Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Прокредит Банк България /img/frontend/nomap.png"

Прокредит Банк България

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 274 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 274


клиент

9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
2
Привилегии
0
Фирмена сигурност
2
Натоварване
0
Потенциал
2
Местоположение
3
Колеги
0
Работна среда
0

По-рано нещата вървяха доста добре в обслужването, но сега що толкова се бавят с оформянето на кредити? Летаргия що ли? Просто е за Гинес но бавност...Бива ли оценка на имот от тяхна "доверена" фирма да чакам вече 10 дни?


бивш служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-2
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-3
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
3

Ето и моето виждане:
Заплащането - добро, над средното за бранша.
Уважение - ако имаш собствено мнение и виждане по някои въпроси, не ти е там мястото.
Привилегии - никакви. Без бонуси, без ваучери...нищо.
Фирмена сигурност - няма такава, тъй като не се знае кой ще бъде следващия съкратен.
Натоварване - често се налага работа извън работно време, която не се заплаща.
Потенциал - зависи. Не може да има развитие, за всички способни.
Местоположение - предвид многото офиси или сравнително удобната локация на централата, оценката ми е положителна.
Колеги - едни от най-добрите, с които ми се е налагало да работя.
Работна среда - общи помещения с около 10тина човека.


бивш служител

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Най-противното място, на което съм работила. Интриги, неадекватно поведение и решения, пълно неуважение и арогантност към хората със собствено мнение и професионализъм. Оцеляващи - послушници и мъртви души. Напуснах по СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ и смятам, че това е най-правилното решение, което съм вземала някога през живота си.


бивш служител

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-3
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
1
Колеги
2
Работна среда
-5

Едно ще кажа на всички интересуващи се от ПКБ - развалиха нещо хубаво, градено с години. Когато започнах работа в ПКБ, банката бе на изключително ниво и се развиваше. Бяхме новатори почти във всичко, бяхме страхотен колектив и бяхме убедени, че работим в най-добрата банка или поне банка с потенциала да бъде такава. Успявахме да предадем тази наша убеденост и на потенциалните клиенти, с които се срещахме, и резултатите не закъсняваха. Да, работа си имаше и често сме отделяли от личното си време за довършване на това и онова, често темпото е било свръх интензивно, но не мога да кажа, че това ме е натоварвало или ми е пречило, защото и аз, и всички останали се чувствахме част от една общност, от една перспективна компания. Или поне така чувствах нещата аз. И някъде към края на 2010г., началото на 2011г. се започна... Няма сега да описвам подробно всички видове промени, които се случиха през последните 3-4 години в ПКБ, а и едва ли е възможно, защото всичко се променяше и извърташе на 180 градуса ежедневно (буквално). Няма да говоря за уволненията (за мен са си такива), съкращенията, разкриването и закриването на нови позиции и отдели в рамките на няколко месеца, честата промяна на политиката на банката спрямо клиентите и всъщност спрямо всичко. И до ден днешен не мога да кажа защо бе нужно всичко това. Ще кажа, че то доведе до тотално разбиване на екипите, непосилна атмосфера и натоварване на работното място, огромна загуба на доверие от страна на клиентите в банката, но което е още по-лошо - до пълна загуба на доверие от страна на самите служители в ПКБ. За известно време умните глави от шестия етаж в София се опитваха да замажат положението, претендирайки, че всъщност всичко това е етап от реформа, която е трябвало да се случи, и ние, служителите просто не разбираме и не виждаме нещата всеобхватно и в цялостта им. Мисля, че сега, след проверката на времето, истината е видна за всички, които някога са били в отношения с ПКБ като служители или клиенти. Банката, разбира се, няма да изчезне - ще продължи да си наема млади банкери и да си играе с тях докато на една от двете страни не й писне, ще продължи да тества до къде се простира търпението на клиентите й. Ще продължи да се реформира. Жалкото е обаче, че ПКБ бе на път да се превърне в нещо уникално за българския пазар, а сама унищожи всичко, което бе постигнала.
Все пак, ще пожелая успех и много, много търпение и непукизъм на всички, които са решили да се впуснат в приключението ПКБ. Имайте предвид, че ще сте част от лудницата само за известно време, докато богопомазаните вечни управители не ви изстискат до край, след като стократно са ви обяснили че не ставате за нищо и лошите резултати се дължат изцяло на вашата некомпетентност и недостатъчни усилия. Може би, ако сте достатъчно търпеливи, когато ви съкращават все пак ще сте успели да научите нещо полезно от ПКБ. Забавно е, но същото спокойно мога да кажа и на бъдещите клиенти на банката. И накрая, един реторичен въпрос към същите умни глави на шести етаж - сменихте многократно персонала, само богопомазаните вечн управители си остават същите, а проблемите не намаляват, се трупат - защо ли?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Не зная как да започна, но нека е от някъде. Бях клиент на Прокредит банк поне 6 години. Огорчен съм, обиден съм от отношението на банката към фирмата ми. С кое да започна по-напред. Може би с това, че ми бяха заверили сметката с 4600 лв., по превод от мой клиент, който твърдеше че ми е изпратил 2300 и толкова се виждало от неговата банка че ми е изпратил. Изтеглих всичките пари и ден по-късно ми се обади служителка на Прокредит, с думите "СТАНАЛА Е ГРЕШКА ВЕДНАГА МОЖЕТЕ ЛИ ДА ВЪРНЕТЕ 2300 ЛВ. В СМЕТКАТА ВИ". Казах й, че е възможно но след 2 дни, а тя ми отговори, че в такъв случай тази сума щяла да се опише като ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: НЕРАЗРЕШЕН ОВЪРДРАФТ. И когато върнах сумата, ми начислиха 7 лв. лихва и отделно такса за ползване. Интересното е, че в разпечатките през интернет този офърдрафт и внесените пари обратно от мен ... НЕ БЯХА ОТРАЗЕНИ. А това което е върхът на НАГЛОСТА бе когато ипотекирах жилището си и получих от друга кредитно дружество кредит в евро и същия ми бе преведен на фирмената сметка ... 2 дни поред не мога да изтегля парите. Отговорът бе: МНОГО СА, ТУК НЕ ДЪРЖИМ ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ, ДНЕС МОЖЕМ 10 000 ЕВРО И ТОЛКОВА. Започнах да си засичам с хронометър колко време прекарвам на месец в Прокредит ... И днес ми е трудно да си повярвам на резултатите, вместо да работя или да разполагам с времето си през светлата част на денонощието висях между 3 ч.-3,12 ч. в Прокредит всеки месец. Знаете ли бих искал да Ви разкажа още, но тук вече ще стане опасно защото може да бъда привикан от полицията например откъде имам подобна информация ... От практиката си мога да споделя, че Прокредит, ОББ, банките с гръцко участие като Пощенска и Пиреос са машини за унижение на хората. Извън България наистина техните карти не ги признават в Лихтенщайн, на места в Австрия и Германия..., да продължавам ли ... И докато чаках на поредната незнайно каква опашка в Прокредитбанк, всички служители не бързаха и там цареше как се казваше "НИРВАНА" възвишено спокойствие. Още веднъж ще се повторя Прокредит е място за Унижаване и Ограбване на всеки излъгал се в тях. Моля за извинение ако съм обидил хората работещи в тази банка, нямам нищо лично към тях.


