Тази заплата и на ерген няма да стига. Коя ще го вземе такъв ерген, трябва да си я е намразила или да е стара мома. После защо колегите са злобни и се топят едни други, само заради един бонус. Само наем да платиш и половината заплата се изпарява. Жена, деца, заеми, наеми и гръцка заплата няма да стигне . Навремето един шеф беше пратил сина си да работи в склада и то като наказание.
Например, ако работното време (работната смяна) започва в 9.00 ч., то при почивка за хранене от 30 минути и две физиологични почивки по 15 минути, краят на работното време трябва да бъде в 17.30 ч.
Обявената работна заплата за София от 2070лв бруто се състои от 1870+200 лв ваучери, които не влизат в осигурителната сума. Трудовият договор е за 1000 лв, другото до 1870 се дава като бонуси по преценка и по желание на Джъмбо. Преценката и желанието се изпаряват изцяло в случай на болничен или неплатен отпуск. В тези печални случаи работника получава толкова малко пари и след толкова много време, че всички ходят болни на работа: от чистачките до управителите. Жестоката бонусна система е причината всички да са постоянно в стрес. Дори да се жениш, пак не си сигурен, че ще ти осигурят почивен ден в деня на сватбата. Отпуските се спускат по график и никой няма право да си решава кога да почива, кога да е отпуска, кога да отиде на лекар или зъболекар. Ако се помоли и му се даде възможност да заведе първокласника си на 15 септември на училище, това се изтъква като голяма услуга от страна на ръководството. Работната среда в Джъмбо не е казармена - тя е затворническа. Работата няма край. Осем часовият работен ден се изработва само с една почивка от добавени 30 минути и нито секунда повече. Извън обедната почивка е абсолютно забранено да се сяда, да се ползва телефон, да се разговаря с някого си. Всички са на "поточна линия": склад - рафтове - каси. Що се отнася до израстването в йерархията, да, има израстване. Стъпката в заплатата е стотина лева. Дори и най-високо платените служители в магазина взимат по-малко от продавач на дюнери.Затова пък, веднъж стигнал ниво "началник" , си задължен денонощно да си на разположение, да приемаш командировки в други градове безусловно, да правиш каквото ти се казва и не ти е в задълженията без възражения. Колегиалната среда между редовите работници е добра, защото така или иначе им се налага да си помагат. По време на сезонните кампании става страшно. От всички се очаква да работят "по свое желание" допълнително, а през декември хората почиват веднъж на седем дни. Джъмбо има само едно неоспоримо преимущество и то не се дължи на фирмената политика, а на държавната политика. Спазва се Кодекса на труда по всяка буква, точка и запетайка. Всеки допълнителен час труд се заплаща 150%, а всеки празничен труд се заплаща 200%. Има и годишен бонус с невероятно променливи критерии, така че не си струва да се разчита на него. Накратко: в тези магазини могат да работят само здрави, млади и покорни хора, които не бива да се задържат дълго.
Когато изберем жена президент, тогава жена може да ми е началник! Айде, поне лятото по черноморието да има по-високи заплати.
Ден да мине, друг да дойде!
Първо искам да уточня, че коментара ми се отнася до бургаския магазин, макар че някои неща сигурно се отнасят за цялата фирма. Работата е идеална за закъсали хора без работа, докато си намерят друга. Плюсовете за мен са два - редовна заплата, която знаеш че ще ти преведат не по-късно в уговорения ден и много колеги, което дава голям шанс да попаднете на готини такива, с които стават приятелства, а някои дори започнаха и връзки. И започвам с минусите.
Заплатата доста изостана спрямо другите в града.
Почти половината заплата се дава във формата на бонуси, които се губят и при един ден болничен. Ако случайно се разболееш не знаеш как ще изкараш следващия месец.
Графика е изключително хаотичен, случвало ми се е в една работна седмица да съм всеки ден различна смяна. И в ден след врора смяна да съм първа.
Месечния график излиза в последния момент, често в последния ден на месеца не знаеш какви смени ще си следващите дни и не можеш да си правиш никакви планове.
Отпуските ти ги дават, когато те решат. Шанса за промяна е да си намериш колега с одобрена отпуска за датите, които ти трябват, за да се смените, но трябва и шефовете да са в добро настроение и предразположени за промяна.
Средата е изключително интригантска - ако искаш да растеш във фирмата, трябва да можеш добре да клюкариш и доносничиш. Съответно и прекия ти началник най-вероятно ще е такъв.
Работното време се спазва до секундата. 5 минути по-рано да си тръгнеш или закъснееш за работа и трябва да ги отработваш.
Политиката на фирмата е стоката ежедневно да се върти от едно място на друго. Съответно има доволно работа за цял ден и в края на деня си останал без кръст и с болки в краката. Да не говорим за сезонните месеци, когато в магазина е блъсканица и не можеш да се разминеш от клиенти, които ти пречат да работиш. Фирмата прави огромни печалби по това време, но служителите разбира се не заслужават и 1 лев бонус.
Не знам за фирмата но Аз лично си докарам до 200$ на седмица от този сайт:
Точни са , аз съм доволен !
Хората с дребна душица винаги се опитват да накарат другите да се почувстват незначителни!
Подробна оценка от Криптослав Маниаков
Приятели вместо да четете мнения за конкретна фирма дали е коректна или не. Ето начин как може да си докарате малко странични доходи от този сайт:
Плащат в биткойн, ползвам го вече повече от 5 години и си докарвам до 0.02 BTC на месец, което в паричен еквивалент е около - 800 $. тъй като, успях да си развия акаунта почти на макс.