Карфур България АД /img/frontend/nomap.png"

Карфур България АД

За съжаление, фирмата вече я няма, а както знаем, за умрелите или добро или нищо. Докато се управляваше от французите, магазините бяха супер заредени, обстановката беше на високо ниво и беше удоволствие да се работи във фирмата. След като управлението премина в ръцете на гърците, нещата взеха да се разпадат. Започна се назначение на приятели, роднини и любовници. Магазините започнаха да се изпразват откъм стока. Хората, които създадоха тази верига в България, започнаха да ги уволняват. Ръководителите, които поемаха управлението, не можеха да се справят със задачите и изпуснаха колективите си. В магазините хората се занимаваха с клюки и интриги, вместо да си вършат работата. Да, вярно е, че никога не е имало проблем със заплащането и ни осигуряваха на колкото ни плащат, но пък липсата на средства за стока, започнаха видимо да се усещат. Най-грозното беше, когато трябваше да си изпразним магазините, за да може тази стока да отиде в Гърция, за да имат там какво да продават. Специално в Бургас, Кауфланд и Метро ни дишаха праха, бяхме лидери и спечелихме района за наши клиенти, но всичко отиде по дяволите. Разбирам, че е имало много недоволни служители, но фирмата беше много добре насочена към работещите. За жалост впоследствие нещата се промениха и ги разбирам защо са недоволствали. Искрено се надявам французите отново да се върнат тука и да направят наново Карфур, но се съмнявам, като знам, че вложиха мноооого пари в Румъния и повече държат на тях.

Изключително съм благодарен за възможността да работя за тази голяма корпорация. Моля се и се надявам фирмата да се стабилизира и то не само заради стотиците работещи там, а и в ползата на всеки здравомислещ човек.We are Carrefour:-)

Искате мнение за великата френска фирма Карфур - тя е една от добрите фирми в Европа,но не и в България.Нека не забравяме, че тази фирма в България която носи това име е срам и позор за името си.
Тази фирма която вече е побългарена и унищожена не заслужава дори и да бъде споменавана.
Ето и коментара ми по преценката за оценяване на фирмата.
Уважение - Отношението на ръководния персонал към по-ниско стоящите в йерархията от тях, е по-лошо и от това към робите.
Един служител освен че трябва да извършва абсолютно всички дейности, а също така да мие и чисти тоалетните, търговска зала, склад, тавите по реалите. Всеки ден се извършват толкова безмисленни действия по нареждане на новодошлия управител, който май не е наясно какво точно иска да направи.
Питате за фирмената сигурност? - не се знае кога ще някой от служителите ще бъде набеден за крадец.
Привилегии - никакви привилегии само задължения. казват че дават ваучери за храна? - те се "дават" само когато работи. Когато си отпуска или болничен не се дават.
Натоварване - ако имаше възможност да се дават други точки може би щях да дам най-ниската възможна
И накрая ще коментирам работната среда в която се работи - а тя е под всякаква критика
Да има стая за почивка в която няма от къде да влезе свеж въздух. Когато излезехме навън нямаше къде да поседнем за да отморим малко затова ние служителите трябваше да си сковем пейки от палета.
Напрежението което цари просто не може д бъде описано с няколко изречения.
Колеги - какво да кажа за колегите та те не останаха такива! От 500 човека персонал в момента са останали 40 - 50 човека с които се подиграват. От 120 - 150 човека на смяна, в момента има по 10 - 15 човека.
Има още много какво да се каже но за сега стига.

Карфур си отива ликувайте работници треперете подлизурковци никой няма да ви търпи никъде само да пушите цигари и да търкате джапаники из магазина.
Обикновените работници като мен работа за тея пари винаги ще си намерят ама виж за "началниците" ще е трудно.
Изключителни некадърници и безхаберници сте до един :)
За това и магазина ви е в това положение и няма и да се оправи докато не уволнят изцяло управата и се назначат кадърни кадри които не спят един с друг и не са роднини.
Ще ви гледаме сеира в близко бъдеще "началници" :D

