Луфтханза Техник София /img/frontend/nomap.png"

Луфтханза Техник София

Ще побързам да опровергая евентуални съмнения, че съм поставено лице на ЧР, тъй като ще дам над средната оценка за компанията на база личния ми опит в нея.
Предполагам, че имах и късмет да попадна в екипа, в който работих, но съвсем честно мога да заявя, че си тръгнах със значително по-големи знания и умения в сравнение с деня, в който започнах в ЛТСФ.
Признавам, че има не малко неща, които изискват подобрение и хора, на които не им е мястото там, но какво очаквате от компания с над 1100 служители - това си е една представителна извадка на цялото ни общество - ще срещнете лицемери, подмазвачи, болни кариеристи и прочие, но същевременно ще срещнете изключително свестни, интелигентни, работоспособни, съобразителни и знаещи хора...въпрос и на малко късмет е коя групичка ще преобладава в близкото ви обкръжение. Аз лично смея да твърдя, че хората от втората група преобладаваха около мен.
За да не се впускам в излишен спам, ще мина една по една по оценките, споделяйки моето виждане:
Заплащане - бих казал средно за пазара за сферата, в която работих аз
Уважение - аз лично не съм усетил липсата на такова, дори напротив, но това е двупосочен процес - каквото повикало, такова се обадило
Привилегии - говорейки за социален пакет, бих казал, че се предлагат "стандартните" в последните години неща
Фирмена сигурност - определено доста висока
Натоварване - на периоди - от доста високо, до нормално, но много рядко можеш да си клатиш краката
Потенциал - свързан е с фирмената сигурност отчасти. Ако държиш да бъдеш дългогодишен служител в компанията и все пак имаш някакъв капацитет, е много вероятно да успееш да се реализираш ако не в твоя, то в някой друг отдел
Местоположение - за живеещите в източните квартали бих казал, че е добро. В близост има метро, автобус и служебен паркинг за всички служители с коли
Колеги - ще се повторя, но аз съм с отлични впечатления от някои от хората, с които работих ежедневно
Работна среда - свързана в голяма степен с колегите, така че и тук давам висока оценка. Откъм офис условия бих казал, че с построяването на новата сграда се подобриха значително.

Ами, това е от мен...сега очаквам да бъда нападнат от хейтърите, на които все някой за нещо им е длъжен, а те са перфектни:)

Много съжалявам че не прочетох по рано в бг работодател за луфтханза. Като цяло единствения плюс на фирмата е че парите се превеждат навреме.
В обявата за работа която пускат се търсят авиотехници, авиомеханици. Предлагат развитие, обучение документи.
Дефакто търсят общи работници, които да чистят. Документите които дават , рано или късно служителите разбират са без никаква стойност. 1 година губите в обучение което е орязано от към часове и след време като решите да се реализирате осъзнавате че трябва да започнете учение наново.
после ако се наложи да ви трябва съдействие от quolity отдел , въпреки че по закон не могат да ви откажат, те го правят, увъртат , бавят ви, губят ви времето.
Договора който подписвате , го подписвате след като 1 година сте били без доход (защото се обучавате), загубилисте право на борса и ви слагат цялата обучаваща група в една стая и ви казват или подписвате или си ходете. Договор който е с срок още 5години и 6 месеца. Без възможност да се консултирате с юрист.
Работния график, няма събота неделя , цялото ви време е ангажирано, ако няма работа ви карат да чистите, ако са решили могат да ви пратят и така наречената компенсация. Това е ако решат да почивате един ден и в тоя ден могат да ви се обадят и да ви кажат и за следващия и така докато решат, така че да не можете да планирате нищо, после ви казват че сте на минус часове все едно вие сте се молили така да стане и че трябва да връщате . когато има нужда от извънреден труд се правят ужастно много часове извънредно, но не се заблуждавайте. Не се плащат. А ако случайно се платят в фиша пише че са "бонус" . понеже по закон няма как да правиш повече от 12 часа на месец.
Колегите, или поне повечето са готини. С около половината тиим лидери може да се разбереш, ако мениджърите които са над тях им дадат тази възможност.
Пиша това за да знаете къде кандидатствате, това е реалното ви положение. Не очаквайте развитие, пари за семейство не стигат, ще имате късмет ако можете колата да си отремонтирате. Вече почти няма хора които могат да ви научат и на занаята, ако случайно се излужете.

Абе въобще ремонтите на самолети като отрасъл няма установени традиции в нашата страна. Няма профсъюзи и т.н. Няма конкуренция от други компании. Тук Луфтанза си падат на...
..И резултата съответно е бързо развиващ се дивашки бизнес, прегазване на правила, прегазване на хора най-първично, коляне и бесене в мътната вода, голямо текучество във всички отдели - Sustainability = 0, голяма дивотия..И да, интересното е че се влошава с времето, а би трябвало да се оправя...

Към коментара на дългогодишния служител с 3000 лева заплата...
Пич, не хвърляй прах в очите на четящите. Много добре знаем, че авиомеханик в истинския смисъл на думата няма как да станеш за години, 0свен в една зона. Но пък може да се научиш как да почистваш свалени части добре.. 3000 лева може да взимат само някои от последно лансираните тим лидери. Или от най-първите такива или от първите L2.
За всички други е само мечта. Колегата написа- с тези пари нервите няма да си излекуваш. Такива като тебе, дето са те взели от улицата и са стигнали до 3000 ги знаем- Мохамед, Свилен Христов, Йордан Марчев, Григор, Шрек, ....
Хората с наколенките- всички ги знаят. И ти си от тях. За това пак казвам- не хвърляй прах в очите на четящите!

