Луфтханза Техник София /img/frontend/nomap.png"

Луфтханза Техник София

Човек, въпроса не е в "някой да има подобен опит да споделя" и "черни списъци". Ти просто не вярваш, че си ценен кадър, въпреки опита, който посочваш. Ако беше уверен в стойността си, нямаше да им се обадиш и един път, камо ли да им кандидатстваш отново и отново и да им чупиш телефоните. Така си се обезценил още повече, показал си се needy и кат някав stalker. Още от първия асесмънт ако са те оценили че си ок - ОК и тва е, ако имат нужда от тебе играта продължава. Walk away ти е най-стойностното действие. Въобще.

Не ти дават обратна връзка, защото най- вероятно и HR -ите не знаят с точност смисъла на тези така наречени входящи тестове, изглеждащи като разработка на УНСС взаимствана от озъбените им германски колеги. А като гледам какви хора започват, по-скоро трябваше да се притесниш ако те бяха одобрили. Акцентирал си на опита и добрият ти английски език? Не е най-подходящата стратегия. Те не са тук заради опитните кадри а заради нископлатения труд, за огромно съжаление.
Достатъчно красноречив е факта, че много добри професионалисти ги напуснаха, продължават да напускат и те не направиха и не правят дори минимални усилия да ги спрат. А за такива има крещяща нужда и бих казал, липсата им се превръща в криза. Особено когато има глад за квалифициран персонал в цял свят. Сбъркана система обречена на провал, колкото и да са големи и велики. Типичен пример, как се съсипва нещо работещо. Надявам се модела да се промени преди да си отидат и послeдните останали читави специалисти а с тях рано или късно и компанията, защото това е естествения ход на събитията. Пример за това е завода за автoмобилни тапицерии "АЛС България" както и белгийската "Malmar",които свиват дейността си, като един от основните проблеми е липсата на кадри. Както и да е, успех занапред и най-важното, знай си цената!

Здравейте, кандидатствам от миналата година по няколко обяви за Purchasing Specialist. Имам 2+ години опит като Buyer в международнa компания, владея на много доро ниво английски език и на средно ниво немски език, имам опит със SAP. Историята ми накратко е следната, ако може да се нарече история изобщо: Към средата на миналата година бях поканен на асесмънт, който продължи половин ден и се състоеше в няколко стъпки. Имаше около десетина човека. Трябваше да си поговорим един с друг и после да представим човека, с когото сме разговаряли. После имаше обща игра, в която всички сме на потъващ кораб и трябва да изберем няколко на брой провизии от готов списък и да ги обсъдим помежду си за крайно решение. Имаше и една задача да напишем отговор на мейл към клиент на английски език, IQ тест и завърваше с индивидуално събеседване на английски език. Бяха ми казали, че до 2 седмици ще получа отговор дали продължавам. Получих имейл, в който ме информираха, че не продължавам и ако имат позиции, които отговарят на моя профил, ще се свържат с мен. Бях попитал каква е причината и мога ли да получа подробна информация за представянето ми,за да мога да работя над слабостите ми и да опитам отново. Нямали такава практика беше отговорът. Добре! Аз продължавам да кандидатствам и те продължават да не ми се обаждат. И си мисля дали е вярно това, че компаниите имат черни списъци и ако веднъж се провалиш, повече не ти се обаждат?! Аз не знам с какво съм се провалил, защото така и не получих резулатите ми или дори някакви насоки или области, в които да не съм се справил. Ако някой има подобен опит ще се радвам да сподели!

Здравейте,
искам да попитам дали някой може да сподели мнение за стаж във финансовия отдел и в какво се състои интервюто? Благодаря

Здравейте,

Интересувам се от обявената позиция за HR стаж във фирмата. Дали някои знае какви са условията заплата работно време.

