Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Сап Лабс България ЕООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Район р-н Овча купел, Цар Борис III, 136 А&markers=София,Район р-н Овча купел, Цар Борис III, 136 А

Сап Лабс България ЕООД

Напишете мнение
5 4 0
4 точки от 8 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-8 от общо 8


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Питайте ямболския си боклук Данина Русева защо следят Красимира 8 години по света и откъде знаят, че е 'мома' ако не я следят...Тероризират момичето 24/7. Красимира пътува в района на Карибите и е щастлива, а ямболския ви боклук я следи да я тероризира. Вижте линковете за звуковите атаки в Куба, където Красимира е била, а злобната ви Данина я е следила...


https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%D0%B7%D0%B2%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8+%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B8+%D0%BA%D1%83%D0%B1%D0%B0


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Предупредете си ямболския боклук Данина Русева да остави колежката си от ТУ Красимира намира. Този ямболски боклук 8 години вече тероризира момичето с още селянки като нея. Тези селянки стоят зад звуковите атаки, които се прикриват умело. Дотук са съсипали 8 години от живота на колежката си...Красимира обикаля света, а ямболския ви боклук се занимава с нея 24/7.


Danina Ruseva - Sap Human Resources ... - LinkedIn
https://bg.linkedin.com › danina-ruse...
· Translate this page
View Danina Ruseva's profile on LinkedIn, the world's largest professional community. Danina has 2 jobs listed on their profile. See the complete profile on ...
Sofia, Sofia City, Bulgaria · ‎Sap Human Resources Consultant · ‎Atos IT Solutions and Services A/S


настоящ служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Реших да споделя моя опит, въпреки че рядко написаното в този сайт има смисъл да бъде четено.

TLDR: Несъмнено един от най-добрите работодатели в България. Позитивна атмосфера, щастливи служители с всевъзможни интереси и хобита. Добър баланс между хора с дългогодишен професионален опит и студенти.

Disclaimer: Пиша като кандидат започнал работа в SAP.

Интервю процесът беше сравнително дълъг, но бях предупреден за това и имаше постоянна обратна връзка от страна на мениджъра и recruitment. Тъй като не търсих активно работа, това не ме притесни.

Background Check:
Нямах проблеми с доказване на предишен трудов стаж или образование.

HR & Recruitment: Много позитивни и отзивчиви. Имахме няколко срещи за опознаване и въвеждане в компанията. Също така контролни срещи, за да се уверят, че се чувствам добре. Документацията за привилегии, процеси и процедури е перфектна.

On-Boarding: Тъй като започнах по време на пандемия, всичко беше remote. Имах притеснения относно 100% remote on-boarding, но се оказаха неоснователни. Процеса е много добър с ясно разписани стъпки.

Team & Manager: Нямам поглед над другите team-ове. Нещата при мен изглеждат много добре. Колегите си помагат и не се "страхуват" от работа. Мениджърът ми е много опитен и не навлиза в "micromanagement".

Привилегии: Всичко, което бихте очаквали от работодател на световно ниво плюс още много. Имахме среща, за да ми обяснат привилегиите - толкова е дълъг листа.

Култура и ценности: Една от малко компании в България, която наистина има култура и ценности. Всеки е готов да помогне. Няма криене на знания и информация. Възможност за перфектен work-life баланс.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Хора, ако започвате в САП се пригответе да минете през всички възможни институции за да докажете предишния си опит. Не знам какви са поликите за толкова стриктен бекграунд чек, но това бие всички нива на абсурдност. Дори в една държавна институция по едно време споделиха, че това няма никаква логика компанията да го иска. Не знам, няма да се учудя ако на някого искат кръвна/днк проба. То бива недоверие, ама това вече не знам какво е. Jeez...


настоящ служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
4

САП е една от най-добрите фирми на нашия пазар. Положителните неща които могат да се кажат са безброй, но не липсват и отрицателни. Нищо от особеностите на голямата корпорация не е чуждо на САП, а всеки екип си има собствени плюсове и минуси, така че можете да прочетете и добри и лоши отзиви и всичко да е вярно.
Ето и детайли по критериите за моята оценка:

Заплащане
В САП има точно определени граници за всяка дръжност и доброто предположение, че почти няма хора извън тях. Те отдавна изтекоха в интернет, така че можете да ги намерите. Евентуално ще са остарели, но не много. Грешка ще бъде обаче да ги гледате като точна цифра, защото покрай тях има много други неща - гарантиран годишен бонус, различни видове акции, талони, безплатен обяд, автомобил след 3 години служба, медицинско обслужване, спорт и прочее. При по-ниските заплати това може да възлиза на над 50% отгоре на чистата сума.

