Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Макао ООД /img/frontend/nomap.png"

Макао ООД

Напишете мнение
5 1 0
1 точка от 2 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-2 от общо 2


бивш служител

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
4
Колеги
-5
Работна среда
-3

МАКАО ООД. Посредствена фирма разпространяваща дрехи от марките Дизел, Пепе Джинс, и др.

Като начало - започваш работа след проведено интервю. Изискванията - големи. За заплата никой не ти отговаря в конкретни цифри. В последствие се разбира, че заплатата е по нечие усмотрение и не е фиксирана стойност. С две думи.... "работи пък ще видим колко ще ти платим". Работи се на 10 часа, с кратка почивка през деня, на смени тип - няколко дни работиш, един почиваш. Докато се усетиш разбираш че вече работиш месец, а трудов договор нямаш, оказва се, че и заплата няма!

Колективът е под всякаква критика. Неприятни и нелюбезни колеги, които нямат и отношение към самите клиенти. Опитваш се да си по търпелив и изчакваш. В последствие се разбира следното:
Платен годишен отпуск НЯМА! Същият се налага да го отработваш, като поемаш работноте смени на колегата си, докато той е в отпуск, за което НЕ се заплаща за допълнителен труд. Ако учиш или се налага да позлваш неплатен отпуск по обективни причини - не си удобен. За момичетата - появи ли се някоя с новина, че е бременна ...веднага бива отстранявана от работа рано. Осигуряват те на минимална работна заплата.

Огромното текучество на персонал сам по себе си говори красноречиво за ситуацията във фирмата. Служителите с мнение или характер - тези, които търсят правата си биват отстранявани от работа своевременно за превенция от ефекта на домино сред персонала. Време за заплати? На числото за заплати - шефовете отсъстват. В заплащането са некоректни. Някои не получават заплати докато не преминат срокът на изпитание, който може да продължи и 2 месеца, без договор и осигуряване.

От "управата" на фирмата те задължават да се обличаш в дрехи от марките, които продават, като за бенефит ти се отпускат скромни премии за закупуване на дрехи веднъж два пъти годишно.

Аз бях там и това видях с очите си:
заплата - 0
осигуряване - 2 месеца дупки в осигурителният ми статут, които дупки запуших от джоба си!
колектив - лош
развитие - регресивно
местоположение - централно (не е никакъв критерий )
уважение - нула
свободно време - сравнително добре
привилегии - няма такива

който реши нека опита , от опит глава не боли! моят съвет е НЕ!


шубе го/я е и не казва!

-38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
2
Работна среда
-5

Здравейте,сещате ли се за онези готини дрешки,които ги продават в моловете и скъпите магазини по Витошка?Всъщност говоря за най-новата верига магазини,а именно DRESSCODE.Преди това веригата беше с имената на марките дрехи: PEPE JEANS,DIESEL,INDIAN ROSE и т.н.
По настоящем би трябвало да се продават новите колекции на марките.Но с мое малко но значително проучване останових,че всъщност се продават дрехи от старите колекции на марките.Като пример веднага давам кожено яке DIESEL,което уж е нова мода,но когато отворих сайта на марката се оказа,че то е от миналия сезон.Е да нагоре-долу същата цена е,но защо ни лъжат?!
Иначе фирма Макао(поне за сега-често си сменя името:):))е перфектния работодател за някой изпаднал човек,който не уважава себе си и обича шефовете да го тъпчат.
Накратко:заплатата е по усмотрение на шефа;платен годишен отпуск нямаш;бонус-дрехи в размер на 100лв. получаваш 3 пъти годишно;работи се на всички празници,естествено това Не се заплаща;за 13 заплата и дума не може да става;осигуряват те на минимална работна заплата;
Изисквания:да си млад или поне младолик;да НЕ следваш висше образование,защото ще искаш да отсъстваш;да се обличаш с дрехи само на маркте,които предлага веригата:);да си здрав като бик,защото болнични трудно се излиза;разбира се ако можеш не си взимай заплатата,което е лесно с оглед над това че шефката винаги отсъства на 20-то число
Изводът,който предполагам и вие можете да си направите е,че ф-ма Макао ООД е една голяма пералня на пари и наема служители с ясната цел-експлоатация


P.S.Пожелавам на всички служители да си намерят по-добра и качествена работа,както и да си вземат цялата последна заплата!Е ако ви я дадат:):)

УСПЕХ !!!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?