Към предходния коментар - абе вярно, името си е име. Ако за това човек реши да си причини тая тъпа фирма...Името е Луфтханза, организацията е на ниво на БГ фирма от началото на 90-те с някъв шеф тип Феодал и се влошава, вместо да се подобрява. Само че тук така е целия мениджмънт. А и парите няма да стигнат да си оправиш психиката след такова управление. На твърде висока цена излиза наградата „дългогодишен служител на компания Луфтханза София“, но това за съжаление не се рабира когато човек е по-млад...

И мениджъмнта на това и разчита, на името, и на това което хора като теб си казват на акъла си.
Да си тъп означава да правиш тъпотии не само на себе си, но и на другите едновременно

Здравейте на всички които пишат тези негативни коментари за фирмата. Не мога да разбера къде ще намерите фирма която ще ви хвани от улицата, ще ви даде възможност за 5 години да се развиете като авиомеханици и да си стъпитее на краката. Да достигнете едно техническо ниво на авиомеханици и да се лансирате където и да е по света при желание.
Да тука се стартира с не кой знае каква заплата от 1200 лева където можете да я получите на доста места и може да достигне до 3000 лева за сега, най-вероято и ще се покачва.
Но един ден името ще работи за вас, за вас като слуители на Луфтханза.

Това е моето мнение като дългогодишен служител на компания Луфтханза.

Това българите сме като притчата с казана: нямаме нужда от дявол, защото вземе ли някой да изплува - останалите го дърпад пак надолу.
Хора - осъзнайте се, стига сме бачкали за мизерни заплати, и когато дойде някой с претенция за 1000 или 1500 евро всички ще го разкъсат направо.
България е най - бедната страна в ЕС с най-нисък доход и покупвавтелна способност.В пъти по бедна от повечето страни.Това, което си позволяваме да потребяваме е много по - малко, здравето ни е по зле, качеството на живот много по - лошо. Всичко това е заради изкуствено ниския стандарт и злобата на хората, както и малодушието на много хора да не си ценят труда. Естествено, човек трябва да е реалист, не може все още да се сравняваме с Германия и останалите топ икономики, но не и да сме на стандартите на Африканските народи, които все още водят живот като маймуните. И пак казвам - всичко това от злоба и малодушие. Цените на пазара не питат колко доходи взимате.Ще дойдат времена, където ще има бездомни работещи, както вече се случва не къде дае, а в Л.А. Да Л.А., Калифорния. Просто наемите там са повече от минималната заплата, дори и за една стая.
Цените в България дръстично се повишиха и няма нищо общо със статистиката на НСИ.Това са стоки от първа необходимост и покрив.Кой го еня за старите модели лаптопи и телефони, че са по - евтини, те дори не се продават вече.Цените плавно гонят западноевропейските, както и средствата, нужни за стандарта на живот.Мисленето на селските парчета за 1000лв, че е добра заплата за София, ще им кажа добре дошли и успех. Ще живеете с 5 съквартиранта в Надежда, но до кога. А семейство, а кола, а жена, а деца. Ще гледате мениджърите как постват снимки от Бали и Дубай във ФБ и ще ви е гот.Гот, че бачкате за 1000лв, от които 120% са ви необходими за храна и квартира.Успех!

До Иван Кожухаров

Момче, това е форум, в който се дават мнения и се оценяват фирмите. Никой не го интересува ти кола ли искаш, мезонет ли искаш или вила в Швейцария, или какви са ти желанията....
Надявам се, че ме разбра правилно. Избрал си Луфтханза заради името, но политиката в компанията в глобален мащаб е една и съща. Учил си АТТ, и сега търсиш реализация, но греда. Има и други фирми на летището. Защо точно за тази си заритал? Повярвай ми, няма да направиш революция. Още повече в Луфтханза. Искаш нещо, което никой не е длъжен да ти осигури. Мислиш ли, че на някой му пука колко си инвестирал в образование? Всеки иска да си оправи живота за 6-7-8 години, но в Бг това става много трудно. Махни розовите очила.

До последните два коментара.

1. Има грешки в правописа ? това е така защото съм на фонетика.
2. Ако е глупост и ограниченост човек да иска да има лиценз? Да аз съм ограничен?
3. Ако човек да иска да си купи жилище и си е направил сметката, посетил е всички банки, картотекирал е всички жилища в София ? Да ограничен съм и пиша глупости.
4. Апартаментите са на цени от 200 000 лева. Да глупости са.
5. Вноската към банката е 50-60% от дохода. При заплата от 600 евро чисто сметни кога се изплаща.
6. Аз не мога сам но всички ние можем.
7. Наистина няма да имам твоята заплата до пенсия, защото вероятно си някой от мениджърите или човешките ресурси с безбожно висока заплата и безбожно високи връзки на гърба на ......
8. Да разбирам от финанси но ти никога няма да разбираш.

Иване, виж колко правописни грешки имаш. И искаш 1500 евро...? Учил си в университет? И такива хора имат претенций... На тебе и 150 май са ти много. Колегата ти го каза. По-добре стани барман!