Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Сентилион /img/frontend/nomap.png"

Сентилион

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 30 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 30


-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-4
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
5
Потенциал
-3
Местоположение
-2
Колеги
0
Работна среда
-3

Значи стартовата заплата е около 500 лв, като в годините можеш да стигнеш до към 800/900(1000 в най-добрия случай, но затова трябват доста години, нерви и безчуствие и накрая си казваш че не си заслужава и напускаш)-това е ако не си от големите началници(а те са несменяеми и вечни, та дори и след пенсия-техните заплати са от 1500 нагоре). Дават 180лв на купони за Кауфланд,Метро,Фантастико, Петрол(по твой избор). Заплатите се изплащат редовно, осигуряват те върху цялата сума на заплатата. Фирмата беше добра преди години, вече малцината мислещи реално и можещи хора са или на възраст, накоято ги е страх да напуснат или са пред напускане ако са по-млади(просто чакат удобния момент). Почти всички големи началници са без висше образовние(камо ли пък да искаме по специалността), а повече от половината не ползват западен език, та значи някой под тях я отнася(некомпетентността де). Фирмата се държи заради пъпната връв с австрийската Медел, на която всъщност Сентилион е изтегленото в периферията на континента производство.Така че агонията и ще бъде дълга, но за сметка на това мъчителна, защото има кой да налива пари в евтина държава. Ако си млад, току що излязъл от университет, това е идеалното място да натрупаш опит, защото продуктите, които се произвеждат са разнообразни, интересни от технологична гледна точка, винаги има нещо ново и експериментално. Заслужава си да стиснеш зъби за няколко години и натрупаш реален опит и после да изчезнеш от там по най-бързия начин.Но ако си минал вече този етап бягай далеч, защото само ще затънеш в бюрокрация, експлоатация и самодоволни началници, които ще искат освен своята работа да вършиш и тяхната, под формата на проекти, даване на идеи или просто графата в трудовата ти характеристика "други дейности свързани с основните ти задължения", което тръпи много широка интерпретация там.Работното време на хората редовна смяна е плаващо, но началството го разбира в смисъл от 8 до 18(т.е. от 8 часа доплава до 10 и нагоре-ако спиш там е най-добре- то с фирмата трябва да се живее, защото тя е с награди и е социална, демек за хората мисли). Смените са за производството и се менят ежемесечно, ако не и ежеседмично-тая седмица от 7 до 15( и втора съответно от 1 до 21-нещо такова), другата седмица от 6 до 14 и 14 до 22), събота или неделя пожелание-задължително( като извънредният труд в почивните дни ту се разрешава ту се забранява- според проблясъка на началството и организаторите на производство). Често се случва в сряда да ти кажат да не идваш събота или неделя и в петък да те поканят любезно("щото нещо пак не сме го изчислили добре") и като им откажеш, защото имаш други планове вече да те гледат накриво, щото фирмата не е приоритет за теб!Та това в кратце! Всеки сам си преценява устройва ли го или не!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

След толкова глупости, за тази фирма! Някои ще напише ли каква е актуалната ситуация, в тази фирма? За пройзводството,  в часност. Работно време, заплащане и бонуси. Ама точна информация моля. Обръщам се към старите служители, и сегашните. МОЛЯ напишете точна информация, ако искате да имате колеги. Който да са наясно, защо идват при вас. И към бившите, помогнете на хората, да не се прецакват като вас. Защото е едно да вземаш 1000лв нето стартово, друго под тези пари. Трето, какви точно са бонусите, и социалната схема? Благодаря предварително, за отделеното време!


-12 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
3
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-3

