Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Прокредит Банк България /img/frontend/nomap.png"

Прокредит Банк България

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 274 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 41-50 от общо 274


бивш служител

15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
3
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
4
Потенциал
1
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
3

Здравейте,
В 
ПКБ работих дълги години. Първо започнах от каса. После на фронт и накрая и каса и фронт. За всичките тези години бях свидетел на процеса, през който премина банката. Мойто мнение, е че за съжаление с всяка следваща години все по-трудно се работи в тази банка. Управителите се сменяха и всеки бе по-зле от другия / с малки изключения/. Върху мен се учиха хора, които би трябвало да учат мен а не аз да понасям техните грешки. Винаги съм казвал, че много често съм се чувствал като писта за начинаещи пилоти.  Сега вече спокойно мога да си почина от тежестта на цялата тази машина - ръководители на отдели, управители, регионални и изпълнителни директори. Спомням си преди години когато започнах работа в ПКБ двама от изпълнителните директори баяха немци. Нещата стояха по много различен начин. Тогава наистина колегите се уважаваха взаимно и всички работехме не само за заплати, но и заради удовлетворението което изпитваме от работата. След като си заминаха немците и на тяхно място дойдоха българи и италианци нещата взеха да се "скапват" тотално. А сега, когато изпълнителните са само българи нещата не са само лоши а безнадеждни. Станах свидетел как от банката си тръгнаха много добри и кадърни хора. Станах свидетел как други, които нямат нужните качества заеха високи постове. Но- най много ми стана мъчно и болно, когато бях свидетел и участник в закриването на банков клон Гоце Делчев, за който пет човека / без управител, главен и ръководител/ дадоха всичко от се беси а получиха подигравка за положения труд. Всичките клиенти,  които бяхме привлекли се наложи да ги уведомим, че затваряме клона. Клиентите бяха крайно недоволни и до последно не вярваха, че това ще стане.  Днес  се чудя, кой ще е следващия клон който ще затворят ПКБ. Чудя се и как ще се издържат всичките 450 човека в централата, всичките фирми, които идваха да ПОЛИВАТ ЦВЕТЯТА от София, доставчици на вода от София, миячи на прозорци от София, канцеларски материали и препарати от София, та дори и тоалетната хартия беше от София, как ще си изкарват хляба. С итерес ще следя развитието на ПКБ за в бъдеще.   Пожелавам на всички желаещи да започнат работа в ПКБ да имат моя късмет и да ги приемат на работа, да работят с добри и умни колеги, както работих аз. Да се радват на доволни клиенти, както се радвах и аз. Пожелавам им да израстнат по- високо в йерархията от мен. Желая им когато си тръгнат от ПКБ да се обърнат и да видят след себе си резултата от положеният им труд, а не като мен. Сега, като погледна назад виждам затворени клонове, намаляващ персонал, разочаровани и подведени клиенти, раздори в колективите по клоновете и една огромна неприкрита алчност, която ще съсипе цялата идея Про Кредит Банк.
 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, в червъртък съм на интервю за програма Млад банкер. В петък миналата седмица си подадох докуметите и вчера ми се обадиха, че съм ообрена за тест. Можя ли някой да ми каже как стои въпроса със стипендията и осигурената квартира. Казаха ми, че те се осигуряват, ако не си от София. А аз не съм...


кандидат за работа

-41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-2
Колеги
-5
Работна среда
-5

Уважаеми кандидати за работа в Прокредит банк, сигурно ще забележите, че отново са пуснати голям брой обяви за работа. Този път явно се бяха постреснали за по-голям период от време и не бяха обявявали толкова много работни места скоро. Но, както се казва "Вълкът козината си мени, но нрава-не", та и те не измислиха нов подход да си усвояват парите от Еврофондове, а именно чрез организиране на ялови конкурси за подбор на служители!!! Ако имате работа в София можете да я комбинирате с безсмислено почти целодневно прекарване в техния офис, ако искате да порешавате  задачи по математика, също можете да отидете, но ако мислите, че има вероятност да получите добра работа с прилично заплащане, просто не си губете времето. Нито търсят служители, нито заплащат труда им адекватно.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
Какво е заплащането в тази банка за кредитен експерт или кредитен контрол на месец? под или над 1000 лв ? за да знам дали въобще да кандидатствам.
Благодаря.


