Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Сигма България АД /img/frontend/nomap.png"

Сигма България АД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 35 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 21-30 от общо 35


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Относно заплатите във Варна - Преди малко пих кафе с един съученик в средното училище, завършили сме електротехникума,сега мисля че се води професионална гимназия по електроника, а той беше няколко години в ТЕЦ Варна, не знам какво точно е работил, но е със средно образование, в това съм сигурен. От около 6 месеца е в италианска фирма, която се занимава с поддръжка на вятърни генератори, и 2000 лв ми каза, че е била стартовата му заплата. Офисът им се намира в Каварна доколкото разбрах, но той се прибира с буса във Варна, като няма проблем да остане и в Каварна ако се наложи. Братовчед ми е инженер, и поддържа базовите станции на един от мобилните оператори и пътува често, също взема малко над 2000 лв, така че всеки сам си преценява дали да рискува или да стои в компанията.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Нямам проблем да се изцапам, близо 7 години бях сервизен инженер по корабите, след това работя като такъв на сушата, но се занимавам с корабно оборудване, електроника, дизел генератори, помпи, и т.н. и изобщо широк спектър оборудване в кораборемонта. Понякога работната температура в машинното отделение надхвърля 50 градуса, и това е съвсем нормално, а ти трябва да смениш кабел или датчик... затова не смятам,работата при вас е по - тежка от тази, на която съм в момента. Командировката в България за мен е разходка, защото съм бил в командировка в почти всички европейски страни, които имат излаз на море. Освен това на сегашното място ми плащат и извънреден труд, което е проблем за много компании. Все пак мерси за отделеното време, но 1300 лв брутна сума ли е, или нето? Ако е бруто определено ще пропусна. Няма смисъл да напускам сегашната си работа, и след година някой да ми каже как няма нужда от мен, защото еди какво си...Във Варна има няколко компании, които дават споменатата от мен сума, но те са в сферата на кораборемонта, а не в посочения от теб сегмент, затова и аз зададох въпроса какво може да се очаква като заплащане, и дали си струва да напускам, защото в момента ме осигуряват на 1750, и чисто вземам 1360лв ( без извънредния труд), което ако си сам е ОК, но ако имаш семейство нещата не се получават.

На анонимния само ще кажа да се въздържа от оценки за хора, които не познава. Аз когато е трябвало опит съм придобил,както и квалификация, и точно заради това не съм съгласен на ниска заплата, защото имам самочувствие какво мога и какво знам. И не съм закъсал чак толкова, ако ми се наложи ще направя един рейс, защото сертификатите ми важат в цял свят, при това си ги подновявам и плащам сам. А това, че такива като него са се ориентирали към ниско-платени кандидати изобщо не е мой проблем. За мен няма значение дали фирмата се казва "X", "Y" или "Z", а има значение труда ми да е заплатен достойно. Нямам какво да правя в компания, която се е ориентирала към ниско - платени кандидати. И относно сравнението Варна и София по - добре не се обаждай, защото е видно, че във Варна си ходил, когато си бил трети клас, да видиш делфинариума и планетариума. Такива като теб трябва да разберете едно много много просто нещо - компанията е на пазара да прави пари, и хората, които работят за тази компания също продават труда си за да направят пари. Никой не прави услуга на никого, и трябва да платиш достойно, ако искаш нещо да се свърши качествено, иначе си го правиш сам, или си вземаш току-що завършил студент, който да се учи върху оборудването ти. Хората с опит знаят за какво говоря, и те са тези, които избират къде да отидат. По - добре помисли сам за собствената си квалификация, и когато придобиеш опит и знания, ще разбереш за какво говоря.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Мани го тоя, иска от 1300лв продавач в МОЛ-а да отиде на 2200 сервизен. Първо придобии опит по специалността и тогава имай изисквания за пари.И то малко по-реалистични. Тези пари и в София не се дават, а наемите там са около 2 пъти по - високи от Варна.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До Джеронимо