Поредният опит да бъде накаран някой да вади заплатите на вече назначени хора. Ето какво представлява една обява, в която ръководството няма смелостта да напише че търси ИНЖЕНЕР С ОПИТ, който владее руски и английски език, при това на ниво над средното...
Специалист осигуряване на тест и измервания Ref.No: MD9200 Описание и
Изисквания: СЕНТИЛИОН ООД е иновативна фирма за производство на електронни модули, системи, комплектни продукти и услуги в областта на медицинската, визуалната и индустриалната електроника.
Компанията търси опитен и квалифициран
СПЕЦИАЛИСТ ОСИГУРЯВАНЕ НА ТЕСТ, ИЗМЕРВАНИЯ И КРАЕН КОНТРОЛ
ХАРАКТЕРИСТИКА НА РАБОТАТА
• Настройка на готовите изделия- камери, грабери и др. индустриални продукти.
• Отговорност за цялостното организиране на крайния контрол на готовите изделия.
• Провежда цялостен и системен тест, настройка и краен контрол на продукти, за които се извършва верификация/ валидиране със съответната изпитвателна и измервателна апаратура за постигане на необходимите технически параметри.
• Определя технологичната последователност на изпитанията. Дефинира и нормира операциите по тест, електрически измервания и краен контрол.
• Разработва технологични инструкции, методики, контролни карти и друга документация за измерване, тест, настройка и контрол.
• Създава и поддържа организация за следене изправността на тестовите уреди, приспособления, резервни части и изхабяващи се елементи.
• Провежда кореспонденция с клиента по въпросите на ел. измерванията.
• Организира обученията и следи за правилното провеждане на измерванията.
НЕОБХОДИМИ ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ
• Образование- висше, специалност Електроизмервателна техника, Електроника, Електротехника.
• Опит в тестване на електронни изделия и възли.
• Познаване принципа на действие и начините за настройване и обслужване на използваната контролно-измервателна апаратура.
• Задълбочени компютърни познания: DOS, WINDOWS, WORD, EXCEL и специализиран софтуер за тест и настройка.
• Английски и руски език, на достатъчно високо ниво за ползване на техническа документация и провеждане на консултации с клиента.
• Сръчност, прецизност, умение за екипно взаимодействие, желание за развитие и усъвършенстване.
 
Имам няколко въпроса - защо ръководството няма смелостта да напише, че търси инженер с опит, владеещ руски и английски език на ниво комуникация с клиенти, и работа с техническа документация?
Защо липсва диапазон на заплащане, тъй като когато пишеш определени изисквания, трябва да си готов да платиш за тях. Когато обаче аз видя сумата която предлагаш, аз ще си направя сметката дали изобщо да кандидатствам. Отново побългарен мениджмънт, и стремеж да придумаш някого да ти работи за без пари. Мерси, но без мен.
Заплащане и уважение - липсва такова, т.е. унизително, защото ако си голямата работа ще напишеш 1000-3000 лв, и ще си избереш човека ти. Но явно не си склонен да платиш за квалификация и опит.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Мерси за отговорите, Ивайло!
Относно 1000 - та лева, не мисля че е кой знае какво за София , това първо! Бъди сигурен, че Много малко му пука ръководството дали на теб 1000 лв ти стигат или не, те дават толкова , ти се оправяй... И не само сентилион е така. Не те знам в колкко фирми си работил, но аз за 10 години смених 4 фирми и се убедих в това.
Предлагам и един по - различен поглед на нещата! Първо  - нека фирмата да се радва, че има хора , които да им работят за без пари. Това , че някой се е съгласил да го третират като китайците на европа си е негов проблем и да му изпилзват труда за мижави  пари - всеки сам си решава.
Второ - лично аз не съм учил толкова време специализиран профил електроника, както и стажа ми в тази сфера за да бъда хамалин на който и да е. Ако ти нямаш нищо против да те товарят с несвойствени за длъжностната характеристика задачи - това е твоя гледна точка.
И трето  - име едно нещо, което се казва праг не себеуважение. Имало разбираш обучение, ама заплатите били недостатъчни... Е хубаво де, искат да се свърши дадена работа, искат да се свърши качествено, ама заплатите били недостатъчни...
Един човек можеш да го разбереш колко е сериозен по парите, които е готов да плати за една работа. Хайде със здраве!


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Доколкото разбирам от интернет най- голямата фирма в БГ от този бранш с над 2500 човека е integrated micro-electronics или бившият epiq в ботевград незнам друга фирма в БГ от такова ниво.
В София са доста по-малки фирми до 500 човека.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Малко са ти тъпи въпросите, но ще ти отговоря.
 "Защо всичките им обяви се побликуват поверително???"- Ми аз откъде да знам, бе нашио. Това си е решение на Ръководството и на Човешките ресурси. Ти се радвай, че изобщо се побликуват.
  "Мъкнеш ли бутилки с азот"  Ако се наложи, ще мъкна, въпреки, че има хора за това.
"занимаваш ли се с неща извън работата ти с поялника"- Занимаваш се със каквото реши началството да се занимаваш. Аз съм там отскоро, както и други колеги, и в момента ни обучават на много операции, за да има заменяемост на персонала, да се види кой в какво е добър, на кой какво му се отдава и какво- не. Един ден правиш едно нещо, после друго и така. Иначе омръзва и стават грешки.
За заплатата казах достатъчно, чети по-внимателно какво съм написал.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Защо всичките им обяви се побликуват поверително???


