Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Новато ЕООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София, Младост, Квартал МЛАДОСТ, бл. 351Б, вх. 4, ет. 5, ап. 99&markers=София, Младост, Квартал МЛАДОСТ, бл. 351Б, вх. 4, ет. 5, ап. 99

Новато ЕООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 1 мнение
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-1 от общо 1


настоящ служител

6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-3
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
1
Потенциал
1
Местоположение
5
Колеги
-3
Работна среда
1

Като цяло фирмата се управлява привидно от 1 човек, ограден от жена си, негови приятели и съученици, познати, водещи след себе си кумци, сем. приятели, още съученици и т.н. Не, че нищо не вършат - може да чуете псувни, викане, радване на висок тон из офисите, наподобяващо безкраен махленски празник, като за тях има хляб с редовни анекси с бонуси, за които повечето само са чували.
Има и случайни хора за запълване на бройката, които често се третират по осмотрение на тези приближени или са невидими.
Та с няколко думи: амбиции за световно ниво, но българската шуробаджанащина е основна движеща сила в иначе flat management-a и задълженията.

1. Заплащане - средно или малко над средното за сферата. Бонуси има предимно на избирателен принцип, като винаги могат да не са доволни от нещо, за да създадат причина да няма бонус. Повишенията следват подобен нюанс - ако сте трудолюбива мравка или натегач ще ви поощрят. Но ако ви нарочат, забравяте за повишение. Държат ви в една равнина, защото работодателят "няма време да се занимава с микромениджмънт" и мнението на хората му е миродавно.

2. Уважение - от това, което съм наблюдавал в Софийския клон, са една идея по-респектиращи и обективни в ръководството, защото наистина сте нужни за проектите. При клона в Пловдив като цяло е по-субективно, тече една куртоазия, въпреки приятелското фамилиарничене - нека това не ви заблуждава, всичко е докато не се намери или измислят за какво да се захванат я мениджърите, я администрацията.

3. Привилегии - основно джаги и конзолни игри. Не предоставят карти за градски транспорт, нито допълнително здравно осигуряване, купони за пазаруване или ваучери за рождени дни. Не очаквайте доставки на храни, безплатни са само напитките. Понякога липсва далновидност и се зарежда след като свърши нещо, което означава ден-два докато се достави. Има възможност за работа от вкъщи при нужда или ако сте студент.

4. Фирмена сигурност - пак зависи от проекта и ръковоството. Едни служители сменят проекти през няколко месеца, други циклят от началото на един и същ с години! Трети фигурират само, заради запълване на бройката за спечелването/спонсорирането на проект, но реално работят по съвсем друг или временно нямат поставени задачи, според зависи какво се търси. Има чести командировки с цел повишаване на ефективността или оправдаването на спечелени средства.

5. Натоварване - средно: едни се късат от работа, други повече симулират. Следработни часове се заплащат само, ако има официален имейл, призоваващ работа от вкъщи през уикенда, за да се хване краен срок. Ако не ви спори или срещате затруднения, могат да го изтъкнат като причина да не ви платят.

6. Потенциал - flat management- а е само проформа. Издигат се по-близки или угодни хора. По-старшите са започнали от ниско стъпало и не се очаква да бъдат изместени, ако доброволно не напуснат. Новонаетите нямат ментори, но фирмата предлага обучения за сертификати.

7. Местоположение - комуникативни места в близост до заведения и магазини, удобни транспортни връзки и в двата града, но логично и за сметка на това са натоварените, прашни булеварди.

8. Колеги - от начало повечето са много дружелюбни и отворени, забавно е. После има онова отсяване на групички и отношението към вас зависи в коя ще попаднете. В един от клоновете има 2 нелицеприятни, едри, застаряващи моми на ключови позиции, които са гъсти с работодателя по някои от гореизборените линии и често злоупотребяват в негово отсъствие. Иначе и те вършат работа - едната даже има 5 дни в месеца плътна заетост и намира време да плюе по всеки, който не я котка или на който тя не се кефи, чисто субективно. Има много мазни колеги, които се натягат за всичко, доносничат само и само да не ги нарочат. Има и готини хора, с които ставаш приятел не само на работа.

9. Работна среда - офисите са добри, в София е просторно. В офиса в Плодив често се оплакват от неудобни столове и тесни помещения. На някои нови им се наложи да работят известно време в rest room-a, докато "измислят" къде да ги настанят и вече предстои преместване в съседна реновирана стара сграда.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?