Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ING /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 112 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 112


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте! Искам да изкажа и мнение като служител работил не на граждански договор, а в централен офис на трудов договор. Фирмата е изключително добра, с голям потенциал. Колегите бяха страхотни и винаги сме си помагали с каквото можем. Има много негативни мнения тук, но те по-скоро са на хора, които си мислят, че като финансови консултанти ще правят месечно по 5000лв за 2 часа работа на ден, което няма как да стане. Работила съм и пряко с консултанти и съм виждала какви пари взимат работещите от тях, извинете ме, но заплатите им се изравняваха с ИТ сектора. Компанията винаги е правила компромиси с брой продажби или др на хора, които вижда, че работят и се стараят. Като привилегии при мен мога да кажа, че бяха доста добри. Тийм билдинга никога не съм го плащала, а за търговската структура се правеха конференции, на които се пръскаха доста пари,но трябва да имат поне среден резултат, за да се класират за нея. Също така и през годината се бореха за награда-почивка в чужбина, тук имам предвид Тайланд, Москва, Португалия, Дубай и тн. При нас на трудов договор имахме 13 заплата в края на годината, летни бонуси, както и бонус за рожден ден. Ваучери за гориво и допълнително пенсионно осигуряване


бивш служител

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
0
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Изключително измамна фирма.Възможност за доход - никаква.Всичко правиш сам ,а после те залъгват със обещания .Само лъжи и манипулации.Не си губете времето дори да ходите на интервю!Ще ви вземат дори да сте със основно образование,но пак ще е пълна загуба на време.А за клиентите им - помислете щом вземат куцо,кьораво и сакато какви хора се крият под табелката "финансов консултант"!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Обявите им за работа нямат нищто общо с реалността. Търсиш си сам клиентите работиш на % каквото си изкараш. Несигурност това мога да кажа


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Компанията е перфектното място да научиш нови неща, да развиеш някои от уменията си - като управление на времето, търговски умения, да обогатиш финансовия си речник и да научиш повече за застраховането като цяло. Обученията са чудесни! Но ако искате да изкарвате големите пари, които ще ви обещаят, трябва или да се подмазвате на мениджър екипа (бонус ако е близък с мениджър агенция), за да изкарват пари вместо вас, или да си отделите около година (може и повече), за да може да консултирате по-лесно, разбира се, с резултат продажба. Няма твърдо заплащане, всичко е комисион, УПФ-та (прехвърляне или нови избори) се искат непрекъснато, защото те са по-важни за компанията от вашите полици. Непрекъснато ще ви убеждават, че колкото и усилия да полагате, просто не е достатъчно и затова не сте достигнали 4-цифрените заплати, както и че едва ли не заради вашата липса на активност (независимо дали е била много или не) агенцията затъва всеки месец. Ще ви карат да работите с лични контакти, въпреки че компанията дава и нейни контакти, с които да работите. Ако сте млад човек, обмислящ това да е първата ви работа, ще успеете да развиете умения, но ще ви бъде трудно с таргетите, защото УПФ-тата са важни. Ако сте човек, който е сменил няколко работи и има достатъчно контакти, може да се справите много по-добре от някой студент, но ако от вас зависи семейния доход, отидете и работете другаде. Ако искате да работите почасово в компанията, не си губете времето. Необходимо е да работите всеки ден поне по няколко часа (активно срещи) и пак не е казано, че ще изкарате пари. Договорът е за застрахователно посредничество и на практика компанията не плаща никакви осигуровки за нейна сметка, т.е. трябва да се регистрирате като самоосигуряващо се лице и да си плащате сами осигуровките като ако се осигурявате всеки месец на минимум, а сте изкарвали повече, следващата година ще имате да изравнявате осигуровки и отделно данъка върху доходите (и се получава като бреме). Ако сте фирма, няма нужда да изравнявате, но все пак ще трябва да си избиете таксата за правото застраховане (която по спомен беше две хиляди и нещо). Има възможност за израстване във фирмата - така наречената кариерна пътека за развитие, в която ще ви обещават твърдо заплащане (минимално, на фона на усилията, които ще полагате). Има и опцията да станете мениджър и да имате свой екип (което е доста трудоемко, някои изкарват пари, други - не, зависи колко хора имате в екипа и колко работят те).
Накратко за оценките ми. Заплащане: 1 - не е за хора, които искат да се издържат сами. Уважение: -1, важен си само, когато продаваш, иначе се говорят какви ли не неща зад гърба ти. Привилегии: 1, единствените привилегии са ползването на продуктите с отстъпка, както и при определен брой ползвани продукти може да си купите карта за фитнес, иначе за всички тиймбилдинги (не всички хора имат право да ходят) и подобни събития си плащате винаги пътя и повечето от храната (компанията дава по една вечеря, и по една нощувка). Фирмена сигурност: 5 - фирмата е международна с история почти 190 години, с читави продукти и управление на портфейли без свързани лица. Натоварване: 3, това зависи изцяло от консултанта, някои работят много, други по-малко, има гъвкаво работно време, но е гъвкаво дотолкова че все пак работите с клиенти (може да се работи събота и неделя, но повечето срещи са по обяд през седмицата). Потенциал: 1 - има възможности за развитие, но става прекалено бавно и дори и да стигнете някое от нивото, винаги може да ви го свалят (за всяко има много изисквания, които трябва да са непрекъснато изпълнени). Местоположение: 5, работих в гр. София, офисите са на добри локации. Колеги: -3, истината е, че има и добри и лоши колеги, аз работих в агенция, където се правеха отстъпки за определени колеги и се продаваше от тяхно име (и не говоря за нови хора), а за други не можеше дори и да става дума да си взимат почивка поради лични проблеми. Предпочитаните хора са ясни и такава обстановка е супер демотивираща, била съм свидетел и на разплакани консултанти поради грубо отношение на мениджърите. На оперативки се говори едно и също и се гледа с много лошо око на закъснения, неспазен дрескод, но реално няма никакви последици ако успявате да продавате. Работна среда: -3, защото все пак държат да те научат (трябва и много вътрешна мотивация), но поради липсата на еднакво отношение към всички и добро управление на екипи, всичко това се губи.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Интересува ме, какъв е типът договор на позицията финансово -застрахователен консултант- трудов или граждански договор.И колко е месечното възнаграждение без бонусите.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Служителят на NN, аналитикът Валентина Емануилова извършва порно услуги в студиото за йога Vibe, на долния линк може да видите нейни порно снимки, има и още с участието на мъже, снимките са качени в най-големия руски порно сайт и са разпространени в цялото интернет пространство за свободна употреба.
Скоро ще бъдат публикувани и снимките ѝ с участието на мъже, следете линка.

