Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

TeleTek / Телетек ЕООД /img/frontend/nomap.png"

TeleTek / Телетек ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 45 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 31-40 от общо 45


бивш служител

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-4
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
4

Привет на всички,
За хората, които работят или са работили в ТелеТек едва ли е тайна кой съм, а за останалите аз съм поредния "бивш служител" с поредното "отрицателно" мнение за фирмата (не че има някой с положително). За мое най-голямо съжаление трябва да се съглася на 110% със последното мнение на СВ. Казвам "за мое най-голямо съжаление" защото Венци Мачев ми беше пряк ръководител, макар че искренно съм се забавлявал с филмчетата за лов и пушки по време на "Мениджърски съвети", връзване на ластички и безумните му бисери.
Но все пак и моето мнение на кратко, преди да започнеш да работиш там всичко прави много добро впечатление: голяма лъскава сграда, служебни автомобили паркирани на служебния паркинг, големи обещания за развитие, сигурност бонуси, висока заплата, усмихнати колеги и какво ли още не.. всичко това най-много до третия месец. След това виждаш реалната ситуация: караш буквално на фотосинтеза поради мизерната заплата, какво ти развитие, каква ти сигурност.. ръководството се отнася с теб като с ненужна "вещ" която може да бъде заменена всеки момент, никой не цени труда ти, и идва един момент в който каквото и да направиш не получаваш даже "потуване по рамото", което действа страшно демотивиращо и всъщност ти писва да правиш каквото и да е. Оказва се, също така че някой служебни автомобили са по-служебни от други и са получени по незнайни заслуги. За бонусите.. винаги не ти достига съвсем малко за да вземеш и тук трябва да цитирам думите на прекия ми ръководител: "Какъв бонус за търга..? че нали на теб това ти е работата.. какво искаш още?" Интересен беше и полузаконния начин по който HR отдела и ръководството те принуждават да прекратиш трудовите отношения, но за това няма да коментирам защото в крайна сметка аз съм си виновен зашото се съгласих с тях. Колкото до колегите, то си зависи от самите хора, а не от фирмата в която работят и успях да се запозная с някой много добри хора там. Местоположението на мен ми беше много удобно и като цяло мисля че е добро. Работна среда- в лъскавата сграда с добри колеги се чуствах добре, за това и давам висока оценка... таа в крайна сметка остава само лъскавата сграда!
В общи линии мога да кажа, че ТелеТек е като едно училище: запалта колкото стипендия, ръководството и HR отдела е с нагласа че си само за малко там и не се стараят въобще да те задържат, научаваш как се правят и как НЕ се правят някой неща, и след това си намираш работа с по-добри условия и доста по-добре заплата. Искренно адмирирам и поздравявам собственика на холдинга за всичко което е постигнал той изглежда добър човек, но поради незнайни от мен причини, към момента се е оставил да бъде подведен от някой хора около него. Надявам се някой ден нещата да се оправят, но по-скоро едва ли.
За тези който са се запътили на там, ако нямаш никакъв опит, не ти пука дали някой ще цени труда ти или не и си съгласен на ниско заплащане това е идеалното място! В противен случай не бих го препоръчал.


настоящ служител

-40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-4
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-4
Колеги
-4
Работна среда
-5

Здравейте!
Състоянието на фирма ТелеТек (Телетек Електроникс е част от холдинга, но не са ТелеТек):
1.Човешки ресурс - няколко застаряващи лелки, които са нарочени да бъдат мениджъри. Някои от тях опитват да вършат смислени и последователни неща, но са много далеч от реалността. Мениджърите в ТелеТек вече, от началото на кризата, имат претенции да участват главно и предимно в големи търгове и проекти, което очевидно им се отдава много трудно.
Съотношението мениджърски състав спрямо работещи служители HR отделът може да го посочи, ориентировъчно е около 60/40 в полза на мениджърите.
Венцислав Мачев. Един от многото позьори, неумеещи, незнаещи и неподготвени за реалността хора. Посочен за мениджър без необходимата подготовка, опит и спуснат от Румен Иванов. Коментарите за маркетинг мениджъра Венци Мачев може да бъде само един - неориентиран човек. Той е най-яркият пример за порочната практика на "неможещи и незнаещи мениджърчета" в България - без необходима подготовка за продукти, търговски умения и усет за естеството на работата. Венци, ако можеш да докажеш обратното, моля те направи го!
Търговците във фирмата са безкрайно демотивирани вследствие от много фактори - възрастни регионални мениджъри (незапознати и незаинтересовани от нови търговски практики, фирмена култура, вземане на ключови решения), ниски заплати 650-900лв., липса на адекватни обучения и минимални инвестиции в знания и умения.
Липса на офертни отдели и работещи маркетингови отдели. Има някакви служители, които заедно с всички други задължения работят и по проекти, но като цяло професионалната им подготовка, теоретичните им познания са много под допустимия минимум. Причините за демотивацията - почти същите както при търговците плюс нисък фирмен потенциал за привличане на качествени кадри. А ако все пак такъв бъде привлечен, обикновено не се задържа дълго.
2.Продуктово портфолио на фирмата - има претенции да продава всичко, което е електро. Около 65% от служителите във фирмата нямат представа за това. Ежемесечна практика са загубени търгове от Сектрон (или нейни близки фирми) или др. Един от малкото добреработещи отдели е Светлинен екип - благодарение на не дотам агресивната конкуренция и опита на служителите в отдела.
3.Заплати - за мениджърите, директорите, управителите, надзорниците и ръководителите средства има. За мравките в системата няма. Позната картина. Именно тези служители се държат на екзистенц минимума - според някои ръководители в ТелеТек това се прави за да се държат мотивирани служителите.