настоящ служител

-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
-5
Работна среда
-5

Пълна ПАРодия на Банка!!!!!!!!


кандидат за работа

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-3
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-5

Нека споделя, докато все още имам пресни наблюдения. Става въпрос за програмата "Млад Банкер".
Не зная кой го е измислил и по какъв начин го виждат хората от ПроКредит, но 30-40 минутен разговор интервю е унищожителен за кандидатите. Това не е интервю на живо, очевидно постъпва много по-малко информация за кандидатите, но да ме карате да си рецитирам автобиографията по памет, или още по-зле - да си разказвам живота не беше нужно. Дори с хората, които са важни за мен не мога да говоря толкова дълго (по телефона) без да ми дотегне. Няма да ме изненада, ако девойката отсреща не си е отспивала от време на време по време на дългия и ненужно отегчителен диалог, ако съдя по забавените реакции. Записки ли си водите? Какво? Още малко трябваше да си кажа и млечните зъби кога са ми паднали. Сериозно ли подлагате всичките си кандидати на такъв психологически терор? 
Дотук с продължителността, въпросите им са супер неподготвени и неуместни. Ясно ми стана, че ги бълват на момента, но когато усещаш, че си говориш, а отсреща някой мълчи тъпо става адски неудобно и човек се стъписва. Защо за бога? Не можете ли да имате по-ефективен подбор, много фирми страдат от това: - веднъж елате да попълните тест, после елате на събеседване, после пак задачки,... 
Ако съдя по другите коментари и следващите етапи са подигравка с хората. Не очаквам да ми се обадят, но дори и да стане - не бих отказал една разходка до столицата за тяхна сметка. Стана ми ясно, че не съм типа юберменч, който търсят, но пак ще ми е интересно, ако са толкова отчаяни, че да се класирам след това събеседване-трагедия. 
 


настоящ служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

За банката мога да кажа само едно – Велика е ! :))))                                                                                                                                                                 


бивш служител

26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
0
Фирмена сигурност
1
Натоварване
4
Потенциал
2
Местоположение
1
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,
И моето мнение, че трябва да се опита. Вече не съм в банката от няколко месеца, (не по собствено желание), но като цяло съм доволна. Наистина се оказа ,че заплащането е едно от най-добрите в тази сфера. Да наистина няма бонуси и 13-та заплата, но на доста места е така.
Относно интригите и манипулациите, може би зависи от отдела и клона, в който се работи. За три години в банката, винаги съм срещала много подкрепа от всички колеги. Нещата, който съм научила са благодарение на хората, с които съм работила. Някои неща наистина нямат логика, аз затова и не я търсех . Все пак на много малко места всичко е идеално. Да понякога се работи много, човек става изнервен и му идва да зареже всичко.. Потенциал за развитие не съм сигурна колко има, но поне за стартова работа определено е много добре има какво да се научи .
 


шубе го/я е и не казва!

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Заплащането е едно от най-добрите на пазара... стартова заплата 700-800, като всяка година ако имаш заслуги се покачва с около 200лв. до колосалните 1350... от там нагоре ако си добър в интригите и манипулациите до 1600лв.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?