бивш служител

18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
2
Натоварване
5
Потенциал
-1
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
4

Жалко е за хората които все още се мъчат да работят напук на всички приумици на т. нар. ръководство. В тази банка се наначават млади хора на ключови позиции за да могат да бъдат удобни и послушни на вожда - Петър Славов, незнайно по какви критерии получил тази година наградата за банкер.С това са наясно всички мениджъри  на по-долните нива но водейки се от принципа че положението определя съзнанието не могат да направят нищо, тъй като в друга банка трудно биха взимали такива заплати само за послушание. У на абсолютно невежите е ясно вече че списъка от свободни позиции е кух - не че събират лични данни на някого -  просто така държат в страх другите служители като им казват като не искате вижте колко кандидати има за Вашите места. Да ама не. И за безмислените обучения за които цяла българия знае си миа обяснение - Усвочват се пари по програми. Питам се обаче кой ги дава тези пари за такива глупости. Пишат се учебници специално за тези изпити които за други сфери са неприложими и всеки уважаващ се автор би се срамувал да напише такива велики трудове. Явно обаче и немците са се побългарили.
За възнаграждения  - допълнително заплащане вдигане на аплатите и някакви бонуси - това са мръсни думи. Е за коледа като бонус се дава някой сак най вероятно китайски, в който да си събереш нещата като си тръгнеш, следващата година термосче след това чадърче, одвалце о така за 10 г. ако все още имаш психика да си в Банката може и да се обзаведеш::)).
    Искам да уточня че не пиша тези редове от злоба че вече не съм в  тази банка. Напротив  съжалявам че оставих един добър колектив, несправедливо мачкан от хора на които ако им размениш двете обувки цял ден ще ходят така и ще се чудят защо им обива. Обичах работата си имах хубави моменти, но простотиите си имат граница. Не вярвам някой от директорите да се трогне от това което пиша и съм сигурен че четат макар и да отричат упорито че не знаят за такива форуми. Нека им светне лампата ако имат такава че това е мнението на много голяма част от служитеите. Само най големите лизачи и натегачи биха го отрекли ито само заради възможността да се покажат пред някой от шефовете с цел кариера.
Няма нужда да казвам че всички неудобни /със собствено мнение/ хора напуснаха или бяха принудени да напуснат. Мислите че са безработни ли - НЕЕЕ отдавна са взети от други банки и оценени.
На тези които имат късмет да бъдат одобрени като най -достойните и взети на работа ще кажа - Момчета и момчита ако това ви е първа работа започнете. Сами ще се уверите че след година година и половина ще ви предложат в друга банка и тогава ще видите за какво става въпрос Разликата е от небето до земята. 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Очевидно целият подбор е един фарс, но се чудя - какъв е смисълът? Все пак влагат средства най-малкото за транспортни разходи. Чух за някакви еврофондове, от които усвояват пари, но хората от тях не виждат ли, че подбор-голям,а реално нает - няма??


кандидат за работа

-16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
4
Колеги
0
Работна среда
0

Напълно съм съгласен с меннието по-долу, като ще допълня каква беше моята история. Образованието ми е именно по специалността, за която кандидатствах (с 2 висши съм, държа да го подчертая). Преминах успешно телефонното интервю и бях поканен на тест. Беше ми малко странно, че още на телефонното интервю 30 минути дискутирахме информация, която бях написал в CV-то си, но както и да е- повторих си репертоара. Теста беше средата на февруари- издържах го и след няколко часа бях поканен да отида на дискусия в централата. Въпросната диск. премина в 2 направления- обсъждане на 2 теми - 1 икономическа и 1 "обществено значима". След дву часово стоене там, накрая големите глави се събраха на съвещание и извикваха нас, кандидатите един по един за да им кажат дали преминават по-натам. За мое щастие- преминах И този кръг. След около седмица ми се обадиха за 3то интервю вече с прекият ръководител на длъжността. Отидох и за мое очудване всички въпроси бяха "Какво сте учил, какво сте работил, защо искате при нас, какво знаете за нас, какво знаете за позицията, какъв ви е опита с клиенти, колко $ очаквате заплата". За 30 минути си преповторих отново изцяло CV-то ?! Очевидно НИКОЙ не чете СиВита и никой не знае кой си, какво си учил, какво си работил- повтаряш като папагал едно и също. Както и да е. И този четвърти кръг минах благополучно. След половин седмица ми се обадиха по телефона, отново, за 5ти път, за да ме уведомят, че не съм одобрен.Е, дами и господа- за какво беше целият този цирк? Статистика ли си водите колко "много кандидати" имате за дадена позиция?Ако някой не отговаря на критериите ВИ защо това не се обсъжда още на първите 1-2 интервюта?!Почувствах се меко казано унизен и като маймуна, която върти опашка за банан, ходи по 100 пъти до офиса им, те му се усмихват, говорят уклончиво и завоалирано до следващият път... и така 4 пъти, за да ти кажат накрая че не сте подходящ и имат по-добри кандидати.За инфо- в момента след повече от 1 месец въпросната длъжност за която кандидатствах все още си седи отворена на сайта им. Очевидно не са си намерили така прекрасния и незаменим кандидат, както ми обясняваха и всичко на всичко изглежда, че УЧР-то им само отчита дейност и си провежда маркетингово проучване на пазара на трува, а ние баламите, които си мислим, че тези обяви са истински се връзваме и ходим по 100 пъти на интервютата им.Безкрайно съжалявам, че ме разиграваха.Успех на всички вас, които сте преминали даден етап, но не забравяйте, че и на последната права от дисциплината могат и ще ви ритнат столчето.Аз не смятам, че съм учил толкова години икономика, за да се подиграват с мен и не мисля изобщо занапред да кандидатствам при тях, без значение каква позиция свободна ще спуснат.Очевидно всичко е лъжа и измама. 