Това мога да напиша в общи линии плюс още много обоснована и доказана информация. Като цяло ТелеТек не стои добре на пазара благодарение на раздутия щат от мениджъри без подготовка да са такива, неподготвените служители, които се съобразяват с желанията на мениджърите и не се концентрират върху служебните си задължения. И сега най-лошата новина - няма изгледи ТелеТек скоро да се огледа и ориентира в ситуацията.
Ако имате избор - не отивайте да работите във фирмата!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

А като заплащането за един регионален мениджър какво е? Заслужава ли си да се работи като търговски мениджър в тази фирма?


бивш служител

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
2
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Доста години съм работил там и какво да ви кажа...Кариера- ха, оценяване на работата ти -ха-ха.Сега ще питате като е толкова зле, защо толкова години съм работил там?Хубав въпрос и аз си го задавам понякога, и след като напуснах, и още докато бях там.Отговора е, че може би бях прекалено голям опитимист и все очаквах някой да ме забележи и оцени... ха-ха, бих казал сега.Там растеш само ако си приятел на Румен Иванов.Тази компания могат спокойно да си я кръстят Румен Иванов и приятели, защото той и приятелите му, колят и бесят там, те правят кариера, те получават заплати, те имат служебни коли който ползват акто лични, другите дето уж са собственици по мойте наблюдения за тия години, са само проформа.Безгласни букви.Най големия майтап, е че тоя "консултант" от някое време насам си докара и едни дами т.нар. по модерно му НР ( човешки ресурси) отдел.Откакто ги има тези, от ден на ден все по-голяма "веселба" взе да става.Обърнахме се на комсомолска организация ( тия дето са около 30-те ще ме разберат за какво им говоря), то атестаций ли не бяха, събрания за каквото се сетиш и тем подобни глупости само работата за каято сме там между другото остана.А относно грижата за персонала дето уж им е работа:Преди да дойдат тия дето да се грижат за нас се чувствахме доста по-добре обгрижени от ръководството,мероприятияа който организираха не бяха много , но пък което направеха беше както си му е реда и със стил, тринайсета заплата имахме и т.н.След това обаче откакто НР отедела взе да се "грижи " за нас.... взехме да забравяме за всичко това едно по едно, като разбира се, се започна със заплатата.Тук за да съм справедлив трябва да кажа, че измислиха на мястото на т.нар. 13-та заплата бонуси, който обаче зависят от прекия ти ръководител, а той пък по правило в тази фирма нищо не разбира от това което работят подчинените му, защото е парашутист, и е от тяхната дружинка и сетете се нататък.... изобщо мога много и дълго да пиша за безумията в тази фирма, но мисля че това донякъде ще ви ориентира в обстановката ...


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Интересно е за мен да разбера какво е заплащането за търговски представител в Телетек, защото кандидатствам за подобна позиция, но в друга фирма, например за търговски представител в Благоевград или Пловдив. оценява ли се инициативата на служителите от страна на мениджърите, какви шансове за развитие има или по-точно предлага тази фирма?
Благодаря предварително на ози, който ще отговори


