Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Прокредит Банк България /img/frontend/nomap.png"

Прокредит Банк България

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 269 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 21-30 от общо 269


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Повече от 3 години не работя в тази жалка институция но като разбирам колко кадърни хора от всички отдели са махнати от работа не се сдържах и ще споделя какво е положението там.работех в отдела на Седефка Атанасова.работех е меко казано защото сме работели от 8.30 сутринта до 3 през ноща само с половин час обедна почивка.на следващата сутрин пак от 8.30 до 2 през ноща на следващия ден ако имаме късмет сме от 9 до 21.00. и така всеки месец в периода от 7 до 11 число на месеца.А пък изпълнителната  директорка Марияна Петкова си тръгваше в 18.00 часа и понякога идваше с усмивка да ни пожелае лека работа.отделно и в другите дни също се остава след работа по 1,2 и повече часаове.и забележете за този труд от още 8 допълнителни часа на ден НЕ СЕ ЗАПЛАЩА нищоооо.не те компенсират с дни дори а когато ти се наложи да закъснееш или да си тръгнеш по рано не ползавш обедна почивка за да си ги върнеш .това са по 17 работни часа на ден и въпреки това ни събираха да ни се карат че не сме се справяли. в тази жена Седефка Атанасова няма никаква човещина и разбиране незнам кой я сложи да ръководи отдела като не става за нищо.но там цялото ръководство е под всякаква критика.единствено подмазвачите и лицемерите са на почест в този отдел защото и 2те ръководителки са такива.там интригите просто нямат край.толкова лоши и злобни хора събрани на 1 място не бях срещала до тогава а съм работила на 5 места.
В тази банка наистина 13та заплата и премии не съществуват но поне да  плащат извънредните часове които са наистина много и дори и парите няма да върнат нервите и здравето.аз отидох там здрава като бик а си тръгнах с тендовагинит и разбита нервна система.въднъж само се проведе 1 тийм билдинг и благодарение на г-жа Атанасова това е  катерене по чукарите от което всички бяха като пребитти псета.но какво да очакваш от ръководител със селски манталитет :))Тя и на работа идваше облечена все едно е тръгнала на полето.
Радвам се че поне не бях там за да се явявам на тъпите им изпити с които само са прали пари. в края на 1 работен ден ме извикаха да ми предложат няколко заплати за да напусна и то без преди това да са ме викали  да ми кажат че с нещо не са доволни от мен а аз не сам нито конфликтна личност нито безотговорна.и най смешното е че на следващия ден събрали колегите  да има кажат че сме напуснали по собствено желание :) те са най прозрачнчната банка но там винаги е пълно затъмнение какво се случва и какво ни очаква.не пиша всичко това защото са ме махнали напротив щастлива съм че този ад отдавна не съществува.пиша го за да знаят хората ако започнат работа там какво ги очаква.съжалявам единствено че докато бях там не се обърнах към Инспекцията по труда за да се вземат мерки да се прекрати този непосилен труд и издевателстване над хората работещи там за БЕЗ ПАРИ.Съжалявам и хората останали да работят в този отдел но като им знам политиката може би не трябва защото знам че са останали само техните хора, подмазвачите и натегачите.


бивш служител

9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-1
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
1
Потенциал
0
Местоположение
2
Колеги
1
Работна среда
-1

никога не започвайте работа в Прокредит.отношението към служителите е под всякаква критика.остава се след работното време непрекъснато, а някои дори и до никое време през нощта, ноо никой не ви плаща за това.явявате се на безумни изпити  и  то в събота когато е почивния ви ден.ако откажете да се явите на изпит просто ви махат от работа.няма премии няма 13 заплата, но за шефовете винаги има.започваш с 1 заплата и си оставаш с нея до края.но пък се подиграват като подаряват термосчета,чадърчета и сакчета в които да си съберете багажа след като са ви изцедили и ви изритат.гонят кадърните и естествено остават само некадърните връзкари.ако се опиташ да си търсиш правата ставаш неудобен и пак намират начин да се освободят от теб. съкратени бяха толкожа много хора благодарение на бездарното управление от висшестоящите.ако искате да запазите здравето и нервите си не си и помисляйте да работите там.