Уважение
САП е немска фирма, а в Германия шефа, не е с главно Ш. Разбира се всеки екип си е сам за себе си, но като цяло може да се говори свободно, обратната връзка се поощрява и в повечето случаи се взема предвид. Много подобрения в работната среда са дошли след обратна връзка от колеги. При нужда всеки може да си направи среща и да говори свободно и с хората от най-високите позиции.
Дискриминация по полове, етноси, възраст и секуална ориентация няма. Прочетох мнението на станжантката, която смята, че е освободена заради пола си, но не ми се вярва. Обикновено е заради некадърност или не добро сработване с екипа, но много често е и защото няма отворена позиция. Макар много стажанти да се вземат на работа, позициите далеч не са за всички, а и не винаги идват в подхоящото време и в подходящият екип. Жените със сигурност не са дискриминирани, дори има усещането у някои колеги, че жените се издигат по-лесно заради текущата мода в Европа.
За съжаление има и лоши примери - втората сграда на фирмата беше построена далеч от първата, а обещания принцип за доброволно прехвърляне на хора не беше спазен.

Привилегии
Освен финансовите, които вече споменах има 30 дена отпуска. Възможност за работа от къщи от време на време. Частична промяна на работното време при нужда. Излизания от офиса при нужда.
В САП няма нерегламентирани доходи, което вкарва служителите в списъка с желани клиенти на банките и търговците. Оферти за преференциални условия има за всички банкови услуги, застраховки и много други. Стигнали сме до там, че на оферта за автомобил без поне 10% отстъпка се гледа несериозно.

Фирмена сигурност
Това е критерия по който САП са непобедими! В най-голямата криза бяха съкратени десетина души и то по-скоро за успокояване на акционерите. За близо 20 години САП е символ на сигурност.

Натоварване
Това е персонално, зависи и от екипа. Ако не искате да си повишавате заплатата и позицията може да го давате по-лежерно - има и по-лесни задачи, а извън работно време се налага да се стои изключително рядко. Ако пък търсите израстване работа има за целия китайски народ.

Потенциал
В САП има създадено отлично разпределение на позициите, което ви позволява да останете на същия тип работа и да продължите доста нагоре. Обикновен програмист може да бъде на позиция еквивалентна на шеф на отдел от над 100 души. Развитието е в 4 посоки - чисто техническо, архитектурно, продуктово и мениджърско. Възможност има и за израстване във високите корпоративни позиции, но това означава и преместване в централата в Германия.
Проблемите по тази точка са бавно израстване в позиция и заплата на младите, както и лесното виреене на кариеристи запълващи своето и губещи чуждото време в политически инициативи.

Местоположение
Към момента САП има две сгради. Първата е в Паволово - в полите на Витоша и в близост до южните квартали на София, които се водя по-висок клас заради добрата инфраструктура и близостта до планината. За хората живеещи наблизо мястото е страхотно, а за тези които още нямат постоянно жилище това е възможност да си купят такова в хубав квартал.
Втората сграда е на Цариградско почти в Дружба и колкото и да изглежда на картата, че е в централно и комуникативно място - транспорта е лош, в средата на нищото е, а до метрото или хотел Плиска има доста път пеша. Между двете сгради няма никакъв читав транспорт, а колите трябва да минават през най-големите задръствания на София.
Възможност да си избереш в коя сграда ще работиш няма - разпределението е по екипи.

Колеги
Средностатистически е правилната дума за колегите. При 800 души просто няма как да са други. Типичната компания от програмисти, която много ще ви хареса просто, защото и вие сте такива. Тук ще намерите хора и за бира и за пътувания и за спорт и за всичко.

Работна среда
В САП се работи с най-модерна техника - сменя се на 3 години. Всеки разполага с по два монитора, висок клас ергономичен стол и бюро което се движи автоматично във височина.
Офиса в Павлово е от затворен тип. Стаите са по 4-6 души, което във времето е доказало своята ефективност. Има добра климатизация и всички работни места имат достъп до дневна светлина.
Офиса в Дружба е от отворен тип което го прави значително по-лош във всички отношения. Все пак като за отворен офис е доста добър, вложили са доста пари в него и повечето работни места имат дневна светлина.

Много изписах, свършват ми вече буквичките, така че стига толкова. Надявам се да съм ви бил полезен.