клиент

тайна, ти наистина не разбираш какво говоря.
1. Работодателят ти е смотан. Ама много смотан. Работодателят е този, който е казал на програмиста: "Направи ми такава и такава система." Когато моят работодател поиска софтуер, отива при програмиста и иска система, която да отчита първо, второ, трето и т.н. И програмистът я прави. Работодателят ти е задал критериите на системата, с която работиш сега и КЛИЕНТЪТ НЯМА НИКАКВА ВИНА, ЧЕ НА ТЕБ НЕ ТИ ХАРЕСВА! Защитавай си и системата, и работодателя, колкото си искаш, но не ми обяснявай, че имам някакви неоснователни претенции, защото съм си позволила да отбележа слабостите на една загубена система, от която си потърпевша И ТИ.
2. Системата Е в ущърб на клиента. Всяка система, която принуждава клиент към действия, които не желае, е такава.
3. Оправданието "ама системата е такава" е вършило чудесна работа по времето на социализма, но в пазарна икономика то НЕ Е аргумент.
4. Нямам нищо против касиерките. Била съм такава. Не са ми удържали заради клиент. Но работодателят ми беше свестен. Работехме по свестни правила. Без да ощетяваме клиенти. Имаше дори такъв разкош като дневна сума на отклонение - малка сума в плюс или минус, за която се приема, че касиерът може да се е объркал - защото и той е човек, и той понякога допуска грешки - и не се удържа.
5. Нивото на персонала е под всякаква критика - за втори път обиждате клиент на компетентност, само защото мнението му се различава от вашето.
6. Обслужващият персонал не може и не трябва да товари клиента с несгодите на позицията си. С тях си се съгласила, още когато си подписала трудов договор. Никой клиент не е длъжен да слуша колко неблагодарна работа имаш. Като не ти харесва, напусни. Клиентите не са виновни, особено пък ако си търсят потребителските права. Ти когато отидеш на почивка, интересува ли те колко тоалетни мият чистачките или само искаш да ти е чисто? Клиентът влиза в магазина, за да задоволи собствените си нужди, не за да ти съчувства за тежките условия на работа. И ти си там, защото трябва да го обслужиш, а не защото трябва да ядеш хляб и някой е длъжен да ти го предостави. Няма клиент, няма продажби, няма заплата. Доволен клиент - бъдещ клиент. Недоволен клиент - изгубенИ клиентИ. Ама какво ли да обяснявам, то работодателят ти не го разбира това, та ти ли.

Диляна, ако някой ден Ви се наложи да се подвизавате като касиерка в някой магазин и започнат да Ви удържат от заплатата заради клиенти, тогава говорете какво е в ущърб на клиента ;). Като сте некомпетентна по-добре не си изказвайте мнението ;)

Никаква перспектива,hоляма блъскотия за жълти стотинки,никакво развитие,шуробаджанащина,повсеместна простотия и безхаберие,лицемерие и интригантство!!!Търсете другаде препитание!!!!Не си струва погледнато отвсякъде!!!!!

клиент

Това не е просто мнение!Аз съм възмутен от магазин Карфур в Банско.Не знаю от къде да започна.Първо,имам чувство,че меиджъра на този обект е назначен с вржзки!Не съм виждал магазин с толкова ниска хигиена.Несъответствие на стоки и етикети.А това,което ме възмути вчера беше,че в магазина не се продва Българска бира.Не ми се ще да повярвам,че това е фирмена политика.Имаше два вида кен и два вида бутилка,внос.Представете си,отивате на ски в Чехия и там в местния Карфур няма чешка бира!Не ми го побира умът,чия идея би могло да е това.С уважение,към екипа на Карфур Варна,чийто редовен клиент съм,когато не съм в Банско.Надявам се забележките ми да бъдат взети под внимание от управата на веригата в България.С уважение....

клиент

Някой може ли да ми каже,какво е заплащането в The mall  на 4 и на 8 часа ?

Привет и от мен ! :)
Потвърждавам за казаното по долу от Кирито, напълно отговаря на истината! Само ще добавя... За бъдищите собственици  - да имат предвит следните реплики от Девижън Мениджъри Аксаково- Добрич- Варна, които съответно водят група от "тяхните хора" - новоизлюпени Меринджейки и селски тарикати.
Репликите от сорта: Не ми пука к`во шъ става у фирмата важното е, че си получавам "нереално" високата заплата или Нали си получавам заплатата, другото не ме интересува ....
Един съвет от мен - Пикадили да се замислят мнооого добре дали тези Оперативни и Средни Меринджеи трябва да продължават да работят там, направете отново интервюта и то на високо ниво, като включите в тях и тестове за лидерски умения и за Български език или Есе на тема " С какво допринесох за загубата на компанията и какво ще направя за постигане на новите цели, след като разбера, че няма да получавам досегашното си високо възнаграждение " ( там ще видите резултатите)