бивш служител

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-1
Потенциал
-2
Местоположение
0
Колеги
4
Работна среда
-4

Повече от година, след като се разделих с ПроКредит, от приятелите ми, които са останали там, научавам, че нещата вървят надолу. Мениджмънта, крайни епитети за който са спестени в коментарите преди този, взе някои доста интересни решения, които съсипаха работната среда.
Почти всички негативни коментари са верни. Програма Млад банкер е пародийно продължение на образованието. По мнение на много участници в нея - абсолютно губене на време. От другата страна са служителите, на които освен нарастващ брой задачи, се вмени и предаването на знания на младите банкерчета. В крайна сметка се стигна до нелепото положение хора без почти никакъв опит, преминали на двуседмична "практика" при някой колега в клон, скоро след това да изказват "компетентното" си мнение по работата на по-опитния служител. Добавете и това, че с всяко издание на реалити шоуто "Млад банкер" участниците в него стават по-малко талантливи - пълна лудница.
Трудно е да се дефинира стратегията на банката по отношение на човешките ресурси. Навярно ако времената не бяха много подходящи за търсене на нова работа, положението в ПроКредит отдавна щеше да е извън контрол, но в момента пазара на труда все още не позволява огромно изтичане на опит от банката.
Да, вярно е, че някои колеги бяха станали леко мързеливи с годините, но ударната им подмяна с току-що завършили, сякаш не дава особено добър резултат. Но това е гледната ми точка, формирана от наблюдения извън банката и на базата на разговори с бивши колеги.
 
Говорейки за бившите си колеги, няма как да не отбележа, че щом се прехвърлих в конкурентна институция, все едно се родих. Ужасът от бездарното ръководство в ПроКредит е забравен и мога само да съжалявам, че съм се задържал там толкова дълго. Жалко за чудесните хора на не-ръководни позиции, които останаха там - най-искрено съм казал на всеки един от тях, че не заслужава да се мъчи така.
 
И още нещо за кандидат-младите банкери, тъй като навярно това е най-честата, ако вече не и единствената причина някой да чете тук. Както някой бе написал, ПроКредит може да е чудесно място за начало на кариера и натрупване на така активно търсения по обявите опит. Струва ми се обаче, че все повече компании от финансовата сфера започват да изграждат програми за млади таланти, така че вече алтернатива има и поне до колкото познавам компаниите в България, всяка друга възможност ми се струва по-добра от Млад банкер.
 
