Не може да се работи с тази фирма!
Пълен майтап са, някаква пълна анархия с клиентите.
Сменят цени, сменят отстъпки както си искат без да уведомяват клиентите.
Повечето хора от сервиза и не знаят изобщо защо са там.
Последните 3-4 години се работеше добре с тях ,основно заради усилията на търговците и шефа им, ама сега са разбутали системата и е страшно!
Подробна оценка от И. Николов
Пиша по повод обявата на Екотерм проект ЕАД, част от ЕРАТО АД, за сервизен техник. От края на май до края на ноември работих там, като тези 6 месеца бяха изпитателни. Започва се с 650лв. за първите 3 месеца, 800 за вторите 3 и обещание за бонуси към заплатата след 6-тия месец. Фирмата няма социален пакет - коледни, великденски, пари за платен отпуск, няма аванс преди заплатата, не чакайте бонуси, а когато има голяма поръчка намаляват ставката за изработка на изделията, така че пада общата заработка и се разочаровате от малката заплата накрая. Чака се на собственикът да му кефне да разпише заплатите и тогава се превеждат. Похвално за изп. директорка, че е свела това време до 2-3 дни. Във фирмата има готини хора, от изп. директорка включително до работниците в цеха, с които може да се работи много добре. По повод на това което предлагат, ето връзка към обявата и моят коментар : www.jobs.bg/f2068637
Млад екип - да вярно е. Развитие - не, оставате си техник. Там дори конструкторите чертаят това, което им каже собственикът, независимо от техните изчисления, концепции и конструктивни решения - прав е собственикът, а вие се обезличавате като служител. Що се отнася до европейските норми и стандарти - опитват се да вкарат система за управление на производствения процес, която от абсолютния хаос прави каша, т.е. малко по-добре. Но това по никакъв начин не се отразява на развитието ви. Напротив - ядове и разминаване между конструкторската документация и реалното изделие. За обучения не съм чул някой да е бил изпратен и да се е развил. Единствено може да ви пратят на Пловдивския панаир да шпионирате конкуренцията, от което да почерпите някои идеи.
Що се отнася до работната среда - вече споменах накратко по-горе. Ще добавя, че голяма част от хората, особено в цеха, работят в постоянен страх и притеснение да не се развика Шефът, т.е собственикът. Самият той е с грубиянско възпитание и не веднъж е унижавал някои от работниците си. Човек, който на колегите в мое присъствие говорше за мен като за "новият колега" в продължение на 1 месец, когато се обсъждаха изделията в лабораторията за изпитания. Цял месец той не се обърна дори с елементарното "ти", да не говорим за името, макар, че по-късно зпочна да го употребява. Очаквайте както е спокойно откъм работа, в един момент да ви се стовари голямо количество задачи, които да изпълните за кратко време, и то "перфектно" - любимата дума на собственика. Така се случи и с мен. Голяма грешка ще направите, ако започнете да му обяснявате, че за толкова кратко време е невъзможно да се изпълни всичко перфектно. Ако започнете да се обяснявате, рискувате да бъдете блъскани в посока на изхода и да бъдете наречени "тъпанар". За 6-те месеца престой там видях да напускат главният конструктор на фирмата, производствен директор, оставки бяха подали още двама началници, но ги задържаха, напусна конструктор от друга фирма на холдинга, както и трима работници. Естествено оценките ми в по-голямата си част ще са негативни, ако не и всичките... Помислете добре, преди да се захванете с тях. Разпитайте и други бивши и настоящи служители и работници.
Фирма, която не цени собствените си инженерно-технически кадри, a на почит са административно -началническите служители. Не си спазват обещанията за премии при изпълнена задача. Не вникват в проблемите на производство, а бързат да налагат финансови санкции.Попитайте шефовете за текучеството на инженерни кадри в производствената им фирма ...В Хасково вече почти няма инженер, който да има желание да работи при тях. Може би ще вземат новобранци, но ако не се промени фирмената кадрова политика и те ще напускат след 2-3 години.
Подробна оценка от бивш служител
Обещаха, че ще ми увеличат заплатата след края на изпитателния срок - трънки. Пак обещаха, пак трънки. На никой нищо не му дреме. Шефовете само гледат да се подмажат на по-големите шефове /има много/ и изсипват всичката работа на подчинените без да ги интересува може ли да се свърши на време и накрая те е срам да кажеш, какво си рабтил... Коледните премии са смешни. Седят само някакши марди, а свестните се махат бързо. Въобще не си губете времето и нервите там! От тогава смених дше работи и никъде го няма това!