Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Раком НТ ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Раком НТ ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 4 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-4 от общо 4


настоящ служител

-37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-2
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-2
Работна среда
-5

И аз се излъгах по една такава обява в jobs- от същата семейна фирма...
“Предлагаме:
• Отлично организирани условия на работа
• Работа с върхови технологии
• Възможност за развитие и придобиване на нови знания и умения в областта на ...
• Възможност за обучение във водещи световни фирми
• Добро заплащане”
Английски език е предимство
(Това им е шаблона , с който публикуват обявите си. Само горната част от „предлагаме...“ е различна и винаги са в срок до 1 седмица.)
В интерес на истината, в тази фирма работят много качествени и професионално значими хора! (Това е единственото положително нещо.) Но, работят и много некачествени.
„• Отлично организирани условия на работа“ – бориш се сам с проблемите, понеже ако ръководителят ти проекти е Д.П., той е завършил медицински колеж ( И ако разгледате търговският регистър, въпросният е собственик на „Социални аптеки“ и застраховател на UNICA и всичко това се работи в рамките на работното време на „Раком НТ“). Един аптекар във фирма, която се занимава с монтаж на телекомуникационно оборудване. И, той дава преценка за Вашата работа – дали сте кадърен или не. Дава определение за хора професионалисти с техническо образование и опит е сферата!!!...
А директорът монтажи (К.Г.) обича да определя бързо новите хората – „Този за нищо не става“.
„• Работа с върхови технологии“ – няма такова нещо. Има стандартните за всяка такава фирма от бранша уреди и съоръжения – дори са малко, нищо върхово... Може би, смятат, че като са закупили нови компютри и софтуер – това са върхови технологии.
Това, което няма да Ви кажат на интервюто е, че преди около 2-3 години са ги посетили от едни служби и са им взели компютрите, заради нелицензираният софтуер, който са използвали. От тогава вече, го играят лицензиран, но дали е така...?
„• Възможност за развитие и придобиване на нови знания и умения в областта на ...“– Няма развитие, няма придобиване на нови знания – просто ще използват вашите знания и умения и в момента, в който няма работа, ще Ви изхвърлят, колкото и добре да сте работили, и колкото и доволни да са били от Вас.
Ходят едни хора едва завършили някаква си гимназия, които правят проучване, хора без техническо образование и те дават техническите решения. Хахаха!
„• Възможност за обучение във водещи световни фирми“ – Няма такъв филм. Отиваш със знанията и уменията си, които те използват. Няма обучение във водещи световни фирми, няма такова нещо.
„• Добро заплащане“ – стандартната за длъжността заплата. Имат двойно счетоводство - част от заплата е по карта, другото се дава на ръка. И осигуровките са върху това, което се дава по картата. Няма бонуси за добре свършена работа.
Извънредният труд, се заплаща като за обикновен работен ден (тук Кодексът на Труда не важи)!
Плащат Ви го с обикновен касов ордер! Няма заповед на управителя(директора), няма нищо черно на бяло, с което да докажете в съда, когато трябва(а, то ще Ви потрябва, когато Ви изхвърлят на улицата), че сте работили извънредно и на ненормиран работен ден.
Изобщо няма значение, дали сте работили в събота, в неделя, 10-12часа и повече – плащат Ви като за един обикновен работен ден за осем часа.
Работното време е ненормиран работен ден.
В работно време (Вие сте отишли да работите там) – Ще чуете всякакви долнопробни и измислени клюки за всеки един от колегите в тази фирма, който е истински професионалист, защото има и такива. Аптекарчето, така го може от старата си работа, това си знае, това си може, това си прави – интрижки!
Ще търпите превземките на една 69 годишна бабичка Л.Д., абсолютно нещастна „телекомуникационна инженерка“ (близка на управителя), която нищо не може да прави но има някакви заслуги от миналото към НТ-то...??? Превзетата бабичка със съмнителните заслуги, ходи и се оплаква и клевети хората, когато разбере, че срещу нея има сериозен професионалист.
Има една девойка, завършила спортно училище – е, тази така и не разбрах какво работи в тази фирма – и тя е технически сътрудник.
Ще търпите безпричинната злоба на шефката К.Т. – работи като касиер. Тя ще Ви се кара, защото сте кадърен и независим, а тя такива не ги харесва. Ще Ви се държи сметка и ще Ви се правят скандали за всяка капка бензин, въпреки, че колите са оборудвани с GPS-и и се знае къде сте карал.
И на кого да се оплачеш от нея? На управителят ли или на изпълнителният директор...?
Няма начин да не се сблъскате с този проблем.
Когато отидете на работа в тази фирма, не забравяйте че:
Преди една година (2014), монтажниците на Н.Т. пребиха от бой един колега телекомуникационен инженер по време на командировка.
Той напусна, без да подаде жалба!
Еееее, в Раком НТ, няма уволнени за побоя над колегата. Защо ли? Защото там се назначават хора, които са роднини на шефовете и приятели на роднините.
Бихте ли искали да работите там?
Офисът е накрая на „Люлин“ – до околовръстното. Във фирмата има много директори и ръководители проекти – това са близките хора на шефовете. Когато намалее работата – тези са запазени на работа, другите ги гонят. И така до другият път, когато ще им потрябват хора. Уж Ви наемат на постоянна работа, пък трудовият договор е с изпитателен срок.