 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,По принцип не пиша по форуми относно фирми и кандидастване за работа, но няма как да не споделя възмущението си от тази пародия която се разигра вчера.
След като преминах телефоното интервю, бях повикан на тест по математика и събеседване. Теста е елементарен, както повечето от вас може би знаят. След като го преминах успешно, бях принуден да изчакам 3 часа за събеседване с останалите хора от групата, които също бяха преминали теста. От първоначалната група от 24 човека, бяхме 8 накрая. На моя въпрос дали само това сме преминалите успешно теста, не беше даден отговор. Темите за дискусия бяха доста общи, на икономическа и социална тема. И тук идва момента да вметна, че моето образование не е от България (нито бакалавъра, нито магистъра). Тази вметка е нужна, тъй като останалите хора бяха от НСА, Нов български, УНСС, все места където или не става въпрос изобщо за финанси, или с купени изпити отиваме на интервю (в случая УНСС). От тук може би и произлезе разликата, че аз като по-активен, давах по глобални примери свързани с практиката, на които въпросните хора от банката въобще не обърнаха внимание. Една от темите беше за нарастването на "лошите" кредити на небанковите институции. Един от колегите даде пример с пенсионерка, която тегли такъв кредит за да си купи телевизор.Аз дадох пример с САЩ, където ипотечните кредити доведоха до балон, който в последствие се спука. Разбира се двата типа кредити нямат нищо общо, както и икономиката на двете страни няма място за сравнение. Целта беше обаче да оборя един въпросен субект от банката, който се явяваше слушател на дискусията, че рано или късно тези кредити ще имат негативни последици за България, колкото и да е малък размера им в момента. Друг е въпроса, че този същия субект не знае как наистина се формира лихвения процент и ми излезе с едни твърдения тип първи клас, за които аз също не бях съгласен. Накрая на на събеседването, бях отхвърлен да продължа нататък с довода, че не съм се аргументирал добре. Това наистина доста ме шокира, но последващи обяснения не бяха дадени.
Не вярвах на повечето мнения тук, че всичко е "наши и ваши" в тая държава, и се надяввах тайничко, че може би хората искат да видят по глобално и различно мислене. Просто не си губете времето цял ден в София (ако не сте от там). Има къде къде по-полезни работи, които могат да се свършат за това време.И просто като странична вметка, ако смятате, че човек който идва последните 5 мин на първата дискусия (която беше 45 минути) може да даде мнение за мен, че не съм се аргументирал добре и за това не продължавам, правете си сами изводите, колко са сериозни тия хора и за какво иде реч.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте.
Моля някой настоящ служител на банката да сподели актуална информация за условия, заплата, социални придобивки. Благодаря предварително!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Изказвам мнението си,защото преди да отида на изпит прочетох всичко написано тук,оказа се реално и бих искала да бъда полезна с каквото мога:
1) Интервю по телефона-около 30 мин;
2) Тест по математика...
...и до тук.
Знаете ли,бях впечатлена първоначално за това,че няма да ме разкарват за интерво,че няма да се чудя какво бизнес облекло да избера и не на последно място,че няма да харча излишни пари за транспорт(въпреки,че съм от София).
Математиката никога не ми е била силна,но имам паспорт за дебатьор. И не е ли тъпо това,че ако не ми достигат 4-5 точки на изпита по математика,трябва да бъда дисквалифицирана?! Защото не ми беше много ясно коренуването,но мога да защитавам куп тези(включително и тези за дребния бизнес в България) и то блестящо.
Определено нямах големи надежди за работа в Прокредит,защото прочетох доста негативни неща,а и условията,които предлагаха,крайно не отговарят на подбора,но...отидох.
Но кажете ми,как е възможно след целия този подбор да ме пращат на двуседмичен семинар в Боровец,където да ме анализират и евентуално след това да бъда назначена?! А защо точно там? С кой отивам,какво ще правя...никой не казва?! Просто се харчат пари по програми,а някой отчита дейност.
След това,предстоят 6 месеца стаж-2 седмици в София,2 седмици практика из България,страхотно нали?!
И накрая,ако евентуално издържа,получавам предложение за работа в провинцията за година и половина?! И ме питат-"Какво мислите"? Подяволите,какво да мисля при положение,че съм от София и дори роднини нямам извън столицата?!
Защо просто не се избират хора,родом от тези градове,където биха предложили работа,за да могат да се върнат там от където са,а не мен да пращат от София някъде другаде?! 
По-голяма глупост от това не бях чувала и затова не съжалявам,че не продължих напред.Просто не си заслужава борбата,която вероятно е за не повече от 300 лв на месец. Подигравка!
Една от ценностите на Прокредит е прозрачност,е това е и една от моите ценности-какво съвпадение?!
 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

А да знаете скоро друг тест дали ще има ?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Теста се оказа лесен, доста подобен на този в сайта. После бяха общите дискусий, с 2 теми. После и резултатите. Мене ми казаха, че отпадам, защото малко съм се включвал в разговорите. Аз им казах, че съм на принципа: точно, ясно и кратко.  Не знам как може да си поставиш гледната точка, която съвпада с тази на другите, защото отговорът на темата е пределно конкретен. Много глупава работа с тая дискусия, искат мнението на всеки и ти като си на края то всички преди тебе са казали общо взето всичко и за тебе нищо не остава. Поне да искаха писменно да отговорим на нещата не така селската.  Та извода:
Теста - гледате задачите от сайта !
 Общата дискусия - Плямпайте повече, без значение колко и какво то има все някаква логика, важното да се говори.
После идават индивидуалните интервюта. От тука на татък други питайте за информация.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

По телефона ти се обаждат да те карат да преразкажаш CV-то си, задават ти малко въпроси и те канаят на изпит.
Та да хубаво е преди тези неща да прочетете в мненията по-доло за какво иде реч и да сте подготвени психически. На 15.10 е след ващото шоу, чакайте коментари ха-ха-ха.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Интересува ме какво да очаквам от телефонното интервю. Тези дни кандидаствах и очаквам да ми звъннат в скоро време. Какво и да чакам от тестовете по-нататък, които следват. Какво като цяло представлява програмата Млад Банкер?

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?