бивш служител

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
2
Потенциал
-3
Местоположение
-1
Колеги
-4
Работна среда
-5

Абсолютна дискриминация спрямо жените!! Особено в структурите под Бисер Цветков.
Взимат се на стаж жени, колкото да има, след 2 години, когато е крайният период за стажант, поголовно се освобождават!!
Остават само малкото богоизбрани девойки, които играят карти и пият бира късно вечер в офиса с шефа и приближените.
Въпрос на време е от това да гръмне скандал с тази огромна и би трябвало реномирана компания!!!
HR е тотално заспал и неефективен. На никой не му прави впечатление, че има тотално мракобесия и своеволия в някой екипи!!


настоящ служител

40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Работя в SAP Labs от 10 години. Коментарът ми отразява с по-голяма тежест последните 3-4 години от кариерата ми, тъй-като смятам, че тази информация ще е по-полезна за аудиторията. Първо искам да споделя своите най-топли чувства към колегите от лаба (а към някои колежки и още по-топли :) ). За мен всички те са чудесни професионалисти с голям потенциал а също и прекрасни хора с които работата върви гладко. SAP Labs Bulgaria е част от глобалната мрежа от софтуерни лаборатории на SAP, която наброява над 20 000 души. В такава голяма организация е нормално да има и елемент на политика между различните звена, породени от културните особености, мирогледа, а също и личните/eкипни интереси. Въпреки, че повечето от разработчиците обикновено остават изолирани от тези явления, тези от нас на по-старши позиции много пъти попадат в ситуации, където т.нар. soft skills - водене на преговори, даване на обратна връзка, презентационни умения – са много важни. Не съм дал негативна оценка заради това, понеже го възприемам по-скоро като начин за личностно израстване. Но, ако тези предизвикателства не ви допадат, по-скоро бих ви посъветвал да се насочите към по-малка и тясно фокусирана фирма от типа startup, където понякога и заплащането е по-високо (но пък натоварването е по-голямо).
Самата работна среда оценявам много високо. Офисът е приветлив и удобен, с голям паркинг, закуска/обяд/вечеря, кафе, фитнес зала, баня, тенис маса, джага и дартс. Чистотата е на много високо ниво (напоследък дори и в мъжката баня :) ). Работим в стаи по 4-6 души, а не в така модерните сега “cubicles” и “open space”, които аз лично не понасям. С две думи, релаксирана атмосфера.
Отношението на фирмата към служителите бих определил като приятно неформално и толерантно. Шефът не ти стои с хронометъра на главата и не те пита защо си излязъл за 15-20 минути до градинката. Имаме и възможност за дистанционна работа 4 дни на месец. Тази екстра е много полезна в редица случаи, когато непредвидено се наложи човек да отсъства от офиса (например дойдат да ти поправят климатика, няма кой да ти гледа детето 1-2 дни и т.н).
Относно фирмената сигурност – имало е само един случай на масови съкращения по време на кризата, когато се взе решение за съкращаване на около 6% от щата в цялата компания. Дори и тогава, хората бяха обезщетени с няколко заплати за да имат време да си намерят нова работа. Това за мен е поведение на фирма, която държи на своя имидж. Освен този случай е имало и изолирани случаи на напускане на хора. Например при преминаването към agile процес се взе решение, че повечето хора на QA длъжност трябва да се преквалифицират в девелопъри, а по-късно и в оператори на cloud платформата. Имаше колеги, и то наистина кадърни хора, на които това им дойде в повече и напуснаха, за което аз лично съжалявам.
Оценката ми за местоположението на офиса е положителна, но много субективна. На мен ми харесва защото живея в района, а и има бърз достъп до Витоша, от което неведнъж сме се възползвали за спортни дейности през обедната почивка (а и малко след нея). Ако трябва да пътувам до офиса повече от 15-20 минути в едната посока не бих дал положителна оценка за локацията.
Потенциалът оцених с най-малко звезди не защото няма възможности за израстване като специалист, а защото има риск човек да се отдаде на посредственост и бюрокрация. Това е характерно за големите корпорации, но за мен е въпрос на личен избор. Пред себе си имам много примери за хора, които се развиха, някои дори до толкова, че лаба им отесня и потърсиха по-големи предизвикателства.


бивш служител

37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
5

Смятам че фирмата е много свястна. Ако смяташ да се занимаваш с Java - това е мястото за теб. Най-ценния капитал са служителите - много толерантни и компетентни хора. Единствения недостатък е много трудното растене в йерархията там.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?