https://my.mail.ru/inbox/llamb/photo/66


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Негативните комисионни не са нищо друго, освен връщане от комисионера на част от получените аквизиционни разноски (разходи) от комисионера. Това се случва при многогодищни застраховки Живот със спестовен елемент. Предплащат Ви комисионната и ако договорът не се състои, както е уговорен връщате парите от комисионната на застрахователя, макар той да не ги връща на застрахованото лице. Това е стара и доста порочна практика, в която уловката е в уговатянето на уж твърдо, а не на комисионно възнаграждение, а после кравата излиза мъжка. Познавам един унгарец работил в тази фирма. Аз не бих работил така никога!


бивш служител

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
-4
Работна среда
-4

Работих в ING, по-късно NN, 4 години, две, от които като мениджър екип. Най-голямото ми разочаровани в професионалният ми път. Беше ми единствена работа в този период и не съм пестил сили и време, за да се подобрявам.
Като във всяка застрахователна компания, възнаграждението е въз основа на комисиони и бонуси.
Във фирмата се правят всякакви номера, за да се изплати по-малка сума.
Консултантите получават комисиони, които са около 1 месечна вноска по застраховката на клиента, еднократно. Тоест 30 годишна застраховка по 100лв/м, консултантът получава около 115лв. бруто, след осигуровките сумата е около 80лв. повтарям -
еднократно. Ако през първите 3 години от договорът, клиентът спре да плаща премиите си (вноските) консултантът дължи негативна комисиона (1г-100%; 2г.-75%; 3г.-50%) от това, което е получил за договора си, след като напуснеш комисиона се далжи обратни на фирмата, за всички договори, които спрат да се плащат и в периода, в който вече не работиш там. Тоест може да напуснеш и да в някакъв момент да ти съобщят, че им дължиш пари.
Обученията във фирмата са смислени само е една агенция - тази в The Mall, но там са 4 -6 месеца. През които доходи няма. Смислени са, защото там има мениджър агенция, който знае много и обучава добре. Прави ПЛАТЕНИ обучения на хората от другите агенции, но аз смятам, че ми баха полезни.
Административната структура е безполезна.
IT системата - нелепа, изхвърля те по време на извършване на сметки, ако въобще си успял да влязеш в нея.
Таргетите (за бонуси, по висок % на комисионата и за оставане в компанията) са пряко обвързани с продажби на УПФ и ДПФ, на килограм.
В цялата компания е модерно да се обяснява, че консултират и работят в полза на клиентите си, но представяте ли си с такова заплащане колко е възможно това. Не мислиш за клиента, а за децата, които трябва да ядат или сметките, които те чакат.
Освен това масово консултантите записват Института за дипломирани финансови консултанти (2000лв. такса, за собствена сметка), за да се докаже, че са консултанти (иститута не случайно няма световен сертификат и дипломата важи (без законова тежест, разбира се) само в България).
Имах много високи резултати в компанията, но картинката там просто е тъжна. Смешни пари, безполезни регионални мениджъри, задължителен дрес код - костюми и постоянни приказки за чакри, енергии, вселенски закони, обещания за високо възнаграждение, тийм билдинги, които сами си плащахме и т.н...

Хора, не се заблуждавайте, абсолютно за нищо не става тази компания, само скъпи офиси, лъснати костюмчета, постоянни непрофесионални връзки във всички офиси, между мениджъри и подчинени, които се поощряват, много изисквания, промиване на мозъци и некомпетентност от цялата административна и оправленческа структура.

Последни 2 примера:
Средното възнаграждение в !София! е 350лв/м (при активните и опитни консултанти).
Консултантите имат нужда от около 6-7 месеца, за да започнат да изкарват пари (в този период изкарват общо около 200лв.)

Един плюс - добри продукти.

Успех и бягайте!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Работя от години в областта на застраховането? Но в момента си търся работа? Какви са тези негативни комисиони? За някакъв определен тип застраховка ? Какви са заплатите? Какво е работното време? Освен да са за застраховки живот. По мое предположение. Защото не виждам за какви други. Но ако е за тези. От опит ,ако може ни ге сключвайте.


бивш служител

12 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
1
Потенциал
1
Местоположение
1
Колеги
2
Работна среда
1

Колеги, въпросът за негативните комисионни наистина си е уреден в договора. Така че всички би трябвало да сме били наясно с риска. Дали е правомерно или не... до момента знам за няколко колеги, които водиха дела срещу негативните комисионни, и ги загубиха. Но всеки да си преценява...

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?