Благодаря предварително

Настоящ служител, който много скоро ще стане бивш..Не мислех, че някога ще пиша в този сайт, но ето че този момент дойде. Започнах във фирмата с големите очаквания, няма какво да се лъжем - да, името привлича, големината на компанията в световен мащаб, гъвкавия работен график и възможностите за развитие. Като всеки млад човек, считам себе си за способен и амбициозен. Та, кой не иска да се развива, да учи и да се усъвршенства?!? Уви, това не е мястото, на което можете да го направите! Много от мненията по-долу се припокриват с моето за огромна жалост! Това, което в действителност ще срещнете е хора на хора на хора! Те биват издигани, на тях им се обръща нужното внимание и ги ценят! За HR-ите, какво да кажа-докато ги видиш и ти става кристално ясно що за стока са. Те казват така да си съзнателен и отговорен в днешно време към работата си не било достатъчно..Да, не е достатъчно!! Какво се изисква още - да имаш брат, сестра, мъж,приятел, тъпкач и какво ли още не,за да ти е добре!! Иначе опЪваш, ама така опЪваш, че гъвкавияТ работен график ти се струва като една безкрайна неспирна въртележка,от която слизане НЯМА! Едни са там все едно са у дома си,а и как иначе, като цялата рода до пето коляно работи там, други бачкат здраво и не могат да си видят семействата..докато се обърнат децата им от детска градина, току виж станали абитуриенти...Заплатите са обидно ниски, за студенти без опит, които искат да натрупат опит парите ще стигнат, НО за хората, които трябва да хранят гърла е крайно недостатъчно!
Както колегата по долу е посочил и явно добре се е ориентирал в положението - ЗЛЕ Е! А, да - хората с различно мнение биват отбивани и отлъчени.. Как така ще посочваш грешки и недостатъци и ще ни изкарваш от розовия балон, в който сио живуркаме идеално.. Защо ни е да подобряваме..като си тръгнат тези..други ще дойдат.. Та така!! Има и свястни хора,но те са много малко!!

Тази фирма дами и господа е зле. Зле и то наистина зле. Не кандидатствайте тук освен за някой друг месец ако нямате наистина какво да правите.
Интриги, лъжи, ниски заплати и много откачени ТЛта които ви скъсват нервите и постоянно ви говорят колко нямате опит колко сте тъпи и как едва ли не Луфтханза е единственото място което са взели, тъпак като вас. Ако сте започнали на 1 200 лв да кажем, след може би 1 година ще ви вдигнат с максимум 50 до 100 лв заплатата. И то след една година! Което е смешно и плачевно малко. Вярно има бонуси през 3 месеца но те също са смешни.
Взимат и то напоследък роби които са с плоско мислене и хора последователи, които да лижат задниците на шефчетата и да правят всичко което те им казват. Тук ако имаш малко по различно мислене направо ще те изритат. И много лесно се уволняват хора преди да направите 6 месеца (което си е изпитателния срок). HR-те са супер тъпи същества. Супер забили. Не всички но повечето не знаят къде се намират. Никога няма да забравя как на един колега му забавиха едни пари и то нарочно месеци наред. Буквално се подиграваха.

И да знаете НАЙЙЙЙЙЙЙЙ-ВЕЧЕ!!! Тука няма място за развитие. ПОВТАРЯМ НЯМА. Може да смените доста позиции но ще си работите същите глупости и няма да имате почти никакви умения след това за да се реализирате на пазара на труда. Тук се работи с едни и същи програми и на всякъде всичко е еднакво. Много е зле положението и се радвам че напуснах кретенската фирма.

Абе не си правете труда да работите тук. Ще се разочаровате много. МНОГО !

Това, че ще кандидатстваш, нито значи че те ще те вземат, нито че ти си задължен да започнеш. Пусни си, ако те викнат за интервю отиди, пазари се и виж какво ще ти предложат. Ако условията те задоволяват подписвай и толкова. Относно дали са на зор... ми може и да са, ама не им дреме.
Не миля, че мненията ще бъдат по-различни от предишните, само защото си попитал дали да кандидатстваш или не. Това си е твое решение.

Здравейте,бих искал да попитам някой знае ли какво е заплащенето за purchasing позициите?Чувал съм,че компанията не дава високи заплати,но ме интересува дали дават 2К за тея позиции? Виждам,че от мноого време търсят у сигурно вече са на зор, та ако може някой да ме ориентира да знам има ли смисъл да кандидатствам или да не си губя времето с тях.

Хаха точно така е... хаха :).
Ни съ бой момчие...Apply now!