бивш служител

-41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
-5
Работна среда
-5

Започнах в Телетек Електроникс на по-ниска позиция от образованието и предишния опит който имах с уговорката с тогавашната Директорка на производството - Д., че тъй като позицията е ниска за мен тя ще бъде временна и само начало за мен във фирмата, и тъй като нямаше свободни други като се открият ще се покатеря на по-добра. Освен че това не се случи трябваше да работя каква ли не работа, но не и на тази на която бях назначен - Настройка и диагностика на производствени линии. за пръв път в живота ми се случи абсурда да бъде назначен на позиция която съм изпълнявал 5-6 дена от 6 месеца. Имах няколко разговора със супервайзорът тогава - Да. Мир. че така не е редно и не съм съгласен (На първата ни среща ми каза че той е шефа, а не Дир. на производството - Д., а на втората и всяка следваща ми казваше че ако не се справям ще бъда уволнен) Освен целият този фарс или цирк който трябваше да изтърпя, стигнах до най-големия абсурд: Накарахаме да разкроя и нарежа с 2 операторки някакви много скъпи спец. елстатични балатоми за работните маси в Цеха (около 80 на брой). - Побеснях - С предишна заплата от 1100лв. чисто + неограничени разходи по комадировки (хотели - 5*, нощувки 100-160лв, вечери и обяди по 60-80лв., служ.-лична кола) трябваше да ИЗТЪРПЯ ТАЗИ ПРОСТОТИЯ. За капак супервайзорът се опита да ми набута стар брак на най-скъпото изделие на мене, т.е. че аз съм го направил. Като отидох и казах на Дир. на производството, че съм рязъл балатуми за масите и че това е пълен абсурд - Тя ми отговори: "Ами то и други инженери като теб са рязъли, какво от това"
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ГАФ беще когато операторът на спойка вълна при бързане го удари ток от НЕОБАЗОПАСЕН ВИСЯЩ 1 СЕДМИЦА от тавана ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАБЕЛ,който никой не му обръщаше внимание - Къде беще супервайзорът, началник смяна, да му обърнат внимание и да видят че не е положен в канал, както трябва - О, Да те са си гонили бройките на изделията и са нямали време за такива работи. За късмет на оператора кабела попадна точно до окото, а не в него - дори можеще и да ослепее. Кагато отишъл при Дир. на производството и казал какво се е случило тя му отговорила: "Е Аз какво да направя, да си се пазил и да си внимавал". в същото време те ти приказват и пишат по какви ли не последни европейски ISO стандарти е изпънен завода.
Нямам думи повече думи и какви ли не разочорования да изказвам за ТелеТек Електроникс.
В трудовата ми книжка пише "Работник канцеларски материали", а в длъжностната ми характеристика пише "Настройка и диагностика на производствени линии"

Изп.директор на Телетек Елктроникс - Стоицев умишлено го държат в невидение, неинформиран за това какво се случва в производството.

Изказвам единствено Уважение към него:
Много Успехи Г-н Стоицев, бедете жив и здрав.

На Коледното парти специално дойде при мен да ми каже наздраве, и да ме поздрави като това ми беше последен ден там.
Човекът се чудеше защо напускам, и питаше, а всеки му казваше "Незнам"

В


-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-4
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
2
Натоварване
0
Потенциал
-2
Местоположение
-3
Колеги
-4
Работна среда
-3

До сега има написано само едно положително мнение при това автора му явно има в предвид не Телетек ЕООД, а Телетек ЕЛЕКТРОНИКС АД, тъй като Телетек ЕООД нямат R&D отдел...
В самото Телетек ЕООД положението напълно отговаря на първото мнение.


бивш служител

2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
0
Работна среда
0

Ако сте решили да се пенсионирате или сте достатъчно материално осигурени, без необходимите знания, без амбиции за постигане на нещо по-значително в собствения ви живот - несъмнено това е вашата фирма.
Обаче, ако сте човек със собствени възгледи, човек който може да отстоява позиции, различни от виждането на "мениджърите", HR-а и консултанта, човек инакомислещ и т.н. - несъмнено това НЕ Е вашата фирма. За заплата не искам да говоря. Просто се опитайте да кандидатствате за кредит, по който вие сте основния КРЕДИТОИСКАТЕЛ и сами ще разберете за какво иде реч.
За мое огромно съжаление и до ден днешен ръководството на фирмата остава сляпо и глухо към проблемите на служителите и не е чудно, че има такова голямо текучество на персонал.
Определено мениджмънта не е наясно нито с приоритетите за развитие на човешкия ресурс, нито с позицията си на "лидер" в пазара на СОТ системи /поради тази причина Сектрон ще продължават да ги мачкат ВИНАГИ И ПО ВСЯКО ВРЕМЕ/, да не говорим за електрото. Ако имаха по-добра възможност и стратегия за развитие на пазара в България, Legrand отдавна щяха да са заменили Телетек с по-перспективна фирма-дистрибутор... примерно ТМТ-Елком.
... искаше ми се да кажа нещо положително за хората във фирмата, но и това не мога. В рамките на последните две години, всички качествени служители, които се умориха да се борят с БЕЗУМНАТА БЮРОКРАЦИЯ, напуснаха, а новите не ги познавам. Обаче не чувам много ласкави слова за тях. Все още поддържам връзка с бивши мои клиенти, които и в момента работят с Телетек, и от тях научавам потресаващи неща: скандали в шоурума, пренебрежително отношение към клиента, МНОГО БАВНО ОБСЛУЖВАНЕ, некомпетентност и т.н. А тези неща не могат да се компенсират само с хубава усмивка.
... а от позицията на днешния ден, единственото, което изпитвам към фирмата е огромното ми съжаление за г-н Полилеев. Свестен човек, който ще продължава да бъде лъган по най-безскруполния начин от Изпълнителния директор, Търговския директор и HR мениджъра - все жени. Имена няма да споменавам, те се знаят.
Упс, забравих да спомена Великия консултант...
...това е. Дерзайте!


-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-2
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-4
Работна среда
-5

Пълна боза.Има неграмотни хора не могат да обслужват клиентите си,защото хората не са грамотни.


бивш служител

21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
0
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
0
Натоварване
5
Потенциал
2
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
5

Добре е ако ти стигат 500лв, не ти дават пари за командировъчни които са ти обещани, почива в събота - това е.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?