кандидат за работа

-2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-4
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
2
Работна среда
0

Здравейте, всички заинтересовани от Прокредитбанк АД. Искам и аз да споделя опита си от моята кандидатура. За тези, които не знаят всичко протича по следния начин. Подаваш документи-аз лично кандидатствах през сайта на банката. След около седмица ми се обадиха по телефона от Сф. Проведохме едно телефонно интервю в рамките на 20 минути, което си представляваше преразказ на моето CV. Поканиха ме на следващ етап в Сф. Отидох на 6 Февруари на въпросния тест по математика. Математиката ми е много силна по природа и след 2 седмици усилена подготовка се справих блестящо. Съветът ми към вас е четете задачите от сайта  sbornik.biz-там, ако се абонирате с един смс, ще намерите много решения на логически задачи, дори и на тези от примерните в сайта на Банката логически задачи. Решавайте задачи от работа, капитал, за което ползвайте формулите от учебника за 7ми клас.  Темите на дискусията бяха 50:50 свестни и глупави. Икономическата тема беше за Малък и среден бизнес, микро- и макро-икономическа среда в страната, безработица, външни отношения и др. подобни. Социалната тема нямаше нищо общо с банково дело, но може би УЧР разбират повече от торенти, отколкото от банкиране или пък бяха грешно информирани за какви позиции точно кандидати са се явили. Темата беше ACTA. Също като  Precious бях единственият кандидат от моя град, който си направи труда да дойде и да уважи своите бъдещи кандидат работодатели. Не може да имаш добро CV, добро представяне на тест по математика, а да ти сучат от пръстите си как не ставаш. Исках да попитам за какво си търсят хора и какви по-точно? Дали не трябва да ставаш, за да те вземат на работа? Пълна гавра и унижение, макар, че това, което си има човек 2, 3 - ма не могат да му го вземат и да го сринат. Надявам се да помогна на всички, запътили се да кандидатстват в тази Банка. Щеше ми се да можех да ви кажа каква е работната атмосфера вътре в банката, но уви ...Подборът им на кадри в началото си мислиш, че е сериозен, а трябва да те разкарват при минус 20 350 км, за да разбереш, че всъщност си имат нагласен човек за позицията или въобще не търсят такъв, а правят симулация на подбор. Странна работа. На всички решили да кандидатстват - Успех-това си е право на ваш избор. Аз имах по-големи очаквания и навярно не съм първият разочаровал се кандидат за работа в Прокредит. В крайна сметка губят те, че ме нямат, а не аз........to be continue.....


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Като прочетох за тази програма "Млад Банкер" много се зарадвах. В интернет страницата пишат много хубави неща, направо ти вдъхват оптимизъм. Скоро завършвам висшето си образование което е инженерно. Но имам интерес и желание към банковата сфера. И си мислех след няколко месеца да отида в клона на банката в Габрово и да поговоря с управителя да го видя какво ще каже и евентуално след това да кандидатствам...
НО от всичко прочетено до тук....не знам какво да кажа....взех да се разколебавам... И все пак от всички коментари мога да обобщя че за хора без опит, банката е добро решение като за начало. Ако издържиш година примерно мисля че ще е добре. И след това придобил все пак някакъв опит, може да се насочиш към другите банки...поне аз така си мисля..Заплатите доколкото разбрах не са много похвални, но поне аз съм готов на по-ниска стартова заплата, но с перспективата за развитие и израстване.. Както знаем, хубавите неща стават бавно..Успех на всички!


кандидат за работа

-38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-3
Работна среда
-2

Преди 2 дни бях на интервю в тази банка, не бях чела мнения. Оказва се, че всичко написано от хората преди мен изглежда правдоподобно. Преминах теста по "Математика и логика" и ми се обадиха за дискусията по 2 теми. Оказа се, че за съответната позиция само аз съм от съответния град, участвах активно в дискусията и в крайна сметка не ме допуснаха до следващото интервю, като ми дадоха някакво стандартно извинение. Определено интервюиращите разиграваха някаква сценка, но в крайна сметка разбрах, че всичко се случва за отчитане на дейност и най- вероятно усвояване на Еврофондове. Те дори се похвалиха, че тяхната банка се храни от Еврофондове. Хубавото в пътуването ми до София беше, че видях роднини и приятели, но определено метеорологичните условия не бяха особено благоприятни. Разкараха ме от единия край на България в най- суденото и снеговито време с користна цел, това ме разочарова и огорчи, почувствах се унижена. Клиент съм на банката от много години, но това ме кара да прекратя взаимоотношенията си с тях и да преместя парите си в друга банка. Ако някой друг има намерение да кандидатства за работа в Прокредит, най- добре е да не го прави или да няма никакви очаквания.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?