Здравей колега , да фирмата търси сервизни специалисти.
НИе не сме Волво камиони , ние се занимаваме само със строителна техника.
Стартовата заплата е някаде около това което взимаш ти в момента, но все пак се изисква някакъв опит и най-вече желание. Работата е тежка , има командировки и те се покриват от фирмата. Ако някъде в този бизнес сегмент знаеш фирма , която да дава цитираната от теб заплата от 2000 - 2200 лв. ще съм много благодарен ако споделиш тази информация.
За сервизен специалист се изисква ниво английски за разчитане на сервизна документация.
Ако си мъжко момче , което не се страхува да се цапа - кандидатсвай. Ако предпочиташ уюта на Мола не си губи времето.

Успех!!!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Може ли някой при добро желание и време да разкаже каква е ситуацията към момента, и по - конкретно видях че имат позиция за сервизен инженер за Варна, но никъде видях какво компанията е готова да предложи, а имат само изисквания. Миналата година мой съсед ходи на интервю за позиция, формулирана като "техник на камиони", но се оказа, че търсят сервизен инженер с опит, в сферата на електрониката и телекомуникациите. Също така обявите има са написани на български език, но имат изискване да се знае английски на ниво, позволяващо работа с техническа документация... което според мен означава, че онзи, който приеме тази позиция трябва да вади заплатите и на други, по- неграмотни от него самия.

"... СИГМА БЪЛГАРИЯ АД, ексклузивен дистрибутор на VOLVO строителна техника, UNICARRIERS товаро-подемна техника, FARESIN телескопични товарачи, CLUB CAR товарни колички ,HIMOINSA генератори и KAESER мобилни компресори в България, търси да назначи служител за позиция " Сервизен Инженер“ с местоположение гр. Варна.

ОТГОВОРНОСТИ:

Осигуряване на професионално и ефективно обслужване и ремонт към клиентите
Постигане на удовлетвореност от страна на клиентите чрез отлична работа и отношение
Постигане на добри взаимоотношения с всички клиенти
Пътуване из цялата страна, ако е необходимо
Осигуряване на цялата необходима документация (протоколи) и изпълнение на действията, които се изискват, изцяло и навременно
Уверяване, че политиките и насоките на компанията се спазват по всяко време..."

Също така за сегашната позиция, която УЖ е за Варна пише, че при необходимост се пътува в цялата страна. Бих искал да знам плащат ли се командировъчни, и извънреден труд, какъвто в сервизната дейност много често се налага да се полага. Наистина ли заплатите са 750 лв...? Ако е така просто няма да си губя времето да пускам документи, защото на тези пари ще се намръщи и една продавачка в мола. В момента съм на 1300 лв, и не работя по специалността. Идеята ми е, че един сервизен инженер ако не прави поне 2000-2200 лв ( и то извън София ) няма смисъл да работи на този тип пазар. Всякаква информация ще ми е от полза! Също така си спомням, че миналата година, когато моя съсед ходи при тях на интервю за "техник на камиони" му беше обяснено, как видиш ли всеки че новите камиони имали много компютри, електроника , радари, и всякакво друго подобно оборудване, за което те търсят човек, но също така се очаква от въпросния човек да се занимава и с другите видове ремонти по двигатели, каросерия, или кабина. Разбрах, че търсят висококвалифициран специалист, с образование и опит в телекомуникациите и електрониката, от който очакват да бъде и общ работник. Вероятно ще е трудно да намерят такъв, защото будалите взеха да свършват.