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Мерси Ивайло за информацията, все пак какви са заплатите , след като има недостиг на хора...  Ориентировъчно, под или над 1000 лв, занимаваш ли се с неща извън работата ти с поялника... Мъкнеш ли бутилки с азот както  казват колегите.... И в крайна сметка нека всеки сам си прецени кое е много и кое малко...


настоящ служител

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
4

Така. Фирмата произвежда главно медицинска електроника. Кохлеарни имплантати за хора с увреден слух. Работи се по стандарти, вътрешно фирмени правила и критерий, които трябва да се спазват много стриктно. Всяка една спойка се проверява под микроскоп от няколко вида контрол. Всяко едно пластмасово корпусче също се гледа за драскотинки и наранявания. В случая качеството е на ПЪРВО място, защото с тези уреди няма място за грешка.Ако имплантират в главата на някое дете апарат със некачествена спойка, и след 2-3-5 години стане късо съединение, примерно, ПОСЛЕДИЦИТЕ ЩЕ СА АДСКИ НЕПРИЯТНИ за въпросното дете. Ако някой иска да работи в Сентилион, трябва първо да ги проумее тези неща. Фирмата има страшно много поръчки, производството в момента се разширява и се назначават нови хора почти всяка седмица. В началото имаш три месеца изпитателен срок- през това време ръководството преценява дали ставаш или не. Всеки допуска грешки, нормално е , но в случая се гледа дали тези грешки се коригират навреме, или "бе аз така си знам, така е по-лесно и т.н.". За всяка една операция преминаваш обучение, всяка дейност е документирана и описана в инструкция.
Търсят се  будни хора с мисъл в главата, сръчни ръце и ТРУДОВА ДИСЦИПЛИНА. Работното време започва в 8:00 - в 7:55 трябва да си си на работното място, подготвен, свеж и БУДЕН.
Ако сте в БУДНА КОМА, очаквате непрекъснато някой да ви държи за ръката, да ви помага нон-стоп и да ви ремонтира калпавата продукция- по-добре си потърсете друга работа.
Във фирмата има правило- Всички да си говорят на "ти" и на малки имена.Шефове, мениджъри, работници- всички.
Така. Ето и най-важното за един работник- ЗАПЛАТАТА. Няма какво да се лъжем, ЗАПЛАТИТЕ СА МАЛКО НЕДОСТАТЪЧНИ за този бранш. В България с под 1000 лв/мес. трудно се живее, особено, ако си млад и тепърва имаш да градиш семейство. НО в случая всяка минута и всеки отработен час се отчитат на компютър и се изплащат към заплатата. По желание се работи и в Събота и/или Неделя и се плаща извънреден труд. Осигуровките са на РЕАЛНА ЗАПЛАТА. Има и социален пакет, който компенсира данъците. Заплатите се превеждат навреме и в пълен размер.
В момента Сентилион е в сграда под наем, тесничко е, доста машини са подредени според пространството, и производството не може да се разгърне в пълният си капацитет. Строи се нова сграда в Дружба и се очаква там нещата да вървят по-гладко. Всички работници на Сентилион се надяваме, че като се преместим там и отпадне разхода за наема ,който се плаща в момента, и тези средства ще преминат във фонд работна заплата.
Лично на мен работата ми създава удоволствие. Знам, че продуктите, който ми минават през ръцете, променят живота на хората към по-добро. Знам също и че в Австрия един оператор като мен взима около 6 пъти по-висока заплата за същата работа.Знам, че към края на месеца хладилника ми е празен и чад-пат взимам заеми. Знам, че в България сме си просто евтина ,изгодна и кадърна работна ръка, но ако не беше така много фирми нямаше да ги има тук и безработицата щеше да е още по-голяма. Засегаа стискаме зъби и гледаме напред...
На всички който искат да кандидатстват пожелавам успех, но знайте, че няма място за селски тарикати, скатавки и мързеливци. Системата просто ги изплюва.Бил съм свидетел и е грозно.Това е от мен, надявам се да съм бил полезен.
   http://www.centillion.eu
 http://www.youtube.com/watch?v=jZhHabWYYrk
  http://www.youtube.com/watch?v=WDDfGMuofuw&feature=related


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Кажете заплата за "Оператор тест и краен контрол"?Как са условията към момента във фирмата? Гледам търсят хора, разширяват ли се или просто е имало прочистване?

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?