бивш служител

17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
1
Привилегии
2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
2
Потенциал
0
Местоположение
1
Колеги
4
Работна среда
4

Слабо, и защо ли да плащат на служителите си, а те с какво ще си строят къщите??
Много зле, само към определени хора.
Някога да, сега почти никакви.
Липсва.
Те не се ангажират с нищо.
На къде ще се развива човек там, то е невъзможно с каквото и образование да си, те си създават мнение и то  евсичко.
На края на комплекса Люлин.
Някои колеги са точни, но те се броят на пръсти, останалите си говорят за гърба, присмиват се един на друг.
Работната среда е добра, само ако е и малко по-топло вътре в офиса.


настоящ служител

-12 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
-5
Потенциал
0
Местоположение
3
Колеги
0
Работна среда
0

Заплащане: никакво, гледат да получаваш колкото се може по-малко. Ако не отидеш да се молиш и просиш за повече пари, никой няма и да се сети за теб.

Уважение: никакво, шефът е краля слънце, синовете са принцовете, останалите са роби. Е ако си роднина, може и да получаваш малко уважение.

Привилегии: никакви

Фирмена сигурност: голяма, защо да те уволняват, когато работиш много за малко пари.

Съотношение работа / свободно време: никакво, не се знае утре дали няма да трябва да ходиш на работа, не можеш да планираш нищо.

Потенциал за развитие: има какво да се научи, но май най-добре това да се ползва в друга фирма, в тази смяната на позиции става много трудно

Местоположение: добро е, има къде да си оставиш колата

Колеги: има 2 типа, такива на които може да се довериш - печените и останалите - клюкарите. За 1ви път виждам на едно място толкова мъже клюкари. Тук подмазвачеството и снасянето на шефа е много добре усвоено, така че ако идва някой нов, трябва много да внимава в началото.

Работна среда: важи казаното по-горе, то колегите правят работната среда.


настоящ служител

6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
1
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
2
Натоварване
-3
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
4

Ами започвам подред:
Заплащане: Не ме разбирайте погрешно, сложил съм оценка 3 защото съотношението работа/заплата не е достатъчно обективно (лично мое мнение искам да подчертая), но е достатъчно високо (поне беше до преди няколко месеца :) );

Уважение: Ами тук си личи от оценката, по принцип има светлина в тунела в това естество, но както се казва, винаги може да се иска повече;

Привилегии: Е няма какво да се каже тук, то си личи от оценката;

Фирмена сигурност: Оценката е по-ниска от нормалната не за друго, а за това че колкото и всеотдаен да си в твоята работа, направиш ли грешка по отношение на работата тя не се прощава лесно и след това трябва да БАЧКАШ здраво за да си върнеш позициите (което пак подчертавам СПОРЕД МЕН не трябва да е така защото всеки прави грешки);

Съотношение работа / свободно време: Стигнахме до проблема :). Работата е там че в 60 % от годината не си в София а някаде из страната. Разбира се това не е проблем ако не си с половинка в живота, в този случай даже е супер, но не всички са така :);

Потенциал за развитие: Мислих си че тук ще напиша NO COMMENT, но все пак ще кажа че тази оценка е заради това че във фирмата се гледа по-скоро кой от колко години е във фирмата или кой на кой е човек е от колкото кой каква работа върши [и все пак има хора... или по скоро 1 човек който хем работи от много години (един от най-"старите" във фирмата), хем върши може би най-много работа и още чака повишение (хехе спокойно не съм аз, сигурен съм че така ще си помислите)]. Общо взето трябва да започнеш на добра длъжност;

Местоположение: Ами според мен идеално: ж.к. Люлин ул.Ицхак Грациани №33

Колеги: Тук Въпросът е спорен. Има страхотни колеги, има и такива които ще ти забият нож в гърба само и само да си изцапат наколенките пред шефовете, абе общо взето като всяка друга фирма;

Работна среда: Е тук вече няма грешка, всичко в работата ти е осигурено, това от което се нуждаеш за добър работен процес го имаш. Всички шефове гледат да са в крак с новостите и ти осигуряват всичко необходимо за да не изоставаш и ти.

Ами мисля че бях достатъчно изчерпателен и се надявам мнението ми да ви е било от полза. Искам да подчертая че цялото това мнение важи само за монтажния и инженерния състав на фирмата. Е, това е.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?