бивш служител

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
0
Работна среда
-5

Здравей Харис. Както винаги лъжеш и манипулираш информацията, която поднасяш. Наистина би ми се искало да чуя какви "поразии" съм направил и какви интриги съм опитал да забъркам, но не искам да ангажирам въображението ти. Знам, че не можеш да казваш истината, но нека опитаме още веднъж. Би ли опитал да отговориш защо след като съм такава напаст не позволи да ми бъде дадена молба за напускане? Защо отказа да ми приемеш молбата за напускане? Защо ме заплашваше, че ако напуска ще ме оплюеш навсякъде и ще направиш така, че да не мога да работя никъде? Защо след като ти хвърлих всичко и си тръгнах щеше да си начупиш краката надолу по стълбите да ме гониш с ключовете за служебната кола да не си хващам влака, а да си тръгвам с нея??? И след това пишеш такива глупости тук.... Кажи на хората, колко хора като мен напуснаха фирмата заради теб Харис. ЦЕЛИЯ ФИНАНСОВ ОТДЕЛ напусна заради теб, шефа на сервиза, във Варна ти остана само един сервизен и т.н..... Ти не ставаш за мениджър - Иво е 100 пъти по - добър от теб в това отношение. Защо всички бягат от теб Харис? Дори и жена ти бяга от теб и те изоставя на рожденния ти ден. Ти не се търпиш Харис. Кажи колко пъти си ми звънял късно вечер пиян като свиня и си ме тормозил със заплахи за уволнение ако затворя телефона... Пожелавам успех на човека който излъжеш да почне работа при теб. Надявам се после да чуем и неговото мнение тук. На теб ти желая семейно щастие Харис. Съжалявам за теб. Никога няма да намериш втори като мен. Аз работих много над себе си за да те харесам в желанието си да имам добри отношения с шефа си и наистина те харесвах по едно време. Можехме да постигнем много... Сбогом Харис!


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Уважаеми г-н Милев , всяка монета има две страни.
А вие спестявате доста от информацията какви " поразии" направихте и колко интриги се опитахте да забъркате докато бяхте част от Сигма.
И понеже разбирам , че се чувствате неотценен от Сигма , бихте ли споделили след Сигма , колко време се задържахте в Volvo камиони и каква е пречината сега отново да си търсите работа ?
Бъдете здрав и много професионални успехи!


бивш служител

-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
0
Работна среда
-5

БЯГАЙТЕ МНОГО ДАЛЕЧ ! ! ! Изобщо няма смисъл. Аз бях търговец. През една година махат човека. Фирмите ме гониха с думите "От вашата фирма всеки път ме посещава различен търговец, не ми губете времето". Натоварването е ужасно - работих по 70-80 часа седмично. Няма събота няма неделя. Всяка седмица си 2-3 дена извън града (с преспиване). Гърка е луд и е безподобен гад. Ще ви истиска и ще се изплюе отгоре ви. Не му вярвайте, това е най - големия лъжец и мошеник, който съм виждал. Каквото и да ви казва - не е вярно. Софиянците ще ви взимат всички сделки и накрая ще ви кажат, че нямате сделки и ще ви махнат. Схемата е една и съща от 11 години. Аз съм единствения, който се задържа почти две години (имах резултати, но на ужасна цена). Накрая напуснах заради меко казано унизително и отвратително отношение с което се третира търговеца от Варна. Месеци наред не можех да си взема и парите дето ми дължеше (пазя си преводните ако някой иска да ги види) щото гърка ще ви излъже, че всичко е точно - почти до съд стигнахме. Няма НИКАКЪВ колектив между търговците. Софиянци мислят само как да ви изнасилят и да ви вземат сделките, а с гърка са през една стена и той не може да се оправи с тях. В сервиза е малко по - добре, но и тях ги гърчат безобразно. Ще ви карат да правите всякакви машини и всяка седмица ще ви засилват из всяко кътче на България с преспиване. Ако имате семейство не е за вас. Който иска да пробва, но според мен 99,9% ЖЕСТОКО ще съжалявате. Тази фирма е много зле.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
Някакво актуално мнение за ситуацията във фирмата? Заплащане, взаимоотношения и тн. за сервизните позиции.
Благодаря предварително.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Да, назначават се хора но на смешни заплати. За сервизна работа, при това уж ръководен пост искат да минат със заплатка за чистачка. Не, мерси на 750-те ви лева. Само едно ще кажа - гръцка работа 

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?