Хелиос Металург /img/frontend/nomap.png"

Хелиос Металург

представител на управлението

Относно Хелиос Метал,положението е критично и в момента заплатите са смешни за положения труд.Отношението е отвратително казват ти ако ни си ти има и други на портала,доколкото за съботите плащат ги ама само 12 лв.става въпрос само за АРМАТУРЕН ЦЕХ.

От фирмата като цяло аз съм доволна. Заплащането никога не се бавеше и имаше бонуси когато не бяхме в криза. Когато дойде кризата бонусите спряха но заплата си остана същата и точна, после излязох в майчинство и незнам как е било, но докато бях на работа всичко си беше коректно и точно.
За работното време понякога не се спазва но това е нормално аз бях търговски представител в бургас моята работа беше да продавам и клиента като ми каже искам метал в събота тогава работиш в събота. Щом си се хванал такава работа и в неделя ще работиш ако трябва. Нали като загубиш клиент губи фирмата губиш и ти.
За местоположението ще кажа само: тези големи камиони в центъра на града в тези тесни улички как го виждате. За местоположението на фирмата знаете преди да почнете работа като не ви е харесвало няма да почнете, а освен това си има транспорт.
За "привилегиите" дето се дават на определени хора НА ВСЯКЪДЕ го има няма. Ето сега положението е такова че без връзки не можеш да почнеш никаква работа  това не е ли шуробаджанащина. Затваряш си очите и си гледаш твоята работа.
Единственото което ме засегна във фирмата е, че когато ме съкратиха един шеф не се намери да ми каже, а ми каза служителка от Пловдив по телефона.

най скапаната фникой не се се съобразява с работника,на ирма,100 човека работници 150 началници. и всички с различно мнение.вместо заплата дават валчери.и не работниците крадът а дребните началници.но явно управителите са коне с капаци,не ги интересува кой как си върши работата.явно които краде най много е най уважаван.има един много уважаван от тях началник и други длъжности...дано се сетят кой е той???

Уважаеми засегнати колеги от Хелиос Метал Център,тук става въпрос само и единствено за ХЕЛИОС-МЕТАЛУРГ, защо се появи синдрома "гузен не гонен бяга" та се оправдавате, не знам. Категоризацията на служителите на ХЕЛИОС-МЕТАЛУРГ като "сателитки" не е подходяща за хора интелигентни и високо професионални ,както се категоризирате вие.
ХЕЛИОС-МЕТАЛУРГ е компания, която дава възможност за реализация на всички, които имат желание и стимул за работа. Всички нейни служители доказали себе си и своята мотивация биват и подобаващо възнаградени за което. Всяка напрегната работа е свързана и с по напрегнати взаимоотношения, но който очаква да баде гален с перце - да си стои в къщи или тарсят достатъчно продавачки в магазините ,да отидат там, след като не могат да носят отговорност и самоинициятива.
Местоположението на фирмата е повече от логична: кое металургично производство е локализирано в централните градски части? Моля ви мислете малко логично преди да бълвате абсурди.
Единственото което мога да добавя е, че ХЕЛИОС-МЕТАЛУРГ е място което може да даде много на тези които наистина са готови да работят и да заслужат заплатите и работните си места. Не подронвайте авторитета на друго лице или организация поради това, че сте очаквали лесен път към висок пост и не сте могли да се справите, или още повече както е включването на служител изобщо не фигурирал нигога във фирмата.
Комлпекси се избиват другаде и по друг начин.

клиент

А не фалира ли тази фирма?

Относно написаното последно мнение на бивш колега - Уважаеми Колега, съдейки по написаното от Вас не смятам, че точно Вие сте човека, който може да коментира какво се е променило или не в "тая фирма". Искам да Ви кажа, че не сте наясно с обстоятелствата в нея - първо името на бившата фирма е СД "Хелиос - Пловдив - Василев и Сие", а не Хелиос - Метал Център. Накратно казано, в края на 2006 г. СД "Хелиос - Пловдив - Василев и Сие" спря да упражнява дейнист, а две нови ООД-та започнаха дейност - Хелиос - Метал Център и Хелиос - Металург. И ако Вие преди "разцепването" сте си подали молбата да бъдете служител на Хелиос - Металург, то никой не Ви е виновен. На всички беше предоставен шанс да решат, да изберат кой е добрия работодател. Аз не мога да коментирам усовията на труд в Хелиос - Металург, но съм убедена, че нямат нищо общо с тези в Хелиос - Метал Център. Двете дружества имат коренно различна политика на управление, не само към персонала, но и към клиентите си. И ако някой смята, че Метал Център не е било подходящото място за работа, то той е бил поредната сателитка, рееща се в пространството, без цел, без намерения, без инициативата да си изгради уважение и да намери подходящата ниша за себе си.

Явно в тая фирма не се е променило нищо дори и след разцепването и
на две. Когато започваш ти свалят звезди но след като почнеш разбираш че това е било само демо версията на ада. Съгласен съм с всичко което е написал предния колега, но аз имам наблюдения само в старата фирма когата беше Хелиос Металцентър

Заплащането- над средното за страната, но на пазара има и по- добри предложения от техните. Обещават бонуси, но се сещат че тази система трябва да е валидна за всички, едва когато почне да се работи на загуба, тогава се реже от заплатите. Определени хора обаче си взимат бонуси по частно съгласувани интереси по роднински и шуробажданашки линии.. Осигуряват на минимален праг = сива икономика. Уважението - само на думи, иначе има заповеди които са подобаващи за инспекция по труда...особено за работниците. Привилегии- дават се на определени хора от родата и ако решат че ще имат някаква изгода от конкретния човек. Сигурност- само ако си стоиш мирен, не се изказваш че си недоволен, когато ти режат от заплатата и те обиждат. През седмицата работното време се спазва, но иначе всяка събота се работи до обяд- без да се заплаща естествено. Развитие при настоящата вътрешна организация- клони към нула.Няма ясна концепция кой какво прави и толерират хора без необходимия ценз за високи длъжности... Всички бази са отдалечени от центъра- на майна си райна... Повечето колеги, които са наследници от предишната фирма ( ВАСИЛЕВ И СИЕ) са меко казано истерици, направо им липсват първите 7 години, злобни...Новите колеги си тръгват бързо като раберат какво е - могат да издържат само калените на гадости...