Ако искате да бъдете роб на работодателя си, сте добре дошли. Фирмата се управлява от леля в критическта, която няма представа от управление на хора. Има глоби за всичко, от това да закъснееш до това защо не слушаш великата леля. Естествено тези глоби са незаконни и се събират в брой. Единствената цел на фирмата е да прекараш там 8 работни часа, но не е важно какво си свършил. Ако станеш "агент" на управителя и топиш колегите си това ще бъде високо оценено. Текучеството е огромно, ако изобщо някой се съгласи да започне работа там си тръгва след няколко месеца. Метода на управление е да бъдат държани хората в страх. Фирмата е изключително малка, но за сметка на това всички процедури са свързани с изключително голяма бумащина. Естествено заплащането е ниско и реално има глоби и други такси, които никой няма да Ви сподели на интервюто. Управителя на фирмата е с изключително ниско възпитание и за умствения капацитет е трудно да се използват думи да го опиша. Ако искате да попаднете на място, където да бъдете мачкани, нагрубявани, заплашвани и задължавани да работите в извън работно време това е мястото.
Интересува ме какво е положението във Фирмата на дадената позиция. Вече е 2019 година а последните коментари са вече на около 5 години.
Някой може ли да даде малко светлина в тунела ?
Подробна оценка от Стефка
Уважаема госпожо Давидкова, аз работя в съвсем друга фирма, но като специалист ТРЗ и човешки ресурси.първо искам да ви кажа, че описаните от Вас претенции НЕ са основание човек да не започне работа ако е доволен от другите условия.Първо искам да Ви кажа че наистина НКПД ограничава наистина длъжностите по трудов д-р. Аз също съм имала проблеми с това че шефовете искат да назнача хора на длъжност, която не съществува. В крайна сметка това ли е най - важното???При сходна длъжност и реална длъжностна характеристика какъв е проблема, дори и това да е първата работа в живота Ви и искате да имате стаж и на хартия.Второ трудови д-ри наистина не се пращат по пощата, е-майла и т.н. в никоя фирма няма да го направят.Той се подписва на място.Колежката го е регистрирала може би, защото при започване на работа вие трябва да имате регистриран д-р (на справката има дата и час на подаване), а реалния д-р на хартия може да почака ако собствениците не са в офиса (често срещано за мн.фирми).Иначе не я оправдавам за това де редно е първо да подпишете.Това което искам да Ви кажа, е че и аз се сблъсквам с такива като Вас които от излишни претенции се отказват от наистина добра работа и коректен работодател. Вие не знаете какво става в други фирми - подписват се празни молби и заповеди за прекратяване при назначаване, празни молби за отпуски, бавят се и не се изплащат заплати и т.н. Това което сте преживели не е нищо и сте смешна! Идеални работодатели няма, много по -важно е редовното плащане на заплата, работно време, отношение и т.н. Това са важните неща, а не дали сте икономист-плановик или плановик-икономист. Да не говорим, че се спомена че във фирмата се осигурява на реалната заплата, което при 90% от фирмите в Б-я е илюзия!!!
Подробна оценка от А. Давидкова
Уважаема г-жо Петрова,
Радвам се, че сте дали допълнителни разяснения по случая, да има логика да регистрирате договорите преди постъпването на служителите, поправете ме ако греша, но все си мисля, че е логично преди постъпването на работа служителите да подписват договор и съгласно ЗАКОНА да регистрирате договор, когато той е действителен (в случая подписан от двете страни), но сега разбирам защо не сте искали да ми предоставите договор (било то на живо или не), защото е ноу-хау, мисля, че и Вие сами разбирате колко нелепо е това.
Не смятам, че е тук мястото да обсъждам с Вас тези въпроси, компетентните институции вече изказаха своето становище, така че аз съм приключила с Вас.
Този сайт е за обмен на мнения и информация, най-вече за кандидатстващите за работа, така че аз пак ще се обърна към тях със съвет: отваряйте си очите по отношение на тази фирма, в случай че искате да работите там.
Подробна оценка от А. Петрова
Бих искала да внеса яснота по случая.
Точно защото фирмата ни не е ” мошенническа” нямаме служители без трудов договор и регистрираме в НАП всеки един договор преди постъпване на работа на служителя и то на реалната заплата. Така постъпихме и във Вашия случай. Условията относно платен годишен отпуск, срок на изпитване и предизвестие са според КТ, както Ви бе обяснено в офиса ни. Никоя фирма не си изпраща трудовите договори по ел. поща на никого, защото са фирмено ноу хау.
