Подробна оценка от потърпевш
Кандидатствах по обява за Специалист подбор на персонал от агенция Тоницвет. От обявата става ясно, че ще се работи в "Банка" и че "Търсещи работа са освободени от такси и комисиони". Обадиха ми се, за да ме поканят на интервю, помолиха да нося снимка за досието си, но ако нямам не е проблем - там щели да ме снимат. До тук, почти нищо странно... Странното дойде, когато ми поискаха 10 лева за обработка на документите ми?! Не получих отговор защо искат да плащам нещо, при положение, че на две места в обявата са посочили, че кандидатите не дължат такси. Разрових се из форумите и разбрах, че не само аз съм попадала в тази ситуация и че търговийката им не е от скоро.
Тъпото е, че се опитват на краставичари краставици да продават... А колко хора са повярвали, че наистина, инвестирайки 10 лв ще получат хубава (или някаква) работа?!
Конкретни оценки за фирмата не мога да дам, тъй като за щастие, не съм част от тази измамна групировка.
Искам да отправя предупреждение към кандидатите - не използавайте услугите на тази агенция - ще ви измамят!!!