалко е,че бог далеко,а царя явно е глух! Не ходете в тази фирма да работите,за 2-3 години се демотивирате напълно.Няма кой знае какви придобивки,освен придобити разбити нерви.А работата с глезени кифли,които не знаят какво искат и се оплакват ако не ги отразиш е бонус към офертата.
Подробна оценка от GT
Няма развитие. За две години във фирмата вече си демотивиран.
Мястото е добро, ако нямате опит, нямате желание за развитие, не ви пука къде ще работите, губи ви се време. Работил съм 2 години във фирмата, и съжалявам че не си тръгнах по-рано. Работи се със технологии от преди 20 години. Програмиране НЯМА! Бази данни НЯМА! Ако не си им удобен, те разкарват по най-неуважителния начин.
Настоящ служител на компанията съм /почти 5 години/. Това което мога да споделя от наблюденията си до момента е, че Ипсос е чудесно място за старт в кариерата, позициите са интересни и стига човек да има желание и да покаже резултати може да се развива в рамките на компанията.
Атмосферата е супер - предимно млади хора с най-разнородни интереси :) Лесно от колеги хората ти стават приятели.
Определено препоръчвам!
Работя от около 2 години в Ипсос. Реших да пиша тук защото след разговор с тийм лидер или мениджър нищо не се променя. Ако сте завършили ТУ или СУ и имате идея от програмиране, това не е мястото. Тук е за хора без опит, които ще бъдат обучени за 1-2-3 седмици. Реално програмиране няма. Относно заплащане, започва се с около 900 -1000 лева, след една година става 1250-1300. Ако искате да де занимавате с програмиране и нямате никакъв опит и 1000 лева ви стигат в София, това е мястото за вас. Когато си търсите нова работа след 1-2 години, хората ще си кажат, че имате опит. Относно мениджмънт, има много да се желае. Доста от колегите си клатят краката и учудващо или не, понякога такива хора се изкачват и стават лидери. До колкото разбрах от други колеги с повече опит от мен във фирмата, за да се получи това, трябва да си ‘приятел’ с правилните хора. Повечето колеги са готини, ходи се по кръчми и се излиза от време на време. Има и някои колеги които са меко казано странни. От към бенефити, фитнес карта, плодове и ваучери. Да се върна защо съм тук. На последното годишно ревю очаквах повече тъй като получих и повишение в позицията, на въпрос защо... отговора беше, че няма бюджет. За жалост/радост, колегите пият и си казват всичко. Оказва се че за едни няма бюджет а за други има. Както и да е, вече имам няколко оферти за работа. Живи и здрави да са всички в Ипсос, хората си напускат и си намират много по-добра работа, единственото което се постига от Ипсос като компания е че никой не ги взима на сериозно. Ако мен лично някой приятел или познат ме попита за мнение дали да започне ще кажа: По-добре недей!
Здравейте, и аз ще се включа,за да си кажа мнението.Аз правя анкети по телефона в тази агенция от м.ноември миналата година.Като цяло ми хареса-и заплащане, и отношение, и работна среда.Шефовете са коректни,винаги ще помогнат,проявяват разбиране.Могат да се докарват добри пари,ако се идва редовно на работа и се стои на телефона.В края на краищата тук съм,за да работя,а не да си правя шоу с колегите или да чакам да се случи нещо необичайно,защото времето в офиса все едно,че е спряло.А и шефовете са си в правото да изискват да се стои на телефона и да се набира-в края на краищата затова се плаща, а не да се смеем или да си чукаме лаф-моабет в кол-центъра. А и не знам някъде да плащат за клатене на краката.Който знае,моля да се обади.
Подробна оценка от Ipsoscheto92
Ипсос са абсолютни нещастници и мошенници. Започвам да изброявам нещата които са ми направили впечатление:
- Колегите са под всякаква критика. Някой от тях нямат елементарна хигиена и в офиса мерише лошо заради тях. Повечето са злобари и говорят зад гърба на други колеги без причина.
- Заплащането е меко казано неадекватно и смешно. Заплатите на някой от служителите почват от 800 лева, други от 1300. ХАХАХАХАХАХА вие нормални ли сте? 400 евро на месец в София, успех.
- Във фирмата се шири БРУТАЛНА шуробаджанащина. Тоест ако искаш да бъдеш на по-висока позиция трябва да си приятелче на някой / да познаваш шефчетата и да лижеш гъзове.
- Възможностите за развитие са НУЛЕВИ понеже се правят едни и същи работи, не се учат нови технологии. Срещу крупна сума може да се автоматизира цялата фирма и работата да се върши от роботи :~).
- Привилегиите се изразяват в един банан, 2 кивита и един портокал (fruit week), ваучари за храна и спортна карта (смешно на фона на другите ИТ фирми).
- Няма шанс за хоум офис за 1-2 дена дори в месеца (камо ли на седмица, хаха).
- ЯЙЧАРКИТЕ са безполезни. Само висят във facebook и пращат emails за това, че има свежи плодове.
- Машината за кафе и кафето са мега гадни.
Общо взето тази фирма е пълна трагедия. "Колегите" са събирани от кол и въже без дипломи по ит / информатика.
Съвет към меринджЕЙте - платете на някой да ви автоматизира фирмичката срещу крупна сума и без това се издържате на гърба на служителите си.
You will be mostly surrounded by arrogant, illiterate, selfish, sneaky and disrespectful people. If you want to babystep your way into the corporate construct and slowly get to know the way the industry works, this company is a great place to start.
They will take you in from the street, teach you some basic corporate etiquette, as well as some basic software skills, and as soon as you've adapted a little bit they will start exploiting you to the maximum.
The formula is simple - you give a lot, but you get nothing in return. It is how corporate giants like Ipsos exploit their human resources. The better you get at your job, the more work you will have, and the more your responsibilities will grow. Sadly your salary will be increased in an inversely proportional tendency.
If you are coming to Ipsos with the idea to earn a decent salary, you've picked the wrong place. The management (which is comprised of lazy, arrogant, incompetent, disorganized and extremely inefficient bunch of primates that are, in most cases, either friends or family) frowns upon requests for salary increases of say 15%, even though the workload and complexity of work you do have increased by 70% in the past 6 months. They just don't give a shit. When I decided to quit the offered me a "counter-offer", which was comprised of the laughable 10% salary increase...that should tell you enough.
Overall the only reason you would want to join Ipsos is if you have absolutely no experience whatsoever in this field, or in a corporate environment, and you want to accumulate some. If that is not the case, just do yourself a favor and turn your back to this joke of an employer. The field is in a state of rapid expansion, and there are a LOT of other employers that will provide significantly better salaries, conditions and work-life balance.