Обявата за позицията, по която кандидатствахте, г-це Давидкова, беше експертна без ръководни функции / Супервайзори, което е далеч от понятието висши служители и ръководители и беше пояснено също така, че служителят на тази позиция няма да има подчинени.
Подробна оценка от А. Давидкова
Кандидатствах за Ръководител планиране и доставки в тази фирма. Обадиха ми се, на второто интервю ми предложиха работата. Изглеждаха професионалисти, заплатата беше 1000 лв нето, тъй като не отговаряше на очакванията ми, предложиха компромис 3 месеца срок на изпитване вместо 6 и преразглеждане на възнаграждението. Искаха да им отговоря на момента, изпратиха ми длъжностна харектеристика за длъжност Ръководител планиране и доставки, в крайна сметка се съгласих и от там се започна...Помолих да ми изпратят проекто договор защото на интервютата не коментирахме условията на работа( отпуск, доп. придобивки и т.н) Управителката ми каза, че договора им е "половин страничка" и всичко е съгласно КТ?! Но все пак съм щяла да имам време да си го прочета на място. Разбрахме се за ден, в който да отида да подпиша и конкретна дата на започване на работа. Когато отидох да подпиша договора, нямаше изготвен такъв, специалиста ЧР ми каза, че понеже е нова позицията и има да координира още неща с ръководството (интервюто ми беше с Управителката и още двама, които не знам какъв пост заемат), Не подписах договор, оставих копие на личната си карта, за да изготвят договора. В следващите 3 работни дни нищо не ми бе изпратено. В денят преди да започна работа получих на e-mail-а си уведомление от НАП за РЕГИСТРИРАН трудов договор. Идеята беше, че те ми го изпращат, за да ми направят услуга защото, трябваше да прекратя регистрацията си в Бюрото по труда. Изненадах се, че изобщо работодател може да си позволи такова своеволие, да регистрира несъществуващ договор, но най-лошото беше, че бях регистрирана на длъжност ИКОНОМИСТ ПЛАНОВИК. Обадих се да проверя защо, как и какво става, на какво се дължи това разминаване. Получих изключително арогантно и нагло отношение, първо ми се обясняваха глупости за това как НКПД не позволява, как това е еквивалента по НКПД, изкараха ме луда. В крайна сметка аз реших, че няма да работя за тях, имах изключително много проблеми с този запис на договора в НАП, на всичкото отгоре бяха решили да прекратят този договор, а не да заличат записа...имам още много детайли по отношение на контакта им с мен, няма да ги описвам тук, ако някой иска повече информация нека се свърже с мен ще се радвам да помогна. Пускам този коментар защото виждам, че се са пуснали обява пак за Икономист плановик. Пропуснах да кажа, че горе описаното става преди седмица т.е ;} Ще завърша със субективен съвет бягайте надалеч от тази фирма, за мен са живи мошенници. В Момента съм пуснала сигнали и жалби към всички институции, които могат да вземат отношение по моя казус. Наистина се надявам да съм помогнала.
Подробна оценка от depy
Интересува ме какво е заплащането там??
Подробна оценка от Бивш служител
Като всяко нормално работно място в България ... пълна шуробаджанащина ... ако не си човек на някой те изхвърлят и дори добре да си вършиш работата и да спазваш всичко не си удобен защото застрашаваш другите . Условията на труд не са лоши ... има си много предимства , но личен съвет ... не се пробвайте ... или ако се пробвате през времето на изпитателния ви срок който е 6 месеца и не ви осигуряват на реалните пари си търсете и друга работа . Преди да започна ме предупредиха за действията в тази фирма , но уж били преди време ... можело да са се променили си казах аз ... няма промяна ... и след 10 години си е същото ... успех на новоназначените :) !!!
Подробна оценка от наблюдател
Моя съвет е ако си заинтересуван(а) отиваш и виждаш. Затова има изпитателен срок. Ако пък много се съмняваш, то няма смисъл да почваш. И няма смисъл да пишеш в толкова форуми едно и също.
Подробна оценка от
Фирма Джи Пи еЛ е сред водещите производители на Игрални автомати и съоръжения за хазартни игри в България. Разполага с нова производствена и административна сграда в кв.Драгалевци. Условията на работа са много добри.